מסעדת קערות - אווירה ביתית שכונתית בעיצוב שנקינאי
יושבים בסמטה של כרם התימנים
קדרת שוק אווז וירקות שורש
לב חציל על מצע קדאיף
נזיד גרגרי חומוס, ירקות שורש ובקר

קערות - להרגיש בבית (נסגרה)

מאת: רונית סבירסקי

 

מיקום מדליק ומחירים שפויים זו הפתיחה ההולמת למסעדת "קערות". מסעדות מפתיעות בדרך כלל בתפריט חדשני, עיצוב יוצא דופן, שירות מדויק. "קערות" לוקחת אותנו למחוזות אחרים ומאוד אמיצים מבחינת מייסדיה. עדו לביא, אבי אשכנזי ויגאל מירילשווילי טיילו בסמטאות הצרות של כרם התימנים והתאהבו. כשמגיעים למסעדה שלהם שיש בה תרכובת תל אביבית שנקינאית יחד עם אופי שכונתי ביתי מרגישים כמו בנעל בית רכה ומחממת. הסמטה הצרה מרוצפת אבן והחנייה בקצה הרחוב יוצרת מתחם שקט ואינטימי. בשעות הערב דולקים פנסים קטנים בין העציצים שמקשטים את הסמטה, שולחנות ספורים עומדים בחוץ ורוב הסועדים מעדיפים לשבת לצדם.

 

ניחוחות של השוק

לביא ואשכנזי נושאים איתם נדוניה וקבלות מתחום המסעדנות. לביא בתחום הניהול, עו"ד במקצועו עבד בפסטיס, אשכנזי כסו שף של ארז קומרובסקי. הם הקימו יחד קייטרינג בשם "אברום" וסניף של קפה ג'ו ברמת השרון ועכשיו הלכו שבי אחרי המקום בכרם התימנים קרוב מאוד לניחוחות של שוק הכרמל. אשכנזי עושה בקרבה הזו שימוש ויצר תפריט מההיצע העונתי של  חומרי הגלם הטריים. המנות כמו הקונספט הביתי שכונתי מנחמות ומחממות והשם "קערות" מתלבש עליהן נהדר.

 

קדרות חרס נדיבות

הם מגישים מרקים חמים בקדרות חרס נדיבות בכמותן, קדרת שוק אווז, צ'ילי קון קרנה עוקצני במידה ושניצל וינאי דק שמכסה את הצלחת. המנות שמוגשות בכלי חרס שומרות על חומן גם לאחר ההגשה. קדרות החרס הוזמנו מהקדר חורחה קרליק ובעתיד יש בכוונת בעלי המסעדה להזמין קדרות מאמני קרמיקה נוספים ולהציג גלריה עם קערות שיוצעו למכירה. האווירה הביתית מורגשת גם בשירות האישי המוקפד אבל יחד עם זה מחויך. על פי דברי המלצרית המנות אמנן גדולות אבל לא חייבים לגמור מהצלחת.

 

בתפריט

במנות הראשונות: קרפצ'יו פילה בקר עם נבטי חמנייה (32 שקל). קטנות ליד הבירה: טפנד זיתים, ממרח צ'ילי חריף, בוטנים בקליפתם ומוס חצילים עם ברוסקטות (28 שקל), לב חציל על מצע קדאיף עם גבינת עיזים (28 שקל) ומרק היום (22 שקל). מנה חדשה שנוספה לתפריט היא סלסלת חורש – פטריות מוקפצות ביין לבן בתוך סלסילות פילו וגבינה כחולה (28 שקל).

במנות העיקריות: קדרת שוק אווז וירקות שורש (62 שקל), שניצל וינאי (52 שקל), צ'ילי קון קרנה (52 שקל) נזיד גרגרי חומוס, ירקות שורש ובקר  (58 שקל), פסטות ולזניה (38-34 שקל).

במתוקים שהם עושים לבד: פונדט שוקולד, טירמיסו, שטרודל תפוחים חם (32-28 שקל).

הם מגישים גם כריכים (34 שקל) וארוחת בוקר הכרם עם חביתת ירק, סלט קצוץ, דגים כבושים, טחינה ירוקה, חלבה וזיתים מתובלים (44 שקל).

 

פתוח בימים ראשון-חמישי 24:00-10:00,  שישי 15:00-09:00,  רחוב מל"ן 18 פינת כנפי נשרים 23. לא כשר. טל. 077-4501743