צלם: רונית סבירסקי
מוסיקה ותרבות, טיולים וסיורים, אוכל ואירוח גלילי - "פסטיבל בין הכרמים"
צלם: רונית סבירסקי
אפרים בנס מוזג "אבסינט"
צלם: רונית סבירסקי
בריכת שחיה מעוצבת ב"בוסתן נדב"
צלם: רונית סבירסקי
ערב יווני וטעימות יין ביקב אדיר

מהיין באהבה

מאת: רונית סבירסקי

 

סגירת מעגל היסטורית מתרחשת במרום הגליל. האזור שהצטיין בשפע של גידולי ענבים בעולם הקדום הופך למרחב של תרבות יין בעולם המודרני. פסטיבל "אהבה בין הכרמים" שנחוג מזה שנים לציון ט"ו באב, חג האהבה בכרמים מרחיב את פעילותו בהשתתפות עשרות יקבים, מופעי מוסיקה ותרבות, טיולים וסיורים, אוכל ואירוח גלילי. לכל אלה מצטרף המגוון התרבותי שכולל את הכפרים הצ'רקסים והדרוזים, מושבים, קיבוצים, מצפים ויישובים קהילתיים.

 

חוויית בוקרים

אחד התיירנים הוותיקים באזור הגליל הוא איתן לבל מייסד "חוות בת יער" בלב יער ביריה. החווה מוקפת בנופים ירוקים ומסלולי טיול מוצלים ורומנטיים. המגוון כולל טיולים של שעה, שעתיים, ארבע שעות ואפילו טיול בוקרים של יומיים עם לינת שטח. טיולים בני יומיים משלבים גם היכרות יותר מעמיקה עם הסוס והרכיבה. מקבלים הסברים איך להרכיב את האוכף, כיצד להוביל את הסוס ומתרגלים צורות רכיבה שונות. רוכבים אל אזור הירדן עם הפסקות קפה, ארוחת ברביקיו של בוקרים ולינת שטח בשקי שינה. מספר המשתתפים בין 12-6 במחיר של 1200 שקל לאדם.

 

 טיול רכוב ביער ביריה עם "חוות בת יער" (צילום: רונית סבירסקי)

 

אלה שרוצים לצאת לרכיבה משפחתית קצרה של שעה מטיילים במסלול הקרוב לחווה בדרך שעוברת בין עצי האורן של יער ביריה. עוצרים בחניון ליאורה נטלסון שהוקם על ידי קק"ל לתצפית על ראש פינה וחצור. עוברים ליד מצפה עמוקה וחניון עין מרגנית. החניון נמצא על דרך נוף יער ביריה. פתחו של המעיין חוסה בצלה של תאנה עתיקה בעלת נוף רחב ובימים אלה של שיא הקיץ היא גדושה פרי שניחוחו נישא למרחקים. סביב המעיין ועל מורדות ההר, קק"ל בנתה טרסות מאבני שטח טבעיות שיוצרות חמש פינות פיקניק אינטימיות. שולחנות הפיקניק מוקפים בבוסתן עצי ארץ ישראל ביניהם: רימונים, תותים, תאנים וחרובים שכולם ניטעו על ידי קק"ל. מחיר שעת רכיבה 130 שקל לאדם.

 

נזיד בשר ולחם שאור

כשחוזרים אל החווה אחרי הרכיבה וריח הסטייקים נישא באוויר קשה שלא להתיישב במבנה העץ הכפרי של המסעדה מול הנוף.  ישנן גם כרכרות סוסים שהפכו לחללים אינטימיים ומתאימים לארוחות של קבוצה קטנה או זוג. התפריט של מסעדת "חוות בת יער" לא השתנה כמעט מאז הקמתה. נזיד הבשר מוגש בקדרה כבר 25 שנים ולצדו לחם שאור מחיטה מלאה עם קצח וקימל. השנה נוספה לתפריט מנת הר-בורגר שהיא הר געש בשרי. אוהבי הסטייקים ימצאו שם את מבוקשם בנתח שעבר תהליך יישון מדויק ומוגש בצורת עשייה נכונה.

 

 הר-בורגר של "חוות בר-יער" (צילום: רונית סבירסקי)

 

לינה לסוס

היישוב עמוקה שוכן אף הוא בלב יער ביריה ונמצא במרכז העניינים של הפסטיבל. יישוב כפרי שגובל מצד אחד ביער סבוך  ומן העבר השני משקיף על נופי עמק החולה ורמת הגולן. שפע של צימרים פזורים בין שביליו ורובם במחירים שפויים. "חוות איצטרובל" הוקמה אל ידי איריס ואבי ווליס שהגיעו לעמוקה בשנת 1979. במהלך השנים הקימו אורווה לשני סוסים שהפכה לחוות רכיבה טיפולית. הם הוסיפו אורוות ובנו צימרים שמשמשים את המטיילים באזור ובעיקר את בעלי הסוסים שמשכנים את הסוסים באורוות ולנים בצימרים הסמוכים. לינה לזוג 750-600 שקל ללילה, תוספת לסוס 100 שקל. הם מקיימים גם סדנאות רכיבה בשבילי היער במשך שעה במחיר 200 שקל לאדם.

 

צימרים מול עמק החולה

"בוסתן נדב" מוקף בגינה מטופחת רחבת ידיים עם בריכת שחיה קטנה. בעלת הבית יעל מייצרת תכשיטים ומוכרת בגלריה קטנה הצמודה לצימרים. "בית ביער" היה בין ראשוני הצימרים בעמוקה והוקם על ידי חני רונה שגם מייצרת שמן זית אורגני. ארבעת הצימרים שלה שוכנים מול נוף עוצר נשימה, הם מעוצבים בחן ובחמימות וסביבם 6 דונמים של חורש וגינה מטופחת. מחיר 500 שקל באמצע השבוע ו-1300 שקל לשני לילות בסוף שבוע. צימרים "עלי דפנה" מתאימים למשפחות עם ילדים. בריכת שחיה מעוצבת במרכז המתחם שטובל כולו בעצים. מחיר 850-650 כולל ארוחת בוקר.

 

 בקתות העץ "שלה ביער" בעמוקה (צילום: רונית סבירסקי)

 

צימר עם וויסקי

אחד הצימרים הרומנטיים בעמוקה הוא "שלה ביער", שקיבל את שמו בגלל הסמיכות לחורש הטבעי. קירות הזכוכית הגדולים משקפים אל הטבע הפראי ומעניקים תחושה של שקט והתנתקות מוחלטת. ג'אקוזי גדול ממוקם ליד החלון, בר קטן עם ויסקי ווישניאק פתוח לאורחים, מיטת קינג סייז, פינת ישיבה ומטבח מאובזר ומרפסת עץ שטובלת בטבע הירוק.

 

"כרם דודים" הוא מתחם צימרים שהוקמו על ידי אפרים בנס בעבודה עצמית. בנס איש שמח שאוהב ומבין באלכוהול והוא החליט לארח את המבקרים בטעימות מקצועיות של המשקה האלכוהולי "אבסינט". מדובר במשקה שיש בו בין 80-60 אחוזי אלכוהול. הוא רכש לפני כשנה את הכלים המתאימים להכנת המשקה באופן מקצועי. הוא מוזג את המשקה דרך קוביית סוכר ומבעיר אותה, מוזג מכלי מיוחד מי קרח ומגיש בכוסות מדידה מקצועיות. הוא מטבל את הגשת המשקאות בסיפורים עם הרבה הומור והערב הופך לשמח מרגע לרגע.

 

מסעדה בבית

צריך רק לחצות את השביל כדי להיכנס למתחם "המסעדה בעמוקה". מסעדה ביתית כפרית שהוקמה על ידי איילת ועופרי זולר. איילת למדה לבשל בבית מההורים ומהסבתא. המסעדה הוקמה סביב בריכת שחייה ומגישים בה תפריט שמשתנה בהתאם לעונה. סוגי סלטים , פטה כבד, ממולאים, עופיונים באורז, כבדים בדבש, שפונדרה בקר במרינדת יין ומלווים את הארוחה ביין בוטיק מהיקב הביתי. המסעדה תהיה פתוחה בכל ימי הפסטיבל. בתיאום מראש בלבד. 04-6923362

 

טיפולי מים בבריכת יערה בעמוקה (צילום: רונית סבירסקי)

 

ריקוד המים

לשלל הפינוקים של היישוב עמוקה מצטרפת "בריכת יערה" לטיפולי מים. שרית נחמיאס הקימה בצמוד לביתה בריכה שמוקפת בגינת נוי, מפלים ועצי יער. במתחם הבריכה תנור עצים רומנטי, פינת קפה, מקלחות, חלוקים וכורסאות הרגעות. שרית מתמחה בשיטת טיפולי הוואטסו ושיטת הוואטר דאנס (Water Dance). חוויית הרגיעה של הגוף והנפש אחרי הטיפולים המערסלים משתלבת בשקט שאופף את המקום. טל. 04-6970069

 

כדי להעצים את משמעות המושג "פסטיבל בין הכרמים" מציעים היקבים השונים באזור פעילויות,  טעימות יין וסיורים ביקבים. "יקב לוריא" מקיים פעילות בציר בזריחה. הבוצרים הופכים שותפים לתהליך הפקת היין. הבציר משולב בסיור והסברים, מוסיקה, ארוחה קלה וטעימות ממיינות היקב. הפעילות תמשך מ-16:00-05:30 ומחירה 30 שקל למשתתף. שישי, 3 באוגוסט. טל. 052-5254570

 

בוזוקי ויין

במרכז המבקרים של "יקב אדיר" הממוקם במתחם התעשייה של דלתון יערך ערב יווני בהנחיית ירון אנוש ובהשתתפות הזמרת דורית פרקש והבוזוקי לזר בואנו. הערב יחל בטעימות יין וגבינות מתוצרת היקב ולאחריו המופע. חמישי, 2 באוגוסט החל מהשעה 19:30. מחיר 75 שקל לאדם. טל. 04-6991039

 

 בציר זריחה ב"יקב לוריא" (צילום: רונית סבירסקי)

 

מקום נוסף שניתן לסעוד בו במהלך הביקור באזור הוא "ח'אן אמירי הגליל". מסעדת השף פועלת מ-2006 תחת שרביטו של השף גילי אלטמן. תפריט המסעדה מתחלף מדי יום והוא מבוסס על מנות גליליות, מאכלים מסורתיים ומרכיבים טריים מגינת המלון. בפתיח מוגשים מזטים ופוקצ'ה עם מלח אטלנטי שחור, ממרח שעועית וטחינה ביתית. מנת הביניים המוצלחת היא דלעת ערמונים במילוי אורז ובשר טחון ברוטב שזיפים. בתפריט תוכלו למצוא גם מנות כמו קציצות דג אמנון מטוגנות, קדרת בקר בורגיניון, סלמון בעשבי תיבול ופרגיות על האש. בסיום הטיולים, המופעים והארוחות אפשר לחזור לעיר הגדולה ולחכות לפסטיבל בשנה הבאה.

 

למידע על כל האירועים במסגרת "פסטיבל בין הכרמים"