סלון יווני - מסעדת שף אוזו וסירטאקי

 

אוהבי המוזיקה היוונית ואווירת הטברנות התוססות לא צריכים להרחיק לאתונה. במתחם מלון ווסט על שפת הים בתל אביב פורחת סצנת הקרחנה היוונית בסלון היווני של השף גיא פרץ

 

נוסעים ליוון     צילום: רונית סבירסקי

 

בנסיעותיי ליוון והאיים הלכתי למקומות שהיוונים מבלים וחוגגים בהם לצלילי מוזיקת הרבטיקו שכל  כך אהובה עליהם. במועדונים הגדולים של אתונה האווירה מחשמלת. ההופעה המרכזית מתחילה רק אחרי חצות כשהקהל כבר רווי אלכוהול ואנרגיה. הזמרים הידועים ביותר חוזרים בחורף לאתונה אחרי סיבוב הופעות באיים ומפוצצים את המועדונים בהופעות שנמשכות עד הבוקר. רקדתי גם בטברנות הקטנות ששם המקומיים אוכלים ומבלים עם המשפחות ואחר כך מתחילים לרקוד כולם יחד מהסבא הקשיש עד הפעוטות שכבר מכירים את כל הצעדים.

 

70 סוגי אוזו      צילום: רונית סבירסקי

 

השף גיא פרץ שכבר נגע בקריירה שלו במחוזות מגוונים ויצר מטבחים מהמסורתיים ביותר עד הבין-לאומיים החליט לנסוע ליוון ולהביא אתו לא רק את המנות עם הטעמים והניחוחות היוונים אלא גם את המוזיקה, הריקודים והשמחה. הוא יצא למסע  בין לוינסקי לסלוניקי ולמד את רזי המטבח ותרבות האירוח. הרכיב תפריט שמבוסס על חומרי הגלם המקומיים עם הרבה שמן זית וצמחי תבלין טריים ותפריט אלכוהול עם 70 סוגי אוזו. הוא דאג לעצב את המסעדה בצבעי כחול לבן עם הרבה אלמנטים של ים ופרחים, תלה בוזוקי על הקירות והציב בקבוקי אוזו על הבר. 

 

השף גיא פרץ וסיגר של לוקוס       צילום: רונית סבירסקי

בייגל יווני סקורדיליה ולב עגבנייה    צילום: רונית סבירסקי

     

המסעדה נפתחת באמצע השבוע ב-18 ובשישי ב-12 בצהרים. ראשוני הסועדים עוד מספיקים לשבת ולאכול כמו במסעדה יוונית רגילה ולאט לאט המקום מתחיל להתמלא באוהבי המוזיקה היוונית שבאים לחגוג. חלקם מתיישבים על הבר ומתחילים עם שוט אחד או שניים מלווה בבייגל-פרצל פריך וריחני שנאפה במקום ומוגש עם סקורדיליה ולב עגבנייה בחמאת תבלינים ושמן זית. 

 

סלט יווני עם פטה מקורית      צילום: רונית סבירסקי

דולמרס עלי גפן על מצע של לבאנה       צילום: רונית סבירסקי

 

אחרי שעה כשהמקום כבר מלא והאוזו נשפך כיין מגיעים שני נגנים עם בוזוקי וקלידים ומתחילים לחמם את הקהל. זה הרגע שבו הזמר היווני נותן את הכניסה בווליום שלא היה מבייש מופע בפארק הירקון ומשלהב את הסועדים לשיר אתו. אחרי מספר שירים הוא מבקש להניף את מפיות הבד הגדולות והלבנות ולסובב אותן מעל הראש. זה האות לשחרר את כפתורים, להרים ידיים ולהניף רגליים. בשולחן אחד חוגגת קבוצת חברים והם מקבלים על מגש עץ ענק נתחי דגים על שיפודים וירקות אפויים בטאבון. בשולחן אחר חוגגים יום הולדת והזמר מקדיש להם שיר, על הבר יושבים גברים ונשים שמגיעים לשתות ולרקוד. פרץ הצליח ליצור משהו ייחודי והקונספט הזה עובד לו. הוא כבר פתח סלון יווני במלון ווסט אשדוד ועובד על שני מקומות נוספים בארץ ובפברואר הוא פותח בדובאי.

 

בוזוקי וסירטקי      צילום: רונית סבירסקי

 

הסלון היווני שלו בתל אביב הוא חלבי כשר למהדרין. התפריט מגוון מאוד ומאפשר להזמין מספר מנות פתיחה או ראשונות לאלה שאוהבים לשבת על הבר עם דרינק או להזמין ארוחה מלאה שתמלא את המצברים לערב שלם של ריקודים.

חלק גדול מחומרי הגלם מיובאים מיוון ומשולבים בתפריט במנות כמו קדירת קציצות לוקוס בעגבניות שרופות, גבינת פטה בטמפורה ודבש וטירופיטה ומאפה פילאס של תרד ופטה. המנות מקושטות בזעתר טרי וצלפים כבושים מהסוג הגדול והטעים שנדיר למצוא במסעדות בארץ.

 

בין המאזטים: צזיקי שמן זית אורגנו מטוגן וסלילי מלפפון, פלפלים מתוקים קלויים בגריל אורגנו ופטה מיוון, איקרא בצל ירוק וסגול, שמן זית, גבינת פטה מיוון שמן זית, זעתר, וקלמטה, פרוסות חציל בתחמיץ יווני אגוזים מקורמלים ושום קונפי, חציל יווני שרוף על פחמים עם בצל ירוק ופטה, הרינג שמאלץ בצל קצוץ וצ'ילי, סלט ביצים יווני בצל מטוגן, בצל ירוק ושמיר, טירוקפטרי גבינת פלפלים פיקנטית ונוספים.

 

פלטת מזטים     צילום: רונית סבירסקי

 

בגזרת הסלטים: סלט פאטוש יווני ירקות בחיתוך גס, גבינת פטה מיוון, קרוטוני בייגל יווני, זעתר, נענע אורגנו, צלפים, קלמטה ושמן זית, סלט תרד טורקי פלפל חריף, סומק, עגבניות, לימונים, צנוניות וגבינת עיזים, סלט סלקים קרפצ'יו סלק, פלחי סלק צלויים, סקורדליה, לבאנה, שקדים ווינגרט דבש.

 

מנות קרות מהמטבח היווני ובראשם דגים נאים: סשימי ים תיכון פלחי עגבנייה, מוסר ים פרוס, קריספי פיתה יוונית, לבנה, צנוניות, לימון כבוש ושמן זית, טונה סלוניקי בצל ירוק, סלילי מלפפון ולבאנה ברוטב הדרים וכוסברה, קרפצ'יו לוקוס זרעי עגבנייה, עלי כוסברה, שמן זית, סחוג טרי וצנוניות, סביצ'ה פיראוס קוביות מוסר ים, כוסברה, צ’ילי, בצל ירוק וסגול, לימון ושמן זית לצד צזיקי יווני.

 

חרב סובלאקי דגים מונח על פיתה יוונית    צילום: רונית סבירסקי 

 

בין המנות העיקריות: חרב סובלאקי דגים קוביות מוסר ים וירקות גריל על פיתה יוונית, נתחי לברק צלויים על משוויה, קלמטה, שקדים ולימונים כבושים, פילה לוקוס בגריל תרד טורקי, חמאת לימון ושקדים, צ’ילי, לברק שלם על פחמים/מטוגן לצד מוקפץ ירוקים בשמן זית, כיסוני פסטה במלית מיקס גבינות בשמנת שום תרד, קלמטה, אורגנו טרי וקונפי שרי, גירוס דגים נתחי לוקוס ומוסר ים, טחינה, עגבניות ופלפלים בגריל.

 

מפיות באוויר והאקשן מתחיל       צילום: רונית סבירסקי

 

שולחן קינוחים דינאמי לסיום הארוחה מוגש על גבי שולחן עץ נייד שעליו הוא יוצר תצוגה של צבעים וטעמים הכוללת 7 סוגי קינוחים בעבודת יד פרי דמיונו וניסיונו של השף.

 

הסלון היווני פתוח בימי ראשון-חמישי משעה 18:00 עד אחרון הלקוחות, שישי פתוח בין 16:00-12:00. במלון ווסט ת"א, הרצל רוזנבלום 12, תל-אביב-יפו. טל': 050-7740025