טעימות מהאוכל הקוריאני - אירוע קולינרי
השגריר יאנג סאם מה ורעיתו עם השף צ'רלי פדידה
בולגוגי
דאנג מון
צ'אפ קאי

שבוע האוכל הקוריאני

מאת: רונית סבירסקי

 

מלון "שרתון" תל אביב מקיים לראשונה בשיתוף  עם שגרירות קוריאה, את פסטיבל האוכל הקוריאני הראשון בישראל שיפתח ב-24 באוגוסט וימשך 4 ימים עד ה- 27 באוגוסט.  התפריט הקולינארי הורכב על ידי שף הבית של המלון, צ'רלי פדידה,  בהנחיית אשת השגריר הגברת מהה.  

 

מטבח חריף

זוהי הזדמנות מצוינת לאוהבי החריף להתחיל להזיע. המטבח הקוריאני הוא החריף והמתובל ביותר מבין מטבחי המזרח ותעיד על כל מנת הקימצ'י שהם המחמצים החריפים שמלווים את הארוחה ומקפיצים את הטמפרטורה בפה לרמות ברומטריות גבוהות. כמו ברוב הדברים המיקום הוא זה שקובע וכך נוצר מטבח מעורב שהוא תולדה של גיאוגרפיה. קוריאה היא חצי אי בצפון מזרח אסיה וגבולותיה נושקים לסין ולרוסיה. לכן יש צפירת הרגעה לאלה שאינם אוכלים חריף והם יוכלו למצוא מגוון נאה של מנות רגועות ונעימות לחך.

 

דל קלוריות ועשיר בטעמים

הקימצ'י הוא אחד מהסמלים המאפיינים של המטבח הקוריאני. המחמצים החריפים האלה מבוססים על ירקות, מלפפון ועלי כרוב סיני שמותססים בתהליך שימור ממושך בתוספת שום ורוטב פלפל חריף. המטבח הקוריאני מתהדר גם בשימוש נרחב בירקות ופירות ויחד איתם בתפיסה שהמזון יכול לרפא כל חולי. המנות שלהם אינן עתירות בקלוריות ונחשבות בריאות.  הם משלבים במנות צ'ילי ושום שעברו התססה ומעשירים את הטעמים ומשתמשים בג'ינסנג לחליטות תה.

 

מסורת ותרבות

התפריט שיוצע לאורחים במסגרת הפסטיבל מתבסס על התרבות והמנהגים הקוריאנים. נבחרו מתכונים מסורתיים, דוגמת בקר מתובל על הגריל, מבחר נודלס, דגי ים עונתיים וירקות מטוגנים. את התפריט תוכלו לטעום על רקע קישוטי דגים וסמלי התרבות הקוריאנית.

 

תפריט שבוע האוכל הקוריאני (ארוחה כשרה):

טעימות מסורתית מ"דאנג מון" ירקות ודגי ים מטוגנים בקמח ועירית שום (35 שקל). נודלס עם ירקות  "צ'אפ  קאי" נודלס בטטה שקופות עם ירקות סויה וסוכר (35 שקל). "פי פאמ פאפ" אורז מסורתי עם ירקות מאודים וביצת שלו מטוגנת מוגש עם רוטב פלפל חריף, אנטרקוט  במרינדה מסורתית (55 שקל). "בולגוגי" נתחים דקיקים של אנטרקוט צרובים על מחבת לוהטת  ועוד (55 שקל).

 

להזמנות: שרתון תל אביב, הירקון 115 תל-אביב טלפון: 03-5219300