צלם: רונית סבירסקי
בית באוהאוס משופץ צבוע בלבן עם מראה ים תיכוני קלאסי - מלון בוטיק גורדון
צלם: דניאל לילה
ארוחות בוקר ב-SALT
צלם: רונית סבירסקי
סוויטה מעוצבת בהשראת הבאוהאוס
צלם: רונית סבירסקי
מרפסת מול הגלים

מלון בוטיק גורדון – הים הוא הגבול

מאת: רונית סבירסקי

 

יש לי חולשה לים, לרחש הגלים ולשקיעות. מלון הבוטיק החדש "גורדון", שנפתח ברחוב הירקון פינת גורדון מתאים בדיוק לבעלי חולשות כשלי. הוא אינו עוד מבנה ישן שעומד בקו המים אלא בית באוהאוס משופץ צבוע בלבן עם מראה ים תיכוני קלאסי.

 

בית באוהאוס תל אביב, מלון גורדון (צילום: רונית סבירסקי)

 

מלון בראש צעיר

"גורדון" משדר משהו אחר, לא שגרתי ואפילו מסקרן. החזית משלבת אקשן של מסעדה, מלון בוטיק ומתחם של פאסט פוד, סיגריות ושתייה לעוברי האורח בדרך אל הים. משהו בסיפור הזה מתקתק בקצב הזמן עם ראש צעיר ודינמי. היזם הנמרץ שעומד מאחורי הפרויקט הוא יניב ארז שראה את הבית בימים פחות יפים והחליט להפוך אותו למיזם תיירותי של אירוח וארוחות בשם  Gordon Hotel & Lounge.

 

סוויטות מול הגלים

שתי הקומות הפכו ל- 12 סוויטות שמשקיפות אל תכול הגלים, המפרשיות והגולשים. אי של שלווה במרכז הלב הפועם של תל אביב, סמוך לרחובות התוססים, המסעדות ובתי הקפה ודקה מקו החוף החולי. הסוויטות מעוצבות ביד נכונה ועדכנית. הן אינן גדולות אבל בחירת הצבעים והתכנון מוסיפים מרחב לחלל. קיר זכוכית מפריד בין חדר השינה והאמבטיה, הצבעים בהירים, המצעים צחורים ואיכותיים, ישנן סוויטות עם מרפסת קטנה שצופה אל הים והחלונות הגדולים והמוארים משקפים את המרחב שבין מים לשמיים.

 

 מרפסת מול הגלים (צילום: רונית סבירסקי)

 

מסך LCD גדול ניצב במרכז החדר במקום להיות צמוד אל הקיר, מערכת פיקוד חשמלית ששולטת על התאורה, הסטת הוילון שמפריד בין האמבטיה והחדר והפעלת המזגן. תמונת ענק בשחור לבן תלויה מעל גב המיטה ומתועד בה בית באוהאוס תל אביבי. החדר כולל מיני בר, ערכת קפה, כספת, מיבש שיער, אינטרנט אלחוטי, שולחן כתיבה ובקבוקון יין. המלון מעניק שירותי קונסיירג', עיתונים יומיים, שירותי כביסה ושירותים אישיים לאנשי עסקים.

 

שקיעה לקינוח

יניב ארז, השכיל לשלב את  חדרי הבוטיק עם מסעדה ים תיכונית שמיקומה הופך אותה לאטרקציה עוד לפני שנוגסים בפוקצ'ה הפריכה. השם שנבחר למסעדה הוא SALT (מלח) וכחלק מעיצובה הונחו גבישי מלח על דלפקי המסעדה. הקונספט של מסעדה ים תיכונית משתלב נכון עם המבנה ומה שנותר הוא לתת לחלל את העיצוב הנכון, לבחור צוות מלצרים מקצועי ולהעמיד בראש הפירמידה שף עם רקורד מוכח. השף צדוק לביא הביא איתו נדוניה ממסעדת מול ים ומסעדה אירופאית שפתח.

 

 סוויטה בשקיעה (צילום: רונית סבירסקי)

 

הוא יצר תפריט מהודק שקל לבחור מתוכו את המנה המועדפת. בין המזטים: סלט גרגרי חומוס עם עגבניות, בצל ותרד (18 שקל), חצילים מאודים עם עגבניות, זיתים ואורגנו (22 שקל), בואיקוס קשקבל קטנים ופריכים בתוספת ציזיקי (22 שקל). בראשונות: קרפצ'יו סלק צלוי בתוספת גבינת קשקבל ופיסטוקים (36 שקל), כבדי עוף צרובים עם  טחינה, צנוברים וחמוציות (28 שקל) שקדי עגל על סלט עדשים שחורות (42 שקל) פוקצ'ה אפויה במקום (18 שקל) ויש גם טרטר דג ים, ברוסקטת סרדינים כבושים, קרפצ'יו טונה אדומה וטבולה עוף קצוץ (48-34 שקל).

 

תפריט ים תיכוני מוקפד

בעיקריות, "סאלט" מיישמת את חוקי התמחור השפויים. רוב המנות מוצעות גם בגרסת קטנה יותר ובמחיר נוח מאוד. כך אפשר לאכול ארוחות קלות ומגוונות. פילה דניס עם זוקיני, בטטה, פלפלים וקונפי עגבניות ניתן להזמין ב-92 שקל או ב-52 למנה קטנה יותר. קבב טלה על פוקצ'ה בתוספת גרגרי חומוס, טחינה וצנוברים עולה בקטן 40 שקל ובגדול 68 שקל. ישנם גם מנות של נתח קצבים עם סופריטו תפוחי אדמה ותרד או  ניוקי ארטישוק (82-40 שקל). "סאלט" אוהבת לעשות שמח לסועדים וכך גם מחירי האלכוהול מפתיעים. קוקטיילים מוגשים בקנקנים של חצי ליטר במחיר שבין 50-40 שקל, הרבה אוזו וערק. קינוחים ביתיים של טארטאטין , כדורי קדאיף במילוי ריקוטה או מוס תמרים על שטרויזל פקאן (32-36 שקל). גם אחרי שקיעה האווירה במקום תוססת וצעירה, תאורה מעומעמת, נרות דולקים ומוסיקה שמלווה את הארוחה. התמחור השפוי בשילוב המיקום, העיצוב והנוף הם בהחלט עסקה מצוינת ומפתיעה.

 

 מילפיי שוקולד (צילום: דניאל לילה)

 

מה אהבתי בגורדון?

1. החדר והמרפסת הקטנה שמשקיפים הישר לקו המים.

2. החמימות הביתית והשירות האישי, המוקפד והאדיב.

3. הטכנולוגיה המתקדמת ומערכת החשמל המתוחכמת.

4. מערכת קפה אישית מעוצבת, סוכר חום וחליטת פירות בחדר.

5. האבזור המדויק, הסבונים, המייבש, האינטרנט האלחוטי והחופשי.

6 המיטה הנוחה, הכריות הרכות והשמיכה הקלילה והמחממת.

7. בקבוק יין עם כוסות קריסטל.

8. רדיו רטרו מדליק.

9. שפע של מקום להניח חפצים באמבטיה.

10. מסעדת SALT עם הגלים והשקיעות.

11. המחירים השפויים של המנות והאלכוהול.

12. ארוחת הבוקר שכלולה במחיר החדר ומוגשת במסעדת SALT

 

מה בכל זאת הייתי משנה:

1. כיוון שיש במקום מסעדה ושף צמוד אפשר לפנק את האורחים בעוגיות איכותיות תוצרת בית בחדר.

2. נהוג היום בכל רמות האירוח לתת 2 בקבוקי מים קטנים בחדר.

3. לפתור את בעיית האקוסטיקה במסעדה או להחליש את עוצמת המוסיקה.

4. להתקין שקע חשמלי באמבטיה.

 

שפע של בירות, אוזו וערק (צילום: רונית סבירסקי)

 

מחירי המלון נעים בין 350-220 דולר ללילה כולל ארוחת בוקר.

 

בשכלול כל הנתונים: מלון בוטיק "גורדון" הוא מקום איכותי שמעניק חווית חופשה מפנקת. מסעדת SALT היא מקום שעוד לפני שיצאתי כבר רציתי לחזור.

 

הירקון 136, תל אביב. טל. 03-5206100