צלם: רונית סבירסקי
יריד הבירה המסורתי של מטה יהודה - בירות, מוזיקה, אמנות ובשלניות ביתיות

פסטיבל בירה כפרית במטה יהודה

מחלקת התיירות של מטה יהודה מקיימת גם השנה את יריד הבירה המסורתי שיתקיים בצומת שריגים-גבעת ישעיהו בין התאריכים 30-29 באוגוסט. מבשלות הבוטיק יתארחו עם בירות וטעמים מיוחדים, הרכבי מוזיקה חיה ואווירה טובה, זאת לצד ביקור אצל אמנים מקומיים, יקבים,  בשלניות ביתיות ומבצע מיוחד בצימרים באזור לרגל הפסטיבל.

 

 

מבשלות הבוטיק של מטה יהודה מארחות (צילום: ענבל רוז)

 

לפני 6,000 שנה הומצא המשקה הזהוב, הבירה, באזור המזרח התיכון, והפך לסמל תרבותי ולחוויה חברתית. באזור מטה יהודה הוא הפך בשנים האחרונות גם לתופעה כלכלית-חברתית, לאחר שהתרכזו בו מספר "משוגעים לדבר" שהתאהבו בייצור בירה, פתחו מבשלות בוטיק ביתיות ומציעים עושר גדול של טעמים וסגנונות ייצור במבשלות הביתיות. כולם התחילו "בקטנה", בחצר הבית, ואט אט התפתחו למרכזי מבקרים קטנים, למקומות בילוי המאפשרים מפגשים נעימים עם היצרנים המארחים בחצר ביתם. חלקם כבר הספיקו לגרוף מדליות מקומיות ובינלאומיות על הבירות שהם מייצרים. כך הפך מטה יהודה לאזור עם הריכוז הגדול בארץ של מבשלות בירה, כחלק מתופעה רחבה יותר של יזמות קולינרית מקומית – עשרות יקבי בוטיק ובשלניות ביתיות, מחלבות, בתי בד, מסעדות קטנות ועוד.

 

בשנים הקודמות נהרו אלפים לטעום את תוצרת מבשלות הבוטיק של מטה יהודה. לאור ההצלחה, מזמין ראש המועצה האזורית מטה יהודה, משה דדון, להגיע גם השנה לאירוע שמארגנת מחלקת התיירות של המועצה, אשר מעודדת כל השנה את יזמי מבשלות בוטיק.  דדון:"במהלך הפסטיבל הציבור מוזמן ליהנות מעשרות מבשלות מובילות שיחשפו בירות כפריות בטעמים חדשים ומיוחדים. האירוע מתקיים זו השנה השלישית ומשתלב במיתוג מטה יהודה כלב הירוק של המדינה ובחזון המועצה לקידום התיירות".

 

 

בירה עם צ'ילי וגבינות תוצרת בית - בירת "אביר האלה" (צילום: רונית סבירסקי)

 

הפסטיבל ייפתח באירוע מרכזי חגיגי שיתקיים ביום חמישי בערב, 29 באוגוסט ולמחרת בשישי, 30 באוגוסט, במהלך היום בצומת שריגים-גבעת ישעיהו (בצמוד ליער באוויר הפתוח), יגישו בשלני הבירה עצמם לטעימה את מגוון הבירות שלהם, בטעמים שונים מיוחדים, חלקן כאלה שיוצרו במיוחד לאירוע, עם הרכבי מוסיקה חיה, סביב שולחנות בר ואווירה מיוחדת. טעימות הבירה בתשלום סמלי.

 

המבשלות שישתתפו בארוע: מבשלת "פפו" ממושב צלפון, מבשלת "השחר" ממבשרת ציון, מבשלת "אביר האלה" מצפרירים, מבשלת "שריגים", מבשלת "שמשון" מצרעה, מבשלת "מנו" ממושב מטע, מבשלת "מוסקו" ממושב זנוח, מבשלת "ללה", מבשלת "שפירא" ומבשלת "באסטר'ס סייר". גם השנה יהיו מבשלות אורחות באירוע: "דאנסינג קאמל", "הנגב", "טאקוונביר" ו"הבשורה".

 

כמו כן ניתן ליהנות מאטרקציות רבות באזור, לתאם ביקור בבתי האמנים של מטה יהודה, להזמין מקומות ולאכול בבתי הבשלנים ולשלב ביקור ביקבי מטה יהודה שיהיו פתוחים במהלך סופי השבוע בתיאום מראש. מי שרוצה לשתות בכיף מוזמן להישאר ללון, ולהזמין מקומות במספר צימרים שבאזור וליהנות מאירוח כפרי מפנק המציע מבצע לבאי הפסטיבל.

 

 

הגבינות ב"מעדנייה" של דבי ומנו במושב מטע (צילום: רונית סבירסקי)

 

מחיר לזוג בחדר (מינימום זוג עד 4 איש בצימר) נע בין 900-700 שקל כולל: לינה+ שאטל הלוך חזור לפסטיבל+ כניסה חינם לפסטיבל + ארוחת בוקר (המבצע תקף להזמנות של מינימום זוג בצימר). משתתפים שיהיו מעוניינים להזמין ארוחת ערב לפני הפסטיבל-בתיאום עם בעל הצימר. כמו כן, תינתן הנחה של 50% לכניסה למגוון אטרקציות באזור ו25% לגנים לאומיים ושמורות הטבע באזור.

 

הכניסה לפסטיבל חופשית

מחיר קניית כוס זכוכית: 10 שקל, כל טעימת בירה: 5 שקל

לפרטים נוספים: מחלקת התיירות מועצה אזורית מטה יהודה, www.tour-yehuda.org.il, 02-9900898