השף פרנק אזולאי פתח מתחם אירועים חדש
מטבח ומתחם חלבי
שולחן אבירים
פילה דניס
השף פרנק אזולאי
חזה עוף עם ירקות

כנסטאל (נסגר)

מאת: רונית סבירסקי

 

השף פרנק אזולאי הוא ללא ספק דמות צבעונית ולא שגרתית. כמעט בכל נושא קולינארי שנושא את תביעת סכינו יש משהו עם טוויסט. המיזם העכשווי שלו, קצת קשה להאמין, הוא מטבח כשר אבל  בקלאסה שמשדרגת כל מנה לגורמה על. זו לא מסעדה ולא ארוחה בשמים הפעם מדובר במתחם שמיועד לאירועים מצומצמים וסדנאות בישול יוקרתיות. השם שמחבר את העסק לשמיים ולכשרות הוא "כנסטאל" והפשט שלו אומר כנס-אל. מקום של התכנסות עבור אנשים שרוצים לחוות את תהליך הכנת האוכל דרך הבטן והלב ולא רק בידיים. הכוונה היא שחלק מן הסדנאות הן לצפייה בלבד ואחר כך טעימת המנות וחלקן מיועדות להתנסות הלכה למעשה.

 

גדולי השפים בעולם

קצת על עברו של אזולאי. הוא נולד וגדל בצרפת ומתוך אהבה גדולה לתחום הבישול הלך לרעות בשדות טובים. הוא עבד עם השפים הידועים ביותר בעולם ביניהם: ז'ואל רובושון, רוז'ה ורז'ה, דניאל בולו, פרנסואה פייארד וז'אן ז'ורז'. ב-1992 עלה לארץ והשתלב בענף המסעדנות. את המסך הקטן שלנו הוא כבש בתוכניות: סיגליות, הכי טעים שיש, מנה מנה עם פראנק אזולאי וקרב סכינים.

 

שולחן אבירים וסדנאות גורמה

עכשיו הוא נחבא בין הסירים במרכז הקולינרי שממוקם בלב תל אביב. סמוך לתחנה המרכזית הישנה בין בתי תל אביב הישנים יורדים כמה מדרגות מן הרחוב האפרורי אל תוך מתחם אלגנטי מעוצב בקפידה המשתרע על פני 300 מטרים רבועים. מתחמים שונים שכל אחד בעל אופי אחר ומתאים לאירועים שונים. המתחם החלבי מעוצב בגווני שמנת ולבן, בר גדול עם כסאות גבוהים משקיף אל המטבח ומשמש לפעילות הסדנאות. חדר נפרד עם שולחן אבירים ומנורת קריסטל ענקית מהווה את גולת הכותרת של ארוחות הגורמה וסביבו יכולים לשבת 26 סועדים. החלל כולו מתאים לאירועים אינטימיים של עד 70 איש בישיבה או 150 בקוקטייל. מדי יום שלישי משמש החלל כמסעדה שבה התפריט נקבע על פי גחמותיו היומיות של השף וההיצע העונתי של השוק. הארוחות האלה הן בתיאום מראש ומחירן בהתאם. ארוחה יכולה להתחיל ב-400 שקלים לאדם והיא כוללת אפרטיף ויינות לאורך הארוחה.

 

בתפריט

התפריט כמובן משתנה מארוחה לארוחה אבל אם תרצו דוגמה הרי היא לפניכם:

מנה ראשונה - טרטר סלמון אסיאתי במרק גספאצ'ו שרי

מנת ביניים - אגרול פרגית על קרם בטטות ברוטב חלק קוקוס ודבש

עיקרית - פילה דניס על פילאף עשבי תיבול בתבשיל לימוני

קינוח - בראוניס שוקולד עם סלסת מנגו וסורבה קוקוס

עיצוב הצלחת והגשת המנות הן בהתאם להגדרת "האצילות מחייבת".

 

רחוב השפלה 3  (פינת השרון 19) תל אביב, טלפון: 074-7707777