רמת הגולן וצפון הכנרת

 

יוגישף, מתחם צומת וואסט, רמת הגולן

היין המקומי והאוכל המקומי צמחו וגדלו על קרקע הבזלת, באקלים רמת הגולן. כך גם השף יותם גבעול, שנולד וגדל בעין זיוון... לאחר שלמד והתמחה באמנות הבישול בארה"ב, הקים את מסעדת יוגישף במקום המציע את מיטב התוצרת החקלאית של רמת הגולן, ובכלל כך הכרמים. במסגרת חודש "בשביל היין" מציעה המסעדה תפריטים המשלבים ארוחות וטעימות יין בהתאם לכל מנה ומנה. תפריט "בשביל היין": שלוש מנות, ובהתאם שלוש כוסות יין מתוצרת האזור. המסעדה פתוחה כל השבוע למעט יום ג', מ-12:30 ועד אחרון הסועדים. רצוי להזמין מקומות מראש, טל' 04-6893630 , 050-8434775 . www.yogichef.co.il

 

סוזנה ביסטרו בר, כפר האמנים אניעם 

מקום משכנה של המסעדה נבנה ועוצב בידי אמני הכפר ומוצגות בו תדיר תערוכות של אמני המקום. סוזנה ביסטרו בר - מסעדת בשרים כשרה בניחוח דרום אמריקאי, מציעה תפריט עשיר ומשובח, בר משקאות מגוון וחגיגה של טעמים וניחוחות, ארוחות מיוחדות וטעימות לילדים וארוחות לקבוצות. שירות אדיב ומשפחתי של הצוות, בשילוב שלל הטעמים והניחוחות, הופכים את הביקור במסעדה לבילוי קולינארי מפנק ומהנה. בשביל היין :  כוס יין על חשבון הבית בהזמנת ארוחה זוגית במהלך חודש אירועי היין. טל' 04-6999885.

 

בית הריבות, קידמת צבי

על ריבת יין שמעתם? מול שולחן עמוס צנצנות ריבה מחכים לכם הסברים אודות תהליך הכנת הריבות וטעימות מתוקות מתוצרת בית הריבות, המציע 150 טעמים שונים!  שעות הפתיחה 10:00-16:00,  מומלץ להתקשר מראש, טל'  052-6485803  (שרה).

 

מרינדו, עין גב

הבשר מהגולן,  ועכשיו גם היין! בכרם מרינדו אשר בתל פארס (מרכז רמת הגולן) גדלים ענבים איכותיים שמהם מופקים יינות מרינדו. בימים אלה משיקה המסעדה שני יינות  מבציר 2010 : בלנד קלאסי של קברנה סירה ומרלו והשני קברנה סוביניון 2010. יין מרינדו מיוצר ביקב מאור, הממוקם במתחם מרינדו בעין גב. פעילות מיוחדת ל"בשביל היין": שתי סדנאות בנות 3 שעות כל אחת, המשלבות בשר ויֵין-מרינדו, בניצוחם של היינן דני מאור והשף גיא בן שמחון. הסדנאות יתקיימו ביום שישי 18.5 וביום שישי 1.6, בשעה 13:00. עלות למשתתף: 250 ₪ (משתתפי הסדנה יקבלו הנחה ברכישת יינות ובשר מרינדו). קיום הסדנה מותנה במספר המשתתפים. ההרשמה באתר מרינדו   www.marinado.co.il,  טל' 04-6658555. מרינדו שומרת לעצמה את הזכות לבטל את קיום הסדנה לפי שיקוליה. 

 

מסעדת רוברג, ביישוב ליבנים, 12 דקות מטבריה    

לכבוד פסטיבל "בשביל היין" מציעה מסעדת רוברג ארוחת טעימוֹת משובצת ביין גלילי מהסדרה האזורית של יקבי כרמל ובשיתופו: 3 כוסות יינות גליליים מהסדרה האזורית של יקבי כרמל (כל טעימה 1/2 כוס יין / 90 מ"ל מכל יין) משולבים בארוחת הטעימות המיוחדת של רוברג, הכוללת מבחר סלטים עשיר, פילה אמנון, מרק היום, סורבה פרי צונן, 5 מנות עיקריות המוגשות בהדרגה וצלחת קינוחים. עלות לסועד (בהצגת פרסום זה): 200 ₪.  וגם: בואו ללמוד ולטעום יין :  ביום שישי 22.6  11:00 תתקיים טעימת יינות גליליים מהסדרה האזורית של יקב כרמל, עם טאפאסים מבית היוצר של רוברג, בעלות 100 ש"ח לסועד. יש להזמין מראש.  טל'  04-67165656 ,  www.roberg.co.il,  ובפייסבוק.

 

חבל כרמים / ארץ הגליל

 

פינה בראש, בר היין של ראש פינה

בבר היין של "פינה בראש" תמצאו את מיטב תוצרת היין הישראלי. תפריט היין מכיל כ- 250 תוויות שונות מ- 45 יקבים. ניתן לטעום את מרבית היינות, לקחת הביתה או לשתות במקום בליווי מנות בר מיוחדות במסעדה. פעילות "בשביל היין":  ביום חמישי ה-31.5 יתקיים ערב יין בשיתוף עם יקבי רמת הגולן.   פרטים והזמנות: א'-ש', מהבוקר ועד אחרון הטועמים,  טל'  04-6936582, 04-6937028  www.pinabarosh.com

 

קפהסיטו, אמירים

לכבוד חגיגות "בשביל היין" נכבד את אורחינו במהלך סופי השבוע של הפסטיבל במשקאות על חשבון הבית: סנגרייה חמה/ קרה מתוצרת בית לכל אורחי קפהסיטו;  כוס יין-הבית לכל סועד או בקבוק יין-הבית בהזמנת ארוחה זוגית (ערב/ צהרים); מחירי מבצע למזנון ארוחת בוקר. במקום יפעל דוכן טעימות ועמדת מכירה של יינות  יקב רימון.  בקפהסיטו פועלת תחנת מידע ובה הכוונה למבחר מסלולי טיול ייחודים ומידע על האטרקציות והפעילויות באזור. פתוח כל ימות השבוע 09:00-22:00 . טל'  04-6980505 , 052-5009998 www.caffecito.co.il .  

 

לינה וארוחה בשיתוף עם הצימרים של חמיאל: בית העץ - לינה וארוחת בוקר זוגית בקפהסיטו ב-750 ש"ח  ללילה, לינה וארוחת ערב זוגית בקפהסיטו 800 ₪ ללילה. בית האבן – בתוספת של 100 ₪. טלפון  050-970930אתר הבית "צימרים ביער חמיאל"  http://www.hamiel.co.il

 

רישיקש, אמירים

מסעדה הודית ביתית, צמחונית ואותנטית. בימי פסטיבל "בשביל היין": כוס יין מיקבי האזור על חשבון הבית למזמין ארוחה מלאה (195 ₪  לזוג). המסעדה פתוחה כל ימות השבוע בין השעות 14:00-22:00, יש להזמין מקומות מראש, טל'  052-5784113/4 , 04-6987385 .  www.rishikesh-amirim.co.il

 

אלון שוחט, שף פרטי, אמירים

ארוחות שף בהזמנה לצימר - חוויה קולינארית ייחודית במושב אמירים. השף אלון שוחט, המתמחה בבישול חלבי-צמחוני, בוחר את חומרי גלם משובחים, בדגש מיוחד על תוצרת מקומית, ויוצר מהם תפריט עשיר ויצירתי של מנות קלאסיות ומנות מקוריות. בחודש "בשביל היין" מציע השף מגוון מנות מבושלות ביין, וכן ארוחה מלאה במחיר מיוחד של 110 ₪ לאדם. וגם: בשבת 19.5 תתקיים סדנת בישול ביין בביתו של השף באמירים  (13:00). נבשל מרק בצל, ריזוטו, פטריות ביין אדום, אגסים ביין עם קרם ריקוטה ואגוזי מלך, ועוד. בסיום הסדנה ייהנו המשתתפים מארוחה כיד המלך. המחיר 120 ₪ לאדם. בהרשמה מראש, מספר המקומות מוגבל. לפרטים נוספים והזמנות: טל'  054-8133139.

 

מלון "אמירי הגליל" והשף גילי מארחים את יקב הרי גליל   

בכל יום ג' במהלך הפסטיבל תתקיים באמירי הגליל סדנת יין וטאפאס, ובה חשיפת יינות חדשים, טעימות יין והדרכה, ומבחר טאפאסים ממטבחו של השף (17:00). המחיר: 65 ₪ למשתתף. בסיום הסדנה מוזמן הקהל לארוחה במסעדת השף, בליווי יינות יקב הרי גליל, במחיר 129 ₪ לאדם. בכל יום שישי במהלך הפסטיבל יתקיים סיור ביקב ובכרמי הרי גליל ובסיומו ארוחת שף חגיגית, על טהרת יינות הרי הגליל, אצל "גילי מסעדת שף". המחיר 139 ₪.  קיום האירועים מותנה במספר המשתתפים. נדרשת הרשמה מראש, טל' 04-6989815 .

 

בית 77, מאפיה קפה גלריה, מושב אמירים  

בית קפה משפחתי, עם חצר קסומה בה ניתן לשבת לכוס קפה ועוגה, לארוחת בוקר או לארוחה קלה וליהנות מהאווירה. במקום מאפיה ביתית המתמחה במאפים מקמח מלא, גלריה לעבודות עץ בגימור טבעי ולעבודות יד בתפירה ורקמה ובית טבע למוצרים אורגנים ואקולוגיים. ימי חמישי- פיצה אפויה במקום,ישר מהטאבון 17:00-21:00. פתוח חמישי-שישי-שבת –ראשון 8:30-19:00. בימי הפסטיבל מאפים מיוחדים עם יין וצימוקים. טל'  , 0525813626 04-6980984

 

מסעדת אורות השחר, עמוקה

במקום מוגשת ארוחת בוקר גלילית עשירה הכוללת מספר סוגי סלטים, גבינות ממחלבת גדות, לבנה, זיתים, ריבות, חביתות עשירות וקפה. והכל תוצרת בית. בכל  יום ו' בערב – המסעדה בעמוקה – אורות השחר - מארחת לארוחת ערב ייחודית עם יין חופשי מהיקב המשפחתי פרופונדו. הזמנת המקומות למסעדה בתאום מראש.046923362

 

באטרפליי – מבשלת הבירה והמסעדה, פארק התעשייה דלתון 

מבשלת בירה ולצידה מסעדת בשרים ודגים כשרה, השוכנת במבנה מסוגנן.  לכבוד חודש "בשביל היין" מקיימת באטרפליי סיורים וטעימות חינם במבשלת הבירה: הצצה לקווי הייצור וטעימות של שלושה סוגי בירה ללא תשלום . כמו כן תינתן הנחה של 10% על כל המוצרים ומבצעי בירה 1+1. במסעדת המבשלה תינתן הנחה של  10% על התפריט וקינוח על חשבון הבית, זאת בהזמנת מנה עיקרית. הצעה נוספת לחודש הפסטיבל: ארוחה עסקית ובירה ב-59 ₪ בלבד. לפרטים נוספים:  טל' 04-6991079, 052-6962559.

 

הבאֵר מעדנים, אזור התעשייה צח"ר ואתר השחזור בראש פינה

הבאֵר מעדנים הוא מפעל-בוטיק המתמחה בייצור ופיתוח מעדנים: ליקרים, ממרחים, רטבים וקונפיטורות. כל שיטות העבודה ידניות ומוקפדות, וכל המוצרים 100% טבעיים, ללא חומרים משמרים. במהלך הפסטיבל יתקיימו בימי שישי (10:00) סיורים במפעל - ללא תשלום. יש לתאם בטל' 04-6930340.  אורחי הפסטיבל גם מוזמנים לטעום ליקרים, קונפיטורות ויינות מקומיים בחנות המפעל "הבאר - גלריה לאמנויות וטעמים" באתר השחזור בראש פינה, בית וילקומיץ, הרחוב העליון, טל'  04-6930020.

 

עמק המעיינות

 

שלו ביער, קריית טבעון

"שלו ביער" היא מסעדה צרפתית השוכנת בלב יער שלו בקריית טבעון היפה. בתפריט מנות מן המטבח הצרפתי העילי, בניחוח כפרי מקומי של בשר המיושן במקום ועשבי תבלין הגדלים בגינת המסעדה. המסעדה שוכנת במבנה עתיק ומרשים, שבעברו שיכן את אגודת השומרים (התצוגה במסעדה חוזרת לאותם ימים הירואיים). בימי פסטיבל "בשביל היין": ב-17.5 מארחת המסעדה את חברת "בקבוקים" לערב של "טיול בעולם היין והאוכל", עם ארוחה בת שבע מנות ויינות מארצות שונות. יש להזמין מראש,  טל' . 04-9831837   בנוסף, כוס קברנה או שרדונה צ'יליאני במהלך כל החודש במחיר מבצע. 

 

חוות הילה, כפר יחזקאל

במסגרת אירועי "בשביל היין", תקיים חוות הילה אירוע סביב יינות יקב "סריג" השכן (מרחביה) וגבינות הצאן של מחלבת "ברקנית" מכפר יחזקאל. האירוע, הכולל הדרכה וטעימות, יתקיים במסעדת החווה, בצל סוכת הגפנים, בימי שלישי  8.5 ו-22.5 , 18:30. יש להירשם מראש. קיום האירוע מותנה במספר המשתתפים. טל'  050-7818940, 052-3530660. פרטים על אירוח ולינה בחווה:  www.hilafarm.co.il.