השף פרנק אזולאי פתח מתחם אירועים חדש
מטבח ומתחם חלבי
שולחן אבירים
פילה דניס
השף פרנק אזולאי
חזה עוף עם ירקות

כנסטאל (נסגר)

מאת: רונית סבירסקי

 

השף פרנק אזולאי הוא ללא ספק דמות צבעונית ולא שגרתית. כמעט בכל נושא קולינארי שנושא את תביעת סכינו יש משהו עם טוויסט. המיזם העכשווי שלו, קצת קשה להאמין, הוא מטבח כשר אבל  בקלאסה שמשדרגת כל מנה לגורמה על. זו לא מסעדה ולא ארוחה בשמים הפעם מדובר במתחם שמיועד לאירועים מצומצמים וסדנאות בישול יוקרתיות. השם שמחבר את העסק לשמיים ולכשרות הוא "כנסטאל" והפשט שלו אומר כנס-אל. מקום של התכנסות עבור אנשים שרוצים לחוות את תהליך הכנת האוכל דרך הבטן והלב ולא רק בידיים. הכוונה היא שחלק מן הסדנאות הן לצפייה בלבד ואחר כך טעימת המנות וחלקן מיועדות להתנסות הלכה למעשה.

 

גדולי השפים בעולם

קצת על עברו של אזולאי. הוא נולד וגדל בצרפת ומתוך אהבה גדולה לתחום הבישול הלך לרעות בשדות טובים. הוא עבד עם השפים הידועים ביותר בעולם ביניהם: ז'ואל רובושון, רוז'ה ורז'ה, דניאל בולו, פרנסואה פייארד וז'אן ז'ורז'. ב-1992 עלה לארץ והשתלב בענף המסעדנות. את המסך הקטן שלנו הוא כבש בתוכניות: סיגליות, הכי טעים שיש, מנה מנה עם פראנק אזולאי וקרב סכינים.

 

שולחן אבירים וסדנאות גורמה

עכשיו הוא נחבא בין הסירים במרכז הקולינרי שממוקם בלב תל אביב. סמוך לתחנה המרכזית הישנה בין בתי תל אביב הישנים יורדים כמה מדרגות מן הרחוב האפרורי אל תוך מתחם אלגנטי מעוצב בקפידה המשתרע על פני 300 מטרים רבועים. מתחמים שונים שכל אחד בעל אופי אחר ומתאים לאירועים שונים. המתחם החלבי מעוצב בגווני שמנת ולבן, בר גדול עם כסאות גבוהים משקיף אל המטבח ומשמש לפעילות הסדנאות. חדר נפרד עם שולחן אבירים ומנורת קריסטל ענקית מהווה את גולת הכותרת של ארוחות הגורמה וסביבו יכולים לשבת 26 סועדים. החלל כולו מתאים לאירועים אינטימיים של עד 70 איש בישיבה או 150 בקוקטייל. מדי יום שלישי משמש החלל כמסעדה שבה התפריט נקבע על פי גחמותיו היומיות של השף וההיצע העונתי של השוק. הארוחות האלה הן בתיאום מראש ומחירן בהתאם. ארוחה יכולה להתחיל ב-400 שקלים לאדם והיא כוללת אפרטיף ויינות לאורך הארוחה.

 

בתפריט

התפריט כמובן משתנה מארוחה לארוחה אבל אם תרצו דוגמה הרי היא לפניכם:

מנה ראשונה - טרטר סלמון אסיאתי במרק גספאצ'ו שרי

מנת ביניים - אגרול פרגית על קרם בטטות ברוטב חלק קוקוס ודבש

עיקרית - פילה דניס על פילאף עשבי תיבול בתבשיל לימוני

קינוח - בראוניס שוקולד עם סלסת מנגו וסורבה קוקוס

עיצוב הצלחת והגשת המנות הן בהתאם להגדרת "האצילות מחייבת".

 

רחוב השפלה 3  (פינת השרון 19) תל אביב, טלפון: 074-7707777

 

יומן אירועים - עדכון יומי של אירועים בכל רחבי הארץ |  גולן ואצבע הגליל |  גליל עליון |  גליל מערבי |  גליל תחתון |  כנרת ועמק הירדן |  עמקים וגלבוע |  חיפה והכרמל |  מישור החוף |  רמות מנשה והשרון |  תל אביב |  הרי יהודה |  ירושלים |  שפלת יהודה |  ים המלח |  מדבר יהודה |  צפון הנגב ולכיש |  מצפה רמון |  ערבה ואילת |  לינה ואוכל - גולן וגליל |  לינה ואוכל - עמקים |  לינה ואוכל - מרכז |  לינה ואוכל - תל אביב |  לינה ואוכל - חיפה |  לינה ואוכל - דרום |  לינה ואוכל - ירושלים |  אירופה |  אסיה |  אפריקה |  אמריקה |  ניו זילנד, אוסטרליה והפסיפיק |  צילומי שפים מפורסמים |  צילומי צימרים |  צילומי מסעדות ביתיות |  צילומי מחלבות בוטיק |  צילומי מסעדות ויקבים |  צילומי בתי בד |  צילומי אירוח ביתי |  צילומי שפים פרטיים |  צילומי אתרים בדרום הארץ |  צילומי אתרים בערים הגדולות |  ארכיון האתר |  הצגות ומופעים |  פסטיבל הבתולה במקסיקו |  מאה שנים של קפה ברחוב ביאליק 2 |  סיור ברמות מנשה בין גבעות ירוקות ויער אלונים באתרים הפחות מוכרים |  אטרקציות חג שבועות 2020 בגולן  | 
|
|
|
|