מסע קולינרי לטוסקנה בלווי שף ישראלי מקצועי. שילוב של טיולים בטוסקנה, ארוחות במסעדות גורמה איטלקיות, לינה וסדנאות בישול בארמון טוסקני.

שבוע איטלקי קסום בטוסקנה היפה והרומנטית.
חוויה קולינרית בלתי נשכחת. סדנת בישול, לימוד, טיול וכיף.
טוסקנה - שילוב מופלא בין טבע לאדם - נופים עוצרי נשימה בחבל ארץ בעל יופי נשגב:
הרים, ביצות, גבעות אפרפרות ושדות מוריקים טוף ושיש.
נוף מרהיב של גבעות מוריקות, חופי ים, כפרים מימי הביניים, ערי מבצר, כנסיות המשמשות כמוזאונים, ארכיטקטורה נשגבת, ארמונות, צריחים ולקינוח - אוכל משובח ויין קיאנטי נפלא.

                         

 

                                    המלון בטוסקנה - ארמון שעבר שימור     

מערך טיול לטוסקנה

  

יום ראשון  

טסים באל-על ב 06.00  לרומא.
נעלה לאוטובוס וניסע צפונה לכיוון טוסקנה.
בדרך נעצור לארוחה במסעדת לה פרגולה ולאחר הארוחה נמשיך לכיוון הארמון.
קבלת חדרים ומנוחה, מפגש בשעה 19.00 להרצאה על המטבח הטוסקני,
הסבר על תוכניות השבוע וארוחת ערב טוסקנית של השף.

                          

                                            חדר בארמון

יום שני                                                           

ארוחת בוקר עשירה של השף.
בעיירה הקרובה אלינו סאן קשאנו ישנו יום שוק בו נבקר ונהנה.
לאחר מכן ניסע לסאן ג'מיניאנו. נבקר בעיירה ושם יהיה זמן חופשי
לקניות וצילומים. משם חזרה לארמון לתחילת קורס הבישול.
נקבל הסבר של השף על עבודה בסכין שף, הסבר על המתכונים
חלוקת תפקידים ובישול. לאחר הבישול, ארוחת ערב עם הדגמת סידור צלחות כצלחות גורמה.

 יום שלישי                                                                                                   

ארוחת בוקר עשירה של השף.
נתחיל את היום בנסיעה לכיוון ארצו, נעצור בעיירה מופלאה צ'יוויטלה
(העיר זכתה במדלית זהב על היופי והייחוד של מרכז הכפר).
נמשיך לחוות הכמהין, נבקר במפעל הכמהין, ונחפש כמהין עם ציידי
כמהין וכלביהם. שם נאכל ארוחת צהריים במסעדת כמהין.
ניסע לסיינה לביקור בעיר. וערב חופשי לקניות וביקור באתרים.
נבקר גם בפאב מקומי טיפוסי ונחזור לארמון.

                                

                                                        חדר בארמון

יום רביעי                                                                                  

ארוחת בוקר עשירה של השף.
ניסע לוולטרה עיירת מבצר ונבלה בעיירה.
משם ניסע לקולה דל ואל דלסה עיירה המתמחה בקריסטלים.
נחזור לארמון לקורס בישול וארוחת ערב עם יין אל תוך הלילה.

                                                         

יום חמישי           

ארוחת בוקר קלה ומהירה.
יוצאים ב06.15 למודנה.
נבקר במפעל הפרמאז'ן, נקבל הסבר על התהליך יצור הגבינה
ונטעם מגוש גבינה שיפתח במיוחד עבורנו (מיושן כ-3 שנים).
משם נמשיך למשפחת סרני, יצרני הבלסמי. נקבל הסבר על תהליך
ייצור הבלסמי ונחווה טעימת בלסמי בני 6 , 9 , 12  ו-25 שנים.
נמשיך למסעדה ונאכל ארוחת צהריים עשירה נוסח אמיליה.
משם נחזור לכיוון הארמון עם עצירה בעיר פירנצה לערב חופשי
בקניון לקניות.

                           
                                               לובי במלון-ארמון

יום שישי 

ארוחת בוקר עשירה של השף.
נצא לקורטונה עיירה שעליה נכתב הספר תחת שמי טוסקנה,
נבקר בעיירה ונאכל ארוחת גורמה במסעדת טונינו המשקיפה על
כל העמק. לאחר מכן חזרה לארמון. בערב נערוך תחרות של מנת פתיחה או מנה אחרונה.

                         

                                                    ספא במלון-ארמון

יום שבת 

ארוחת בוקר עשירה של השף.
נוסעים בדרך היין 222 עם נופים עוצרי נשימה, ממשיכים לעיירה
גרבה אין קייאנטי ( ליום שוק בשבת ) נבקר בעיירה ובמוזיאון היין,
נקבל טעימות של מבחר גדול מינות קיאנטי אדומים, לבנים ומתוקים.
משם נמשיך לעיירה פונזנו ונבקר אצל הקצב המזמר.
ניסע למסעדה שיושבת בנקודת תצפית מדהימה ונקבל זמן חופשי.
(אפשרות לארוחה קלה במסעדה).
נחזור לארמון לקורס בישול וארוחת ערב עם יין אל תוך הלילה.
קבלת תעודות (קורס בישול).

                        

                                        לובי במלון-ארמון

יום ראשון 

יציאה מוקדמת לשדה התעופה של רומא.
טיסה ב- 10.00 וחזרה הביתה.

על טוסקנה והמסע הקולינרי

 

מה עוד תוכל טוסקנה לבקש ואין לה עדין ?
באיזור קיאנטי המופלא הידוע ביין המצוין שלו, כמה קילומטרים מפירנצה נמצא הארמון שלנו. הארמון יושב על גבעה ומשקיפה לנוף שיש בו אינספור גוונים של ירוק, המשתלבים בחום, בכתום, באפור ובלבן - שחברו להרמוניה מושלמת. הארמון שנשהה בו הינו שיחזור מקורי ומוגדר כאתר היסטורי. הארמון מחולק לחדרים מרווחים באווירה טוסקנית עתיקה. החדרים מפוארים ויחודיים במראה שלהם, האווירה של השיחזור מורגשת גם בחדרי האמבט. בכול חדר יש שירותים ואמבט ייחודי ומאובזר להפליא. ישנה מערכת חימום וקירור, טלוויזיה, אינטרנט, טלפון, מיני-בר ואביזרים להכנת קפה ותה. את הקורס אנו נערוך בארמון  והארוחות יוגשו בחדר האוכל המקסים שלו. הלימוד יועבר על ידי השף הישראלי ויתוגבר בשפית  מקומית ובעזרתם נלמד את רזי המטבח האיטלקי.

מהארמון יוצאים מידי יום ליעדים קולינריים המיוחדים לטוסקנה :
ביקור במחלבה ליצור הפארמז'ן - גבינה העשויה מחלב בקר. ביצור הפארמז'ן אין משתמשים כלל בחומרים סינתטיים. תהליך ייצורו ארוך מאוד (יותר משנתיים) ותחת פיקוח קפדני. טעמו של הפארמז'ן חריף ומיוחד במינו. במחלבה זו - אפשר לראות את תהליך העשייה: מהחלב הטרי - ועד לגבינה המיושנת. כמובן, נטעם ממבחר הגבינות מתקופות יישון שונות.

 

על קניות כבר דיברנו ?
ביקור באצ'טיה של משפחת סריני - בית הייצור של חומץ הבלסאמי.
הבלסאמי - הוא חומץ כהה ומתקתק, המשביח מאכלים רבים, מאנטיפסטו ועד למנה העיקרית ולקינוח.  מכינים אותו לפי מתכון סודי עתיק - מתרכיז של ענבי טרביאנו לבנים ומתוקים שתוססים במשך שנים אחדות בחביות מיוחדות עד ליישון המלא.
כאן לומדים על דרכי היצור המיוחדות לבלסמי וכן טועמים בלסמי מתקופות יישון שונות - עד 25 שנות יישון.

 

ביקור במוזיאון היין - גרבה אל קיאנטי שם נהנה מטעימות יינות שונים.
נשמע על דרכי הפקתו של יין הקיאנטי נטעם יינות שונים ונגלה את ההבדלים בין סוגי היינות המופקים מענבים שונים האופיניים לטוסקנה. אחד היעדים , הוא כפר קטן באזור ארצ'ו - בדיה אל פינו - הידוע באיכות המצוינת של פיטריות כמהין לבנות ושחורות - טרטופו .

פטריות הכמהין - הן מוצר גסטרונומי נדיר ביותר. הטבע העניק לנו מהפטריות המשונות הללו במשורה. באיטליה אפשר למוצאן רק בשני אזורים: פיימונטה וטוסקנה.
ציידי הכמהין משתמשים בכלבים מאומנים לגילוי הכמהין . מחירו של קילוגרם כמהין מגיע באיטליה לכ- 3000 יורו, כלב מיומן לגילוי כמהין עולה כ- 2000$ - עסק יקר למדי . האיטלקים מכנים אותן "זהב לבן". מי שטעם פעם אחת את טעמן של כמהין - אבוד. בלעדיהן - חייו כבר אינם חיים והוא יעשה הכל כדי להשיגן. במהלך הסיור נצא בהדרכת חוואים מקומיים עם כלביהם המאולפים כדי למצוא את "הזהב הלבן". במקום נלמד על שימושם של הכמהין בתבשילים שונים, והכי חשוב - נאכל במסעדה המכינה מבחר תבשילי כמהין המיוחדים הללו.

במהלך השבוע אוכלים במסעדות אופייניות שונות: ארוחה על בסיס פטריות כמהין לבנות, פיצריה בר טיפוסי, ומסעדה בנוסח איזור אמיליה.
בכמה מהבקרים נוסעים לשווקים הססגוניים של הכפרים בסביבה כדי "לעשות שוק" בטוסקנה: ירקות, פירות, פטריות ותבלינים שכה אופייניים לאזור.
 
הקורסים המעשיים יתקיימו בארמון ביום ובשעות הערב המוקדמות עם שקיעת החמה. הקורסים נערכים במטבח מרכזי אחד, כאשר כולם שותפים ליצירה ולעשייה.
במהלך השבוע נפגוש שפית מקומית, שתבשל עם המשתתפים במשך השבוע - היא תלמד כיצד להכין בצק פסטה, פטוצ'יני, רביולי, וטורטליני עפ"י המסורת האופיינית למטבח האיטלקי.

 

מחירים

חדר "סטנדרט"1850 יורו (לאדם בחדר זוגי) 

חדר "סופיריור"1950 יורו (לאדם בחדר זוגי)

"סוויטה"2250  יורו (לאדם בחדר זוגי)

תוספת לאדם בחדר בודד 400 יורו*

שבוע קסום בטוסקנה כולל: כרטיס טיסה ומיסי נמל. (טיסה סדירה לא צ'רטר). 
אוטובוס מפואר (כולל שירותים) צמוד לכול השבוע. 
לינה בארמון. 
ארוחת השף ביום ההגעה.
ארוחת בוקר עשירה עם מאפים וגבינות וסלטים. (מוכנת כל בוקר ע"י השף).
ארוחה נוספת עשירה בכול יום חלקן במסגרת הקורס וחלקן במסעדות נבחרות מדהימות של האזור.
4 קורסים שבהם לומדים ומבשלים, מלווים ביין חופשי גם בארוחות. (הקורס הינו בהדרכה צמודה של השף הישראלי + שפית מקומית) צוות של 4 אנשים עומד לרשות האורחים.

 המחיר אינו כולל: טיפ לכל השבוע  וכניסות לאתרים בס"כ 100 יורו לאדם.
ביטוח נסיעות חובה לעשות ! מומלץ מורחב + המשך טיפול בארץ.

 

*המחירים אינם סופיים ועלולים להשתנות בהתאם להתייקרות מחירי הטיסות.

 

 

טיולי נשים |  טיולי גברים |  טיולי משפחות |  טיולי זוגות |