צלם: דן פרץ
מסעדת קנלה הירושלמית - תפריט קייצי וארוחת טעימות
צלם: דן פרץ
השף אודי אפשטיין
צלם: דן פרץ
שקדי עגל
צלם: דן פרץ
פילה דג ים
צלם: דן פרץ
פילה סלמון בתוספת בורגול
צלם: דן פרץ
עיצוב אירופאי ופסנתר לבן

ארוחה של שלוש שעות

מאת: רונית סבירסקי

 

זו הייתה אחת הארוחות הארוכות שאכלתי. היא נמשכה למעלה משלוש שעות וקיפלה בתוכה חוויה קולינרית. השף הצעיר, צעיר מאוד, אודי אפשטיין (29) שהתחיל כסו שף וכבש מהר מאוד את משבצת השף של מסעדת "קנלה" Canela בירושלים הצליח להפתיע אותי. כשבחרתי בארוחת הטעימות לא ידעתי שהוא מתכנן כתריסר מנות לפחות. אני בקשתי רחמים אחרי המנה השביעית למרות שחבל היה לוותר על השאר.  בזו אחר זו עם אתנחתאות ארוכות הונחו על השולחן מנות מושקעות ומעוצבות. לכל מנה נבחרה צלחת שונה וסכום אחר. לחם הבית הפריך והחם הוגש כפתיחה עם קרם חצילים, טפנד עגבניות מיובשות ואיולי.

 

תריסר מנות 

תוך כדי בציעת הלחם הוגשו מנות הטעימה הראשונות: שקדי עגל מזוגגים על קרם חצילים עם זרעי עגבנייה ובצל ירוק 66 שקל, טרטר דג ים על קרפצ'יו סלק אדום בתחמיץ סילאן 56 שקל, סלמון צרוב בציפוי קצח ושומשום עם שימאג'י ברוטב אסיאתי 58 שקל, ריזוטו עגבניות צלויות ותימין 56 שקל, ניוקי תפוחי אדמה מזוגג עם בטטות, נענע, פקאן ופורט רימונים 48 שקל, פילה דג צרוב במחבת על קרם שום 56 שקל. המנה שאת טעמה רציתי לשמר וכמעט ביקשתי להפסיק את הזרם הייתה כבד אווז צרוב בגריל על צ'אטני פירות פיקנטי 98 שקלים. נכון שזו מנה לא זולה ומחירה כמחיר מנה עיקרית מכובדת אבל אם תחלקו אותה עם בן זוגכם תיהנו מהחגיגה מבלי להכאיב לכיס.

 

 

חזה ברווז ופילה בקר

במנות העיקריות הספקנו לטעום חזה ברווז ברוטב פירות יער עם קרם בטטה 112 שקל ופילה דג ים צרוב בציפוי עשבי תבלין על מצע ירקות מזוגגים 125 שקל. כאן בקשנו לפרוש בשיא. מה עוד יכולנו לקבל אם רק ניתן היה להכניס עוד משהו לפה? פילה בקר צרוב ברוטב יין אדום על רושטי תפו"א  144 שקל, אנטריקוט בגריל ברוטב דמי חמוץ מתוק עם פירה גס של תפו"א ושום קונפי 125 שקל, פילה סלמון על בורגול, עם פטריות, עגבניות ועשבי תבלין 96 שקל, תבשיל בקר מזוגג בסילאן עם ענבים, תפוחי אדמה, ציפורן וגזר מתוק 98 שקל, רביולי במילוי קרם טופו ופסטו מוקפץ עם עגבניות, שום שמן זית וצנוברים 82 שקל.

 

נחזור בחורף 

אפשטיין לא ויתר לנו על קינוח אחד ודי. אבל הרכיב אותו ממספר מנות אחרונות: טוויל של שוקולד מריר, טארטאטן של דבלים עם גלידת בזילקום ופטיפור נימוח. כשסיימנו הוסבר לנו שזהו התפריט הקייצי שאפשטיין הרכיב ואנחנו כבר מתכננים לחזור לתפריט החורף.

 

 

 

כשר בהשגחת הרבנות ירושלים

רח' שלומציון 8, ירושלים. טלפון: 02-6222293

שעות פתיחה: א'- ה 15:30- 12:00 ,23:00- 18:00. מוצ"ש- שעה לאחר צאת השבת.