צלם: אנטולי מיכאלי
פלאפל פטה עם מטבל יוגורט
צלם: אנטולי מיכאלי
כבד קצוץ
צלם: אנטולי מיכאלי
מסעדת "השוקה"
צלם: Ronit Svirsky
מסעדת "השוקה" - קובה, גולאש ועראק

מסעדת "השוקה" - קובה, גולאש ועראק (נסגר)

מאת: רונית סבירסקי

 

כשאושי ויואב הזמינו אותי למסעדה החדשה שלהם בשוק הכרמל הם לא ידעו שיש לי חולשה לאוכל של "מאמות". אוכל של נשים גדולות שרק מחום גופן ומאנרגית השמחה ששופעת מהן מרגישים מיד בבית. תנו לי מרק קובה אמיתי ואני מחליפה אותו תוך שנייה בכל מנת גורמה מולקולארית. בדרך אל "השוקה" לא ידעתי מה מחכה לי וכשפגשתי את אושי היא לא נראתה לי מאמא טיפוסית. יואב ואושי ויטריאול הם זוג תל אביבים צעירים שמכיר היטב את ענף המסעדנות והקייטרינג והחליטו שתהיה להם מסעדה משלהם. אחרי חיפושים רבים הבחירה נפלה על חלקה קטנה בתוך כרם התימנים פינת רחוב הכרמל. מסעדה שנסגרה הפכה תחת ידיהם החרוצות לשילוב שבין מסעדה כפרית לטרנדית, דלפק עץ שצופה אל הבאסטות של שוק הכרמל, כסאות בר מעץ, רצפה מעוטרת וגומחת קיר שבתוכה ספת ישיבה נוחה. השילוב בין השוק, כרם התימנים, הסמטאות הקטנות, הצבעים והריחות של השוק והמטבח הביתי של "השוקה" משלימים זה את זה.

 

 

מהבאסטות לצלחת

מול הכניסה למסעדה תלוי לוח ממוסגר עם מנות הספיישל של אותו יום שנולדו תוך כדי שיטוט בין דוכני השוק. בחנתי את הלוח והתיישבתי, אושי נכנסה למטבח ועד סוף הערב לא ראיתי אותה אבל אל שולחני הגיעו מנות מעשה ידיה. מטעמי מטבח עדתיים לצד מנות ממטבחי גורמה אירופאים יצאו בזה אחר זה מוגשים על צלחות זכוכית עם עיטור תחרה שמחזיר לשנות ה-60 של המאה הקודמת. עראק לימונדה היה בן לוויה מצוין למגוון המטעמים הביתיים האלה. כך החל המצעד שבסופו רציתי שהקיבולת שלי תהיה קצת יותר גדולה כדי שאוכל לטעום עוד ביס קטן.

 

בתפריט:

מנות הפתיחה: לביבות "השוקה" עשויות בטטה ובצל מקורמל ולצדן צלוחית של יוגורט מעורב בגבינת שמנת עם עירית קצוצה ותיבול עדין (24 שקלים). עלי גפן במילוי אורז, צנוברים ושקדים ועליהם זילוף קל של רוטב יוגורט מתובל בנענע, לימון וסומאק (18 שקלים). כבד קצוץ ביתי עם משולשי לחם קלויים, ממרח שום אפוי, מלפפונים וחצילונים שנכבשו במקום (20 שקלים). 

מנות עיקריות: מרק קובה ירקות עשוי כמו שכל בשלנית עיראקית הייתה גאה להגיש (26 שקלים),  סלק ממולא בשר כבש ואורז ברוטב סגול עז מעוטר בפסי טחינה צהובה וצנוברים (36 שקלים), מנת הספיישל של אותו יום הייתה מנה מנצחת: גולאש עם בצקניות ותפוחי אדמה. הבשר זכה לצריבה נכונה לפני הבישול טבל ברוטב עם עקיצת חריפות עדינה והבצקניות התמוססו בפה (36 שקלים). יש גם קציצות קבב על מג'דרה עדשים (34 שקלים), קוסקוס ביתי בשרי או צמחוני (28/34 שקלים) וקלמארי ממולא קוסקוס. להשלמת הטעמים לבד מעראק לימונדה מכינים עראק אבטיח וודקה תפוחים ב- 12 שקלים לכוס.  הקינוחים גם הם מעשי ידיה של אושי. ביום שהייתי היא הכינה בקלאוות ממולאות בתמרים ואגוזים, מלאבי ומוס שוקולד אספרסו.

 

בוקר של שוק

ארוחות הבוקר של "השוקה" מציעות  בוקר ישראלי בשילוב של מוצרי שוק טריים ב-28 שקלים, שקשוקה ירוקה עם תרד וגבינת פטה ב-30 שקלים, מוזלי תוצרת בית עם פירות טריים ב- 21 שקלים, מיני פנקייקס הולנדיים ב-24 שקלים ושתייה קלה או קפה בתוספת 5 שקלים. פתוח בימים ראשון-חמישי 09:00 עד הלקוח האחרון, שישי עד 18:00. שבת סגור. רבי מאיר 42 פינת הכרמל. כדאי לחנות בחניון כרמלית או גרוזנברג ולחצות את השוק ברגל כחלק מהחוויה. טל. 074-7016895