צלם: דן פרץ
ארוחות שף ושמפניה חופשית במסעדות לקראת השנה האזרחית החדשה
צלם: דן פרץ
מסעדת כדיתא
קינוח עם עיטור זהב בקנאלה ירושלים
צלם: דן פרץ
קינוח סמיפרדו במסעדת ג'וי
צלם: דן פרץ
טונה אדומה באוליב ליפ שרתון תל אביב
מסעדת אוליב ליפ שרתון תל אביב

  תפריטים וארוחות גורמה לשנה החדשה 2010

מבחר של אירועים, שמפניה על חשבון הבית, הופעות חיות ותפריטים מיוחדים

במסעדות לקראת כניסת השנה האזרחית החדשה 

  

במסעדת Olive Leaf שבמלון שרתון תל אביב, ארוחה בניצוחו של השף צ'רלי פדידה לקראת השנה האזרחית החדשה. 5 מנות שף, שיילוו בשתייה קלה, יין אדום או לבן ושמפנייה על חשבון הבית בחצות. הרכב מוסיקלי ילווה את הערב החל מ-20:30 ועד 24:30. התפריט לערב 2010 כולל: קוקטייל קיר רויאל לפתיחה, מנה ראשונה של טונה אדומה צרובה בציפוי פלפל שחור, תבשיל שומר ועגבניות שרי, מנה שנייה של טריו פורל מאודה בניחוח ים , גלילת פורל ועשבי תיבול, רביולי פורל וחלמון, קרם ארטישוק ירושלמי ואספרגוס , מנה שלישית של מדליון כבד אווז מטוגן, בריוש, סירופ סלק אדום וסלסת אפרסמון עם הל מנה רביעית של נתח פילה בקר בגריל, קרוקט עגל ותפוחי אדמה, תבשיל פטריות יער ורוטב שקדי עגל וכמהין ולקינוח - פנטזיית השנה החדשה לצד הגשה של משקאות חמים לבחירה. כשר.
מחיר לסועד: 375 שקלים. יש להזמין מקומות מראש. הירקון 115 תל-אביב טלפון: 03-5219300.

 

במסעדת Canela שבמרכז ירושלים, מעצבים מנות בעיטור זהב וכסף טהור, אווירה יוקרתית עם נרות ונוצצים. מנות ספיישל לפתיחת השנה לצד התפריט הרגיל, פרי יצירתו של השף ליאור חפצדי. ספיישלים במנות  ראשונות: קרפצ'יו אינטיאס עם תותי שדה, עלי כסף ורשאד,  קרפצ'יו סלק אדום קרם טופו מתובל, אגוזים מקורמלים ועלי זהב. ספיישלים במנות עיקריות:  כבד עגל חלב צרוב, גראטן זוקיני ורוטב שמפניה, פילה פרידה צרוב עם זביון פטריות על סלט עשבי תבלין מנות קינוח מיוחדות: שכבות אגוזים, שוקולד וקרם קפה מצופות בשוקולד ועלי זהב, מעדן פסיפלורה והדרים עם מקרון קוקוס . עוד מציעים קוקטיילים מיוחדים כגון מרטיני פסיפלורה, שמפניה תוגש בחצות. כשר.

 Canela רח' שלומציון 8, ירושלים. טלפון: 02-6222293, פקס: 02-6223362.
שעות פתיחה: א'- ה 15:30- 12:00 ,23:00- 18:00. מוצאי שבת - שעה לאחר צאת השבת.

  

במסעדת Joy שבירושלים  תוגש שמפניה על חשבון הבית. השף אבירם דותן מכין אווירת חגיגה עם קישוטים, פרחים על השולחנות ומוסיקה רומנטיקה. מנות ספיישל מיוחדות לצד התפריט הרגיל, הנחות על מבחר של קוקטיילים ויינות הבית המובחרים והופעות אורח של נגן סקסופון. יש להזמין מקומות מראש.
מסעדת  JOY: עמק רפאים 24, מושבה גרמנית, ירושלים.  טלפון: 1-599-530033.

  

במסעדת מיטבול גריל בורגר (Meatball) מסיבה ושלושה סבבי ארוחות: הראשון יפתח בשעה 19:00 וימשך עד 21:45, כשהוא מציע לחוגגים ליהנות מארוחה שלפני הבילוי ממבחר מנות המיטבול, מבחר של צ'ייסרים של אלכוהול במחירים סמליים של 10 שקלים. את הסבב השני יפתחו בשעה 22:00 ועד לאחר חצות, עם הנחות של 50% על הזמנת מנה ראשונה נוספת, צ'ייסרים במחירי מבצע של 10 שקלים ושמפנייה חינם לאורחים בחצות. בסבב השלישי החל מחצות יוכלו הבליינים לסגור את הלילה עם תפריט לילה מיטבול מוזל ואטרקטיבי (לדוגמא: המבורגר קלאסי של המיטבול + תוספת ב-34 שקלים בלבד). הזמנת מקומות מראש.
הזמנת מינימום לסועד בשני הסבבים הראשונים - 100 שקלים.

מיטבול - גריל בורגר.  רח' דרך המכבים 8  - אזור תעשייה ישן, ראשון לציון טל': 03-9646468.

 

במסעדת כרמים שבמושב סגולה השף סהר רפאל מכין תפריט מיוחד במחיר קבוע - כולל מנות השף המפורסמות ושתייה חריפה. סבב ראשון משעה 19:30 בערב יציע תפריט במחיר מבצע של 180 שקלים. מהשעה 21:30 מחיר ארוחה 250 שקלים. תותים בציפוי שוקולד ומבחר יינות יוגשו על הבר בקבלת הפנים. מנות פתיחה: לחם כפרי מחמצת  עם צימוקים ואגוזים בליווי ממרחים, כבד אווז על בריוש צרפתי וריבת תפוזים, קרפצ'יו אנטריקוט בליווי סלט עדשים חם וטחינה גולמית, שכבות של עגבניות צלויות בגריל חציל שרוף וסשימי לוקוס, בעיטורי גבינת טום, סלט אנדיב בליווי פירות העונה בויניגרט לבנדר, וסורבה פסיפלורה וקמפרי לרענון החך. בעיקריות: מנה זוגית מהגריל: 2 צלעות טלה, 2 מדליוני פילה בקר, שקדי עגל, אצבעות אנטריקו, ושיפודי פרגית במעטפת בטטה ברוטב בורדולז. מנות דגים: דואט פילה אינטיאס וטונה אדומה שמגיע על  פולי אדממה ורוטב זעפרן שמנת ויין לבן. בנוסף, מבחר עשיר של פירות ים שרימפס, קוקי סאן ז'אק, מולים, שרימפס בציפוי פריך, קלמרי וסרטנים לצד ניוקי חזה אווז מעושן וגבינת דנה בלו. לסיום קינוחי הבית. מומלץ להזמין מקומות מראש! כרמים - מושב סגולה. 8 ק"מ דרומית לצומת קסטינה,  על כביש ת"א-ב"ש (ציר 4). טל': 08-8505859

 

במסעדת "כדיתא" שבמושב תימורים, שני סבבי אירוח בשעה 19:00 ו-21:30 מוזיקה תוססת, ספירה לאחור וזיקוקים בחצות בדיוק.
התפריט כולל שמפנייה, תותים בשוקולד, פרלינים וטראפלס חופשי על הבר.

מנות ראשונות לשולחן כולל לחם הנאפה על חלוקי נחל מתובל בעשבי תיבול בליווי מטבלים שונים, סלט דומדמניות  וחסה בליווי פירות יער בויניגרט, מאפה כבד אווז ובטטה מקורמלת עטופים בעלי פילו ברוטב סילאן ושאטה, ארנג'יני דניס באיולי עשבי תיבול, ונתחי פרגית במרינדה אסיאתית מוקפצות במחבת לוהטת בליווי אגוזים וחמאת בוטנים  ברוטב חלב קוקוס מוגשים על חציל. מנת ביניים של פרח קישוא במילוי חזה אווז ובצל מושחם על רטטוי בקרם רוזה. סורבה לימון וגרנדין לרענון בין המנות. בעיקריות: בס במילוי ממרח עגבניות מיובשות עטוף בעלי מנגולד אפוי בתנור, מוגש על אפונה סינית, פילה בקר בציפוי פיסטוק גרוס וצלע טלה בליווי מוס כבד אווז על מדליון בטטה, וגלילת אנטריקוט במילוי בצל ירוק ודוקסל פיטריות בליווי תאנה ממולאת בשקדי עגל. לקינוח: פנקוטה קינמון ברוטב רום ותאנים בלאדי או סברינה בקרם וניל ותותים טריים  ומלבי חמוציות. עם שתייה חמה וקלה לבחירה, כל זאת בהגשה של יינות מובחרים ושמפנייה תוססת.  כשר. מחיר לארוחת הסילבסטר: סבב ראשון - 180 שקלים, סבב שני - 250 שקלים. "כדיתא" במושב תימורים טלפון 1700-55-58-56.

    

במסעדת "בנחלה" שבנהריה, תפריט קבוע במחיר של 180 שקלים לסועד, שיוגש החל משעה 19:00 ועד לאחר חצות. כוס קאווה תוגש בקבלת הפנים. סלסילות לחמים מובחרים עם חמאה, שמן זית ובלסמי מצומצם. מנה ראשונה: קרפצ'יו בקר על מנגו, פטה כבד עטוף באצת נורי ופרורי פנקו ופילה סלמון עם בצל טאטקי. מנה שנייה: מרק קפוצ'ינו ארטישוק ירושלמי המוגש בכוס, מנה שלישית פילה מוסר על מצע ניוקי עם עגבניות צרובות בגריל, מרווה ושום, לאתנחתא סורבה ערק מלון. עיקרית: פילה עגל על מחית שורשים בליווי אספרגוס ורוטב ערמונים. לקינוח שתייה חמה לבחירה ומרק פירות יער אלכוהולי בנגיעות שוקולד בתוספת רביולי אגוזים. בחצות יוגש על חשבון הבית סיידר פירות אלכוהולי לכל האורחים. יש גם מנות צמחוניות. מומלץ להזמין מקומות מראש. מסעדת "בנחלה": יצחק שדה 17 א', רסקו, נהריה. טלפון: 04-9512074

 

 

סדנת הבישול לסילבסטר The Cook Store רמת גן 31 בדצמבר בין השעות 23:00-19:00 השף חיים סלומון מלמד עריכת שולחן לערב חגיגי ומתכוני מנות גורמה. טאפס סביצ'ה מוסר ים המשתבח בניחוח הדרים וזיתי טסוס, קרוסטיני עם קונפי שוק אווז במסורת הצרפתית, כוסית קטנה של סורבה לימונענע וערק לריענון. מנת ביניים של דניס ממולא בקוסקוס ופלפלים ובעיקרית אנטריקוט ברוטב ציר עוף ויין אדום, המוגש עם פטריות ותפוחי אדמה. לקינוח: סופלה שוקולד חם המוגש בגלידת וניל. במהלך הסדנא תוגש שמפנייה חינם לאורחים.יש להזמין מקומות מראש. מחיר:  295 שקלים.  רח' ביאליק 10, רמת גן, טל': 03-6700040

  

מסיבת סופשנה מלון 'דניאל' בים המלח, ארוחת חמש מנות, משקאות וערב ריקודים מכל הזמנים.  קוקטייל פתיחה ,  ארוחת "גאלה" בת חמש מנות בהגשה אישית במסעדת המלון מלווה ביינות לבנים ואדומים ושמפניה חופשית. ריקודים מכל הזמנים והופעה חיה של להקת הבית,. השקת כוסות שמפנייה בחצות וריקודים עד אור הבוקר. מסיבת סוף השנה של מלון דניאל ים המלח תתקיים ב-31 בדצמבר 2009, את קבלת הפנים החגיגית לאורחים יפתחו בשעה 20:30, ארוחת הגורמה תוגש החל מ-21:00 והתוכנית האמנותית צפויה להיפתח בשעה 21:15. מחירי כניסה למסיבת סוף השנה במלון 'דניאל ים המלח': אורחי מלון, על בסיס חצי פנסיון , תוספת  לאדם 479 שקלים,  אורחי חוץ ואורחי מלון על בסיס לינה וארוחת בוקר תוספת  לאדם 599 שקלים. מלון דניאל ים המלח , עין בוקק ד.נ ים המלח להזמנות *5411 או 09-9520808

 

חגיגת חמישה ימים של טעימות בשילה. בר  האוכל שילה מתחיל את החגיגות כבר היום 27 בדצמבר וממשיך אותן עד יום חמישי. במסגרת החגיגות יוגש תפריט טעימות המבוסס על דגים ופירות ים. 9 מנות במחיר 209 שקלים לסועד, אשר יתעדכנו בהתאם לתנובת השווקים ולמבחר הדגה שתעלה ברשת באותו הבוקר. ביום חמישי יוגש תפריט הסילבסטר לצד תפריט החורף הרגיל עד לשעה 21:30 ולאחר מכן יוגש רק תפריט הטעימות. לפרטים03-5221224  בן יהודה 182 תל אביבכל יום מ-19:00 עד לקוח אחרון. בשישי ושבת מ13:00 עד לקוח אחרון. חנייה:  חניון ארלוזורוב הסמוך.

  

ארוחת סילבסטר מבעבעת ברונימוטי. בית האוכל האיטלקי  ronimotti שבמתחם מגדלי זיו  ברמת החייל מקיים ארוחת סילבסטר מבעבעת. החגיגה תחל ב-31 בדצמבר  ב- 18:00 ותמשך לתוך השנה החדשה. כמיטב המסורת האיטלקית תוגש המנה המזוהה ביותר עם אזור טוסקנה ביסטקה אלה פיורנטינה- טי-בון מנתח משובח במשקל 1.2 ק"ג עם ירקות ונציאנים.

  

  

מסעדת "פושקין" - 1000 יורו לזוג. שף גלעד פלד שהגיע היישר מהמסעדה עטורת כוכבי מישלן של השף גורדון רמזי בלונדון עורך ארוחת סילבסטר ב"פושקין". המסעדה תעוצב בשטיחים לבנים מקיר לקיר, גופי תאורה בהירים, קריסטלים במראה קרח  וזרי פרחים לבנים בכל פינה. בתוכנית האומנותית סנטה קלאוס מלווה בעוזרות יפיפיות יקבל את פני האורחים, להקת הכושים העבריים תנעים בשירה, DJ בריקודים. התפריט כולל: טרין כבד אווז, סירופ פורט, צ'טני אגסים וזעפרן, טוסט בריוש, סלמון מעושן à la minute , בליני קרם פרש וקוויאר בלוגה, רביולי לחי עגל וכמהין לבנות, קציפת פטרוזיליה, רוטב מורייל, פיטיבייה שליו, כבד אווז ופיטריות בר, ז'ו פורט ופירות חורף

בקינוחים: פנקוטה שוקולד לבן, תותים בבלסמי, גלידת פיסטוק, טרמיסו 2010. באלכוהול: בקבוק דום פריניון על כל שולחן, על הבר וודקה גרייגוס, וויסקי בלו לייבל. קוד לבוש: חליפה ועניבה לגברים ושמלות קוקטייל לנשים.

שירות Valet Parking

 

בראסרי ראסקה בפתח תקווה, מציע בערב הסילבסטר תפריט במחיר 145 שקלים לסועד. המסעדה נמצאת בפאתי איזור התעשייה והבילוי של העיר פתח תקווה. עיצוב של נגיעות במבוק וזהב, בר כהה, כסאות עור שחורים והשראה מהמזרח הרחוק. התפריט כולל: בראשונות: ספיישל פוטומאקי, מרק קרם סרטנים ואספרגוס, פנקוטה פיסטוק ואיטריות שעועית, סלט בריא - אפונה תאילנדית, רצועות גזר, צנון, נבטים, איטריות סובה ברוטב סויה למון גראס ושמן שומשום, חציל קלוי - ממולא בקלמארי, עגבניות צרובות, ועשבי תיבול, מוגש עם יוגורט עיזים וזילוף צ'ילי, טטאמי סלמון - קוביות סלמון כבושות בתחמיץ יוזו ומיסו, זיתי קלמטה, אבוקדו וכוסברה. בעיקריות: סקלופיני עוף ממולא בקרישה, חזה אווז ופטריות שיטאקה, פילה סלמון בגריל מוגש עם אספרגוס קלוי, טאג'ין זנב שור וירקות שורש, ריזוטו לנגוסטין עם קוקטייל פטריות, קומבינציה סושי. קינוחים זוגיים: קיורטוש שוקולד לבן עם תותים בקצפת, טרייפל פירות שיכורים עם קרם אנגלז ונוגט. יש להזמין מקומות מראש 03-5346123. ראסקה, הסיבים 18  פתח תקווה