הנשף במוזיאון העיצוב חולון – קוטור ישראלי, נעלי סינדרלה ומגדל של מקרונים

 

תערוכת אופנה מקורית "הנשף" במוזיאון העיצוב חולון מציגה 120 שמלות ערב ומערכות לבוש ותוצג בתאריכים 13 ביולי – 8 בינואר 2022

 

מוזיאון העיצוב חולון משיק את התערוכה "הנשף: אסקפיזם בתפירה עילית״, שתוקדש לקשר שבין אופנה, חלומות ואסקפיזם. התערוכה שתתפרש על פני כל חללי המוזיאון, תציע למבקרים חוויה שתחבר בין ההיסטוריה של הנשפים והאופנה המערבית, לבין יצירות של המעצבים הישראלים המובילים בתחום כיום. 

 

 

התערוכה, שאצרה יערה קידר, כוללת כ-120 שמלות בעיצובים היסטוריים ועכשוויים, בחומרים יוקרתיים ובתפירה עילית, לצד חומרים מפתיעים ויומיומיים. בנוסף לשמלות יוצגו כ-50 אביזרים שהוכנו עבור התערוכה, על ידי טובי המעצבים בישראל, כמו תערוכת נעלי סינדרלה מזכוכית שהודפסו בתלת-ממד, וקולקציית כובעים בהשראת קינוחים. התערוכה משלבת סאונד, עיצוב, תפאורה ותאורה.

  

חלל הכניסה של המוזיאון משמש כקומה היסטורית ומציג שחזור של דגמי השמלות והגזרות הפופולאריים והמשמעותיים ביותר בכל תקופה ותקופה, החל מהמאה ה-18 ועד לשנות ה-80 של המאה העשרים, שנוצרו בבד כותנה גולמי במיוחד לתערוכה, על ידי מוני מדניק, מעצב ומרצה בכיר בשנקר.

 

 

הגלריה העליונה של המוזיאון מציגה את "הנשף המודרני – קוטור ישראלי" ומעניקה הצצה לתעשיית אופנת הערב בישראל. אלמנטים מתוך הדגמים האיקוניים, שבהם חזו המבקרים בגלריה התחתונה זוכים לפרשנות עכשווית בשמלות של המעצבים המובילים בישראל. בין השמלות: שמלות בעיצוב אלון ליבנה שנלבשו על ידי ליידי גאגא וקייטי פרי, שמלת המטבעות של שי שלום שנתפרה מ-15 אלף מטבעות גרוש רקומים בעבודת יד, שמלות הטול הצבעוניות של שחר אבנט, שמלת הכלה של נינט טייב בעיצוב ויקטור בלאיש וגדי אלימלך, שמלת כלה של ליהי הוד בהדפס דיגיטלי בחסות קורנית, שמלת סיבים אופטיים של עידית ברק. בין המעצבים הישראלים המציגים בתערוכה: גליה להב, ירון מינקובסקי, ויקטור בלאיש, אלון ליבנה, שי שלום, ליהי הוד ואחרים.  

 

חלל המסדרון במוזיאון יציג את גלגוליה התרבותיים השונים של נעל סינדרלה, על ביטוייה הנשיים והגבריים באמצעות מודלים שהודפסו במדפסת תלת־ממד. הצבת הדגמים על ציר זמן, מאפשרת להציג היסטוריה של דמיון: כיצד ״נראתה״ נעל סינדרלה בעיני רוחם של ילדים ומבוגרים בתקופות שונות – מהמאה התשיעית בסין ועד למחשבות על סינדרלות עתידניות. מידול הנעליים בתלת־ממד נעשה על ידי המעצב אסף ריב. הדפסת הנעליים התאפשרה הודות לחסות של חברת מדפסות התלת ממד Formlabs העולמית, ובתמיכת סיסטמטיקס ישראל.

 

חלל מעבדת העיצוב במוזיאון יוגש כ-״מנה האחרונה״ במסע התערוכה ויהפוך ל"חדר הקצפת והכובען המטורף" ויתמקד בקינוחים המוגשים בדרך כלל בסוף הנשף, ואף על פי כן הם החלק החשוב ביותר.

  

החדר יפגיש בין עבודותיהם של הכובען מאור צבר ושל הקונדיטור אלון שבו, שעוצבו במיוחד עבור התערוכה: 15 כובעי קינוחים שעוצבו בהשראת קינוחים אהובים ונוסטלגיים לצד תצוגת פסלים של 23 מגדלי מקרונים המורכבים מכ-6,500 מקרונים, 122 עוגות חתונה, עוגות קומות ועוגיות אישיות, שפוסלו בעבודת יד מ-500 קילו של סוכר, אבקת שקדים, וגם מלט וקלקר.

 

מחיר כניסה: מבוגרים – 40 שקל, נוער (17-11) – 35 שקל, ילדים (10-5) – 25 שקל, ילדים עד גיל 5 חינם.