צלם: Ronit Svirsky
מסעדת סקאלה, מצודת דוד ירושלים SCALA
צלם: Ronit Svirsky
סומלייה בכפפות לבנות מוזג יין
צלם: Ronit Svirsky
התאמת הכלים למנות
צלם: Ronit Svirsky
בר בעיצוב פיירו ליסוני
צלם: Ronit Svirsky
ברולה שוקולד בקליפת ביצה

 

מסעדת סקאלה, מצודת דוד ירושלים SCALA (כשרה)

 

מאת: רונית סבירסקי

 

ממוצע לסועד - כ-170 שקלים לאדם (לראשונה, עיקרית, קינוח וכוס יין)

מנת דגל - קרפצ'יו סינטה עם עגבניות שרופות, בשר חציל, קרוטוני חרדל שמן בזיליקום וזרעי עגבניות.

קוקטייל פופולארי - מרטיני יבש.

יתרון בולט - אף אחד לא יכעס עליכם אם תזמינו רק משקה, או כוס ויסקי עם מנה ראשונה.

 

 שמפניה ורודה על טס כסף    צילום: רונית סבירסקי

 

 

סומיילה בכפפות לבנות מסביר באדיבות כשידו השמאלית מקופלת מאחורי גבו ממה קוקטל הקוקטייל. הוא ניגש אל בר משקאות שכולו שקוף מחכה לברמן שיכין את המשקה, מניח את הכוס על טס מתכת וחוזר אל הסועדים. נעימות ג'אז מעודנות מתנגנות ברקע, לחם אגוזים עטוף במפית לבנה מצטרף אל הקוקטייל.

 

 מנות פתיחה    צילום: רונית סבירסקי

 

העיצוב אירופאי שייך למגע ידו של האדריכל האיטלקי, פיירו ליסוני. עץ, זכוכית ושיש איטלקי. קירות מחופים בעץ, מקרר יין מזכוכית נמתח מן הרצפה עד התקרה וחלונות זכוכית משקיפים אל נוף ירושלמי. השלד הראשוני של התפריט נקבע על ידי השף מאיר אדוני. בפועל מנצח על הכלים השף אורן ירושלמי שעבד עם אדוני בכתית. הכיוון הקולנרי הוא ים תיכוני-צרפתי.

 

שקדי עגל ורביולי זנב שור    צילום: רונית סבירסקי

 

תפריט

בין המנות: גלדי בצל במילוי בשר טלה על מצע עדשים שחורות וירקות שורש 

              שקדי עגל עם פלפל שושקה, גרגרי חומוס ספרדי וקרם חצילים שרופים 

              רביולי זנב שור עם פטריות פורצי'ני, כמהין וסלק עלים 

              דניס צרוב במחבת עם קונפי עגבניות, פלפלים קלויים, חצילים וזיתים ירוקים 

 

קומבינציית קינוחים    צילום: רונית סבירסקי

 

קינוחים:   קומבינציית שוקולד: ביסקוויט נוגט, מרקיז שוקולד, טוויל פולי קקאו, מקרון שוקולד וסורבה שוקולד 

              רביולי תמרים לחים עם אגוזי פקאן, מרק, ערמונים, קציפת הל וטימין 

              ברולה שוקולד בקליפת ביצה, באוניס, בננות בקרמל ו"שוט" פופקורן 

 

מלון מצודת דוד, רחוב המלך דוד 7 ירושלים, טל. 02-6212030. מסעדה כשרה.

 

 

|
|
|
|
|