צלם: דן פרץ
"שף תאכל 2011": עשרות מסעדות שף בפריסה ארצית יציעו מנות גדולות במחיר קטן

 שף תאכל 2011

 

"שף תאכל", פסטיבל המסעדות של ישראל, יתקיים בפעם ה-12, בין התאריכים 27-17 ביולי. הפסטיבל מציע קיץ של טעמים חדשים, ריגושים, מנות משובחות והפתעות קולינאריות ממטבחם של מיטב השפים במסעדות ישראל. במשך עשרת ימי הפסטיבל יציעו עשרות מסעדות, בפריסה ארצית, ארוחה של מנה ראשונה ומנה עיקרית במחיר מיוחד של 69 שקל בלבד.

 

בפסטיבל האחרון אירחו מסעדות הפסטיבל למעלה מחמישים אלף סועדים שניצלו את ההטבה ואת מגוון המסעדות לבילוי גם ביותר ממסעדה אחת בעשרת ימי החגיגות.

 

"שף תאכל 2011" (צילום: דן פרץ)

 

בין המנות הבולטות והשפים המשתתפים השנה בפסטיבל נוכל לטעום מנות כגון: פסקאדו קון ריזוטו פילה בורי צרוב בסלסה ורדה, מוגש על ריזוטו עגבניות ואניס של השף יואב בלימן ממסעדת 'פרידה קאלו' בתל-אביב. פטה כבד עוף של השף נתי שפריר ממסעדת 'בלזק' באשדוד, מנה שלכאורה מוגשת במסעדות רבות. אולם, מקבל טוויסט מרענן בבחירה של השף להגיש ליד הפטה מרקחת אבטיחים.

 

אומצת סינטה ברוטב פטריות כמהין של השף שוקי קדוש ממסעדת 'שוקה' בקריית ביאליק. פילה יען  בתפוחים, דבש-תמרים ויין-אדום המוגש במסעדת השף 'תיתורה' במודיעין של בוקי דסה ופפרדלה זנב שור בציר עגל ומרסלה של השף שלומי פרץ מ'קיאנטי' ברעננה ועוד מנות נפלאות ממיטב יבול עונת הקיץ, המוגשות בייחוד העיקרי של הפסטיבל – במקום לשלם 150 שקל בממוצע על ארוחה – משלמים רק  69 שקל למנה ראשונה ומנה עיקרית.

 

ניוקי שרימפס, של מסעדת סרגוס (צילום: אורן דאי) 

 

רשימת המסעדות המשתתפות בפסטיבל:

 

אזור גוש דן:

 

תל אביב יפו: FRAME, אוונגרד, BABA YAGA, דובנוב 8, דרבי בר דגים (כשר), דרבי בר דגים רמת אביב, וויטהול, לוקאס. מקסיקנה, סושידו, סרגוס, פויקה, פסטה מיאה וילסון, פסטה מיאה רמת החייל,  פרידה קאלו, ריבר, שלוותה.

רמת גן-גבעתיים: SORA, מיכאלה (כשר), ריבר. 

בקעת אונו:  DON VITO (כשר), המעדנייה של גולדשטיין, מיכאלה (כשר).   

פתח תקווה: אלפרדו (כשר), טריאקי (כשר), מולדן (כשר), ריבר .

 

 

אזור השרון:

 

 

הוד השרון: YAMATOYA, אסיה מוניקה, שפיצל'ה.  

הרצליה: אוונגרד, ביסטרו 56 (כשר), בני הדייג , וויטהול.

נתניה: MOJO, ג'קו מאכלי הים.

רעננה: קיאנטי.

 

אזור הדרום והשפלה:

 

 

אשדוד: בלזק, מומה (כשר).

אשקלון: לונה (כשר), פרסקו.  

באר-שבע: סמילנסקי טאפס בר, קאזה דו ברזיל (כשר). 

בת ים: תאיו.  

ראשון לציון: אפסרסו בר, Tapaya, קאזה דו ברזיל, ריבר, שמאלץ.  

גדרה: מולימא. 

מושב תימורים: כדיתא (כשר).  

רחובות ונס ציונה: CEZAR, אורו (כשר), אנגוס (כשר), טוקופיה (כשר), פרסקו,ריבר.

אילת: K-2 , בוסטון.

 

 

ירושלים: GABRIELA CUCHINA (כשר), BLACK BAR 'n' BURGER  (כשר), המושבה 54 בעמק רפאים (כשר), המושבה 54 שלומציון (כשר), פוקצ'יטה, תמול שלשום (כשר).

מודיעין: תיתורה.

 

 

אזור הצפון:

 

 

קריית ביאליק: שוקה (כשר).

גלבוע: חוות התבלינים, קימל בגלבוע.

 

פירוט מסעדות ותפריטים באתר הפסטיבל www.chef-tochal.co.il

טל. 03-6912540