פסטה דלה קזה - הפסטה של המאמא

 

אומרים שפחמימות גורמות שמחה וזה בהחלט מסביר את האווירה ששוררת ב"פסטה דלה קזה". משה בראל הפך בית כפרי בן מאה שנים בכפר מל"ל למעוז הפסטה הטרייה עם הקלאסיקה של המטבח האיטלקי ומשם עבר לבניין חדש בכפר סבא. מיד כשעוברים את סף הדלת נכבשים בריח הפוקצ'ה שנאפית בתנור. ויטרינה עמוסה בכל סוגי הפסטה המוכרים, רטבים, גושי פרמז'אנו, ניוקי, ספגטי, פפרדלה, פטוצ'יני, רביולי וטורטליני.

 

משה בראל מכין פסטה טרייה  צילום: רונית סבירסקי

 

הכין פסטה בגיל 4

בראל אינו מפסיק לצחוק ולהצחיק, מחלק טעימות מהמאפים שנשלפו חמים מהתנור, מסביר ממה הם עשויים, איך לבשל אותם ומספק מתכונים ביד רחבה. כשטועמים פסטה טרייה שעשויה מ-100% חיטת דורום מבינים את ההבדל בין פסטה יבשה בשקיות לדבר האמיתי. זה אפילו לא דומה ובהחלט צריך לדעת לעשות את זה בדרך האיטלקית המסורתית ובראל ידוע את הנוסחה. הוא נולד לאם ממוצא איטלקי ואב ממוצא בולגרי והכין פסטה טרייה בבית מגיל 4. התפקיד שלו היה לפזר את הפסטה הלחה על פני הבית והחצר עד שתתייבש. באותן שנים לא היו מקררים וכך הכינו פסטה.

 

פוקצ'ות בהכנה     צילום: רונית סבירסקי

 

ביצים בכיס

כשאמו הייתה עסוקה היא שלחה אותו לביתה של הסבתא וממנה למד איך עושים טאליטלה גם כשלא היו ביצים טריות והיא השתמשה באבקת ביצים. בגיל יחסית מבוגר אחר שעסק בתפקידים שונים בראל נסע ללמוד את רזי המטבח האיטלקי באיטליה. הוא הבין שחלק מהצלחת הפסטה הן הביצים עם חלמון אדום שנותן לפסטה את הצבע הנכון. בטיסה לארץ היו בכיסו 4 ביצים וכשהגיע ארצה גילה שאחת מהן נשברה. השלוש שנותרו נמסרו למגדל תרנגולות שהצליח בניסיונותיו וסיפק לבראל ביצים עם חלמון אדום.

 

משה בראל עם לזנייה  צילום: רונית סבירסקי

 

פוקצ'ות, רביולי וטירמיסו

בתחילת הדרך הכין את הפסטה בבית הפרטי ומכר מדלת לדלת כשהוא אומר לקונים תשלמו רק אם טעים לכם. כך קיבל העסק את השם "לה פסטה דלה קזה" (פסטה של הבית). תוך שנה גדל הביקוש ובראל פתח מפעל בכפר סבא וחנות בכפר מל"ל ובמרס 2021 עבר לבניין חדש שכולל את חנות המפעל ומתחם לסדנאות ואירועים קטנים. אווירה ביתית חמימה ותוססת עוטפת את המקום בעיקר בימי שישי. הקונים טועמים פוקצ'ה ריחנית, לזניה נימוחה, מאפה פריך ממולא בגבינת ריקוטה או באניצה (מחווה לצד הבולגרי) חמה מהתנור. שפע של פסטות: רביולי ממולא בארבע גבינות, או ארטישוק ירושלמי, פטוצ'יני, ניוקי, ספגטי בשלושה צבעים ורטבים שמתאימים לפסטות. הוא מכין מרק גמבה ומרק פלפל ירוק. לחמים ממולאים בפטה, ריקוטה וגמבה קלויה, פוקצ'ה עם קישואים, עגבניות ומוצרלה, פשטידות, שטרודל וינאי, ממרחים וטירמיסו עם טעם של עוד.

 

חנות נוספת נמצאת ברחוב אושיסקין 55 ברמת השרון. הם מוכרים בה את מגוון הפסטות הטריות הביתיות ובנוסף מאפי פילו ממולאים בגבינות, תרד, פטריות, פלפלים או זוקיני. פוקצ'ות עם תוספות שונות, לחמניות במילוי תרד וגבינה, מקלות שום ומקלות זיתים, כשהכל נאפה בתנור אבן מיוחד שהובא מאיטליה. שעות פתיחה ראשון-חמישי 19.00-9.00 ובשישי עד 14.30. טל. 03-5474893,  דרך אפק 4, כפר סבא. 09-7662034

 

לחמניות ממולאות בתרד וגבינה   צילום: רונית סבירסקי