סטייקים, יין, בירה ושמן זית – מרינדו מתחדשת

 

רשת מסעדות הבשרים מרינדו מתחדשת במגוון יינות, בירות ושמן זית ממותגים מתוצרת הגולן. ענבים שגדלים בתל פארס, בירה אייל בנוסח אירופאי ושמן זית מרכס לביאה בדרום הגולן.

 

הבשר של הגולן כבר מקובע בתודעה הקולינרית כנחשק במיוחד אצל הקרניבורים ומביני העניין. כשמטיילים במרחבים הירוקים של הגולן ומביטים בעדרים, בפרות הבשן המדושנות לא בדיוק חושבים על סטייקים אבל אפשר להבין את הסיבות לאיכות הבשר. הן חיות במרעה חופשי במזג אוויר צונן עם שפע של ירק ומים.

 

פורטרהאוס במרינדו עין גב    צילום: רונית סבירסקי

 

גלגולו של נתח

סיפור הסטייק של "מרינדו" מתחיל בשנת 2003 ביישוב כנף בדרום הגולן כשרועי תבור ואיתמר קנדליק התחילו לגדל טלאים ועגלים מגזעים מובחרים בחווה משלהם. בתחילת הדרך, סופק רוב הבשר המובחר למסעדות וחברות קייטרינג במרכז הארץ. כאשר הביקוש גדל, הם הרחיבו את היקף הפעילות והקימו רשת מסעדות ומעדניות תחת המותג "מרינדו – הבשר מהגולן". בשנים האחרונות הם משווקים בשר ללקוחות פרטיים עד הבית. המותג החדש שלהם "מיטשופ" מיועד לצרכניות ומרכוליות ומספק מגוון בשרים טריים ובעיקר קפואים במחירים נוחים. הם מגדלים עדר שמונה אלפי פרטים של כבשים (אמהות) מזנים אוסטרליים, מרינו, סאפולק ודורפר וטלאים בגילאים שונים. מפעל הבשר נמצא במתחם גדול מול קיבוץ עין גב שכולל מסעדה, חנות של יצרני האזור, יינות, גבינות, שמן זית ותבלינים ומתחם הפעלות לילדים.

 

חטיפי טלה על הגריל    צילום: רונית סבירסקי

 

כשמציצים אל תוך ויטרינת הזכוכית של האטליז מגלים כי לבד מנתחי בשר מרשימים ישנם גם מוצרים מוכנים שרק צריך להכניס לתנור. בין אלה שממלאים אותם באורז, בשר, צנוברים ופירות יבשים ישנם עופות, צוואר טלה, שוק טלה, כתף טלה. ישנם נתחים שמושרים במרינדות של שמן זית ועשבי תיבול, חרדל וסילאן או שום ודבש. ישנם המבורגרים, קבבים מסוגים שונים ושלל נקניקיות של עגל, טלה, מרגז וצ'וריסוס. המגוון הגדול של המוצרים מאפשר למטיילים באזור להצטייד בכל הנדרש לפיקניק בחיק הטבע, למנגל בצימרים, בריזורטים או בכפר הנופש הסמוך עין גב.

 

לא על העצם לבדה

בתפריט המסעדה מבחר גדול של נתחים מובחרים מבשר טלה ועגל על העצם: סטייק פורטר האוס, פריים ריב, טומהוק, טיבון, צלעות טלה טריות, קרפצ'יו פילה עגלה, עראיס טלה, מיקס שרקוטרי-נקניקיות טלה פיקנטיות, צ'וריסוס ובייקון טלה, סטייק ואגיו (ספיישל), מיקס מרינדו-אנטריקוט, טיבון טלה, צלעות טלה, קבב טלה, נקניקיות צ'וריסוס, סטייק פרגית ועוד. מלבד בשרים אלו ניתן למצוא בתפריט גם מנות עוף וסלטים, מנות ללא בשר, מנות טבעוניות ולצדן מנות ילדים, שניצלונים, סטייק פרגית, בייבי בורגר.

 

רועי תבור והנתחים    צילום: רונית סבירסקי

 

מתאימים יין, בירה ושמן זית

כדי להשלים את חוויית הארוחה הוסיפו למגוון המוצרים יינות, בירה ושמן זית ממותגים של "מרינדו". הם מגדלים את כרם "מרינדו" המשתרע על פני 10 דונמים בתל פארס ונטעו בו גפנים מזני קברנה סוביניון, מרלו וסירה, שמיוצרים משנת 2009 על ידי היינן דני מאור. הם מוכרים ומגישים במסעדה שלושה יינות זנים, רוזה ובלנד במחירים 99-79 שקל. בנוסף, חברו מרינדו למבשלת הגולן שמייצרים עבורם בירה טרייה "אייל" מהחבית, בשיטות מסורתיות אירופאיות. הבירה מוגשת בבקבוק של 330 מל' ב-18 שקל ובבקבוק ענק של 750 מ"ל עם פקק של שמפנייה ב-34 שקל.

 

מוצר ממותג נוסף שהצטרף הוא שמן זית מרינדו שמיוצר עבורם במשק הילמן ממושב מנוף בגולן. השמן, מזן קורנייקי, מאופיין בטעמים עדינים של חריפות ומרירות. כרם הזיתים ממוקם ברכס לביאה, בדרום הגולן, משתרע על שטח של כ-10 דונמים, מהם מופקים כ-2,000 ליטרים שמן זית כתית מעולה ונארזים במיכלי פח אטומים של 750 מ"ל.

 

שעות פתיחת במסעדה עין גב כל ימות השבוע מהשעה 13:00 ועד אחרון הסועדים. שעות פתיחת הקצבייה והחנות בימים ראשון-שישי החל מהשעה 9:00, בשבת החל מהשעה 10:00. ניתן לקיים ארוחות סגורות מראש, מפגשים אירועים וחגיגות בהזמנה מראש. מרינדו עין גב - 04-6658555, www.marinado.co.il