צלם: רונית סבירסקי
מסעדת סירין בכפר קיש - מסעדת שף צרפתית כפרית
צלם: רונית סבירסקי
מבט על מהקומה השניה
צלם: רונית סבירסקי
מסעדת סירין והחצר החיצונית
צלם: רונית סבירסקי
עיצוב בסגנון פרובנס
צלם: רונית סבירסקי
קרפצ'יו וסלט

מסעדת "סירין" – צרפתית כפרית

 

במושב הציורי כפר קיש אל מול נופו הקסום של התבור ורמות סירין,  בדרך המובילה לאורך נחל תבור, ממוקמת מסעדת "סירין", מסעדת שף כפרית צרפתית, המשלבת בין רזי המטבח הצרפתי הקלאסי למטבח הישראלי הגלילי ומותאם לכל המשפחה

 

כשמגיעים למסעדת "סירין", עוברים דרך שער ברזל מפורזל וניצבים בגן קטן מול מבנה אבן מעוצב, גזיבו ודלת כניסה מרשימה. האדריכלית רויטל ולדמן, בתו של השף, עצבה את המבנה בהשראת מסעדה צרפתית ידועה שממוקמת באזור המונמארטר בפריס. חלל מואר בעל שתי קומות, שולחנות וכסאות לבנבנים, בר מעוצב וסידורי פרחים ענקיים. תמונות הומוריסטיות של שחקנים הוליוודים מפורסמים תלויות גבוה וניתן לצפות בהן גם מן הקומה השנייה. הקטע המשפחתי ממשיך גם ליד הכיריים הלוהטות.

 

יושבים מול הנוף - מסעדת סירין (צילום: יח"צ)

 

צמד שפים במטבח

גדי ולדמן האב, שף עם רזומה עשיר וחברת קייטרינג וותיקה הדביק בחיידק הבישול את הבן דוד ויחד הם משדרגים את חדוות הבישול. הם מקפידים על מנות שנעשות במקום, לחם הבית ומטבלים, עוגות, קינוחים ורטבים. בין המנות הראשונות: קרפצ'יו עגל בלסמי, פטריות שמפיניון ממולאות בגבינת שמנת ומוצרלה, מרק בצל, פטה כבד עוף, רביולי תרד, מנת שלל פטריות, קוויאר אדום ולצדו חמאת רב המלצרים, סלט גלילי עם גבינת פטה ובוטנים, סביצ'ה סלמון. בתחום הבשרים ישנם: אנטריקוט עגל מיושן, טי-בון סטייק, מדליוני פילה, פילה עגל שאטו בריאן, דואט של פילה עגל וכבד אווז, פרוסות סינטה בשום, לימון ושמן זית, ביף סטרוגנוף, צלעות טלה, סינטה או פילה עגל. בתפריט הדגים: סלמון נורבגי, פורל רוטי ודניס אפוי ביין לבן. אפשר גם להזמין בירה מהחבית עם נקניקיות צ'וריסוס עסיסיות ולחם הבית.

 

סלמון ובטטה קריספי (צילום: רונית סבירסקי)

 

בין הקינוחים: מבחר פרלינים שוקולד ממולאים תוצרת בית, מוס מוקה חלבה ושוקולד, קרם בוואריה שוקולד חלב, שערות חלבה ואגוזים, שטרודל תפוחי עץ וינאי ברוטב וניל, עוגת תפוחי עץ ללא סוכר, עוגת שוקולד עשירה טיה מריה, מלבי טורקי במי ורדים ואגוזים, גבינה אפויה ודובדבני מרנדה פברי בולוניה או עוגת גבינת שמנת פרורים.  במסעדה מבחר יינות, בירות וקפה איכותי.

 

תפריט ארוחת בוקר – 75 שקל לסועד

ארוחת הבוקר במסעדת סירין מבוססת על תוצרת מקומית, מחומרי גלם עשירים, טבעיים ובעיקר מן הגליל באווירה כפרית אותנטית. הארוחה כוללת לחם הבית ומבחר מטבלים. סלט ירקות גלילי עם שמן זית בארומת עשבי תיבול בתוספת גבינת פטה, בוטנים וקרוטונים, גבינת שמנת קטיפתית בתוספת שום שמיר, מבחר גבינות - סנט מור, גאודה, קשקבל, גבינת עיזים גלילית. עלי גפן ממולאים בתיבול לימון ושמן זית, נתחי מטיאס בטבעות בצל ושמן זית, נתחי מקרל מעושן, דג קרפיון ממולא מסורתי בליווי חזרת (בתוספת 10 שקל). מוגש בשישי ובשבת בין השעות 12:00-09:00. 

 

נתחי בשר ומח עצם (צילום: רונית סבירסקי)

 

מנה חמה אחת לבחירה מתוך:  שקשוקה כפרית - עגבניות טריות, פלפלים קלויים, בצל, ריחן וביצי משק, שקשוקה גבינות עשירה, אומלט עם תוספות שונות: פטריות, בצל, עשבי תיבול או נקניקיות עגל. ביצת עין רגילה או הפוכה, ביצים מקושקשות מתובלות. קינוח לבחירה בין: שטרודל תפוחים וינאי בליווי רוטב ווניל, אצבעות שוקולד אייריש קרים, גביע יוגורט פירות יער ודבש דבורים. בנוסף שתייה קלה וחמה.

 

תפריט עסקי תקף בימים ראשון-חמישי בין השעות 17:00-12:00. המחיר נקבע לפי המנה העיקרית וכולל מנה ראשונה אחת לבחירה, תוספת אחת למנה העיקרית לבחירה, קינוח אחד לבחירה, שתייה קלה לבחירה. ארוחת ילדים מציעה פסטות, שניצלונים והמבורגר.

 

פתוח בימים ראשון-חמישי מ-12:00 עד הסועד האחרון (שני סגור) ובשישי-שבת מ-09:00 עד הסועד האחרון. ארוחות בוקר מוגשות בשישי ושבת בין השעות 12:00-09:00, טל. 04-6760976, 052-8195189. פרטים נוספים באתר  www.sirin.org.il