הפגנת ענק של מוסדות התרבות והאמנות

שיירה של עובדי ענף ומוסדות התרבות והאמנות תצא מכל רחבי הארץ לבלפור בירושלים. ענף בו חברים מאות מוסדות מכל תחומי התרבות, תיאטרון, מחול, מוזיקה, מוזאונים, בתי ספר למשחק, פסטיבלים, מוסדות קולנוע ואחרים. למחאה הצטרפו ארגון אמ"י – אגודת אמני ישראל, שח"ם – ארגון השחקנים בישראל, איגוד המוזיקאים החדש, אלה – איגוד תיאטרוני הילדים והנוער, פורום היכלי התרבות, פורום עמותות התרבות הערביות, בת״י, אגודת מעצבי הבמה בישראל, איגוד המחזאים, איגוד המוזיקאים, עמותת הכוריאוגרפים לתיאטרון, איגוד הבמאיות והבמאים בקולנוע והטלוויזיה, אסיטז' - המרכז הישראלי לתיאטרון ילדים ונוער, איגוד האמנים הפלסטיים, פורום היוצרים הדוקומנטריים ונוספים. השיירה הכוללת אוטובוסים ומכוניות תנוע בכביש מספר 1 ותגיע לקראת ערב לבלפור. במקום, יתקיימו מופעים ומיצגי תרבות שונים במחאה על אוזלת היד של הממשלה והריסת ענף התרבות בישראל. כמו כן, ראשי המחאה הודיעו כי מתוך דאגה עמוקה לעתיד העובדים והתרבות בישראל הם שוקלים פתרונות מרחיקי לכת לאור התנהלות הממשלה שהפקירה אותם ואת ענף התרבות בישראל.

מתי: שלישי, 11 באוגוסט, החל מהשעה 17:00

 

115 סרטים בפסטיבל דוקאביב

פסטיבל דוקאביב ה-22 מעלה 115 סרטים דוקומנטריים חדשים מהארץ ומהעולם, תוכניות מחווה וסרטים בהקרנות מחודשות שיתקיימו אונליין באתר הפסטיבל. יוצגו סרטים מ-38 מדינות, 54 מהם בוימו על ידי נשים. בפסטיבל יתקיימו הקרנות בכורה, וובינרים, אירועי תעשייה, וכן הקרנות דרייב-אין. אולפן דוקולייב יארח את היוצרים הישראלים בפסטיבל וכן הופעות חיות שישודרו לצופים בבית. סרט הפתיחה ב-2 בספטמבר "רוקפור: מכונת הזמן" של גדי אייזן. הקרנת הבכורה תלווה בהופעה של הלהקה המיתולוגית שתתארח באולפן דוקולייבמחווה לבמאי המוערך פטריסיו גוזמן והקרנת הטרילוגיה הצ'יליאנית שלו, שכוללת את "נוסטלגיה לאור", "כפתור הפנינה" ואת סרטו האחרון זוכה פסטיבל קאן - "רכס החלומות". בין הסרטים הבולטים מותחן הריגול "החפרפרת" שגיבורו השרמנטי נשלח למשימה חשאית בבית אבות. "להיות מים", הפורטרט העשיר שחושף צדדים אחרים של ברוס לי; "הלמוט ניוטון: היפה והרע", על צלם האופנה מעורר המחלוקת.

 

 

בין סרטי האמנות וגיבורי התרבות הבולטים יוקרן עותק משוחזר של הסרט מ-1976 A Bigger Splash, הפנינה הקולנועית המסוגננת והאינטימית שדיוויד הוקני ביקש לגנוז בשנות ה-70; "מרגרט אטווד: מילים הן כוח", על הסופרת הנודעת בת ה-80 שכתבה את "סיפורה של שפחה"; "בית האופנה קארדן", על המעצב הרב-תחומי והוורסטילי פייר קארדן; "ללכוד את לי מילר", על הצלמת, המוזה והדוגמנית שתיעדה את מלחמת העולם השנייה ולא פחדה להצטלם גם באמבטיה של היטלר. לפרס מעבר למסך, שיוענק לראשונה השנה, נבחרו מועמדים ישראלים ובינלאומיים אשר יוצריהם או גיבוריהם פועלים על מנת להביא לשינוי במציאות החברתית, הסביבתית והפוליטית.

מתי: 12-3 בספטמבר

 

 

פרפורמנס - שיטוט תל אביבי למשתתף בודד

Less Alone City היא יצירה בשוטטות בתל אביב של עלית קרייז, אמנית פרפורמנס, שחקנית ומרצה לאמנות הפרפורמנס. מגיעים לנקודת מפגש כיכר גבעון  פינת רחוב הארבעה 10, מקבלים ערכת שמע ויוצאים להרפתקה שעוברת בין שלוש נקודות בנוף העירוני המתחדש במתחם גינדי. במהלך השוטטות צופים ב-4 דמויות של שחקניות שחושפות ארבעה עשורי חיים של אשה. משך השיטוט 45 דקות בהבדלים של 10 דקות בין המשתתפים. מומלץ לבוא בנעלי הליכה נוחות ולהצטייד באוזניות אישיות. 

מתי: 17, 18 באוגוסט, 21:00-19:00

מחיר: 50 שקל

 

מלכות קדמוניות בתערוכות חוצות

"מלכותא" תערוכת חוצות תפתח בגן המוזיאון בחולון. תערוכת יחיד ראשונה של הצלמת והאמנית החזותית כתריאלה בת ישראל מקהילת העבריים מדימונה שאצרה רוני בן ארי. התערוכה מציגה צילומים מבוימים עשירי צבע, טקסטורה ואיקונוגרפיה של דמויות עבר פרי דמיונה. עבודותיה משקפת השפעה של התרבות האפריקאית - התכשיטים ואבני החן, מאפייני המלבושים והחומרים שמהם עוצבו, וכן הסיפורים שמאחורי האריגים והצבעים. מושאי הצילום של בת ישראל הם האחים והאחיות בני קהילת העבריים מדימונה. בצילומים היא מנכיחה אותם בדיוקנאות צבעוניים ומוקפדים שמתמזגים בחזיונות המלכוּת האמנותיים יוצאי הדופן שלה בהשראת לבושן הקדמוני של מלכוֹת עבר כמו נְזִינְגָה מאנגולה ונֵפֵרְטָרי ממצרים.

מתי: 9 בספטמבר - 31 בדצמבר 2020

מחיר: כניסה חופשית 24/7

לפרטים: רחוב ויצמן 61 חולון

 

יריד אמנות במרחב פתוח בנתניה

פסטיבל אמנות ישראלית יתקיים ברחבת החיצונית של מרכז פיאנו בעיר ימים בנתניה מדי יום חמישי, במהלך החודשים אוגוסט - ספטמבר. במסגרת הפסטיבל ישתתפו כ–25  אמנים מתחומים שונים שיציגו יצירות המיועדות לכל המשפחה: עבודות מזכוכית, עבודות עץ, עבודות מבד וסריגה, בובות העשויות מחומרים טבעיים, צורפות ותכשיטנות, פיסול סבונים ואחרים. במקביל לתערוכת היצירות יתקיימו סדנאות יצירה לילדים ומבוגרים, מופעי ליצן, מאיירים וקריקטוריסטים ועמדות צילום סלפי. הפסטיבל נערך על ידי עמותת Unity Art House – גלריה קהילתית שמטרתה לסייע לאומנים ישראלים לקדם את יצירותיהם.

מתי: ימי חמישי, חודשים אוגוסט - ספטמבר, 20:30-16:30

 

 

שלוש תערוכות חדשות

מוסררה, בית הספר לאמנות וחברה בירושלים מציג בגלריה החברתית שבבניין ההיסטורי, שלוש תערוכות חדשות. תערוכת "צמחייה עירונית ועשבים שוטים" יצירות המתכתבות עם סדרת צילומים "צמחייה עירונית" שצילום מורל דרפלר ז"ל בין השנים 1984-1983. בתערוכה לזכרו מגיבים האמנים ובוחנים את יחסי הגומלין בין האדם לטבע הסובב אותו. התערוכה "עצם גופא" עוסקת במבט על הגוף במשבר הקורונה המתמשך. עבודות פיסול וקולנוע לצד חומרים ארכיונים וטקסטים פילוסופיים שנכתבו בימי הקורונה. התערוכה "תקלה טבעית" עוסקת בתשוקה לתעד ולשמור את העולם שבחוץ. מסגור הטבע בחוץ והכנסתו לחלל הפנימי.

מתי: פתיחה שני, 10 באוגוסט, ימי ראשון-חמישי,  17:00-10:00 (נעילה 31 בדצמבר 2020)

מחיר: כניסה חופשית

 

קונצרט בשידור חי לצפייה בבית

הסינפונייטה הישראלית באר שבע מארחת את נתן דטנר, אורית וולף והמנצח דוד זבה לקונצרט מקוון עם עיבודים מקוריים לשירים של יוסי בנאי. קונצרט בשידור חי באופן מקוון לצפייה חופשית מסלון הבית. הקונצרט שיועבר מבמת המשכן לאמנויות הבמה בבאר שבע על פי הנחיות התו הסגול. הנהלת התזמורת נוקטת בכל האמצעים על מנת לשמור על בריאות הנגנים בהתאם להנחיות לרבות מחיצות שקופות ושמירת מרחק בזמן הנגינה על הבמה. בקונצרט עיבודים מקוריים לשירים האהובים שיוסי בנאי נהג לשיר ולכתוב לצד הצלילים הקלאסים של שופן, שוברט, באך בטהובן וגרשווין. בין השירים בקונצרט: שיכור ולא מיין, אני וסימון ומואיז הקטן, אהבה בת עשרים, ספירת מלאי, אל תלכי מכאן, מרגו ואחרים.

מתי: חמישי, 13 באוגוסט, 20:00

 

לובי אמנים פתוח ליוצרים

דיור מוגן לב גנים נתניה משיק את "לובי האמנים" שיהפוך לגלריית אמנות ותערוכות. כל אמן יוכל להציג את עבודותיו, להעביר הרצאה אודות היצירות שלו בערב מיוחד שיופק למענו. בימים אלה מוצגות במקום שתי תערוכות, האחת תערוכת צילומים והשניה תערוכת מיצגים של מכונות תפירה שחודשו ומכוניות מרוץ. התערוכה השלישית שתעלה בקרוב תהיה תערוכת ציורים.

  

סיפורים על מיטב היוצרים און-ליין

בית אבי חי ממשיך בתוכניות און-ליין. מדי מוצאי שבת מגיש יואב קוטנר בשידור חי 'סיפורים במונו'. תוכנית המאירה זרקור על מיטב היוצרים בסצנת המוזיקה בישראל. הסיפורים מאחורי האלבומים הגדולים, לצד אורחים מפתיעים שעולים בזום. ממשיך לנסוע – על יצירתו של אהוד בנאי והשפעתה על המוזיקה הישראלית. התבואי אליי הלילה? - יהודה עמיחי במלאת 20 שנה למותו, על החותם שהשאיר יהודה עמיחי בפסקול הישראלי. כלום לא עצוב – אביתר בנאי והשפעת יצירתו על המוזיקה הישראלית. 

מתי: 15, 22, 29 באוגוסט, 21:00