טמפל בר - חמישה שפים מבשלים מנות בבירה

חמישה שפים  ובירה

מאת: רונית סבירסקי

 

לשתות בירה קרה לצד מנה קיצית קלילה בפאב אפלולי זו נוסחה מוצלחת. לאכול מנה שבושלה בבירה ולשתות בירה מסוג אחר זו נוסחה עוד יותר מוצלחת. את השילוב הזה הוכיחו חמישה שפים שהתייצבו לבשל מנות בבירה ברשת הפאבים האירים "טמפל בר".

 

סלט עם סלמון בבירת גינס

 

כל שף הרכיב מנה אחת עם בירה, שהולכת נפלא עם בירה צוננת, ותהיה לתפיסתו, מנת המפלט האולטימטיבית מהחום והלחות, לצד בירה כמובן, בקיץ הקרוב. המנות יוגשו החל מה- 15 במאי  ועד סוף חודש יולי בסניפי הרשת. 

 

פטה כבד בבירה

צחי בוקששתר, שף ובעלים של רשת Black הכין סלט עתיר עלים ירוקים ומתוכו בצבצו נתחי סלמון בטמפורת בירה גינס. מנה עדינה שמתאימה לנשים דקיקות שרוצות לאזן את הקלוריות של הבירה (59 שקל).  ליאון אלקלעי, שף יועץ של מסעדת טרנטינו, בחר להחליף את רוטב פירות היער הקלאסי שמתחבר לפטה כבד והוסיף לו בירה שמבוססת על דובדבנים בשם קסטיל רוז'. גם הציפוי המזוגג בושל בקסטיל רוז' וקיבל גוון אדמדם מחמיא. מנה כבדה וטעימה שניתן לחלוק אותה בין שני סועדים (43 שקל). חיים טיבי, שף מסעדת מוסקט ממלון מצפה הימים, הכין ראגו עדשים ותרד גינה מצוין כיאה לשף מלון מצפה הימים ומעל הציב ספייריבס טלה עתיר שומנים לאוהבי הג'אנר (69 שקל).

 

פטה כבד בבירה

 

ראס אל עספור לצד בירה

את התשואות קצר דוחול ספאדי, השף והבעלים של "דיאנא" ו"דיאנא בעיר" שיצר מנה בשם "ראס אל עספור" – קוביות קטנות של בשר טלה מוקפצות עם שום, פלפל חריף ותבלינים ריחניים ומוגש עם פיסות פוקצ'ה חתוכות שמתאימות לטבול ולספוג את הרוטב. זו למעשה המנה היחידה שלא בושלה עם בירה אבל מומלץ לשתות אותה עם בירה בהירה וקלילה לאיזון החריפות (65 שקל).  שף הטמפל בר,  מוטי גלעד, אחראי על הקינוח הבירתי והכין גלידת ווניל גורמה, מרנג ובירת קסטיל רוז' בבישול איטי (37 שקל). 

 

שעות פתיחה: מידי יום - 17.00 ועד אחרון הלקוחות, ובשבת 12:30 ועד אחרון הלקוחות

 

מתחם סינמה סיטי, ראשון לציון טלפון: 03-7165757, סינמה סיטי, גלילות, רמת השרון טל: -699553603, Cinemall, צומת לב המפרץ, חיפה. טל: 04-8404460, מתחם G, ויצמן 207, כפר סבא. טל: 09-7677575