לה פריג'טה - ארוחה ארגנטינאית בערבה (נסגרה)

 

 

הסיכוי למצוא דרום-אמריקאי שלא אוהב בשר ומוסיקה הוא קלוש. כאלה הם דני ומרתה שניטמן. דני מארגנטינה ומרתה מאורוגוואי הכירו באולפן לעברית בגן שמואל. לפני 12 שנים הם ירדו לחיות בערבה במושב ספיר. דני הכין לעצמו בשר על האש בגינה והשכנים שעברו השתגעו מהריח. הם הצליחו לשכנע אותו שגם להם מגיע קצת יחס וכך הפכו ימי שישי למפגש קבוצתי כשהבשר הוא העיקר. מכאן הדרך לחברת הקייטרינג "לה פריג'יטה" כבר הייתה קצרה. מרתה בישלה, דני הכין את הבשרים ולדרום הייתה עדנה.

 

 צילום: רונית סבירסקי

 

היום הם מכינים ארוחות לפי הזמנה והבשורה לאוהבים היא שהם מכינים ארוחות רומנטיות בשטח לזוגות. האתר החביב עליהם ביותר הוא האגם בפארק ספיר. ללא ספק מקום שיש בו מקבץ של נתונים יוצאי דופן. אגם קטן שצמח באמצע המדבר מוקף בדקלים עם מזרקת מים במרכזו וברווזים ששוחים בו בשלווה. דני ומרתה מגיעים לשטח עוד לפני השעה היעודה. ממקמים את המנגל ועורכים את השולחן. ההשקעה בעיצוב לא נופלת ברמתה מהאיכות של האוכל.

 

שולחן עץ מוגבה וצר עומד קרוב לאגם ועליו מניחים חגורות עור של הגאוצ'ו, כוסות דלעת שמשמשות בדרך לשתיית תה, אבל כאן הן חלק מהעיצוב. שני מתקני חימום ניצבים מתחת למחבתות נחושת ובתוכן שני סוגי ירקות מוקפצים. השולחן ערוך במפה אלגנטית, סט נרות ריחניים בתוך מעמד עץ, סידור פרחים קטן ורענן שתואם את צבעי המפה. על פלטת עץ זית עבה מונח לחם טרי, הסלטים והתוספות מוגשים בכלי חרס שחורים מקולומביה. מנגל קטן עומד על השולחן וממתין לבשרים המוכנים כדי לשמור על חום הבשר עד לסיום הארוחה.

 

פתיח: מיץ סחוט טבעי, אמפנדה פריכה ונקניקיות צ'וריסוס. מנה עיקרית: על המנגל מונחים נתחי פרגיות ואנטריקוט ובכלי ההגשה על השולחן סלט בייבי, חצילים מטוגנים, סלט עגבניות שרי, שעועית ירוקה ופלפלים קלויים. קינוח: פלאן, אלפחורס או פירות טריים לארוחות כשרות. טל. 052-3666174