בראנץ' של שישי והמרקט של DNA

 

מיזם הקולינריה של קבוצת DNA חוזרת לקראת עונת הקיץ עם בראנץ' של שישי ודוכני מרקט במרחב קומת הכניסה של מגדל עזריאלי העגול. השף עומר מילר מתארח עם בראנץ' מהמטבח היווני ב-23, 30 ביוני 2023


מזטים על הבר     צילום: רונית סבירסקי

 

המיזם שחובבי הסקפטיזם הספידו עוד לפני שנפתח חי בועט וצוחק כל הדרך להצלחה. אמנם נתוני הפתיחה היו בעייתיים והכניסה האפרורית והעגמומית של מגדלי עזריאלי לא קרצה לאף אחד כמקום שיהפוך למתחם קולינרי מגרה אבל הנה חלפה לה שנה ומתחם DNA פותח את הקיץ עם בראנצ׳ים של שפים ידועים והראשון בהם עם השף עומר מילר שהרכיב בראנץ׳ יווני.

 

סלט יווני לפתיחה    צילום: רונית סבירסקי

 

קומת הכניסה של הבניין העגול היא מרחב גדול רחב ממדים ועוצב כמו טברנה יוונית עם דגלים ודגלונים בצבעי הדגל היווני, מפות משובצות בכחול ולבן ומוזיקה חיה של הרכב יווני. הבר שמתפתל לאורך הרחבה גדוש בקהל שמרים קוקטייל אוזו, מנגב מזטים ומאזין למוזיקה. הלהקה מנגנת שירים מהרפרטואר של זורבה היווני, טריפונס והרבטיקה של הטברנות. הם מנגנים לסירוגין ובין לבין מתקלטים שירים יוונים.

 

בוזוקי וצלילי יוון    צילום: רונית סבירסקי

 

הבר בגוונים של אפור-כחול, כסאות גבוהים מרופדים בנוחות ומאפשרים ישיבה ממושכת בנוחות, עשרות עובדים בכוורת רוחשת פועלים מעבר לבר, מגישים משקאות, מכינים את המזטים ומוצאים מהתנור מחבתות לוהטות. גופי תאורה קטנים מקשטים את הבר ומאירים אותו באור רומנטי בשעות הערב. כסאות הבר ממוספרים מאחד עד 120 והוא מוגדר כבר הארוך ביותר במזרח התיכון.

 

חגיגה על הבר     צילום: רונית סבירסקי

 

ספסלי ישיבה מעץ הותקנו על מפלסים מדורגים שגם עליהם ניתן לשבת, לשתות וליהנות מההופעה. גם הם ממוספרים ולצידם יש מקום להניח צלחת או כוס משקה. לצד הבר פזורים גם מספר שולחנות שמתאימים למשפחות ולקבוצות קטנות. הזמרים ניגשים אל שולחנות הסועדים ואל אלה שיושבים על הבר ומנגנים להם באופן אישי כמו בטברנות היווניות. דוכני מכירות של קבוצת DNA פרושים לאורך הבר ומציעים מגוון של מעדנים, מאפים, שוקולדים, בקלאוות, קפקייקס, פירות טריים, גלידות, גבינות ופודטראק עם מנות מהמטבח הים תיכוני, התאילנדי, היפני והאמריקאי.

 

 דוכני מרקט    צילום: רונית סבירסקי

פודטראק ים תיכוני      צילום: רונית סבירסקי

 

תפריט הבראנץ' היווני כולל 2 מנות פתיחה זוגיות למרכז השולחן: כולוכו קפטדס שלישיית זוקיני בולס וגבינה מטוגנים על קרם יוגורט ציזיקי ; סלט פיראוס ירקות חתוכים גס טריים מאוד עם טעם וריח של שוק, ועליהם מונחת פרוסה נדיבה של גבינת פטה מעוטרת בשמן זית.

 

 פרח זוקיני ממולא ומקושקשת      צילום: רונית סבירסקי

 

2 מנות לבחירה מתוך 4 אפשרויות: פלטת מאזטים אתונה: עלי גפן בשמן מקומי ; תבשיל בובס ; מיקס טאזוס, קלמטה ומנזלינו ; מלפפונים כבושים קלות על ציזיקי ; אנשובי על פלפל קלוי, אורגנו ושום ; סלט ז׳רז׳יר, סלק, בלסמי ושקד קלוי ; סקורדליה ובצל סגול; רבעי פיתות גירוס. בפלטה הזו כיכבו ממרח הסקורדיליה (החומוס היווני שעשוי משקדים ושום), עלי הגפן עם מילוי אורז ותיבול ים תיכוני והציזיקי בטעם מדויק.

 

פלטת מזטים וקוקטייל אוזו     צילום: רונית סבירסקי

 

אפשרות נוספת: מקושקשת הרקליון פרח זוקיני ממולא ריקוטה מונח על מקושקשת רכה ופיתה גירוס. פרח הזוקיני הוא עונתי וזו הזדמנות מצוינת ליהנות ממנו כשהוא ממולא בגבינה. אפשרות שלישית: טירופיטה מאפה פילו ממולא גבינות מוגש עם ציזיקי, פלחי עגבניות, בצל ירוק וביצה חצי קשה. מנה שאפשר לחלוק עם הסועד השני ומתאימה מאוד בשילוב עם פלטת המזטים.

 

סקורדיליה, ציזיקי ועלי גפן ממולאים    צילום: רונית סבירסקי

 

האפשרות הרביעית היא קסרול תרד סלוניקי תבשיל תרד, מנגולד, ביצים רכות בצל, עגבניות, זוקיני ופטה וגירוס פיתה.

הבראנץ' הוגש עם קוקטייל בטעם דומיננטי של מיץ אבטיח ונגיעת רוזמרין, האוזו הורגש פחות וכנראה הותאם לשעות הבוקר. ראוי לציון השירות המוקפד, המתוקתק והמחויך.

 

קסרול תרד סלוניקי ומאפה פילו     צילום: רונית סבירסקי

 

הבראנץ' והמרקט פעילים בימי שישי החל מ-10:00 (מתחילים לסגור לקראת 14:00 כי המקום כשר). המחיר לארוחה 260 של לזוג ומומלץ להזמין מקום מראש.