ימה וקדמה - מסעדת KEDMA מול חומות העיר העתיקה (כשרה)

 

מאת: רונית סבירסקי

 

למסעדת "קדמה", הם מתעקשים לכתוב את השם העברי היפה הזה בלועזית KEDMA, יש שני קלפים חזקים. המיקום והמנות הנדיבות. במתחם ממילא ישנן מספר מסעדות שמשקיפות אל חומות העיר העתיקה אבל הזווית של "קדמה" היא המשובחת מכולן. מצד אחד היא צופה אל העיר העתיקה ומן העבר השני אל העיר החדשה, מלון המלך דוד ומגדל ימק"א. היא ממוקמת בקומה האחרונה במרכז החנויות בלב המדרחוב ויש לה, כיאה לנוף כזה, מרפסת ענקית ופתוחה שמתאימה לימות הקיץ המהבילים. אפשר להגיע אליה מהרחוב הראשי שיורד אל שער שכם או דרך מתחם ממילא וכן, היא כשרה.

 

מסעדת קדמה ירושלים  צילום: יח"צ

 

עיצוב מודרני בבית עתיק

רצפת עץ גולמי, שולחנות עץ שחורים ותאורת לילה שמדמה תאורת רחוב. עיצוב מודרני שמשתלב בקירות העתיקים של המבנה. החלל הפנימי מקורה וממוזג אבל הסועדים מעדיפים את המרפסת הפתוחה. יש תפריט קיצי וקחו בחשבון שהמנות הן גדולות מספיק כדי לחלוק אותן. אם תבחרו נכון תגלו שגם החשבון מתאים לכל כיס. התפריט נרקח על ידי השף ערן בן ארוש.

 

חציל בלאדי על מצע עגבניות פיקנטי   צילום: רונית סבירסקי 

 

תפריט בשרי כשר

בין המנות הראשונות מצאנו גרגרי חומוס עם קבבונים מונחים על פיתה "אש תנור" המונח הירושלמי לפיתה עיראקית. חציל בלאדי על מצע של רסק עגבניות פיקנטי יצא מעניין, קבב בגריל עם גרגרי חומוס חמים מונח על חומוס טרי, קרפצ'יו פילה בקר מתובל ברוטב רימונים, מלח ים וגרגיר נחל, שקדי עגל בגריל פחמים עם תפוחי אדמה, פטריות, קרם לפת ולימון פרסי, כבד אווז חם במרק כרישה וערמונים. המחירים נעים בין 62-44 שקל למנות ראשונות.

 

דואט פילה וכבד אווז   צילום: רונית סבירסקי

 

בעיקריות המבורגר מבשר בקר קצוץ עם נתח של כבד אווז, קורנביף קדמה שהיא מנת הדגל עשויה מחזה בקר כבוש בלוויית צלפים, ברוסקטות קלויות וחרדל חריף. יש גם תבשיל בקר בחמישה תבלינים עם ירקות שורש, מעורב ירושלמי, כתף עגל מבושל בתנור 7 שעות 110-88 שקל למנה עיקרית.  טלפון להזמנות: 02-5003737

 

קורנביף, צלפים וחרדל חריף   צילום: רונית סבירסקי

|
|
|
|
|