סדנה מתוקה - להכין שוקולד עם שוקולטיירית

 

ליעל מילשטיין יש חנות מתוקה ברעננה משהו שמזכיר מיד עם הכניסה את הסרט הצרפתי "שוקולד". קירות עם ציפוי אריחים בגוון השוקולד, כלים רומנטיים, אריזות צלופן, ליקרים ומשקאות שוקולד וריח משכר של קקאו באוויר. מילשטיין עוסקת כבר 7 שנים במקצוע הנחשק שוקולטיירית ואת צעדיה הראשונים עשתה באקדמיה בבלגיה. קצוצת שיער בגוון צהוב-כסוף, חולצת שפים אדומה והרבה שובבות הם כרטיס הביקור שלה.

 

סדנה קבוצתית   צילום: רונית סבירסקי 

 

משקה סקסי

בקומה השנייה של החנות היא מקיימת סדנאות שוקולד שמתובלות בכושר המשחק ושמחת החיים שלה. סביב שולחן ארוך מתיישבים הסדנאים ומחכים לנוזל השחור. מילשטיין פוצחת בהסבר על תולדות השוקולד ומעבירה בין הסובבים תרמיל קקאו שלם, שבבים קלויים ומדרבנת לטעום. במרכז השולחן עומדים בקבוקי ליקר שוקולד, נטיפים משוקולד, פרלינים וביגלה וכולם מתביישים לגעת. אחרי כמה הפצרות מתחילים לנשנש ואז כבר קשה להפסיק. ההרצאה עוברת ממשקה הקקאו שנולד בימי האינקה לספרדים שגנבו אותו והעבירו אותו לאירופה תוך שהם רוצחים את השליט הדרום אמריקני. השיחה גולשת למיתוסים סביב המשקה שמגביר ריגוש מיני ועד שיטות להרעיל אנשים עם משקה שוקולד סמיך. הבשורה הגדולה היא ש-25 גרם שוקולד ליום בריא לפחות כמו כוס יין אדום.

 

פצפוצי שוקולד בטעמים שונים    צילום: רונית סבירסקי 

 

בוחשים ומלקקים

בשלב הזה כולם כבר מוכנים לטבול את האצבעות בקרם הסמיך ויעל מחלקת מתכונים. בסדנה של שעתיים מכינים שלושה מתכונים, בסדנה שלנו הם היו: טראפלס שוקולד מריר עם ברנדי, פצפוצי שוקולד וממתק טריו קרנאץ'. כולם משתתפים בוחשים, כותשים, דוחסים ויוצקים. קערת הטראפלס עוברת בין הידיים והשוקולד נמס בשמנת מתוקה חמה ונעשה קרמי תוך כדי בחישה. כשהוא מספיק סמיך מאפסנים אותו לשעה קלה במקרר. בינתיים מכינים קרם שוקולד ומערבבים עם פיצפוצי אורז את התוצר הסופי מסדרים בתוך גביעי נייר ומקשטים מכל הבא ליד. ממתק הטריו קראנץ' עשוי משלושה סוגי שוקולד ורסק דק של קורנפלקס. כשהתערובת מוכנה שוטחים אותה לתוך מגש קטן ומכניסים למקרר להתקשות. התוצאה היא משטח קשיח של שוקולד שחותכים אותו לאצבעות דקות ומלקקים את האצבעות. תוך כדי הכנה מילשטיין נותנת טיפים, משאירה את הקערות לאלה שאוהבים ללקק אותן ומסבירה איך עובדים. לסיום טועמים ומקבלים קופסת פלסטיק גדולה שאותה ממלאים מלוא החופן בשוקולדים המוכנים.

 

אריזות מתנה    צילום: רונית סבירסקי 

 

איפה, כמה ומתי?

סדנאות השוקולד מתקיימות בשני מסלולים: סדנה בת שעתיים שמתחילה ב-19:00 במחיר 150 שקלים לאדם. סדנת "שוקוהוליק" מיועדת לאלה שרוצים להרחיב את הידע והיא נמשכת חמש שעות בימי שישי (31 ביולי) בשעה 9:30 במחיר 350 שקלים לאדם או 650 שקלים לזוג. אפשר גם להזמין ערב סגור לקבוצה קטנה ולחגוג יום הולדת עם אוקטן שחור גבוה. רחוב אחוזה 144 רעננה. בהרשמה מראש טל. 09-7486501