צלם: רונית סבירסקי
פסטיבל "טעם כנרת" - אוכל, מוסיקה ואטרקציות סביב הכנרת
צלם: רונית סבירסקי
סיור במטעי בננות
צלם: רונית סבירסקי
על האש במסעדת "צל תמר" הכשרה
צלם: רונית סבירסקי
טועמים תמרים ב"תמרים פלוס"
צלם: רונית סבירסקי
מתחבקים עם עופר איילים בגן החיות דגניה א'

פותחים שולחן בכנרת

 מאת: רונית סבירסקי

 

"פסטיבל טעם כנרת ה-9" ממשיך במסורת הקולינרית עם מטעמים מיוחדים במסעדות ושלל אירועים שיאפשרו למטיילים להכיר את אזור הכנרת על כל טעמיו

 

חם בלב ובצלחת

פסטיבל האוכל המסורתי "טעם כנרת" מתקיים בחבל ארץ המשלב נופים כפריים ואגם תכול. במהלך השנים נפתחו בעמק הירדן הפורה מסעדות, בתי קפה ומרכזים קולינריים לצד אטרקציות תיירותיות, מרכזי מבקרים וחוות חקלאיות. הפסטיבל עומד השנה בסימן חגיגה לכל החושים שתחמם את הלב. מזג האוויר הנעים גם בחורף, קבלת הפנים החמה של התושבים והמנות החמות שיוגשו על הצלחת ישלימו את החגיגה שתתקיים בחג החנוכה בין ה-27 בנובמבר עד ה-7 בדצמבר 2013.

 

מסעדות שף, סיורי אוכל וסדנאות  

הפסטיבל נערך ביוזמת מחלקת התיירות והאגף לפיתוח כלכלי במועצה האזורית עמק הירדן ומציע הפנינג שמשלב תיירות וקולינאריה. המסעדות המובחרות ובתי האוכל יציעו מנות מיוחדות בדגש על יצירה קולינרית מקומית, ואליהם יצטרפו שלל אירועים ססגוניים, סדנאות, בישול בטבע, מפגשי שפים ופעילויות לכל המשפחה. אירוע הפתיחה החגיגי יערך ב"מסעדת 1910" החדשה של השף עודד שורצברד בדגניה א'. במסעדת "צל תמר" יערך משתה חגיגי וקצבי, ברחבי האזור יערכו סיורי אוכל וסדנאות לאפיית לחם, חנוכיות וחותמות מפירות וירקות. במסעדת מרינדו בעין גב תיערך סעודת אבירים.

  

פיצה פרוג'ה במסעדת "1910" החדשה (צילום: רון שלף)

 

חגיגה של אוכל ומוסיקה

בבית הבד בדגניה א' תתקיים הרקדה חגיגית ושירה בציבור עם האחים אסנר, במסעדת "ערמונים" ישלבו קולינריה עם הופעה של הזמרת רעות יהודאי. במסעדת "צל תמר" המזרחית תיערך חפלה מזרחית ובמסעדת "רוברג" הכשרה יתקיימו טעימות חנוכה בסגנון יווני. במסעדת "על הנהר" יתקיים ערב ג'אז וגורמה צרפתי, ב"תמרים פלוס" יהיו טעימות והדגמות על בסיס סילאן וב"יוסי של חומוס" באפיקים יהיו מוסיקה וניגובים בראש צעיר. בחצר כנרת יסופרו סיפורי אוכל חלוציים וב"נחלה בטבע" סדנת הכנת עלי גפן. כמו כן, יתקיימו שלל אטרקציות כגון: הפנינג חנוכה וסרטים   לכל המשפחה בבית גבריאל, חוויית שיט-דיג בנמל עין גב, סיורים משפחתיים רכובים על סוסים או בג'יפים לצד סיפורים ואקשן בטבע ועוד אין ספור חוויות קולינריות מרגשות עין וחיך. לפרטים מלאים: www.kinneret.info או טל. 04-6752727

 

קנגרו עם כיס מלא - גן החיות בדגניה א' (צילום: רון שלף)

 

פתיחה עם "שרינג"

בחצר ראשונים בדגניה א' נפתחה לאחרונה מסעדת "1910" בניצוחו של השף עודד שורצברד-וינר. השם מרמז על השנה בה נבנה המקום. ב-27 בנובמבר בשעה 19:30 יתקיים ערב הפתיחה החגיגי של פסטיבל טעם כנרת ב"מסעדת 1910". האורחים יתקבלו בקוקטייל ויטעמו מארוחת "שרינג" שתאפשר להם לטעום מהמנות השונות המבוססות על גידולי וטעמי העמק. טל. 04-6608565

  

משתה ספרדי

במסעדת "צל תמר" באשדות יעקב איחוד יתקיים משתה ספרדי שהפך למסורת באירועי "טעם כנרת". חגיגה של מוסיקה קצבית, אוכל ושתייה תיערך ביום חמישי, 28 בנובמבר החל מ-19:00. באווירה חורפית חמימה יוגשו מנות טאפאס, סנגריות ופירות ים בניצוחו של השף עומרי שחר.  04-6756688, www.tzel-tamar.co.il.

 

קינוח במסעדת "צל תמר" המבוסס על פירות הבוסתן (צילום: רון שלף)

 

מנה מיוחדת "בין הגלים" במסעדת הדגים של עין גב

תפריט מיוחד לפסטיבל הוכן במטבחו של השף עוזי בן במסעדת הדגים הוותיקה בנמל עין גב. התפריט כולל: 3 סוגי סלטי השף ולחם הבית, "בין הגלים"- מנה המשלבת מגוון דגים פילה בורי כנרת על מצע צ'ימיצ'ורי אניס, סרדיני כנרת מפולטים ומטוגנים ברוטב צ'רמלה ופילה אמנון בטמפורה ברוטב חרדל דיז'ון. לקינוח: שטרודלידה- הקינוח המיתולוגי של מסעדת הדגים שטרודל תפוחים ביתי של סבתא  "בובה". התפריט כולל כוס יין או בירה לבחירה. מחיר: 83 שקל לסועד. בסמוך למסעדת הדגים נמצא בית הפרי שבו ניתן ליהנות משייק פירות ובית קפה "שופרא" בו יוגשו ארוחות בוקר על שפת הכנרת. טל. 04-6658008

נתח סלמון נורווגי במסעדת הדגים עין גב       צילום: עומר שביט                                

 

שירה בציבור בבית בד

בבית הבד "שמן המאה" בדגניה א' יערך ביום שישי, 29 בנובמבר בשעה  21:00 ערב שירה בציבור "שירת הרוכבים". באווירה של ימים עברו, בשיא עונת המסיק וייצור השמן, לצד מכלי השמן וארומת הזית – הקהל יוכל להתרפק על שירי העבר עם "האחים אסנר". שירים מתקופת החלוציות, עבודת האדמה והטבע, ארץ ישראל הטובה והישנה. מפגש אינטימי עם כיבוד קל בשילוב תחרויות ומשחקי חג.  052-3749170 (הדס), rishonim@degania.org.il  

 

מעורב ישראלי-יווני

מסעדת "רוברג" היא מסעדת שף משפחתית הממוקמת במושב לבנים מול נוף פנורמי, רכסי הגולן והכנרת. ביום רביעי, 4 בדצמבר בשעה 20:00 תיערך במקום מסיבת חנוכה בניחוח ישראלי-יווני בהשראת החג. יוגשו מנות מהמטבח הישראלי גלילי עם נגיעות יין מבושמות.  04-6715656, www.roberg.co.il.

 

"רוברג", במושב לבנים מול נופי הכנרת (צילום: רון שלף)

 

הילולת בשרים

מסעדת "מרינדו" בכניסה לקיבוץ עין גב מתמחה בגידול, יישון והכנת בשרים מעדרים שגדלים בגולן. ביום חמישי, 5 בדצמבר, 19:30 תתקיים במסעדה "הילולת תאוות בשרים". נתחי בשר משובחים משוקיים ענקיות ועד טלה שלם שיסתובב על הגריל. מעשנות, אסאדו, פויקה, יין ובירה ללא הגבלה. חובה להירשם מראש. 04-6658555, www.marinado.co.il.

 

סעודת אבירים ב"מרינדו" שכולה בשרים (צילום: רון שלף)

 

מנגבים בקצב

מסיבה של מוסיקה וחומוס אצל "יוסי של חומוס" בקיבוץ אפיקים תיערך ביום חמישי, 5 בדצמבר ב-20:00. המקום חוגג שנה להיווסדו בערב של מוסיקה קצבית עם חומוס מכל הסוגים: חומוס עיוני, חומוס חסיבה, חומוס פלאפל וסביח. לכבוד יום ההולדת יופיעו במקום מיטב אמני העמק. 04-6754393.

 

בטעם תמרים

"תמרים פלוס" בקבוצת כנרת היא החנות הגדולה ביותר בישראל שמתמחה בגידולי התמרים. החנות מציעה תמרים ומוצרים על בסיס פרי התמר, כלי בית וחפצי נוי מתוצרת האזור. ביום שישי, 6 בדצמבר בשעות 14:00-11:00 יתארח בחנות שף מקצועי שיקיים טעימות והדגמות בדגש על מתכונים עם סילאן. במהלך ימי הפסטיבל יחולקו ללא תשלום ספרוני מתכוני סילאן. ההדגמות והטעימות כשרות.  04-6759678, www.tmarimplus.co.il.

 

אופים ומסיירים ב"חוויית נהריים"

אתר "חוויית נהריים" בגשר ממוקם מול קיבוץ גשר וטומן בחובו סיפורים היסטוריים מימי טרום המדינה. במהלך החנוכה יתקיימו הפעלות וסיורים מודרכים לצד סדנאות אפיית "לחם הפתעות" בתנור לבנים היסטורי. ביקור במייצג המספר את סיפורו של פנחס רוטנברג ומפעל החשמל בנהריים וסיורים מעבר לגדר המערכת הכוללים תצפיות לגבול הירדני וצפרות. האתר מונגש למוגבלים בתנועה. הסיורים נערכים בימים ראשון-שישי 11:00 ו-12:30, שבת וחג 11:00, 12:30, 14:00. הפעילות בתשלום. 04-6752685, www.naharayim.co.il.

 

אגדת לחם בגשר הישנה (צילום: רונית סבירסקי)

 

ארוחה דרוזית וסדנאות

מסעדת "נחלה בטבע", ממוקמת בצומת נחל צלמון ותקיים בימי פסטיבל "טעם כנרת" פעילות לכל המשפחה. יוגשו בה מנות מהמטבח הדרוזי המסורתי, תוך שימוש בגידולי הנחלה כולל השתייה. בימי החג יערכו שתי סדנאות: הכנת עלי גפן, קטיף, ליקוט ומילוי באורז, בצל ועגבניות. השנייה – כבישת זיתים: מסיק, כבישה במכונה מיוחדת ויצירת תחמיץ. בנוסף, הכנת סמבוסק על הסאג' עם זעתר, חריף  או תרד. 050-3095250

 

סיפורי אוכל בחצר כנרת

"בא לקיבוץ, רוצה לאכול" היא פעילות ייחודית שתיערך בחצר כנרת בעקבות סיפורי אוכל נושנים. הפעילות תתקיים בימי שישי, 29 בנובמבר ו-6 בדצמבר בשעות 10:30, 12:00. הפעילות כוללת סיור וביקור חוויתי בחצר הראשונים וצילום בבגדי חלוצים. לקינוח: נזיד עדשים, לחם חי וחמאה שיוגשו בחדר האוכל הראשון של התנועה הקיבוצית- בדיוק כמו פעם. משך הפעילות כשעה וחצי ומותאמת לכל המשפחה. אין צורך בהרשמה מראש. 04-6709117

 

כוכבים וטעמים בשמי כנרת

טיול עששיות לילי, שיחל בבית המוטור, בכניסה לקיבוץ כינרת (מגרש החנייה של ה"ירדנית"). הסיורים יתקיימו בכל ימי הפסטיבל בשעה 17:00 וישלבו שירים וסיפורים לשעת לילה (בהרשמה מראש בלבד). עוד בסיור: היכרות עם כוכבי הלכת ושאר גרמי שמים, קומזיץ לילי ותפוחי אדמה על הגחלים. הסיור ימשך כשעתיים ומתאים לכל גיל, כולל תינוקות במנשא (לא מתאים לעגלות). היציאה תלויה במזג האוויר ובכמות המשתתפים הנרשמת מראש. לפרטים: דורון, 052-6517744

 

לרשימת האירועים המלאה לחצו על הקישור

 

פסטיבל "טעם כנרת" התשיעי,  27 בנובמבר עד ה-7 בדצמבר 2013

לפרטים מלאים: www.kinneret.info / 04-6752727