חלוצי המלונאות

 

מלון נוף גינוסר השיק קונספט שמציב אותו במעמד המלון הקיבוצי הראשון שנוסד בישראל ב-1964. לכבוד האירוע נפתחה בחללים הציבוריים של המלון תערוכת צילומים של הצלם הידוע סמי פרג' "ישראל מבעד לעדשה", שמסכמת 60 שנות פעילות שלו בתיעוד ארץ ישראל בשחור-לבן.

 

 מרחבי דשא וצמחייה ירוקה סביב בתי המלון     צילום: רונית סבירסקי

 

הצילומים של פרג' מקדמים את פני האורחים כבר בחזית המלון עם צילום ענק שתלוי על קיר הבניין. בלובי פזורים צילומים בגדלים שונים וליד הבר רוכזו פינות אינטימיות שחלקן מתייחסות לאירועים היסטוריים, שחקנים ידועים ותמונות אווירה של ארץ ישראל הישנה והטובה.  הצילומים נבחרו מתוך אלפי נגטיבים שהיו בארכיון הצלם. תמונות כמו הגעת נשיא מצרים אנואר סאדאת לישראל, שחרור חטופי אנטבה, האנשים הראשונים שהגיעו לכותל ב-1967. פורטרטים של יפה ירקוני, שושנה דמארי, מייק בורשטיין בתפקיד קונילמל, אריס סאן ורינה מור שנבחרה למיס תבל.

מהיום למחר

סמי פרג' עלה מעיראק וכשהיה בן 20 פתח עם אחיו חנות צילום בפתח תקווה. פריצת הדרך שלהם הייתה כשהביאו את מכונות פיתוח הצבע וההגדלות הראשונות לארץ ולאחר מכן את שיטת הדפסת התמונות המהירה "מהיום למחר" שהפכה למותג גנרי המציין אקט של מהירות ויעילות.  ב-1967 פתחו האחים פרג' את החנות הראשונה בתל אביב וב-1973 ייסדו את חנות הדגל הענקית ברחוב דיזנגוף. בנו של סמי, סיוון, ממשיך את דרכו המקצועית ושימש כאוצר התערוכה.

 

 צילומים של סמי פרג' ברחבי המלון     צילום: רונית סבירסקי

 

החיבור בין הצלם הוותיק לבין המלון הקיבוצי הראשון מעלה ניחוחות נוסטלגיים שאותם מרגישים גם כשמטיילים במרחבי הדשא הירוקים ויושבים בצל עצי האקליפטוס גבוהי הצמרת שמקיפים את המלון. סיפורו של המלון רווי באנקדוטות שקשורות באירוח אנשים. המפורסמת שביניהן מספרת על ימים של טרום המדינה כשמטיילים רבים נהגו לפקוד את הצפון אבל בגלל קשיי התחבורה והדרכים המסוכנות נהגו להשתכן בבתי הקיבוצניקים ללא תשלום. האורחים הלא קרואים הפכו למעמסה על החברים שעול הפרנסה רבץ עליהם.

 

 חדרי הילדים שהפכו לאירוח כפרי    צילום: רונית סבירסקי

 

הסטרט אפ המלונאי הראשון

במרס 1945 הקיבוץ פרסם מודעה בעיתון "דבר" והודיע שלא יוכל לארח בתקופת החגים ללא הזמנה מראש. באפריל החליטו על יוזמה חדשה שבה הוצע למטיילים שיט בכנרת בסירת המנוע של הקיבוץ וב-1947 הם היו בין הקיבוצים הראשונים שהקימו פינת אירוח למטיילים. בשנת 1964 הוקם בחורשת הפלמ"ח הסמוכה  לבתי הקיבוץ בית הארחה "נוף גינוסר" שנוהל על ידי רות אלון, אשתו של יגאל אלון, שהיה בין המצטרפים הראשונים לקיבוץ לאחר הקמתו ב-1936. בסמוך למלון נמצאת אנדרטה המנציחה את זכרו ובית יגאל אלון המספר את סיפורו של המנהיג ובאגף נוסף מוצגת סירת דייגים שנמצאה על קרקעית הכנרת ומיוחסת לתקופתו של ישו.

 

 בריכה לאורחי המלון    צילום: רונית סבירסקי

 

מאז 1964, כשמימי הכנרת עוד נשקו לבתי הקיבוץ, עבר בית הארחה שדרוגים רבים וכיום כל חדריו משופצים ומעוצבים. באגף שכולל שתי קומות ישנם 140 חדרי דלאקס, 30 חדרי גרנד דלאקס שחלקם צמודי קרקע עם מרפסת הצופה אל המדשאות והצמחייה הירוקה ו-4 סוויטות. מתחם הווילג' הכפרי היה בעבר בתי קיבוץ קטנים וחדרי ילדים. האווירה הקיבוצית נשמרה בו אבל המבנים נצבעו ועוצבו מחדש. הבתים מוקפים בירק ומדשאות בצל עצי דקל, זית, צאלון והרבה הרדופים פורחים. הווילג' מתאים למשפחות עם ילדים שזקוקים למרחבים ולפינות מנגל מסודרות. 

 

 חדר דלאקס משודרג     צילום: רונית סבירסקי

 

חדרי המלון משדרים מראה נקי ונעים גם בבחירת גווני העץ, הפרקט והטקסטיל. חיבור עיצובי נכון של גווני התכלת של הכנרת, הירוק של הצמחייה עם השלווה ששוררת בחדרים פנימה. לילדים יש מרחבים גדולים ובטוחים לשחק בהם. ישנם מתקני משחקים ובריכת שחייה פתוחה שמשמשת את אורחי המלון. כדי לשבת על שפת הכנרת נדרשת הליכה קצרה. המלון מספק כרטיסים לקבלת מיטות שיזוף ומגבות. המיקום הגיאוגרפי של המלון מאפשר למטיילים לבקר באטרקציות מרכזיות באזור או לשהות במהלך כל החופשה על שפת הכנרת.