מלון פסטורל כפר בלום באוקטבות גבוהות

 

מלון פסטורל כפר בלום מציין 17 שנים של סופי שבוע מוזיקליים ופותח את העונה החדשה עם אולם "אופרה" החדש שמעוצב בסגנון טוסקני ומשדרג את חוויית המופעים. 

 

המוזיקה על כל גווניה הפכה לחלק מה-DNA של מלון פסטורל כפר בלום. למעלה משני עשורים הוא מפיק אירועים מוזיקליים שמתפרשים על פני כל השנה ומשדרג את חוויית האירוח. במהלך השנים חדרי האירוח הקיבוציים הפכו לסוויטות מעוצבות ומפוארות, הקולינריה קבלה מיצוב גבוה בעזרת השף אוהד איבגי והשף קונדיטורית נטלי קריידן, והחידוש האחרון הוא אולם מופעים וכנסים יפהפה "אופרה" שנחנך בדצמבר 2018.

 

אולם "אופרה" באווירה כפרית     צילום: רונית סבירסקי

 

תכנון האולם ארך ארבע שנים לאחר שנבט במוחם הפורה של מנהל המלון דובי בנארי והאדריכל נועם חתוכה. הרומן האיטלקי בין חתוכה ופסטורל החל ב-2011 כשהוא תכנן את חדרי הבוטיק בתפיסה איטלקית כפרית. כשהגהה את הקונספט לאולם הקונצרטים המשיך את הקו האדריכלי הכפרי בסגנון טוסקני ותכנן מבנה שמשלב לבני בריק,  גג רעפים אדומות וחצר פנימית פתוחה עם גינה שקועה.

 

המבנה ממוקם בלב מדשאות ירוקות, מוקף עצי זית, נוי וצמחייה מלבלבת. רחבה מרוצפת נישאת כמו במה מוגבהת מעל סביבתה ובמרכזה אולם "אופרה". מארבעת עבריו נמתחות ארקדות, שהן מעברים מקורים ברצף של קשתות הנתמכות בעמודים ובלבן גן ומזרקת מים. זהו סגנון הקלויסטר, שמוכר מימי הביניים ממנזרים וקתדרלות, שבמרכזן מעברים פתוחים מוגנים מפני גשמים ורוחות.

 

חצר וגן פנימי בסגנון טוסקני     צילום: רונית סבירסקי

 

גינת החצר מעוצבת בפסיפס של ערוגות קטנות תחומות בקורות עץ מסיביות של אדני רכבת ובניהן משטחים מאבני חצץ לבנות זעירות. הגינה מעוטרת בצמחי ארץ ישראל, צמחי תבלין ופרחי העונה. הכניסה מעוצבת בקשתות של לבני בריק שהובאו מפירוק בתים באירופה והותאמו בעבודת יד לעיצוב חזית הבניין. פואייה רחב ידיים מוביל אל אולם שמכיל 500 מושבים ובמה גדולה, מאובזר בתאורה גלויה וסמויה ותקרה אקוסטית.

 

מופע ג'אז וגוספל עם עופר ואיריס פורטוגלי  צילום: רונית סבירסקי

 

בשנת 2017 הצטרף לצוות פסטורל השף הצעיר, אוהד איבגי, שמצליח לייצר קונצרטים קולינריים יצירתיים וצבעוניים. מזנון ארוחת הערב הוא מלאכת מחשבת של "שטיחים רקומים" בכלים מעוצבים במידות אישיות קטנות, שלל חומרי גלם בצבעים ובטעמים במגוון עצום שמציע נתחים קטנים של טונה אדומה ברוטב פסיפלורה וקיווי, מקרונים במילוי פטה כבד, סביצ'ה סלמון בעלה אנדיב, סלטים מיניאטוריים ומגשי אנטיפסטי ערוכים כמו פרחי ענק. מרק הבצל שלו לא היה מבייש שף צרפתי נחשב, הוא הצליח להעניק לו גוון ענברי עמוק ותיבול מפולפל קלות. גם לצד המנות הבשריות, שמטיבן מוצגות בכלים גדולים, הוא נותן אופציה מעודנת בכלי אישי. כך הוגשו בסירים קטנים גלילות בורגול ממולאות בשר ובמחבת זעיר כנאפה במילוי בשר.

 

בסוף שבוע USA הוא הציב תחנת המבורגר כמו בדיינר אמריקאי טיפוסי עם פטריות מוקפצות, ביצי עין, בצל מטוגן, מטבלים וצ'ימיצ'ורי. כדי להימנע מתיבול יתר של המנות הוא משלב חומרי גלם שיוצרים סימפוניה בפה בזכות השילובים המפתיעים ביניהם. במזנון הקינוחים, עליו אחראית השפית-קונדיטורית נטלי קריידן, הפרזנטציה נראית כמו יצירות אדריכליות שעוצבו ממרנג ומקרונים בשלל צבעים. לצדם מוסים קטנטנים שבהם נעוצים מזלפי רוטב קטנים, פאי פירות טריים זעירים ומגשי פירות בחיתוכים וגוונים שיוצרים ציור של הטבע. אוהבי המתוקים מרגישים שהם בנשף שארגנו להם בנוסח אליסה בארץ הקינוחים.

 

הקונצרט הקולינרי של השף אוהד איבגי והשפית-קונדיטורית נטלי קריידן   צילומים: רונית סבירסקי