צלם: מאיה גמר
סדנאות שוקולד מתוקות בחוות "גליתא" בט"ו בשבט
צלם: מאיה גמר
מפל של שוקולד נוזלי
צלם: מאיה גמר
חוות השוקולד בקיבוץ דגניה ב'
צלם: מאיה גמר
משקה שוקולד חם עם קצפת בבר החווה

פרחים משוקולד 

חגיגה מתוקה של טבע ושוקולד תתקיים בט"ו בשבט בחוות "גליתא" בקיבוץ דגניה ב' ובקיבוץ צובה. סדנאות יצירה ססגוניות של פרחי שוקולד וסוכריות שיוצרות תמונת גינה פורחת וסדנת "פרחי חורף" וממתקי שוקולד 

 

חוות השוקולד "גליתא" בקיבוץ דגניה ב' מוקפת במראות ונופים, הכנרת התכולה, זרימות הנחלים, הרי הגליל, נדידת הציפורים והכל עטוף בירוק. בקיבוץ צובה שולטים נופי הרי ירושלים, היערות ופריחות החורף. בהשראת המראות האלה הכינו ב"גליתא" למבקרים פעילות מיוחדת לט"ו בשבט של סדנאות מתוקות בשלל צבעים. בסדנת "הגינה המתוקה שלי" שמתאימה לילדים בגיל 7-3 יוצרים תמונת גינת פרחים צבעונית עשויה משוקולד.

מכינים תמונה של גינה פורחת משוקולד וסוכריות   צילום: מאיה גמר

 

המשתתפים מקבלים פרחי גינה משוקולד לבן וסוכריות בצבעים שונים. בעזרת מכחול שוקולד לבן מקשטים את הפרחים בסוכריות. בשלב השני מסדרים את הפרחים על משטח שוקולד ומתחילים ליצור את מראה הגינה, מוסיפים עלים משוקולד וסוכריות עד להשלמת התמונה. את היצירה אורזים במארז אישי וכל משתתף לוקח אותה הביתה. מחיר הסדנא 48 שקל.

 

סדנא נוספת שמתאימה לכל המשפחה היא "פרחי חורף". המשתתפים מכינים פרחי שוקולד על מקל וממתקי שוקולד מבסיס של שוקולד נוזלי שיוצקים לתבניות בצורת פרחים על מקל. בעזרת מכחולים וצבעי שוקולד מעטרים את הפרחים ליצירה פורחת. בשלב השני מקבלים מנג'טים, משטח וופל עם קרם אגוזים ושוקולד ותוספות מגוונות. קורצים מהוופל צורות שונות בעזרת חותכנים, עוטפים בשוקולד, מקשטים ומקבלים ממתקי שוקולד וופל שכיף לנשנש. את כל היצירות המתוקות המשתתפים לוקחים הביתה בסיום הסדנא בקופסא אישית. משך הסדנא כ-45 דקות במחיר 55 שקל למשתתף. הסדנאות מתחילות בכל שעה עגולה וניתן להזמין מקום מראש בדגניה ב' טל. 04-6755608, בצובה 02-5347650

  

חלום מתוק שהתגשם

חייה של גלית אלפרט, קיבוצניקית ילידת אפיקים, השתנו כשנסעה למספר שנים לבלגיה ושם הבינה שהשוקולד הוא משאת נפשה. לאחר הכשרה של שלוש שנים כשוקולטיירית חזרה לארץ והחלה להכין פרלינים. בתחילת הדרך נהנו ממעשה ידיה החברים ובני המשפחה עד שפתחה חנות והחלה למכור. כשקיבלה הצעה להקים את "בית השוקולד" שלה בדגניה ב' היא החליטה שהחזרה לאזור שבו גדלה היא סגירת מעגל.

 

כך קמה "גליתא" שהפכה לחוות שוקולד ומרכז סדנאות יצירה בשוקולד לקטנים ולגדולים. לפני כשנה נפתחה חווה נוספת בקיבוץ צובה. במהלך חג החנוכה יתקיימו בשתי החוות סדנאות שוקולד לילדים, בני נוער ולמשפחות שיעסקו בנושאי החג.  בכל ימי הפעילות תתקיים בשעה 17:00 הדלקת נרות חגיגית והרמה כוסית שוקולד מלאות בשוקו חם וסמיך תוצרת בית.

 

פרלינים מעשה ידי השוקולטיירית גלית אלפרט    צילום: מאיה גמר

 

 

פתוח בימים ראשון-חמישי ושבת 18:00-10:00 (סדנא אחרונה ב-16:00), שישי וערבי חג 17:00-10:00 (סדנא אחרונה ב-15:00)

"גליתא" קיבוץ דגניה ב', טל. 04-6755608, בקיבוץ צובה טל. 02-5347650, באתר http://www.galita.co.il/