"שפר ביר גרדן" - לא על הבירה לבדה

גן הבירה

מאת: עינת לוי

 

חגי שפר, מי שמוכר כבר שנים כאחד מבעליו של "פונדק הדב" הוותיק בחיפה, יצא לדרך חדשה ופתח לפני מספר חודשים בשותפות עם אחיינו, שחר שפר, את "שפר ביר גרדן" ברמת ישי. שפר היא ביסטרו בר הממוקם באזור התעשייה של רמת ישי על גבעה שחושפת מחלונות המסעדה את נופיו הירוקים-חומים של עמק יזרעאל.

 

אלכוהול ויין מתוצרת ישראלית

 

עם יד על הברז

התפריט מורכב ממגוון מנות של בשרים, דגים ופירות ים. מעבר למנות הקבועות בתפריט מציע המקום מנות ספיישל מתחלפות מידי יום. חגי מספר שהוא פותח כל יום בביקור בשווקים הנמצאים בעמק או בערים הקרובות, ולפי התוצרת הטרייה של אותו היום הוא בוחר אלו מנות נוספות להרכיב. לצדן, מגישים אלכוהול ויין מתוצרת ישראלית, ברזיית בירות מתוצרת מבשלת פאבו מזיכרון יעקב השכנה, וברז אחד המוקדש ל"תצוגות מתחלפות" של בירות ישראליות. בתחום היין נבחרו היקבים הישראלים וורטמן, פסגות וטוליפ .

 

תחילתה של רעננות

כשפגשתי את חגי התקשיתי לבחור מהתפריט את המנות שארצה לטעום, אז נתתי לו אור ירוק לנסות ולקלוע לטעם שלי ולהגיש לי כל מה שיבחר, להלן הבחירות שדגמתי בהמלצתו: בגזרת המנות הראשונות דגמנו סביצ'ה דג ים, קוביות של דג נא בתיבול חומץ בלסמי, שמן זית ופרמז'ן ובעיטור סלט ירוק עם פרוסות צנון מרעננות המשתלבות יופי עם החמיצות של המנה וחתיכות הלימון. המנה מוגשת עם טוסטונים אווריריים מלחם לבן. מנות ראשונות נוספות היו סרדינים טריים מטוגנים בליווי מטבל עשיר בעשבי תיבול ובצי'לי, ואנשובי נא מוגש על לחם קלוי וסלסה.

 

סביצ'ה דג ים

 

הצלע ששומרת על הגחלת

כשעברנו למנות העיקריות ירדתי לעומק קסמו של המקום, חגי הניח על צלחתי נתח ספייר ריבס ש"קרץ" לי מהמנגל הדולק מהמרפסת ועליו נתחים ענקיים של בשר. עד שהספייר ריבס מגיע לצלחתו של הסועד הוא נצלה על המנגל בגחלת נמוכה במשך כשלוש-ארבע שעות, לאחר מכן מועבר למעשנת לחמש שעות נוספות בטמפרטורה של 180 מעלות. התוצאה, בשר רך ומגוון בטעמים שנספגו בו היטב וגם הצליח ללגום מהשומן של עצמו. המנה מוגשת בליווי ריזוטו ותפוחי אדמה אפויים.

 

לאחר מכן עברנו לפרוסות חזה אווז צרובות על המחבת ברוטב עדין על בסיס ציר דגים המוגש ורדרד ועסיסי ולצידו מגוון של ירקות קלויים אבל המנה שאני הכי אהבתי היא שהגיעה אחרונה, פאייה פירות ים. בקערה מלאה באורז ומקושטת בשני מולים פתוחים ושרימפס אחד התחלתי לתהות לאן נעלמו כל חיות הים?! אבל כל ביס מהמנה טמן בחובו הפתעה נחבאת בתוך האורז ועולם מלא של תמנונים, קלאמרי וקוקי סאן ז'ק. גבינת פרמזן שגורדה לתוך האורז הייתה הדבק המושלם לכל טעמי המנה.

 

ארבע שעות על המנגל - נתחי הספייר ריבס של שפר (צילום: עינת לוי)

 

הדב והשניצלונים

למי שחפץ במנות פשוטות יותר הצלחנו גם לחטוף טעימה מהשניצלונים, שעברו עם חגי מהתפריט של פונדק הדב, המטוגנים בבצק בירה ומוגשים בליווי של מטבל מיונז שמיד מרגישים בו את הטעם המעקצץ של הווסאבי שעורבב בתוכו, וניכר ממנו כבר מהצבע ומהמרקם כי נעשה מחומרים טריים במקום. 

 

אם אתם חובבי קינוחים יכול להיות שתתאכזבו, התפריט מציע קרם ברולה ומרקיז שוקולד בלבד. אבל בהתאם לגודל המנות המוגשות במקום ולתפריט המלווה במנות ספיישל נוספות, לא בטוח שיישאר לכם מקום.  

 

 פאייה פירות ים   

 

טווח מחירים: 99-49 שקל למנה עיקרית, בהתחשב בגודלן (הענקי) של המנות סביר פלוס.      

 

שפר ביר גרדן ממוקם ברמת ישי בצמוד ל"סופר האחים דוד" .
הביסטרו פתוח בימים ראשון-רביעי, מהשעה 17:00 ועד אחרון הסועדים

ובימים חמישי-שבת, מהשעה 12:00 ועד אחרון הסועדים

ניתן לערוך במקום אירועים לכ- 70 איש בחורף ול- 120 בקיץ.