מסעדת מזאג׳ Mazaj בכפר ראמה - אוכל דרוזי מסורתי ותפריט צמחוני - טבעוני

 

ארוחה דרוזית מסורתית עם תפריט מיוחד לצמחונים וטבעוניים מוגשת במסעדת מזאג' בלב הכפר ראמה בבקעת בית הכרם מול נופי הר כמון

 

בין הגליל העליון לתחתון      צילום: רונית סבירסקי

 

הדרך לכפר ראמה בכביש 864 ירוקה גם באמצע הקיץ ומשרה הרגשה שאירופה זה כאן. מורדות ההרים מכוסים יערות צפופים וכרמי זיתים פזורים ביניהם. רק עבור הנוף הזה שנשקף מחרשים עד ראמה כדאי להגיע למסעדה של פאדי.

 

 קובה צמחונית      צילום: רונית סבירסקי

 

כל מנה והכלי שלה

מסעדת מזאג' ממוקמת בקצה מתחם מסחרי קטן בכפר. היא פרושה על פני חלל גדול עם מרווחים נאים בין השולחנות ולא בגלל הקורונה אלא בזכות ההבנה של פאדי שהסועדים זקוקים למרחב. שולחנות מכוסים במפות לבנות, כסאות קש מרופדים, ורצפת אריחים מעוטרת. כלי ההגשה מקרמיקה בשלל עיצובים וצבעים כשכל כלי מותאם לתבשיל שמוגש בו. מאכלים כהים בכלים בהירים ומאכלים בהירים בצלחות וקערות מקרמיקה שחורה. על הקירות תלויות תמונות של מהטמה גנדי, הדלאי לאמה, אלביס פרסלי, ג׳ון לנון וג׳ימי הנדריקס כי פאדי אוהב מוזיקה ורואה הרבה מהמשותף בין האמונה הדרוזית והבודהיסטית.

 

 משקיפים אל הר כמון      צילום: גלעד הר שלג

 

תפריט נפרד לצמחונים ולטבעונים

אחרי קריירה ארוכה כפקיד בנק החליט פאדי קיזל לפתוח את מסעדת מזאג' שפירוש השם בערבית הוא מצב רוח. הוא למד בישול במכללת רימונים ובנה תפריט שמבוסס על האוכל הדרוזי המסורתי ובעיקר מנות בבישול ארוך. המסעדה נפתחה ב-2018 עברה שינויים ולאחר תקופת הקורונה נפתחה כשפאדי מיישם מסקנות ותובנות חדשות. הוא שם לב שמגיעים אליו סועדים צמחונים וטבעוניים והחליט שיש במטבח הדרוזי לא מעט מאכלים מהסוג הזה שאפשר בעזרתם להרכיב תפריט מלא צמחוני וטבעוני. הסועדים מקבלים שני תפריטים נפרדים ובוחרים את המועדף עליהם.

 

פותחים שולחן סלטים      צילום: גלעד הר שלג

שישברק טבעוני בקרם קשיו     צילום: גלעד הר שלג

 

צוות המטבח כולל את אשתו ג'נאן, שהיא שף קונדיטורית והשפית פריאל כיאל שגם שופטת בתחרויות קולינריה בינלאומיות. המטבח הדרוזי מסורתי מבוסס על הרבה צמחי תבלין, עשבים עונתיים ושמן זית שמייצרים בכפר.

 

 שליו ופריקי     צילום: גלעד הר שלג

עלי הגפן של ג'נאן     צילום: רונית סבירסקי

 

מנות מסורתיות מבית אמא וסבתא

20-18 מנות פתיחה מציפות את השולחן וביניהן מנות מיוחדות כמו חומוס סלק, חומוס עדשים, בטטה עם צ'ילי ופיסטוקים, פירה עם שום ונענע שפאדי היה מקבל לארוחת בוקר בבית אצל אמא וסבתא, טבעות זיתים עם אגוזים וצימוקים, פאקוס בתחמיץ שהוא מלפפון ממשפחת המלונים. אליהם מצטרפים חומוס הבית, כרובית אפויה, גזר ברוטב צ'ילי, סלק עם סלרי ואגוזים, פסטו, חציל בטחינה, עגבניות מיובשות ומנות נוספות שקשורות בצמחי העונה. כל אלה מוגשים עם פיתות רגילות ופיתה דרוזית.  (35 שקל לאדם, 55 שקל לאדם ללא מנה עיקרית)

 

 תבשיל מנזלה ואורז    צילום: גלעד הר שלג

פאדי מצלחת       צילום: רונית סבירסקי

 

מנה מהתפריט הצמחוני היא קובה במילוי גרגרי חומוס ובצל ירוק. עלי גפן דקיקים בעובי זרת של ילד, חמצמצים ומתובלים היטב מעשה ידיה של ג'נאן, שאפשר לקבל במילוי בשר או בגרסה צמחונית-טבעונית. חופאף – מרווה ירושלמית (לשון הפר) במילוי בורגול וחומוס. בין המנות העיקריות מתבשילי המטבח המסורתי, מנזלה – אורז ועגבניות, שוק טלה – מנת הדגל בבישול ארוך שמוגשת בכלי טאג'ין מרוקני ולצדו חשווה – אורז עם צנוברים ושקדים, שליו שנצלה על האש מוגש לצד פריקי, קבב קדאיף – קבב עגל בציפוי שערות קדאיף, קדרת אסאדו על מצע פריקי (מנות ביניים 65-49 שקל, מנות עיקריות 99-89 שקל).

 

 שוק טלה בבישול ארוך על מצע חשווה     צילום: גלעד הר שלג

 

בתפריט הצמחוני-טבעוני: תבשילי צמחי בר עונתיים, חובייזה, שומר, עולש, תבשיל בורגול עם קישואים ועגבניות. במנות העיקריות שישיברק צמחוני – כיסונים ממולאים בגרגרי חומוס מבושלים ביוגורט קשיו, במיה מבושלת בעגבניות לצד אורז לבן, סינייה עדשים צלויות עם סלסת עגבניות. אפילו לקינוח המסורתי הידוע לילות בירות הוא יצר גרסה טבעונית ויש גם קינוח עוגיות אוראו טבעוני. (מנות ביניים 42 שקל, מנות עיקריות 59-55 שקל). קפה עם הל מוגש על חשבון הבית.

 

קטאייף במילוי גבינה ואגוזים     צילום: גלעד הר שלג

לילות בירות בגרסה טבעונית     צילום: רונית סבירסקי

 

המסעדה פתוחה בימי שני-שבת 21:00-12:00, טל: 04-9919103