צלם: רונית סבירסקי
פסטיבל אוכל באשדוד - שפע של מאכלי עדות ומסעדות על המים
צלם: רונית סבירסקי
אידי מפלט דג
צלם: רונית סבירסקי
ארוחה על יאכטה גלי גל
צלם: רונית סבירסקי
המרינה הכחולה בחוף אשדוד
צלם: רונית סבירסקי
הסנדוויץ' הטוניסאי - טועמים בסיור הקולינארי
צלם: רונית סבירסקי
המתוקים של לה ליונז

אשדוד פותחת שולחן

סיורים קולינאריים, ערבי מוסיקה חיה בסגנונות שונים, סעודות דגים על סיפוני היאכטות וארוחות פסטיבל מיוחדות בהשראת מטבחי עדות ב-79 שקל לסועד

 

העיר אשדוד עולה על מפת הקולינריה כשהיא פוצחת ב"פסטיבל אשדוד לעמים וטעמים". הפסטיבל יערך בחנוכה בין 9-2 בדצמבר כשהוא כולל סיורים קולינריים, ערבי מוסיקה חיה בסגנונות שונים, סעודות דגים על סיפון יאכטה וארוחות מיוחדות בהשראת מטבחי עדות.

 

ארוחות של מאמות

באשדוד יש שילוב עם מרכיבים מנצחים שרק נדרש היה לקבץ אותם יחד ולהפיק מיזם תיירותי בתחום האוכל. חוף ים תכול, סירות דייג ושלל דגה יומית, מטבחים מגוונים שהם תוצר של 99 עמים ועדות שחיים בכפיפה אחת בעיר. ריכוז של מאמות שמבשלות מאכלים מנחמים ומחממים ומסעדות ששומרות על אופי מקומי באווירה ביתית. ישנן מסעדות שאינן זקוקות למבקרים מחוץ לאשדוד כדי להתקיים ואם תגיעו אליהן תאלצו לעמוד בתור כדי לזכות בארוחה. חברת "חופית" לפיתוח התיירות בעיר הצליחה לאגד את מיטב המסעדות להשתתף בפסטיבל וצרפה לחגיגה דוכני אוכל, קונדיטוריות, חנויות דגים ומעדנים ושוק מזון מקורה.

 

ארוחה מלאה ב-79 שקל

הרעיון המרכזי הוא לאפשר למטיילים לסעוד במחיר אחיד של 79 שקל ארוחה מלאה שכוללת מנה ראשונה, עיקרית וקינוח. כדי להעניק לארוחה צביון ייחודי הטילו על כל שף להקדיש את המנות שמשתתפות בפסטיבל לאחת מהעדות או העמים שמתגוררים באשדוד. כך תוכלו לטעום מנות ממגוון מטבחים גדול ביניהם: יווני, טוניסאי, טריפוליטאי, צרפתי, רומני, איטלקי, בוכרי, קווקזי, הודי, סיני, ספרדי, ים תיכוני ועוד רבים.

 

ערבי מוסיקה, שוק ומאפיות

לחימום הקנה נוספו ערבי מוסיקה חיה במסעדות ו"סיורי עמים וטעמים באשדוד" שמשלבים הדרכה וטעימות על ידי מורה דרך מקומי. הסיורים יפתחו בפניכם דלתות חבויות ופינות נסתרות שמוכרות רק לתושבים שחיים בעיר. השוק המקורה, חנויות תבלינים, ביקור במסעדות עם טעם של פעם, מאפיה בוכרית, מפעל לעישון דגים וחנות דגים שמוכרת דגה טרייה מהים. הסיור מלווה בטעימות, בהסברים, סיפורים פיקנטיים שקשורים בתולדות העיר, באוכל ובטיפוסים השונים. תוספת נוספת חיננית ורומנטית מציעה שייט ביאכטות קטנות שיוצאות מהמרינה ומגישות על הסיפון ארוחה מהמטבח המרוקאי או הצרפתי מלווה ביין וליקרים.

 

מגוון קולינרי

בין המסעדות המשתתפות בפסטיבל ניתן למצוא את מסעדות הדגים המפורסמות של אידי עם ארוחות דגים ופירות ים. נמסטה שמציעה מטבח ההודי, בלזק ביסטרו צרפתיקלאסי, קאזה אונו שמתמחה במטבח האיטלקי, מסעדת צ'ון לי הסינית ומסעדת לחיים המציעה מנות מהמטבח הרוסי. מסעדות פסקאדו, מומה ויוסף מתמקדות במטבח ים תיכוני המבוסס על חומרי גלם מקומיים. מסעדת ערביקה ומסעדת טרין מגישות פיוז'ן צרפתי איטלקי ולה ליונז פטיסרי המבוסס על מתכונים צרפתיים מסורתיים.

 

מידע ותפריטים מהמסעדות:

 

מסעדת אידי 

מסעדת הדגים "אידי" באשדוד פועלת מזה 17 שנים כעסק משפחתי. המסעדה מציעה תפריט ים תיכוני עשיר הכולל מבחר של מנות ראשונות, מעדני דגים מהדגה ופירות ים מהדגה היומית הטרייה שמגיעה מהים. המסעדה מעוצבת כמו אונייה ענקית, גדושה באוסף של חפצי ים מיוחדים ואוסף תמונות המתעד את הווי הדייגים והימאים.

הבושם 6, טלפון: 9443581–057

תפריט הפסטיבל: מנה ראשונה לבחירה: חציל וציזיקי, סביצ'ה דג-ים,  גרבלקס אספרגוס, סלט דודו, פלטה טוניסאית – 'הטונה של אידי'. מנה עיקרית לבחירה: שרימפס בגבינת פטה, קלמרי מטוגן, פילה דג קוד בשמן זית וירקות, פילה סלמון בגריל על מצע פסטה, פילה לברק על גרגרי חומוס.קינוח:  קדאיף 

 

אידי במרינה

הבר-קפה של אידי ממוקם במרינה מול תרני היאכטות והים הכחול. הם מגישים מנות ים תיכוניות, ארוחות בוקר, בירות וקפה. המקום מותאם גם ליאכטונרים שמגיעים אל המרינה באשדוד דרך הים.

רחוב אוניון 1,  טלפון: 8662290–08, 08-8662236

תפריט הפסטיבל: מנה ראשונה לבחירה: חציל טבעי, פטריות שמפיניון בשמנת, סלט יווני נוסח פארוס, סלט דודו, פלטת טאפאס – מנה זוגית. מנה עיקרית לבחירה: פיש אנד צ'יפס – דג קוד, אשבורגר- המבורגר אשדודי, רביוליסטייק סלמון בגריל.קינוח: עוגת גבינה , קוביית שוקולד 

 

מסעדת קזה-אונו

קזה אונו היאמסעדה איטלקית קטנה ואינטימית, המשקיפה אל חוף הים. המסעדה שפועלת כבר 24 שנים, מעוצבת בסגנון חם ופשוט, כמעט ביתי. אווירה משפחתית שמתאימה לסועדים המקומיים שפוקדים אותה. את רוב המנות על טהרת המטבח האיטלקי המסורתי מכינים במקום. המתכונים שנשמרו בדיוק רב ובהקפדה ואליהם מצטרף תפריט יין עשיר. המקום כולל כ- 40 מקומות ישיבה ופועל 7 ימים בשבוע, מ- 12:00 בבוקר לחצות.

רוגוזין 74, טלפון : 08-8553179

תפריט הפסטיבל: מנה ראשונה לבחירה: מרק מינסטרונה מרק בצל או סלט הבית.

מנותעיקרית לבחירה: פסטות הבית:רביולי, טורטליני, פטוצ'יני, ניוקי או ספגטי לבחירה במבחר רטבים.לזניה, קנלוני או פיצה. קינוח: פחזניה עם גלידת וניל ברוטב שוקולד חם וקצפת.

 

מסעדת ערביקה - כשרה

"ערביקה", בר-קפה-מסעדה כשרה הממוקמת באשדוד משלבת תפריט ים תיכוני ומטבח סושי עשיר. המסעדה מעוצבת בגוונים חמים של שוקולד ורהיטי עץ, חלל גדול פתוח ומואר בנברשות מעוצבות. התפריט של "ערביקה" מציע מטבח שף הכולל בשרים, דגים, פסטות, סלטים להרכבה עצמית וכן תפריט סושי עשיר.

האורגים 16, טלפון: 08-8566069 , 8566079

תפריט הפסטיבל: מנה ראשונה:חציל בלאדי .מנה עיקרית: הנקניקיות של אשר

קינוח: פאי תפוח  עם כדור גלידה וניל.

 

מסעדת נמסטה – כשרה

מסעדת נמסטה שוכנת בארמונות לה-ממוניה באשדוד, היא מסעדה הודית המגישה אוכל מהמטבח הצפון הודי. במסעדה שף וטבחים מומחים מהודו המציעים תפריט עשיר ומגוון ובר משקאות עשיר. המסעדה כשרה ומתנהלת תחת השגחתה של הרבנות הראשית אשדוד.יש להזמין מקומות מראש.

הטיילת 20, טלפון: 9442869–057

תפריט הפסטיבל: מנת פתיחה לבחירה:סמוסה ירקות/ בשר ( כיסוני בצק ממולאים, מטוגנים בשמן עמוק) או כנפיים מתובלות, צלויות בטאבון הודי.מנה עיקרית: צ'יקן טיקה או רשמי טיקה בתוספת בירייני ירקות (תבשיל אורז עם ירקות) וסלט ירקות מעורב.

קינוח לבחירה: פלודה (משקה עם אטריות אורז בתוספת כדור וניל ומי ורדים)

או הלווה גזר (גזר מבושל מתוק עם צימוקים ושקדים).

 

ביסטרו בלזק

ביסטרו בלזק שוכנת בחלל מעוצב וחמים מרוצף בפרקט עץ ומשרה אווירה אלגנטית. התפריט צרפתי קלאסי משולב במנות ים תיכוניות. נתי שפריר, שף ובעלים מרכיב את המנות מפירות ים, דגים טריים, ירקות העונה ויוצר מנות על פי חומרי הגלם שמצויים בשוק.

האשל 11, טלפון: 8536336–08

תפריט הפסטיבל: מנה ראשונה:פטה כבד עוף עם צ'אטני קליפות אבטיח וצנימים

או מרק בצל. מנה עיקרית : קונפי שוק אווז עם דובדבנים ולמון גראסאו פילה סלמון במיונז עפרן. קינוח : סופלה שוקולד קלאסי או מרנג שאמא מקציפה ואבא מזלף עם תותים וקרם וניל.

 

מסעדת צ'ון לי

מסעדת צ'ון לי ממוקמת מתחת למלון אורלי, מול קניון אשדוד. היא מעוצבת כמסעדה סינית לכל דבר, עם אביזרים וכלים מקוריים שהובאו מסין, תמונות מיוחדות ואקווריום מרשים עם דגי נוי. אווירה שקטה וברקע מתנגנת מוסיקה סינית קלה.

נורדאו 22 (מתחת למלון אורלי), טלפון: 9442753–057

תפריט הפסטיבל: מנה ראשונה: בנויה ממרק חמוץ חריף, אגרול אחד, וסלט סיני רענן
מנה שנייה: בקר סצ'ואן פיקנטי מוגש עם אורז מטוגן. קינוח: בננה מטוגנת מוגשת עם גלידה.

 

מסעדת יוסף קפה בוטיק

'יוסף' הינו קפה בוטיק הצופה אל חופי אשדוד. המקום מעוצב בסגנון אירופאי, פרי יצירתו של האדריכל ניר פורטל שיצר תחושה דומה לזו שתקבלו כאשר תשבו בפיאצה ברומא או מול שער הניצחון בפריס. המנות המוצעות בתפריט כוללות פסטות בעבודת יד,  פילה דג ים טרי, פיצות ביתיות, טוסטים, כריכים, מבחר סלטים, עוגיות אישיות, גלידה איטלקית משובחת (שניתן לקחת הביתה לפי משקל) וקפה איטלקי איכותי. מבחר גדול של ארוחות בוקר מוגש מדי יום, ביניהן אג'ס בנדיקט עם מניפת אנטרקוט. כל המנות מוגשות בכלי הגשה מעוצבים המוצעים למכירה במקום. הקפה פתוח במהלך כל ימות השבוע מ-07:00 בבוקר עד 01:00 לפנות בוקר. מומלץ להגיע בשעות בין הערביים לקראת שקיעה.

בימי שישי בצהריים מנגן במקום הרכב ג'אז תל אביבי.

מרטין בובר 1/5, טלפון: 75513749–07

תפריט הפסטיבל: מנה ראשונה: כדורי ריזוטו ופטריות בציפוי פריך ברוטב רוזה.

מנה עיקרית: כיסוני יוסף-טורטליני פיטריות בשמן כמהין פרמזן עגבניות מיובשות ובזיליקום. קינוח יוסף: גלידה איטלקית משובחת עם שערות חלווה ופירות יבשים.

 

מסעדת לחיים

מסעדת "לחיים" היא מסעדת גורמה רוסית הממוקמת בטיילת העיר אשדוד על קו המים. המסעדה משלבת מנות מהמטבח הרוסי, המטבח האירופאי, המטבח הישראלי, המטבח הסיני והמטבח היפני. במסעדה שלושה חדרי אירועים פרטיים מעוצבים ומצוידים במיטב החידושים האורקוליים. המסעדה מתאימה לאירועים עסקיים ומשפחתיים בשילוב הופעות חיות. בסופי שבוע ובימי שישי ושבת מתקיימים מופעים מחו"ל, להקות מוסיקה חיה ואומנים. הזמנות מראש בלבד 

מפקורה 1, 052-5000891, 08-8647547

תפריט הפסטיבל: מנה ראשונה: בלינצ'ס ממולא קוויאר אדום לצד מבחר עשיר של סלטים ללא הגבלה. מנה עיקרית: קוטלט (קייב) - חזה עוף ממולא  בציפוי פרורי לחם לצד תפוחי אדמה אפויים. קינוח: פירושקי ממולאים שזיפים יבשים עם תה/קפה, יין אדום או לבן או כוסית וודקה תוצרת חוץ על חשבון הבית.

 

מסעדת טרין

מסעדת שף השוכנת בחוף הקשתות באשדוד עם עיצוב המשלב אווירה קלאסית וגימור מודרני. חלל מרווח, תאורה ייחודית, שולחנות אלגנטיים ובר ארוך לשתייה ואכילה. התפריט בניחוח צרפתי מציע מבחר גדול של פירות-ים, דגים ובשרים, לצד מנות פתיחה מגוונות וקינוחים רבים. השף, יוסי סוויסה, משלב שיטות בישול שונות ומשתמש בחומרי גלם בהתאם לעונה. למסעדה מרפסת הצופה אל הים הפתוח.

מסקורה , חוף הקשתות, אשדוד. טלפון:   08-8553331

תפריט הפסטיבל : מנה  ראשונה  לבחירה:פסטיה עוף ופירות יבשים מוגש על סלט ירוק בבלסמי מצומצם.קלמרי מוקפץ בגרגרי חומוס ופפריקה בתיבול כוסברה.פילה ברבוניה מוגש עם צ'רמלה. מנה  עיקרית לבחירה:קוסקוס פירות ים עם ירקות,

נקניקיות מרגז מוקפצות עם שרימפס ושום על אורז לבן. מוסר מבושל בבישול איטי בשום ותבלינים מוגש עם נגיעת יוגורט (פיקנטי). קינוח: ספינג'

 

מסעדת פסקאדו - כשרה

'פסקאדו',  (דגים בספרדית), שוכנת סמוך לכניסה הראשית של אשדוד ומצטיינת בעיצוב מודרני וחמים. בר אלכוהול ומרפסת אל הנוף עם בריזה מהים. זוהי מסעדת שף כשרה המתמחה בדגים ומגישה גם מאכלי בשרים. המטבח ים תיכוני עם שימוש בטכניקות אסייתיות. ספיישלים של דגי ים ומנות פשוטות לצד מנות גורמה יצירתיות. בעלי המסעדה עוסקים בדייג ומגישים לסועדים מאכלי דגה טרייה מהים.

מרטין בובר 1/12, טלפון: 9442750–057

תפריט הפסטיבל: מנה ראשונה לבחירה: סביצ'ה חאקו – דג ים טרי משתנה בסלט מיץ ליים וטבסקו.  HOT סאשימי - פרוסות סלמון טרי בצריבה של שמן שומשום לוהט וטחינה גולמית.  מנה עיקרית: מוסר ימאסה – פילה מוסר ברוטב של פטריות טריות עשבי תיבול ורוטב סויה. קינוח: טראפלס שוקולד וחלבת שומשום.

 

מסעדת גחלים  -כשרה

מסעדת גחלים היא מסעדת בשרים שמגישה בשר טרי המיושן בתהליך מסורתי, עוף, כבש, אווז ודגים טריים.

הבנאים 3 אשדוד. טלפון:08-8569457

תפריט הפסטיבל: מנה ראשונה:פילה דג אמנון על הגריל לצד סלטי הבית ולאפות טריות מהטאבון.מנה עיקרית:קוסקוס ביתי המוכן במקום עם ירקות שורש ובשר ראש.

קינוח: שוקולד נוגט או טריקולד או פרפה חלבה או קרם ברולה.

 

קפה-קונדיטוריה לה ליונז

קפה מואר ונעים מעוצב בצבעים בהירים וחלונות גדולים אל הרחוב. בויטרינות הזכוכית נחות עוגות מוס עשירות, עוגיות חמאה ביתיות ומאפים פריכים. המתכונים מבוססים על עבודת יד ושיטות עבודה מסורתיות של אופים צרפתיים.  האם משתמשים בשוקולד בלגי, מקלות וניל, חמאה צרפתית, שקדים ושמנת. בין המומלצים אקלר מוקה וקרואסון שקדים נימוח.

ז'בוטינסקי 47 מתחם סטאר סנטר, טלפון: 9444025–057 סניפים נוספים:
רח' הבונים 4  -  08-8569878, קניון הסיטי - 08-8644505

תפריט הפסטיבל: לימי הפסטיבל בלבד משעה 17:00 לא כולל מוצ"ש.

מנה עיקרית לבחירה: טורטיהקיש ממבחר הקישיםשתייה חמה או קלה,

וקינוח ממבחר הקינוחים שלנו.

 

מסעדת מומה - כשרה

מסעדת "מומה" היא ביסטרו בר ים תיכוני המעוצב בסגנון הייטקי, בקווים נקיים ופסנתר כנף, שעליו מנגן פסנתרן מספר פעמים בשבוע. גלריה מיוחדת הוקצתה לאירועים פרטיים ופגישות עסקים.

מתחם סטאר סנטר, ז'בוטינסקי 43, טלפון: 9442844–057

תפריט הפסטיבל: לחם הבית חם ופריך בליווי מטבלי השף המשתנים מדי יום.

מנה ראשונה לבחירה: פטה כבדים, סלט ירוק, חציל ים תיכוני, מרק היום- משתנה,

פיצה ים תיכונית. מנה עיקרית לבחירה: פרגיות תמרים, פרגיות צ'ילי, כבדי עוף,

ספגטי ברוטב בולונז, מסבחה טלה, תבשיל עוף בקארי, פילה סולומון.

קינוח  לבחירה: סופלה שוקולד,שוקו ברולה,קוקונט.המבצע מוגבל לעשרה סועדים בשולחן.

 

סיורי "עמים וטעמים" - סיורים קולינאריים וטעימות באשדוד

 

סיור ברכבים פרטיים, בהדרכת בועז רענן.

משך הסיור – כ- 4 שעות.

עלות הטיול למשתתף - 50 שקל

התשלום יתבצע במזומן ביום הטיול למדריך.

ההשתתפות בהרשמה מראש בלבד בטלפון: 08-8545210, 050-7847849

במסגרת הפסטיבל יתקיימו ארבעה סיורים: חמישי, 2/12/2010 בשעה 15:30, שישי, 3/12/2010 בשעה 9:30, שלישי, 7/12/2010 בשעה 15:30, חמישי, 9/12/2010 בשעה 15:30

מסלול הסיור:

1.      גבעת יונה

פגישה עם המדריך ברחבת החנייה של גבעת יונה. הליכה קצרה לנקודת התצפית על הגבעה ובה יקבלו המשתתפים  הסבר  קצר על המקום והסיפור המיוחד שלו, העיר והנמל.

2.      רובע א'

נסיעה לחנייה של גן אלישבע. יציאה למסלול הליכה קצר לכיוון מרכזון רובע א' וביקור בנקודות הבאות:

א.      "אצל מוריס" - הסנדוויץ הטוניסאי

ב.      "מלך הפלאפל" – שלום התימני

לאחר הסיור והטעימות במרכזון, נלך דרך רח' רוגוזין לגן עמוס לשיכון חב' חשמל ולמסעדת "בלזק" מסעדת ביסטרו צרפתית, נתרשם ממסעדה רומנטית זו הממוקמת בלב שכונה ותיקה ושקטה, ומשם נלך דרך אנדרטת חיל הים שבגן אלישבע לחניית הרכבים.

3.      רובע ב'

ניסע לשוק שברח' יוספטל ברובע ב'. נסייר בשוק המקורה, נחוש ונריח את החנויות שבו. נתעכב "במרכז התבלינים" להסבר קצר על התבלינים בהם משתמשים מסעדני אשדוד וגם שפים ידועים מחוצה לה, נמשיך ונלך לאורך שדרת העצים של רח' הנריאטה סולד לרח' בורוכוב אל "המסעדה של עמרם", "המקום של אליעזר" ו"המסעדה של ניסים". נשמע את סיפור המקום המפורסם ב"קבלת השבת" ונטעם מאכלים מרוקאיים.  נלך דרך רח' קיבוץ גלויות ל"מאמה רחל" (קיבוץ גלויות 13 בגינה). מומלץ ביותר: טעימות באווירה ביתית אימהית. באזור זה נגלה למעשה שעוד יש חיים כמו פעם, צנועים ושמחים. נחזור ברגל לחניית הרכבים שליד השוק.

4.      איזור התעשייה הקלה,

לפנינו נסיעה קצרה, דרך שד' בני ברית לרח' העבודה. הפעם למאפיית פיתות בוכרית מהטובות ביותר בארץ: "אלונושקה" אשר ברח' העבודה 56. משם ניסע להתענג במאכלים טריפוליטאיים, אצל "מאמה מפרומה", ברח' העבודה 44.

5.      איזור המסחר ומפעלי הדגים

ניסע לעבר נקודת הסיור האחרונה, רח' הבושם, נחנה את הרכבים במגרש החנייה של "אידי". נכנס למפעל "הטונה של אידי" ונלמד על קצה המזלג כיצד מכינים את המעדן המיוצר דווקא מטונה. משם נלך למפעל הסמוך לאידי – " דני מעדני", מפעל המתמחה בעישון הדגים ומייצר סלטים מיוחדים מדגים. נחתום את הסיור בבית מסחר גדול ומגוון בתוצרת הימית: "אחים זנו דגים" (בוטיק דגים). בנקודה זו מומלץ לערוך קניות של הדגים הכי טריים שיש...

בחלק מנקודות הסיור יוגשו למטיילים טעימות

 

ארוחות פלישתיות במוזיאון אשדוד ע"ש קורין ממן

מוזיאון אשדוד על שם קורין ממן מוקדש לאמנות פלסטית וארכיאולוגיה. מטרתו לקרב את הקהל הרחב לתהליך ההתפתחות התרבותי בארץ. במוזיאון מוצגת תערוכת הקבע "עולמם של הפלשתים"- תצוגת לבוש, כלי נגינה, כלי פולחן, ארונות קבורה ובעתיד מתוכנן המוזיאון להפוך  למרכז עולמי לתרבות הפלשתית. עוד במוזיאון תערוכות מתחלפות בתחום האמנות עם זיקה לתצוגת הקבע.

 

לטעום את התקופה

לאורחי המוזיאון מוצעת ארוחת מטעמים ותבשילים מימי קדם באווירה אותנטית: הגשה תיאטרלית בליווי ה"פילהרמונית הפלשתית" ושימוש בכלי החרס המעוטרים בהשראת התקופה.

התפריט, היישר ממטבחה של דלילה הפלישתית מציע, נזיד עדשים מפתה,חומוס, לבנה, עלי גפן ממולאים, זיתים ירוקים, פיתות לצד שמן זית עם זעתר לטבילה, יוגורט תמרים ודבש, חלבה

צימוקים, בירה שחורה, תה צמחים ועוד...

הארוחות מתקיימות בתיאום מראש בלבד ובתשלום נוסף.

 

שעות פתיחת המוזיאון
א  09:00-16:00
ב 09:00-16:00
ג  09:00-16:00
ד 09:00-16:00
ה  09:00-16:00
שבת  10:30-13:00
חגים  10:30-13:00

 

דמי כניסה

תושב אשדוד 25 ש"ח, תושב חוץ 30 ש"ח , גמלאי, סטודנט, ילד, נכה וחיל 20 ש"ח

כתובת
רחוב השייטים  16 אשדוד

טלפון
8543092 - 08

קיימת גישה לנכים.

 

ארוחות על יאכטות

 

"מצב הרוח"

חברת "מצב הרוח" היא בעלת היאכטה "תמרה" שעל סיפונה ניתן לארח קבוצות או יחידים עד 10 נוסעים. לספינה סיפון נוסעים מרווח במיוחד, שולחן אוכל רחב, חיפוי צל או לחלופין משטח שיזוף בחרטום, שירותים ומקלחת. הם משמיעים מוזיקה רגועה לפי בחירת הנוסעים. השייט נמשך כשעתיים לאורך חופי אשדוד ובסיומו הם עוגנים בנקודה מבודדת במרינה ומגישים ארוחה מעשה ידי הבעלים. צחי מכין ארוחות דגים או פירות ים בסגנון צרפתי, סלטים וקינוחים בליווי יין. הם מכינים ליקרים תוצרת בית.

המרינה הכחולה אשדוד

צחי ואסנת ישורון, 050-9908852, 057-7976263

 

גלי גל  מועדון שיט

גלי-גל הוא בית-ספר לשייט ומועדון שייטים שעורך הפלגות מן המרינה הכחולה באשדוד לאורך החופים. הפלגות קצרות שמלוות בארוחה מרוקאית- ים תיכוני בטעמים ביתיים.  ארוחות המבוססות על דגים ים טריים, ירקות, מטבלים וקינוחים.

המרינה הכחולה, אשדוד

שלומית: 0525575722

שאול: 052-3399997