חופשה בוילה בקיסריה

חופשה לעשירים או כאלה שרוצים להרגיש מיליונרים ללילה אחד

וילה המוקפת בדשא ועצים   צילום: רונית סבירסקי

 

לפעמים חלומות מתגשמים. אם החלום הוא לגור בוילה ששווה כמה מיליוני דולרים מרוהטת בחפצי נוי עתיקים או בפריטי אמנות מודרנית זה יכול לקרות. המחיר בשמים וכזהו גם הסנוב-אפיל שיש לחופשה מסוג כזה. זו חופשה של עשירים שמגיעים לוילות של עשירים אחרים. 6000-1400 דולר ללילה ומקסם העושר הזה שלכם. המחיר תלוי בגודל הווילה, השטח שעליו היא בנויה, הקרבה אל הים ורמת הריהוט והאבזור שלה. הדרך להגיע אל הוילות האלה עוברת דרך שני אנשי עסקים שמתמחים בנדל"ן יוקרתי. בנג'מין רטיג ויוסף ביג'ואי רגילים לעבוד עם לקוחות שמגיעים לשטח במסוקים פרטיים. הם מכירים את הוילות שעומדות להשכרה בקיסריה ומחזיקים בידם מספר לא מבוטל של אפשרויות. בעלי הבתים המושכרים נחלקים לשתי קטגוריות אלה שגרים בבית כל השנה ונוסעים לחו"ל בחודשי הקיץ ואלה שמחזיקים וילה בקיסריה כבית קיט ומשכירים אותה בתקופה שהם אינם בארץ.

 

אחת הוילות האלה נמצאת בקצה המרוחק של קיסריה כשהדרך אליה מסתיימת בכביש ללא מוצא. מחלונות הקומה השנייה משקיפים אל הים ואל החוף החולי. 600 מטרים רבועים, שני מטבחים בשרי וחלבי. במרתף המשתרע על פני 140 מטרים רבועים יש חדר משפחה, חדר שינה גדול, ספרייה עם מאות ספרים וחדר סאונה גדול. בקומת הכניסה סלון עם ריהוט אלגנטי, שעון אורלוגין עתיק, חפצי אמנות, שטיחים פרסיים ונברשות ענק. פינת האוכל מציגה שולחן אנגלי ארוך וממנה יוצאים דרך דלת זכוכית גדולה הישר אל הבריכה. סביב הבריכה פינת ישיבה מרופדת בצבעים ים תיכוניים של כחול ולבן, ריצוף באריחי טרה קוטה איטלקיים ומערכת קול ששתולה בחצר ונראית כמו סלעים מזמרים. בשירותי האורחים תלויה נברשת מזכוכית מורנו ובחדר הטלוויזיה המעוצב בסגנון מודרני, מותקן מסך LCD ענק ומערכת קול.

 

בריכת שחיה בין שתי הוילות   צילום: רונית סבירסקי

 

השולחן הסלוני נראה כמו תיבת זכוכית ובתוכו שמור לוח ברונזה שמנציח את אחד מבוני הרכבות הראשונים של נוודה בארצות הברית ונחשב למוצג מוזיאוני. דלת הכניסה הוזמנה מחרש ברזל שעיצב אותה בריתוך לייזר ללא הלחמות. בקומה השנייה פינת ישיבה אינטימית לצד ספריה וסוויטה ענקית שמשתרעת על פני 45 מטרים רבועים. בצמוד לחדר השינה שני חדרי שירותים האחד לבעל והשני לאישה. מרפסת הסוויטה מרוהטת בפריטי גן מרטאן וצופה אל הים. בקומת המגורים ישנה יחידת הורים נוספת ושני חדרי ילדים. מעל גרם המדרגות הרחב עשוי שיש, הותקנה תקרה שקופה במבנה של פירמידה שמזכירה את הלובר בפריס. בחזית הבית נטועים עצי זית, דקלים ו-13 זנים של קקטוסים מכל העולם.

 

מיטת "קינג סייז"   צילום: רונית סבירסקי 

 

הוילה הצמודה שאף היא מוצעת לנופש מוקפת בשיחי ורדים שבעל הבית מטפח באהבה גדולה. שער הכניסה שדרכו יכולות להיכנס שתי משאיות בו זמנית קיבל את השראתו מטירות עתיקות בצרפת. הוא עשוי ממתכת בגוון ברונזה עם ריקועי עלי גפן ואשכולות ענבים. רחבה גדולה שמשלבת חלוקי נחל, עצי דקל נישאים מענקים לחזית אופי ים-תיכוני ושביל צדדי מוביל אל בריכת השחייה שנמצאת מאחורי הבית. עמודים דמויי שיש אדמדם בסגנון איטלקי תומכים את מרפסות הבית ופסלים יוונים פזורים על פני המדשאות. בפינת הגן גזיבו שמימדיו מספיקים לארח בנוחות תריסר אנשים ובמרכזו שולחן אוכל עם כסאות גן מרופדים. צמוד לגזיבו מתקן ברבקיו שלא היה מבייש מסעדת בשרים. תוכו של הבית נראה כמו מוזיאון, בוהק מניקיון ומסודר לראווה. נברשות מקריסטל, ריהוט קולוניאלי מהמאות ה-14 וה-16, קרניזים לבנים מעטרים את פינות התקרה, על הרצפה פרוש שטיח פרסי בן 150 שנים, על הקירות רפרודוקציות של ואן גוך ודגה וציורי אורגינלים של אמנים בני זמננו.

 

פינות ישיבה מעוצבות   צילום: רונית סבירסקי

 

שעון מ-1670 שנרכש בברבדוס ניצב על שולחן פינתי ופסנתר כנף בפינה שמנגד. כסאות שרגליהן והמסעד מצופים בזהב 24 קראט הובאו גם הם מברבדוס. מטבח עשוי עץ שנשטף בגוון תכלת ובמרכזו שולחן לוח שיש ענק מורכב משברי מאובנים. בקומת הכניסה חדר שינה אחד ובקומה העליונה עוד חמישה חדרי שינה. גם בוילה הזו הותקנה מעל גרם המדרגות פירמידת זכוכית שמכניסה אור וחושפת צוהר לשמיים. בקומה העליונה יש גם ספריה בסגנון רטרו ולידה שולחן כתיבה שהובא מסיביליה. מכל חדר רואים את הים. בסוויטה הזוגית מיטת קינג סייז גבוהה שצריך דרגש כדי לעלות עליה. כיסוי המיטה בסגנון מלכותי וכך גם מנורת התקרה. בקומת המרתף חדר ביליארד עם מערכת קולנוע וספת ישיבה. אקווריומים גדולים שתולים בתוך הקירות ובר משקאות מקצועי מכיל עשרות בקבוקי אלכוהול.

 

צמד וילות מחוברת שבמרכזן בריכת שחייה משותפת יכולות להתאים לחופשה של שתי משפחות. מכל אחד מן הבתים רואים את הים. המבנה מעוצב בקווים נקיים, קירות לבנים, חלונות ודלתות כחולים בסגנון ים-תיכוני. בקומה העליונה סוויטת הורים ענקית ובקומת הכניסה סלון ומטבח רחב ידיים. בריכת השחייה נבנתה כך שהיא נראית כחלק מן הים. בכל בית ארבעה חדרי שינה עם ריהוט ים תיכוני, מטבח כפרי ופינות ישיבה בסגנון מרוקני.

 

בריכה עם נוף לים   צילום: רונית סבירסקי 

 

וילה נוספת פנויה להשכרה בכל ימות השנה. היא אינה משופצת אבל נמצאת בקו ראשון למים. מצפון גובלת בחורשת איקליפטוסים, ממערב צופה אל האקוודוקט והים הפתוח וממזרח פונה אל בריכת שחייה ענקית מוקפת בחורשה. הבריכה מחוממת ומוארת בתאורת לדים מחליפה צבעים. בקומת הכניסה מטבח, חדר שינה אחד ובקומה השנייה עוד ארבעה חדרי שינה וסוויטה. פרטים להשכרת וילות טל. 054-2168188

 

הבתים המרוהטים והמטבחים המאובזרים מספקים לשוכרים את האפשרות לבשל ולחיות בוילה כמו בבית הפרטי שלהם. אלה שרוצים להיפרד מהמטבח לפחות בתקופת החופשה יכולים לשכור את שירותיהם של שפים פרטיים שפועלים באזור או לצאת למסעדה קרובה.

 

פינת אוכל    צילום: רונית סבירסקי

 

אורן רון החל את דרכו המקצועית כמעצב תעשייתי אבל לבו הלך אחרי התחום הקולינארי. כשהחליט ליישם את התחביב לכדי מקצוע למד "בהולידיי אין" ואת ההתמחות עשה במסעדת יוקרה תל-אביבית. הוא נחשף לבישול ברמה גבוהה לצד אחד השפים הידועים בארץ ולמד את החשיבות של דיוק והקפדה בארוחות גורמה. הוא עבד בכמה מסעדות נוספות עד שהחליט להקים חברה לארוחות גורמה פרטיות. אורן מגיע אל בית המזמין או לשטח מצויד בכל הנדרש. הוא מקפיד על עיצוב השולחן ומגיש את המנות בכלים מסוגננים שנרכשו בארץ ובחו"ל. ישנה התאמה בין צבעי המנה וצורתה לבין צורת הצלחת. אורן עורך ארוחות לזוגות או לקבוצות קטנות בבתים פרטיים. דוגמה לארוחה: מנה ראשונה: קרוסטיני עם קרם פלפלים, פסטו עגבניות וטפנד זיתים. חציל קלוי ברוטב טחינה ויוגורט נענע. ביניים: מרק וישסואז צונן של תפוחי אדמה וכרישה. מנה עיקרית: אוסובוקו טלה ביין לבן, רביולי במילוי מחית ירקות שורש, עלי בייבי בויניגרט איטלקי.קינוח: פנה קוטה ברוטב תותים וחומץ בלסמי. טל. טל. 054-4525339

 

סיון גולדברג למדה קולנוע, עבדה בטלוויזיה ורק מאוחר יותר החליטה ללמוד בישול וניהול בתי מלון בליון שבצרפת. היא למדה את רזי המטבח הצרפתי הקלאסי וכשחזרה לארץ עבדה במסעדות גורמה כ"ארקדיה" ו"לילית". בשנת 2004 החליטה להקים עסק עצמאי "סיון שף", שמבוסס על ארוחות גורמה ואירועי קייטרינג עד 150 סועדים. תשומת לב מיוחדת ניתנת לעיצוב, לאסתטיקה ולאווירה מסביב לשולחן ויחד עם זאת על עיצוב המנה בצלחת. סיון מפיקה ומבשלת בעצמה, מארגנת בר אלכוהול ובר קפה במידת הצורך. לאחרונה היא יצאה ביוזמה חדשה של שירות מעדנייה עד הבית. היא מכינה את המנות, מספקת אותן לבית הלקוח ללא צורך בהשכרת ציוד ומלצרים. בין המנות הראשונות: טורטליני גדול של 4 פטריות בחמאת מרווה; בליני בטטה עם קרם פרש וביצי סלמון; מרק קרם שורשים לבנים וערמונים. בעיקריות: סינטה או אנטרקוט ברוטב יין סמיך; ספריבס צלויים במרינדה ביתית. קדרת ציידים של בקר וטלה; צלעות טלה ברוטב הולנדייז חם. לקינוח: טארט פירות, פונדט שוקולד או טירמיסו. טל. 052-4044250

 

ב"קויאה", המוקמת בפארק התעשייה, מרגישים נוח להגיע עם כפכפים הישר מהים. שי ונעמי כהן, הבעלים, חיים את תחום המזון כבר 15 שנה. נעמי מתמחה בתחום האלכוהול ואחראית על תפריטי הקוקטיילים. שי הוא אשר על המטבח. התפריט מושתת על בשרים מיושנים, מנות פסטה ומבחר סלטים עשיר. הם משלבים מנות בריאותיות עם תרומה לקהילה וקונים ירקות אורגניים מבית אקשטיין שבו עובדים אנשים בעלי מוגבלויות. המסעדה מתוכננת ממרחבים שונים שחלקם קירות זכוכית ומרחב פנימי בסגנון ביסטרו עם בר גדול מעץ. בתפריט המבורגר שנעשה מדי יום מבשר טרי, סטייק הבית הוא מסוג אנגוס, יש גם שניצל וינאי מעגל עשוי דק דק, נתחי עוף בטנדורי והדרים. מיוחד לתפריט הקיץ הם שילבו מנות מקסיקניות של צ'ילי קון קרנה, ראפ עוף, אנטריקוט עם פלפלים פיקנטיים וטורטיות ונאצ'וס עם גוואקמולי. לתפריט הותאמו קוקטיילים של טקילה. מנות אחרונות שנעשות במקום: פאי תפוחי עץ, סופלה שוקולד וקרם חלבה בשערות קדאיף. לא כשר. בימי שישי מוגשות ארוחות בוקר. פתוח ראשון-חמישי 24:00-11:30, שישי 01:00-09:00 ושבת 24:00-10:00. רחוב שוהם 13, טל. 9095*

 

מסעדת אג'נדה משלבת אוכל עם נוף המשקיף לחולות ובאופק הרחוק הים. בטבורה של המסעדה בר גדול בגוון ירוק זרחני וסביבו ניתן לשבת על כורסאות נוחות לקפה או משקה לקראת שקיעה. אג'נדה מוגדרת כקפה ביום ובר אלכוהול בערב כשהמוסיקה והתאורה משתנים בהתאם לאווירה. הם מגישים ארוחות בוקר, קפה איכותי, סלטים, מרקים, דגים, פסטות והתפריט המרכזי מתבסס על המטבח היפאני עם סושי, ניגרי וסשימי. כשר. פתוח ראשון-חמישי 24 שעות, בשישי עד כניסת השבת ובמוצאי שבת. תחנת דלק פז במחלף , קיסריה. טלפון: 04-6262092