צלם: Ronit Svirsky
מסעדת שף לה רג'נס במלון המלך דוד
צלם: Ronit Svirsky
מרפסת חיצונית פונה לבריכה ולחומות העיר העתיקה
צלם: Ronit Svirsky
ארוחת טעימות באוויר הירושלמי
צלם: Ronit Svirsky
קוקטייל מול הנוף
צלם: Ronit Svirsky
פינות אינטימיות בחלל המסעדה

 

7 מנות טעימות במסעדת לה רג'נס במלון המלך דוד

 

מאת: רונית סבירסקי

 

מסעדת לה רג'נס היא הקצפת של מלון המלך דוד. מבנה חצי עגול שמחלונותיו ומהמרפסת הרחבה שלו צופים אל חומות העיר העתיקה, אל בריכת המלון המפוארת והגינה המטופחת. קשה להימנע מן ההרגשה המלכותית שמלווה את הסועד מן הכניסה ועד הרגע שבו הכסא מוגש לישיבה על ידי המלצר. השעה המומלצת ביותר להתחיל את הסעודה היא כשקרני השמש עדיין מתלבטות אם לעזוב את תפקידן ולהעלם. צבעי השמיים מתחלפים ומשנים את גוון האבנים של חומות העיר העתיקה וצריחיה. השקט אופף את הבריכה שרק שעה קלה קודם לכן שקקה חיים. הכל מתנהל בנינוחות שמתאימה כמו כפפה לארוחת הטעימות של השף דודו ביטון.

 

אסקלופ לוקוס עם קרם סלק  צילום: רונית סבירסקי

 

 

חומות וצלילי פעמונים

לא כל יום זוכים למסע הקולינארי הזה אלא רק בימי שלישי וגם אז התפריט משתנה בכל פעם לפי הפנטזיות וחומרי הגלם שהשף מצא בשוק באותו יום. מפות הבד הצחורות נפרשו על הברכיים, כוסות הקריסטל מתמלאות בסנט פלגרינו, אוויר ירושלמי צח עוטף מכל עבר, פעמוני הכנסיות מצלצלים ונרות קטנים נדלקים על השולחן. מעל ראשנו מתנשא המבנה ההיסטורי של מלון המלך דוד במלוא הודו ומוסיף אצילות למעמד.

 

 חזה ברווז עם קרם שעועית לבנה    צילום: רונית סבירסקי

 

שקדי עגל מצופים וחלמון ביצה

לשולחן מוגשים ממרח עגבניות, שמן זית מעורב בבלסמי ולחמים שנאפו לפני דקות ספורות במטבח המלון. המנה הראשונה מגיעה על צלחת לבנה שנראית כמו כובע של נסיכה מתחרות סוסים אנגלית. שוליים רחבים וגומה קטנה שבמרכזה שקדי עגל מצופים על מצע רטטוי פטריות שחום ובראשה חלמון במרקם המושלם שבין ביצה עלומה לקשה. הצלחת הריקה נלקחת יחד עם הסכו"ם והמנה שלאחריה מוגשת בצלחת מעוצבת בהתאם למנה יחד עם סט סכו"ם חדש. שבע פעמים הוחלף הסכו"ם במהלך הארוחה.

 

שקדי עגל מצופים וחלמון ביצה   צילום: רונית סבירסקי

 

 

מרק מקנקן חרסינה

על צלחת מוארכת שדופן אחת מתרוממת בגינדור והשנייה מתקפלת כמו רגל של עלמה ביישנית הונח אסקלופ לוקוס עם קרם סלק אדום וסלט עולש. הצלחת הבאה חזרה לסימטריה העגולה אלא שהפעם השקערורית המרכזית גדלה ובתוכה נחו נטיפי עוף, קווי וצ'ילי. משהו היה חסר כדי להשלים את התמונה ובעוד אנחנו תוהים מהו הגיע רב המלצרים עם קנקן חרסינה לבן ומזג על הנטיפים את המרק בטמפרטורה המדויקת שלו. מרק קרם עוף בניחוח קוקוס התמזג בסלסת הקווי, הליצ'י ונטיפי העוף.

 

 פילה בקר וכבד אווז    צילום: רונית סבירסקי

 

 

אספרגוס מאודה עם קציפת חרדל

רב המלצרים מוריס אינו מציק בשאלות אם טעים לנו, או אם הכל בסדר, הוא רק מביט בעיניים ומחכה לחיוך של שביעות הרצון ואוסף את הצלחות הריקות בגאווה. הוא חוזר עם צלחת אובלית שעליה מונח אספרגוס מאודה עם קציפת חרדל וכשהצלחת נשארת ריקה הוא מביא כוסית גרניטה של אשכוליות אדומות. הכנת החיך למנות העיקריות עברה בהצלחה ואל השולחן הוגשה צלחת עגולה בעיצוב חדש ועליה חזה ברווז עם קרם שעועית לבנה ברוטב חמוציות. מנה עיקרית נוספת הייתה דפי פילה בקר וכבד אווז ברוטב "פיננסייר" שהוגשו עם ירקות מוקצפים ובליני בטטה. מנה שזכתה לציון לשבח. קינוח לה רג'נס הוא הפתעת השף שמורכבת ממנות מוקטנות של קינוחי גורמה וכמובן קפה או תה לסיום.

 

קינוחי גורמה   צילום: רונית סבירסקי

 

החגיגה הזו עולה 350 שקלים לאדם בהזמנה מראש. הארוחה מתקיימת לא יאוחר משעה 20:30 בערבי ימי שלישי.

לה רג'נס טל. 02-6208888

|
|
|
|
|