ביסטרו אמיליה - מתיחת פנים ותפריט עדכני

אמיליה מתבגרת 

מאת: רונית סבירסקי

 

כששלושה טייסי קרב מחליטים לפתוח מסעדה הם עושים את זה כמו מבצע צבאי. קבלות יש להם כבר על ויקי כריסטינה במתחם התחנה שעוצבה בסגנון פארק הגואל בברצלונה. את "אמיליה" הם פתחו לפני ארבע שנים אבל החליטו לצייד אותה באמירה אחרת יותר משפחתית תל אביבית. המיקום בלב הכרך בדיזנגוף פינת בר כוכבא דורש את השינוי ואמיליה סיימה את גיל ההתבגרות ועברה לפאזה יותר משפחתית שכונתית.

                                   

                                        אמיליה בורגר עם לחמניה ותרד

בנעלי בית או בנעלי עקב

המקום עבר שיפוץ ומתיחת פנים והותאם לאווירת ביסטרו תל אביבי עם מחירים שנוחים לשכן מלמעלה לרדת לקפה ומאפה או לנחם את הבטן עם קערת פסטה וכוס יין. אמיליה מתאימה לפגישת עסקים עם לפטופ וגלישה חופשית באינטרנט ואפילו לחלוק מנה בין שניים שלא ממש רעבים כיוון שהמנות די גדולות.

                         

                                         פטוציני תרד ורוקפור

עיצוב תעופתי 

בר המסעדה הורחב, חלונות משקיפים לרחוב, תאורה מעוצבת מגופי ברזל חלוד עם נורות פחם שחלקם בהשראת מטוסים התלויים מהתקרה. חלקי מטוס חלודים תלויים על הקירות כחלק מהעיצוב וקיר שלם עשוי ברזל חלוד שעבר חיתוך בלייזר. החיבור עם עולם הטיס בא לידי ביטוי גם בשם אמיליה ארהרט, שהייתה מחלוצות התעופה והטייסת הראשונה שחצתה את האוקיאנוס בטיסת יחיד במאי 1932.

                                    

תפריטים שונים מבוקר עד לילה

השף שעל המטבח, רודי מינון יצר תפריט ביסטרו שמתחלף במשך שעות היום והלילה.

בין המנות המוצלחות היה טארט טאטן פלפל וקישוא שהוגש עם גבינת עיזים וקולסלו סיידר. סלט הקולסלו הורכב מסרטים של גזר, קולורבי וסלרי ותובל ברוטב המבוסס על סיידר (32 שקל). סלט קינואה וסלק בתיבול בלסמי, שמן זית וגרעיני חמניה (44 שקל). אמיליה בורגר עשוי מבשר אנטריקוט במילוי רוקפור, מוגש על לחמנייה עם תרד, בצל ואיולי עשבי תיבול (59 שקל).

                

                                     

יש גם פרנץ' טוסט עשוי מבריוש עם גבינת קשקבל, פלפל קלוי, תרד, ביצה עלומה ברוטב שמנת (54 שקל). פטוצ'יני עם עלי תרד קצוצים, ברוטב שמנת וגבינת רוקפור (56 שקלים); כבדי עוף ביין לבן ופירה  (48 שקלים)  לקינוח קדאיף עם גלידה וניל וקרם טופי (32 שקל), סופלה שוקולד (36 שקל), עוגת גבינה אפויה (32 שקל). בארוחת בוקר ניתן למצוא בתפריט אומלט עם בצל סגול, גבינת פטה, סלט קצוץ וסלסלת לחם (54 שקלים); שקשוקה פיקנטית מוגשת בתוך לחם פרנה בליווי סלט קצוץ וטחינה ירוקה (44 שקלים).

 

דיזנגוף 88 פינת בר כוכבא, תל אביב, טל. 03-5283888

יומן אירועים - עדכון יומי של אירועים בכל רחבי הארץ |  גולן ואצבע הגליל |  גליל עליון |  גליל מערבי |  גליל תחתון |  כנרת ועמק הירדן |  עמקים וגלבוע |  חיפה והכרמל |  מישור החוף |  רמות מנשה והשרון |  תל אביב |  הרי יהודה |  ירושלים |  שפלת יהודה |  ים המלח |  מדבר יהודה |  צפון הנגב ולכיש |  מצפה רמון |  ערבה ואילת |  לינה ואוכל - גולן וגליל |  לינה ואוכל - עמקים |  לינה ואוכל - מרכז |  לינה ואוכל - תל אביב |  לינה ואוכל - חיפה |  לינה ואוכל - דרום |  לינה ואוכל - ירושלים |  אירופה |  אסיה |  אפריקה |  אמריקה |  ניו זילנד, אוסטרליה והפסיפיק |  צילומי שפים מפורסמים |  צילומי צימרים |  צילומי מסעדות ביתיות |  צילומי מחלבות בוטיק |  צילומי מסעדות ויקבים |  צילומי בתי בד |  צילומי אירוח ביתי |  צילומי שפים פרטיים |  צילומי אתרים בדרום הארץ |  צילומי אתרים בערים הגדולות |  ארכיון האתר |  הצגות ומופעים |  פסטיבל הבתולה במקסיקו |  סיור ברמות מנשה בין גבעות ירוקות ויער אלונים באתרים הפחות מוכרים |  אטרקציות, אירועים והמלצות לשבוע 14-7 ביולי 2020 | 
|
|
|
|