אמנות במקומות בלתי צפויים בכרך הגדול

 

יש אמנות בגני יהושע? התשובה היא כן. 8 פסלים של אמנים ידועים פזורים בפארק הירקון, גני יהושע, וכל אחד מהם במיקום מיוחד וסיפור שקושר את היצירה למקום

 

סיור אמנות ברכבת הפארק    צילום: רונית סבירסקי

 

8 פסלים של אמנים ידועים פזורים בפארק הירקון, גני יהושע, וכל אחד מהם במיקום מיוחד וסיפור שקושר את היצירה למקום. אלומה רז וליאור שור שייסדו את קונספט סיורי האמנות בתל אביב ישיקו שני מסלולי סיור בגני יהושע אחד למשפחות עם ילדים והשני למבוגרים במסגרת אירוע "אוהבים אמנות. עושים אמנות". הסיור מתפרש במרחבי הפארק הירוק והשלו והמטיילים נעים בין הפסלים ברכבת התיירות של האתר. כל מבקר מקבל חוברת שאחת מתארת את הפסל ושיר שהוצמד לו ומתכתב עם הרעיון שמאחורי הפסל. החוברת השנייה מיועדת לילדים ואליה מתלווה ערכת יצירה. בכל נקודת עצירה יוצרים עבודה או פעילות עם הילדים שקשורה לנושא הפסל.

 

פסל "עקתלון" של יצחק דנציגר    צילום: רונית סבירסקי

 

הסיור שקבל את השם "אמנות בפארק" עובר בין 6 פסלים: "עקלתון" של יצחק דנציגר שנראה כמו חומת בטון לבנה. המבוגרים יקשיבו לשיר "חוט" של חיה שנהב והילדים יגזרו מהחוברת שבלונה שנראית כמו הפסל ודמויות שישמשו כמו בובות תיאטרון על מקלות עץ. הפסל השני הוא אחד הבולטים בפארק בגוון הכתום העז. זהו פסלו של יגאל תומרקין "יכין ובועז" שעשוי פלדה צבועה ומדמה את עמודי התמך של בית המקדש שמעבירים את קהל המבקרים בין חול לקודש. סיפורו של תומרקין, ילדותו ובגרותו משתקפים בעבודותיו והמבקרים יכולים ללמוד במהלך הסיור על האישיות שמסתתרת בנבכי הפלדה.

 

כתם כתום בלב הפארק    צילום: רונית סבירסקי

 

פסל המטוטלת של גדליה סוחובולסקי מזכיר כלים קינטיים. הפסל למד הנדסה בטכניון והחיבור בין אמנות למדע יצר את האמנות הקינטית שלו. הפסל ממוקם על ראש גבעה ירוקה כשברקע גורדי השחקים של תל אביב ורמת גן. המבוגרים ישמעו שיר של דוד אבידן והילדים יבצעו תרגילי שווי משקל עם המבוגרים.

 

פעילות יצירה לילדים      צילום: רונית סבירסקי

 

על גדת הירקון בצל עצי איקליפטוס הוצב פסל הפלדה השחורה של מוטי מלר "ללא שם". הפסל שנראה אחרת מכל זווית ופרשנותו או האסוציאציות שהוא מעלה הם בעיני המתבונן. הוא יכול להראות כמו חילופי זוגות, אהבה חד מינית או ארבע רקדניות בלט מפזזות על נעלי אצבע.

 

הקונכייה של משה ציפר משקיפה אל הכרך הסואן    צילום: רונית סבירסקי

 

פסלו של יגאל תומרקין "כיתתו" הוא מחווה לפסל דנציגר וממנו נוסעים אל הקונכייה שבה מסתיים הסיור. פסלו של משה ציפר ממוקם על רחבת דשא שגובלת עם הכביש הסואן של שדרות רוקח. החלל שנותר פתוח בלב הקונכייה משקף מצד אחד את הכרך הרועש ומן העבר השני משקיף אל מרחבי הפארק, העצים, הצמחים ולהקת הברווזים שקרקוריה מזכירים שיש גם טבע בכרך הגדול.

 

הסיורים מותאמים להורים וילדים מגיל 9-4 ויתקיימו בשבתות במהלך כל השנה. מחיר סיור לתושב תל אביב 25 שקל ולמבקר שאינו תושב 50 שקל. במסגרת "עושים אמנות. אוהבים אמנות" המחירים יהיו 20-10 שקל.  לפירוט באתר עיריית תל אביב https://bit.ly/2C7THnE  ,  https://bit.ly/2rdo5ed

 

אירוע האמנות הגדול של תל אביב

אירועי "אוהבים אמנות. עושים אמנות" מתפרשים על פני מרחבים מגוונים בעיר תל אביב בהשתתפות מאות אמנים בסוף השבוע 9-7 בנובמבר 2019. במרכז האירועים יעמדו מבנים שנעשה בהם שימוש שונה מהמקור שלשמו הם נבנו. בין המתחמים "סטודיו בנק" - בניין ששימש כבנק והוסב למרכז אמנות וסדנאות וישתף פעולה עם בתי עסק ברחוב בן יהודה בתערוכות מיוחדות. "מיוזיק ספוט" - פיצוצייה שהפכה מרחב עבודה ליוצרים וליוצרות בתחום המוזיקה. "בלוק כתיבה" בית הונגימן לשעבר, שמשמש כיום מרכז לכותבים ולחללי עבודה פרטיים ומשותפים. "אתר" - מרכז ריזדנסי ותערוכות ביפו, בית ליבלינג, בית בנימיני, ארטפורט ואחרים. 

 

 

 

בנוסף, יוצגו כעשרה פרויקטים במרחבים ציבוריים ביניהם: שכונת שפירא, נווה שאנן ורמת החיל. השקת "קיר בעיר" בעיריית תל אביב עם עבודה ופרפורמנס של האמנית אניסה אשקר. 150 אמנים יפתחו את חללי היצירה האישיים למפגשים ולשיחות, וכ-30 גלריות וארבעה מוזיאונים יפתחו ללא תשלום. האירוע המרכזי "תחום בזמן" יתקיים ב-7, 9 בנובמבר 2019, 23:00-19:00 בשדרות ירושלים ביפו. אירוע אמנות שבמסגרתו יוקפאו עבודות הבנייה של הרכבת הקלה לרגל סוף השבוע של אוהבים אמנות ובמקומן יוצבו עבודות אמנות במרחב הציבורי. עבודות וידאו, ציור, מיצב וסאונד ארט יתפרשו לאורכה של הגדר התוחמת את שטח עבודות הרכבת. האירוע ילווה בנגינת התזמורת "ארמון בזמן". https://bit.ly/2NfxLgL

 

תערוכת חוצות חדשה "אנשי הפארק"

 

תערוכת "אנשי הפארק"    צילום: רונית סבירסקי

 

ב-14 בנובמבר 2019 תושק התערוכה החדשה "אנשי הפארק" בגני יהושע. התערוכה בנויה מפסיפס של אנשים שפארק הירקון הוא חלק משגרת חייהם. האנשים שצועדים, רצים, מטיילים ומגיעים לפארק כדי למצוא בו את פיסת הטבע הירוקה והשלווה בלב הכרך הגדול. התערוכה נולדה בהשראת הסרט התיעודי “אנשים ומקומות” של הבמאית אנייס ורדה ז”ל והצלם ג’יי אר, שהוקרן בפסטיבל הסרטים בחיפה 2017. היא החלה בקול קורא לאנשים שנוהגים לפקוד את הפארק. 150  אנשים נבחרו ותמונתם הענקית שמשקיפה למרחוק תלויה ברחבי הפארק במקומות לא צפויים, ביניהם תחתיתו ועמודיו של גשר איילון האפרורי שחוצה את הפארק מעל לערוץ הירקון. פירוט באתר גני יהושע https://bit.ly/2oJuRY1