מאמרים נבחרים

מסעדות ביתיות ויקבים
מסעדת קום איל פו בנמל תל אביב איכזבה במקום שקשה לפשל. אם בארוחת בוקר נפלה שלהבת מה יגידו שאר המנות
חלומם רווי הסוכרים של השוקוהוליקים הוא לגור בבית של עמי ותמי ולאן שיושיטו יד ימתין להם פרלין של שוקולד משובח. השוקולד נמס בטמפרטורה שנמוכה במעט מחום הגוף ולכן הוא מתמוסס בפה. במפגש המרגש עם הגוף הוא משחרר אנדורפינים במוח שעושים אותנו שמחים יותר. בארצנו צמחו כמה מכורים למוצקי הקקאו, שלא רק מפנטזים על מישהו שיבנה להם בית מתוק הם בנו אותו לעצמם. אם בשנים עברו הסתפקנו בטבלת שוקולד פרה הרי שתופעת השוקולטיירים שהתפתחה כאן מציעה לנו בוטיקי שוקולד שפזורים ברחבי הארץ ומה שנותר לנו הוא לסמן את הנקודות על המפה ולצאת למסע בעקבות ה"זהב השחור". טיול מתוק שמתחיל בכרמיאל ומגיע עד ראשון לציון.
סיורים במחלבות ברחבי הארץ משולבים בטעימות עם לחם באפייה ביתית, קורטוב של שמן זית וכוס יין בוטיק מקומי, תופסים תאוצה כמעיין המתגבר. במחלבות תמצאו בדרך כלל את הגבן או הגבנית בלבוש לבן, כובע אמבטיה חובק את שערם, כפפות חד פעמיות לידיהם ושובל של חמיצות קלה מלווה את צעדיהם.
שלושים מלצרים, שבעה עשר טבחים, סו-שף, שף ישראלי ושף צרפתי אחד עטור בשני מזלגות מישלן. כל הצוות הזה נאסף במסעדת "הרברט סמואל" כדי להאכיל 600 סועדים בשני ערבים בודדים. החדשות הדרמטיות האלה חוללו קרקורי קיבה עזים בביצה הקולינארית המקומית. אלה שפספסו או שבחרו לא לשלם 350 שקל לאדם יוכלו לדגום את המנות שהוגשו במשך שלושת השבועות הקרובים.
בחיפה אוהבים לשתות קפה, אחרת קשה להסביר את העובדה שיש להם שדרה שאורכה קילומטר אחד עם למעלה מ-30 בתי קפה, שמספקים לחיפאים את הארומה הדרושה. בז'רגון המקומי הוא נקרא "ציר מוריה" והוא משתרע לאורך שדרות חורב, שדרות מוריה ושדרות הנשיא.
ביום שבו יצאתי למסע בעקבות הקפה התל-אביבי נסע לפני אופנוען רב קוביות ומפותח שרירים. הוא עטה חולצה בגוון מוקה ועליה התנוססה באנגלית ההכרזה: "שותי הקפה הם מאהבים טובים יותר". לא בדקתי, אבל החלטתי ששווה לדעת מה יש בקפה שאין בתה. בתל-אביב רבתי יש למעלה מ-350 בתי קפה וכנראה שבכולם יושבים גברים משודרגים.
תושבי הצפון מרגישים שהם מפסידים משהו מסצינת האוכל התל-אביבית ונוסעים למרכז כדי לבלות במסעדה טובה. ישנם ניצנים ראשונים של מסעדות גורמה שמנסות את מזלן בחיפה ועכשיו נכנסת למגרש הביתי קריית חיים. עדיין לא מסעדות שף סטייליסטיות אבל רחוב שלם שמציע מבחר של מסעדות וטעמים. רחוב אח"י אילת מתחרה על התואר "מרכז הבילויים החדש" לתושבי הצפון. מבר לילי "אוקטן" ועד מסעדת "דיזל" קריית חיים בפול גז.
הרעיון להפוך את ארוחות הבוקר במלונות לארוחות בריאות שייך לקטגוריית "איך לא חשבו על זה קודם". זוהי הברקה שעתידה לשנות את נוהג הבליסה הגרגרני שמותיר אחריו ערימות של אוכל מיותם בצלחות. מזנון ארוחת הבוקר הישראלי הפך למותג עולמי במושגי האין סוף מנות וסוגי המאכלים. מגוון גבינות רכות, חצי קשות ועתירות שומן, עוגות, עוגיות, מלווח, ג'חנון, ריבות, חלבות, פסטות, חביתות, בלינצ'ס, פשטידות, קישים ובורקסים. אם מצרפים את כמות הקלוריות של כל המבחר הזה רצוי לצום שבוע אחרי החופשה.
הרצון להגן על הטבע ולאכול בריא יצר גל של יזמים שעוסקים בתיירות אקולוגית וחקלאות אורגנית.
במקום לשים שוב נתח סטייק או שיפודים על המנגל אפשר להכין דגים מעושנים.
שפים צעירים ונמרצים רואים במטבח הכשר אתגר ומוכיחים שאפשר לבשל גורמה גם בלי חמאה ושמנת מתוקה. אם בעבר נאלצו שומרי הכשרות לכתת רגליהם לפינות נסתרות כדי לאכול במסעדה כשרה היום המסעדות הכשרות מככבות בלב הקלחת הרותחת. בהרצליה, רעננה, תל-אביב, ראשון לציון וגם באילת, באשדוד וברמת הגולן.
איך מגישים במאפייה מאפים ולחמים ריחניים? פותחים במסעדה מאפייה
קדרות בשר ומרלו מסעדות ויקבים בצפון רמת הגולן, ממסעדות דרוזיות ועד שפים ביתיים.
הבשר שמגדלים ברמת הגולן חוגג במסעדות ואין כמו יין מקומי ללוות אותו. מרכז רמת הגולן מספק מגוון קולינארי רחב של מסעדות בשלנים ויקבים. יקבי רמת הגולן היו העוגן הראשון שמיקם את האזור על המפה ואחריו צמחו יקבים נוספים, מסעדות ובשלנים ביתיים שמגישים את יינות היקבים בתפריט הארוחות שלהם.
אתם רוצים לערוך פיקניק בסגנון האלפיון העליון. המיקום חשוב לא פחות מהתוכן. אם הצלחתם לשכור וילה בקיסריה על שפת הים, שכרתם כורסאות ששוקעים בהן ברכות, פיזרתם זרי פרחים רעננים בפינות הדשא, דאגתם למוסיקה שבין ג'אז רך לבוסה נובה, יש לכם פתיחה מרשימה. עכשיו אתם יוצאים למסע הקניות שירכיב את הפיקניק הבלתי נשכח.
רק בשר. לאוהבי הסטייקים מוגשת רשימת מסעדות הבשרים שנפתחו לאחרונה.
טעימות של יין ביקבי בוטיק כבר הפכו לעניין של שגרה. הטרנד הנוכחי הוא ארוחות ביקבים. ישנם יקבים שבעליהם מכינים ארוחות מעשה בית וישנם שמזמינים שף חיצוני. הארוחות מציעות מבחר שנע בין גורמה, ארוחות חלביות, בשרים על האש ומאכלי בית עדתיים. רשימה זו מציגה בפניכם את כל האפשרויות ברחבי הארץ מצפון לדרום.
מסעדת השף של מלון מצפה הימים
מסעדות גורמה נפתחו בבתי מלון בארץ בניצוחם של שפים ידועים מסעדות שף שהן חלק מבתי מלון יוקרתיים ופתוחות לקהל מבחוץ מוכרות בכל העולם. התופעה מתפתחת גם בארץ במלונות בוטיק ובמלונות יוקרה שמשתייכים לרשתות בינלאומיות.
ארוחות הבראנץ' שצוברות תאוצה מתחרות ביניהן מי תגיש יותר מנות.
יצאנו למסע נדודים בעקבות ארוחות טאבון ו"מטפונה" בדואית. חיפשנו בשלנים שיש להם זמן וקיבה מברזל שיודעת לדחות סיפוקים. בימים שסיני עוד לא הייתה מוגדרת כאזור מוכה סכנות לישראלים למדנו על צלחתנו מה ההבדל בין מלצר ישראלי למצרי. הישראלי דוהר עם ההזמנה למטבח ומוריד את הצלחות עוד לפני שהשלמתם את הניגוב הסופי של הרוטב. המצרי לוקח את ההזמנה ונעלם לשעתיים וכשהוא חוזר אתם כבר לא זוכרים מה הזמנתם. סגנון ה"מה בוער" שולט לא רק בהתנהלות השאנטי של דרי המדבר הוא גם מכתיב את המאכלים שלהם. בדואי רעב לא יהפוך עולמות לקבל את הסטייק כאן ועכשיו, הוא יחכה בסבלנות כמה שעות עד שריח התבשיל בטאבון יטריף את כל השבט. הבדואים והפלאחים הערבים שומרים לאורך כל השנים את סגנון ה"סלואו פוד". העולם המערבי מצטרף בשנים האחרונות בפה נוטף ריר ונותן לתבשילים הארוכים הזדמנות לקאמבק מפואר. ה"מטפונה" הבדואית היא פטנט שאפשר לבנות עליו סטארט-אפ. חופרים בור באדמה ומניחים בו זרדי עצים. מבעירים מדורה וכשהעצים הופכים לגחלים לוחשות טומנים בתוכם עוף שלם ממולא באורז או נתח בשר בתוספת שלל ירקות ושורשים ואת הכל עוטפים בשכבות של נייר כסף (בגרסה המקורית עשו את זה עם עלי בננה). עורמים מעל לגחלים והתבשיל גבעונת של חול או אדמה ומחכים. זה הזמן המתאים להכין תה צמחים מתוק או קפה מר, לשתות באיטיות ולבהות בשיירת הגמלים שעוברת באופק. כשהרגע המיוחל מגיע מניחים את התבשיל על טס מתכת גדול ומגישים עם פיתות חמות מהסאג'. ההמתנה הממושכת והבטן המקרקרת משדרגים את הטעמים. בארץ פזורים בשלני פויקה, מסעדות שמכינות תבשילי טאבון ומטפונה אסלי.