ימים של חגיגה קולינרית

מאת: עינת לוי

 

מהדורת הקיץ של פסטיבל "שף תאכל" יוצאת לדרך ותימשך כ-10 ימים בין התאריכים 19-8 ביולי 2011, בכל רחבי הארץ. הפסטיבל, שחוגג כבר 14 סבבים, מאגד עשרות מסעדות מכל רחבי הארץ לימים של חגיגה קולינרית במסגרתה יוכלו החוגגים ליהנות ממנה ראשונה, מנה עיקרית וקינוח במחיר של 84 שקל בלבד לארוחה. מומלץ להזמין מקום מראש.

 

 שף תאכל חוזרת במהדורת קיץ (צילום: בן יגבס)

 

עשרות שפים ומאות מנות

עשרות שפים יציעו את הגרסה שלהם למנות קיץ מוקפדות ומותאמות לחיך הישראלי. השף אמילי גרינברג, ממסעדת השוק מונטיפיורי 7 בתל אביב, בחרה להגיש בתפריט הפסטיבל טיבון טלה על עלי מנגולד, המוגש עם פירה תפוחי אדמה וטפנד זיתים. בצפון, שוקי קדוש במסעדת השף 'שוקה' בחיפה יכין קונוס מבשר טלה קצוץ, מועשר בעלי פטרוזיליה נענע ובצלים, בשלולית טחינה, פס של עמבה, צנוברים ועלי ראשד, מוגש בליווי סלט עגבניות, פלפל חריף ושום. השף של מסעדת סרגוס בתל-אביב מציע לכם קיץ של כמהין עם מנה של טריפוליני טרטופו - מבחר פטריות עם שמן כמהין. בנוסף, מגוון של מסעדות שף כשרות ביניהן: מסעדת לונה באשקלון של השף מיקי סוויסה, המציעה לחוגגי הפסטיבל מאפה טלה של דפי פילו במילוי בשר טלה מונחים על קרם חומוס וסילאן.

 

יצאנו ה"שוקה"

הפעם בחרנו להצפין וביקרנו במסעדת "שוקה", של השף שוקי קדוש, שאחרי שנים במטבחים של ענף המלונאות ואניות נוסעים יצא לדרך עצמאית ופתח את המקום לפני כשנתיים. המסעדה הממוקמת בכניסה לקריית ביאליק, על הכביש הראשי, עטופה בחלונות זכוכית שקופים המברכים פנימה את השמש בשעות היום ומחולקת לשני חללים סגורים האחד פנימי והשני חיצוני. בחלק הפנימי עומד דלפק עליו ניצבים לתצוגה ארגזים מלאים ממגוון ירקות השוק שטרם נשטפו ומן העבר השני ניתן להציץ על המנות היוצאות מחלון המטבח הפתוח לעיני הסועדים.

 

התיישבנו בחלל הפנימי, מטרים ספורים מחלון המטבח הפתוח. יהיו כאלה שאוהבים את סגנון המטבח הפתוח בזכות ניחוחות התבשילים אבל מבחינתי הוא הפר את השלווה למשמע השיח הבלתי פוסק בין עובדי המטבח למלצרים. בעודנו מציצים בתפריט ומתלבטים מה לבחור הציע השף להגיש לנו את ארוחת הטעימות. 5 מנות שף המוגשות לפי סדר רץ אל השולחן, הכול בחירתו של השף. כמובן שהתרצינו כך נוכל לדגום כמה שיותר מנות בביקור אחד.

 

קרפצ'יו עם מנגו

תחילה הוגש לנו לחם הבית בליווי 2 מאזטים של סלק אדום וגזר. בעודנו פותחים את התיאבון ומנשנשים מהלחם התחילו המנות לזרום אל השולחן. פתחנו בקרפצ'יו סינטה, שלוש חתיכות עגולות בקוטר של כוס זכוכית ליתר דיוק, מתובלות בצ'ימיצ'ורי טרי, שמן זית ומלווה בשתי קוביות של מנגו שלא מאוד ברור חלקו במנה אבל הוא דווקא תרם לניקוי החיך. עוד לפני שסיימנו את המנה כבר הגיע אלינו הסיבוב השני שהיה סלט עלים יפאני שכלל עלים ירוקים, צנון, סלק, רצועות גזר ופטריות והיה מטובל ברוטב סילאן מתקתק.      

 

סיגר קובני בתיבול "סבתא"

המשכנו למנה השלישית, פילה סלמון מוגש על מצע של ריזוטו, שניהם עשויים ומתובלים היטב. מבלי שנשים לב כבר הגענו למנה הרביעית עם סיגר קובני ממולא בבשר עגל קצוץ, בתיבול "סבתא" (להגדרתה של המלצרית) לצידו מוגש סלט עגבניות חרפרף מפלפל ירוק וכוסית נוספת של רוטב שלוש שכבות: התחתונה טחינה מעליה עמבה ובקצה סחוג. היה קצת קשה להבחין בתיבול של סבתא מהסיבה שהבצק של הסיגר האפיל על המנה והורגש יותר מהמילוי, מה שהפך את המנה למוצלחת יותר היה בהחלט הרוטב המגוון בטעמים שבכל "ניגוב" הצליח לייצר שילוב שונה של טעמים.

 

סנייה טלה ולקינוח וופל בלגי

המנה החמישית והאחרונה, סנייה טלה – קציצות קבב מתובלות המוגשות על מצע של טחינה גולמית, אורז ופרוסות דקות של עגבנייה ובצל. המנה מגיעה במחבת מכוסה בבצק אפוי דק וקריספי המעיד על כך שהיא נאפתה יחד עם כל מרכיביה במחבת סגורה תחת כיסויו של הבצק. הטחינה, האורז והקציצות הכול מוגש אפוי ומתכנס למעין מקשה אחת מאוחדת של טעמים, שלא היו מתגבשים אחרת.

 

לקינוח הגישו לנו טעימה של וופל בלגי (כרבע מהגודל שאתם מכירים) עליו כדור גלידה וניל ומעל לכול נמזג רוטב מתוק של פירות יער – הוופל היה עשוי בקריספיות שאני אישית מעריכה ולכן ניתן להכתירו כמוצלח.

 

עוד בתפריט: מגוון מנות ראשונות ועיקריות ביניהן: כיסוני טלה, לחמעג'ון, אנטריקוט, פילה עגל, מגדל צלעות טלה וסטייק בורגר מרובע. חשוב לציין שארוחת הטעימות אינה חלק מתפריט הפסטיבל אך ניתן למצוא את כל המנות בתפריט המסעדה, ראשונות ועיקריות, ולשלב אותן בארוחת "שף תאכל". המסעדה כשרה.        

 

מסעדות פסטיבל שף תאכל לפי אזורים:

מרכז

תל אביב: 

אוונגרד, איטלקיה בתחנה, באבא יאגה, דובנוב 8, דויד המלך, דרבי בר דגים (כשר), דריה, הבלינצ'ס ההונגרי (כשר), וויטהול, טאצה ד'ורו, טרנטינו (כשר), מונטיפיורי 7, SALT, סרגוס, פסטה מיאה, קאזה נובה, ריבר, שארלוט.

רמת גן-גבעתיים:

ארטמיט (כשר מהדרין), סורה, ריבר.

פתח תקווה:

אלפרדו (כשר), טריאקי (כשר), ריבר, רסקה (כשר).

אור יהודה:

קפה קפה נווה סביון (כשר), ברטה (כשר). 


ירושלים והסביבה

ירושלים:

גבריאלה קוצ'ינה (כשר). המושבה 54 (כשר. שני סניפים עמק רפאים ובשלומציון המלכה), לארא (כשר), לה בוקה (כשר), מונטפיורי (כשר). 

מודיעין: תיתורה 

קריית שדה התעופה: עד העצם

שפלה

אשדוד: בלזק

אשקלון: לונה (כשר)

בת-ים: בריסטול 

גדרה: מולימא, צ'וראסקו (כשר)

ראשון לציון: הצדף, קאזה דו ברזיל, ריבר

רחובות: אורו (כשר), ריבר


דרום: 

אילת: בוסטון, קאזה דו ברזיל 

באר שבע: סמלינסקי טאפס בר 

מושב תימורים: כדיתא (כשר)


שרון

הוד השרון: אסיה מוניקה, טאסוס, מול השדה

הרצליה: אושן, ביסטרו 56 (כשר), וויטהול, עד העצם, קולומבוס

נתניה: פורנלו (כשר), ג'קו מאכלי ים, פומדורו

רעננה: אדיסון ספוט (כשר) 

קיסריה: שולה 


צפון: 

רמת ישי: פרנג'ליקו

גלבוע: קימל, חוות התבלינים 

נהריה: אידלה

לב המפרץ: טרנטינו

קריית ביאליק: שוקה


פסטיבל 'שף תאכל', 19-8 ביולי

פרטים נוספים בטלפון 03-6912540