צלם: דן פרץ
ארוחה ב-79 שקל: עשרות שפים יארחו אתכם בחגיגת המסעדות של ישראל

ארוחה ב-79 שקל

מאת: עינת לוי

 

בפעם ה-13 יתאגדו מספר רחב של מסעדות שף בכל רחבי הארץ בכדי לקיים את פסטיבל "שף תאכל", חגיגת המסעדות של ישראל. במשך עשרה ימים, החל מ-15 בינואר, יארחו עשרות המסעדות את המהדורה החורפית של הפסטיבל. תמורת 79 שקל יקבל כל סועד ארוחה מלאה הכוללת מנה ראשונה, מנה עיקרית וקינוח. הדגש בתפריטים השונים המוצעים לקראת הפסטיבל החורפי הוא על מבחר מנות מחממות בטעמים שמתאימים לעונת החורף.

 

 חגיגת המסעדות של ישראל "שף תאכל ה-13" (צילום: דן פרץ)

 

מסעדות ושפים מכל הארץ

עשרות השפים, מכל רחבי הארץ, המשתתפים בפסטיבל שוקדים בימים אלה על שפע של מנות מיוחדות לאורחי הפסטיבל, ביניהם: השף ניר דגן ממסעדת "קאסה נובה" בנמל יפו, המציעה מנות מהמטבח הנובו-לטיני. השף יואב בלימן מ"פרידה קאלו" ברחוב לילינבלום בתל אביב, עם מנות מהמטבח הישראלי-לטיני. השף שוקי קדוש ממסעדת "שוקה" בקרית ביאליק. השף אסף לרנר מ"אלפרדו" בפתח תקווה והשף דויד לוי מ"אוונגרד" ברמת החייל תל אביב.

 

פורל, אנטריקוט ובלינצ'ס

בין מאות המנות הפעם תוכלו למצוא פורל צלוי בגריל ברוטב קרם לימונים ושקדים של השף סהר הראל ממסעדת "כדיתא" בדרום. סביצ'ה ריוורה קוביות בורי כבושות למחצה עם זיתי קלמטה ובצל על קציפת חצילים וגבינת עיזים של השף יואב בלימן ממסעדת "פרידה קאלו" בתל-אביב. מבחר של מטעמים אסייתים של השף דניאל זך ממסעדת "אסיה מוניקה" בשרון. אם אתם באזור חיפה, השף שוקי קדוש ממסעדת השף הכשרה "שוקה" ממתין לכם עם אנטריקוט טלה צעיר ומעושן מופרד מהצלעות מוגש על בלוק עץ  ולצדו כיסוני ארטישוק ירושלמי, פטריות כמהין וסלט עלים יפני. התפריט כולל קינוחים ממבחר הקינוחים של המסעדות. בין המומלצים בלינצ'ס  שוקולד חם בתוספת אגוזי מלך של בית הבלינצ'ס ההונגרי הוותיק.

 

 סטייק פרגית על הפלנצ'ה בתערובת תבלינים ג'מייקנית (צילום: בועז לביא)

 

מסעדות הפסטיבל: 

 

תל אביב – יפו:

אוונגרד, איטלקיה בתחנה, באבא יאגה, דובנוב 8, הבלינצ'ס ההונגרי (כשר), המטבח של נלי, טרנקווילה (כשר), מקסיקנה, סופר סושי סניף אידלסון, סושידו, ספגטים (מקסים), ספגטים (שיכון דן), סרגוס, פסטה מיאה, פרידה קאלו, קאסה נובה, ריבר, שלוותה, Salt .

 

מרכז:

רמת גן: סורה, ספגטים (כשר), ריבר. חולון: קפה גן סיפור. פתח תקווה: אלפרדו (כשר), טריאקי (כשר), מולדן (כשר), ריבר, רסקה (כשר), Triola. בקעת אונו: ברטה (כשר) דון ויטו (כשר). הרצליה: אתניקה (כשר), ביסטרו 56 (כשר), בני הדייג, עד העצם. רעננה: קיאנטי, קיוטו אקספרס (כשר). נתניה והסביבה: ג'קו מאכלי ים, Fornello (כשר), ספגטים. הוד השרון: אסיה מוניקה, שפצ'לה. קיסריה: פורט קפה, שולה. מודיעין: תיתורה. קריית שדה התעופה: עד העצם. ראשון לציון: הצדף, טאפאיה, קאזה דו ברזיל, ריבר. רחובות ונס ציונה: אורו (כשר), אנגוס (כשר), ריבר, קופי פקטורי (כשר).

 

חיפה והקריות:

Dream Nemo, וידה לוקה, Face's, ספגטים (חוצות המפרץ), ספגטים (קסטרא), פרנג'ליקו, קרולה, שוקה (כשר), שלה (כשר).

 

ירושלים:

באפלו (כשר), גבריאלה קוצ'ינה (כשר), המושבה 54 (כשר), לה בוקה (כשר).

 

דרום:

גדרה: מולימא. אשדוד: בלזק. באר שבע: סמלינסקי טאפס בר, קאזה דו ברזיל (כשר). מושב תימורים: כדיתא (כשר). אילת: בוסטון, קאזה דו ברזיל, K-2.

 

'שף תאכל פסטיבל המסעדות של ישראל', 25-15 בינואר 2012

פירוט מסעדות ותפריטים באתר הפסטיבל www.chef-tochal.co.ilאו בטלפון – 03-6912540