צלם: רונית סבירסקי
מלון פסטורל בכפר בלום - להאזין, לאכול, לטייל
צלם: רונית סבירסקי
ארוחות וטעמים מכל העולם
צלם: רונית סבירסקי
חדרים מעוצבים וחלונות אל הנוף
צלם: רונית סבירסקי
טיול מודרך במושבה יסוד המעלה
צלם: רונית סבירסקי
הטנור דניאל יוהנסן והצ'לן רז כהן

חופש, אהבה ומוסיקה במלון פסטורל

מאת: רונית סבירסקי

 

את מה שמתרחש במלון "פסטורל" בכפר בלום כבר שנים רבות אפשר להגדיר כתופעה יוצאת דופן. זה התחיל כרעיון מקורי של סופי שבוע מוסיקליים בשם "פסטורליה בצלילים" והפך למושג בקרב קהל שוחרי המוסיקה הקלאסית. דובי בנארי, מנכ"ל המלון, הצליח להגיע לקהל מוגדר של שוחרי מוסיקה שחוזרים מספר פעמים בשנה בקבוצות או בזוגות. הרפרטואר הלך והתרחב עם השנים, הושם דגש על המקוריות בבחירת הנושאים המוסיקליים, האירוח שודרג לרמה של אמנות והקפדה על כל פרט. "פסטורל" כפר בלום הוא מלון עם הרבה פשטות עטופה בטבע ויחד עם זאת החדרים מעוצבים בנעימות, מטופחים ומתוחזקים ברמה גבוהה. 

              

                               מלון מוקף בטבע           צילום: רונית סבירסקי

שוקולדים לאוהבים

סופי השבוע המוסיקליים מתקיימים אחת לחודש וב-29 בינואר הוחלט לשלב את יום ההולדת ה-214 של שוברט עם סופשבוע של אהבה ורומנטיקה. פרנץ שוברט ידוע כמלחין רומנטי ואליו צרפו תוכנית הכוללת את יצירותיהם של המשורר היינריך היינה והמלחין רוברט שומאן שיצרו יחד שלושה ימים מלאי אהבה. על שידת הטלוויזיה בחדר המתינו לאורחים אריזות שוקולד של השוקולטיירית "דה קרינה" מקיבוץ עין זיוון ברמת הגולן. היא הכינה חבילת פרלינים וטבלה גדולה של שוקולד לבן שעליה נכתב     I LOVE YOU. 

 

טיול זוגי או אמבטיה מול הנוף

להעצמת הרגשות עוצב דף מיוחד ובו שני צילומים רומנטיים של חתן וכלה והשני של זוג היושב על ספסל מול הנוף. הצילומים נלקחו מאלבום ישן מהמאה הקודמת ומוסגרו במסגרת אובלית ממש כמו פעם. במרכז הדף נכתב שירם של ג'ון קיטס ופרדריק שופן "בשבילי, את השער לגן עדן, למענך אוותר על התהילה, על היצירה, על הכל, הייתי יכול למות למענך, האהבה אמונתי ואת עיקרה היחידי, את מפעימה אותי בעוצמה שאיני יכול לה, איני יכול לנשום בלעדייך". אחרי הפתיחה הזו אפשר לבחור בין טיפול ספא זוגי, טיול רומנטי לאורך טיילת הירדן הסמוכה או למלא את האמבטיה המעוצבת שניצבת מול חלון הנשקף אל שדות ירוקים ולקרוא זה לזו שירי אהבה.

                 

                                         חדרים משקיפים אל הנוף

היצירות של שליידר

כיוון שאהבה עושה אותנו רעבים נושא הקולינאריה זוכה לתשומת לב גדולה לא פחות מאשר המוסיקה. על כתפיו של השף אילן שליידר מוטלת משימה לא פשוטה להתאים את התפריט לנושאים המוסיקליים השונים. הוא כבר הוכיח את עצמו עם תפריט רוסי, ספרדי, דרום אמריקאי, איטלקי וצרפתי. שפע המנות והטעמים מאפשרים לכל אורח למצוא את המאכלים החביבים עליו. הכל מיוצר במטבח של המלון כולל הקינוחים והמאפים, סלטים שנקצצים במקום ומתובלים בעדינות. במהלך שלוש הארוחות שהוא מכין בסופשבוע, שליידר מצליח לא לחזור פעמיים על אותה מנה. ממרקי גולש עשירים עם בצקניות למרק קונסומה פולני קלאסי, שניצל עגל וינאי שאפילו היקים מאשרים, פורלים טריים, פסטות, שלל ירקות, ממולאים, מאפים ומאכלי עדות. קוקטייל של קאווה ממתין לסועדים בלובי המלון לפני הכניסה לחדר האוכל והארוחה מלווה ביין מיקבי הרי גליל.

                  

                                    מגוון של מנות, קינוחים ומאפים

מהיינה לשומאן

המופע הרומנטי בערב הראשון מתמקד בשירי האהבה שכתב היינריך היינה והולחנו על ידי רוברט שומאן. המופע מלווה בסיפור אהבתו של שומן לקלרה ויק ומותו הטרגי בבית חולים לחולי נפש בגיל צעיר. זמרת הסופרן שרון רוסטרוף בליווי הפסנתרן חגי יודן בצעה את השירים בעוד נגנית הקלרנית, אביגיל ארנהיים קראה קטעים מחליפת מכתבי האהבה בין שומאן וקלרה.

 

קרואסונים ועוגות שמרים

בוקר יום שישי מתחיל באימון כושר עם קלאודיה וזאת כדי לאזן את ארוחת הבוקר שהיא סימפוניה בלתי נגמרת בפני עצמה. שליידר הקים מאפייה שמספקת לאורחים לחמים ריחניים שנאפו במקום, קרואסונים, דיינישים ועוגות שמרים, ששום דיאטה לא עומדת בפניהם. חביתות עם תוספות, גבינות קשות ורכות, שפע של ירקות טריים וסלט ישראלי קצוץ, ציזיקי, דגנים, ריבות, דגים מעושנים, זיתים, טונה, יוגורטים והכל מסומן באחוזי השומן. בהתאם למסורת של "פסטורל" בכל פינה מחכה הפתעה קטנה שמשמחת את האורחים. כך מחכה שקית נייר ממוחזרת עם שני בקבוקי מים וחטיפי אנרגיה לקראת היציאה לטיול במושבה יסוד המעלה ובאחוזת דוברובין. חמישה אוטובוסים מלווים במדריכים צמודים יוצאים לדרך בסדר מופתי בזה אחר זה.

             

                       מזנון עשיר של מתוקים              צילום: רונית סבירסקי

ציפורים וחלוצים

ליאור כנעני, המדריך השרמנטי והרהוט, מנווט את האוטובוס והמטיילים בין בריכות הדגים של קיבוץ חולתה. שם מקבלים הסברים על התמורות שעברו על ביצת החולה וצופים באנפות ולבניות שמשחרות לדגים השוחים בבריכות. משם ממשיכים לסיור במושבה בת מאה השנים יסוד המעלה ומטיילים ברחוב הראשונים בין בתי המייסדים. הסיור מסתיים באחוזת דוברובין ובסיפור המרתק של משפחת הסובוטניקים שנאחזה באדמת הארץ בעקשנות בלתי מתפשרת למרות התלאות הבלתי נסבלות שעברה. האחוזה  הפכה למוזיאון ובחדרים שבהם התגוררה המשפחה מוצגים חפצים אישיים, בגדים וכלים חקלאיים ששימשו אותם בתחילת המאה ה-20.

                 

                  דגים וציפורים בבריכות קיבוץ חולתה    צילום: רונית סבירסקי

 

קפה של חמש והרצאה מוסיקלית

כיוון שהטיול באוויר הגלילי הצלול פתח שוב את מנגנוני התיאבון חיכתה לאורחים ארוחה חלבית שכללה פסטות, מאפים וסלטים מגוונים, שטרודל תפוחים וגלידות. מנוחה צהרים קלה, והרי בלי תה של אחר הצהרים אי אפשר, וכך מוגשות עוגות ועוגיות עם תה אנגלי, חליטות וקפה. עם סיום ה"פייב אוקלוק טי" מתקיימת הרצאה המוקדשת לסימפוניה השמינית הבלתי גמורה של שוברט. רועי אלוני מספר, מצחיק, מדגים, מנגן ומקרין סרטונים שמסבירים היכן הפסיק שוברט את רצף הכתיבה. הוא מוסיף פרטים על מלחינים נוספים שגם הם לא סיימו את יצירותיהם ומסתבר שכמעט כולם השאירו אחריהם יצירות בלתי גמורות.

 

קוקטייל ואחינועם

לאחר ההרצאה אתנחתא של קוקטייל בלובי וארוחת ערב חגיגית מלווה ביין. בתום הארוחה יוצאים לבילוי של יום שישי בבית העם הסמוך למלון, שם מופיעה הזמרת אחינועם ניני עם המלווה גיל דור ורביעיית כלי קשת "דורלי". לאחר המופע האנרגיות ממשיכות לזרום במלוא עוצמתן והאורחים מוזמנים למסיבת ריקודים עם דוד ופטריסיה.

               

                                  רביעית אביב ביצירות משל שוברט ושומאן

קונצרט לסיום

משכימי הקום זוכים לסדנת יוגה עם אביטל בנארי-שבטיאל ולאחריה הליכת בוקר מודרכת. ארוחת הבוקר מוגשת עד 10:00 ולאחריה קונצרט הסיום. רביעית אביב הנעימה ביצירות מאת שוברט ושומאן והפתיעה עם אורח שהגיע מאוסטריה לכבוד אירועי יום ההולדת של שוברט. זמר הטנור, דניאל יוהנסן, שר שלושה שירים מיצירותיו של שוברט כשהוא מלווה בפסנתר וצ'לו.

 

מחירי סופשבוע מוסיקלי במלון "פסטורל" כפר בלום נעים בין 3500-2800 שקל לזוג לשני לילות וכוללים את כל המופעים, הארוחות, הטיולים, הפעילויות, הקוקטיילים והיין. טל. 04-6836600

 התוכנית המלאה של פסטורליה בצלילים  לשנת 2011