צלם: Ronit Svirsky
ויולט - מסעדת שף במושב אודים
צלם: Ronit Svirsky
קינוח בויולט
צלם: Ronit Svirsky
עיצוב מסעדת ויולט
צלם: Ronit Svirsky
גינת מסעדת ויולט
צלם: Ronit Svirsky
עוף צלוי עם אטריות נודלס
צלם: Ronit Svirsky
פילה דניס עם קרם חצילים

קצף פרמזן  (המסעדה נסגרה)

מאת: רונית סבירסקי

 

ביקור חוזר במסעדת "ויולט" במושב אודים הוכיח שהשף יוסי שטרית ממשיך להפליא ביכולותיו הקולינריות. כשהוא כותב בתפריט ביצה עלומה, חזה אווז מעושן ופסטה ירוקה עם קרם פטריות וקצף פרמזן הוא מתכוון לכל מלה ולכל פרט והתוצאה מתגלגלת היטב על הלשון. הוא עשה את דרכו במטבחים של שפים בעלי מוניטין, כסו-שף של רפי כהן ברפאל תל-אביב, עבד עם רונן דברת-בלוך בג'ולסון ולורנס באילת, בארטישוק בתל-אביב ואלומה בגליל המערבי. עכשיו הוא מנגן סולו והעזר כנגדו נעמה אחראית על השירות והניהול.

בין עצי הפקאן

הם בחרו במבנה כפרי במושב אודים בצל עצי פקאן, שקירותיו עטופים בשרך ירוק. שם המסעדה "ויולט", כשמן של פקעות פרח הסיגלית, משקף את האווירה והמראה הפנימי. שילוב של נינוחות כפרית עם אלגנטיות מוקפדת בריהוט ושירות. התפריט מבוסס על טכניקות מהמטבח הצרפתי ושימוש בטעמים מהמזרח הרחוק והמזרח התיכון. הוא משתמש בחומרי גלם מאזור הגליל - טלאים, גבינות מחלבה, עשבי תיבול מיוחדים, דבש ודגה יומית טרייה.

בתפריט

ראשונות: סלט סלק צלוי, גבינות כחולות ואגוזים קלויים (39 ¤), סרדינים בכבישה ביתית עם פלפלים קלויים ומאפינס של שמנת חמוצה (47 ¤), ביצה עלומה, חזה אווז מעושן ופסטה ירוקה עם קרם פטריות וקצף פרמזן (49 ¤).

בעיקריות: פילה דניס עם קרם חצילים, מג'דרה של עדשים וחיטה ירוקה (91 ¤), סטייק סינטה עגל ברוטב יין אדום ופירה תפוחי אדמה (89 ¤), ריזוטו עם עגבניות לחות, פסטו, פרמזן וצנוברים קלויים (69 ¤), קונפי שוק אווז עם כרוב אדום (79 ¤).

בקינוחים: קרם קפה, וופל פולי קקאו, מוס קפה לבן וגלידת קפה (45 ¤), מרקיז שוקולד מריר, גלידת שוקולד, קרם שנטילי ומוס שוקולד חלב (55 ¤). עסקיות צהרים במחירים שבין 89-59 ¤ בהתאם למנה העיקרית. ארוחות בוקר ישראלית, שקשוקה, תימנית או אמריקאית 48-38 ¤ ליחיד, 88-68 ¤ לזוג. לא כשר. שני-שישי 15:00-09:00, 22:00-19:00 ושבת 16:00:00-09:00, ראשון סגור. הדגן משק 6 מושב אודים. 09-8350902