הצגות, מוזיקה, מחול, סרטים ותערוכות

 

עשרות מופעי שירה, הצגות קצרות, מוזיקה, יצירות תיאטרון חדשות, מחול, סרטי נשים, תערוכת שורדי נובה וחנוך לוין באופרה

 

פסטיבל תיאטרון קצר בצוותא #26

הצגות בנושא מלחמה, קומדיות שחורות וטייקים עכשוויים על מיתולוגיות יווניות – פסטיבל תיאטרון קצר ה-26 מתקיים בצוותא תל אביב. בין השחקנים, המחזאים והבמאים שייקחו חלק בפסטיבל השנה תובל שפיר, נועם אימבר ("המפקדת"), אילאיל סמל, אלמה דישי, אוהד קנולר ואפרת ארנון, לצד עשרות שחקנים ויוצרים צעירים. ההצגות יעלו בשני מקצרונים מרכזיים ("שש אחרי המלחמה" ו"מיתולוגיות" באולמות צוותא 1 וצוותא 2), ובנוסף תעלה הצגה במשרד מנכ"ל צוותא, וכן יתקיים אירוע "קצרצרים" בשיתוף סמינר הקיבוצים, בו יוצגו מחזות בני 4-7 דקות בנושא קונספירציות.

מתי: 7-5 בדצמבר

לפרטים: אתר צוותא

 

 יוחי אחרי המלחמה     צילום: יוסי צבקר

 

"חנוך לוין – האופרה" חוזרת לבמה

בעקבות הצלחת הפקת המקור "חנוך לוין – האופרה" נוספו מופעים שיעלו בבית האופרה. חמישה מלחינים ישראליים קיבלו לידיהם מערכונים, שירים וקטעים ממחזות שכתב חנוך לוין. חמשת המלחינים המייצגים דורות שונים של כתיבה מוזיקלית - יוסי בן נון, דוד זבה, יונתן כנען, יונתן קרת ורוני רשף – יצרו לכל אחד מהקטעים עולם מוזיקלי עם טעם מריר מתוק שמאפיין גם את מחזותיו של לוין. מערכונים מתוך מחזות ושירים ביניהם : "סוחרי גומי", "יעקובי וליידנטל", "רווקים ורווקות", "רצח", "שיץ", "הג'יגולו מקונגו" ועוד. שירים מוכרים של לוין ששובצו כמו "לונדון" ו"חיה לי מיום ליום", ו"שירי ילדים" משעשעים וכואבים שאותם הלחין יוסי בן נון - המלחין היחיד בקבוצה שזכה לעבוד עם חנוך לוין עצמו והלחין את המוזיקה לכמה מההצגות שביים לוין. הקטעים שנבחרו עוסקים בדמויות האנושיות שלו וישנם מספר קטעים שנדמה כאילו נכתבו לימים אלה כמו השירים "את, אני והמלחמה הבאה" ו"שחמט". מכלול הקטעים הוא מעין פסיפס של החיים הישראליים שנעים בין קצוות ונוגעים בו זמנית בחיים ובמוות, בצחוק ובכאב.

מתי:  18-16 בדצמבר

לפרטים: 03-6927777

 

 חנוך לוין באופרה     צילום: יוסי צבקר

 

פסטיבל ליטורגי וכריסטמס מרקט במתחם ההיסטורי של ימק"א בירושלים

הפסטיבל הליטורגי השישי, מיסודה של עמותת פוליפוני מתקיים השנה במתחם ההיסטורי של ימק"א בירושלים באווירת חג המולד. הפסטיבל יכלול קונצרטים ליטורגיים, הפקות מקור, שלושה קונצרטים מרכזיים שיצולמו וישודרו ב-LIVE  באתר הפסטיבל וכריסטמס מרקט צבעוני. בכל מופעי הפסטיבל יינתן דגש מיוחד על חיבור בין מוזיקאים ערבים ויהודים. תזמורת הגליל, התזמורת הקלאסית המקצועית היחידה בישראל המשלבת נגנים ערבים ויהודים, תעמוד גם השנה במרכז הפסטיבל, בשתי תוכניות ערב עשירות במוזיקה ליטורגית מגוונת - תחת שרביטו של המנצח הבינלאומי סלים עבוד אשקר.

מתי: 24-20 בדצמבר

לפרטים: באתר ליטורגיקה נצרת, טל. 04-6016799

 

 הפסטיבל הליטורגי      צילום: באדיבות ימק"א ירושלים

 

"פסטיבל אשדודשירה"  עם עשרות מופעים

פסטיבל השירה אַשְׁדוֹדָשִׁירָה בהובלת מרכז לפיוט ושירה מתקיים זו השנה ה-9 בסימן מסע מוזיקלי לׇמִּלָּה שֶׁבְּלֵב הַתַּרְבּוּת הַיִּשְׂרְאֵלִית. עשרות משוררים, יוצרים, אמני שירה חופשית, שחקנים, חזנים ופייטנים, מוזיקאים וזמרים ישראלים ישתתפו במגוון הפקות מקור, מפגשים ומופעים אשר יעסקו בהשפעתה של המילה הכתובה וביחס אליה בשירה הישראלית. בין המופעים: מיקה קרני וכפיר בן ליש עם שירי בוב דילן, לאונרד כהן, פול סיימון, לו ריד. ערב הצדעה ללהקות הצבאיות בהשתתפות זמרים צעירים וותיקים ביניהם ששי קשת ודפנה דקל. "אהבה היא שיר בשניים" עם יובל כספין וורד פיקר בדואטים. ערבי הוקרה: לנעמי שמר בהשתתפות בתה ללי, הוקרה לשיריו של יגאל בשן, ערב משירי נתן אלתרמן שיוביל נכדו נתן סלור, והמוזיקאי, צביקה רז, שיגיש את השירים האהובים של אריק איינשטיין,  בעיבוד מוזיקלי אנדלוסי מודרני.

מתי: 19-15 בדצמבר

לפרטים: באתר אשדודשירה

 

 אהבה היא שיר בשניים     צילום: אילן בשור

 

או לה לה – הפסטיבל לקומדיות צרפתיות חוזר

פסטיבל הקומדיות הצרפתיות "או לה לה" יתקיים באודיטוריום אניס ביפו, סינמטק חיפה וסינמטק שדרות והקרנה מיוחדת בסינמטק תל אביב. הסרט שיפתח את האירועים הוא "במשפחות הכי טובות". חמשת הסרטים הנוספים מציגים סוגים שונים של קומדיה, קומדיה רומנטית, קומדיית סלפסטיק וגם קומדיה מצחיקה עם הרבה הומור שחור. כמו כן, תוצג בסינמטק חיפה ובסינמטק תל אביב הקומדיה הקלאסית , "רבי יעקב", סרטו של הבמאי הצרפתי-יהודי ג'ראר אורי, בכיכובו של לואי דה פינס.

מתי: ההקרנות יחלו בחיפה ושדרות ב-21 בנובמבר, 30-28 בנובמבר באניס ביפו

 

 מתוך הקומדיה הצרפתית - זוכים חסרי מזל

 

סדרה תיעודית על הכור בדימונה בכאן 11

כאן 11 חושפים את הסיפור מאחורי תוכנית הגרעין הישראלית ואת האדם שעמד בראשה מיומה הראשון במשך 3 עשורים בסדרת "האטום ואני". הבמאית והעיתונאית זוכת פרס סוקולוב, שני חזיזה, מביאה לראשונה את עדותו של המנוע מאחורי הכור הגרעיני בדימונה, בנימין בלומברג ז"ל, אותו ראיינה במהלך 6 שנים, תוך הבטחה לפרסם את החומרים רק אחרי מותו. לפי מקורות זרים הוא גם היה מי שגייס את המפיק ההוליוודי ארנון מילצ'ן כסוכן שטווה קשרים בעולם לטובת הפרויקט החשאי. בלומברג מספר איך נערך לביקורי המשלחות האמריקאיות שהגיעו לבדוק מה באמת קורה ב"מפעל הטקסטיל" המפורסם בעולם. הסדרה בת 3 פרקים.

מתי: מוצאי שבת החל מ-30 בנובמבר, 22:00

 

21 יצירות חדשות בפסטיבל התיאטרון מבית ניסן נתיב

פסטיבל התיאטרון בירושלים מבית היוצר של ניסן נתיב מתקיים זו השנה הרביעית ומציג את העשייה התאטרונית הירושלמית בשבוע של תרבות צעירה ויצירתית. 21 יצירות חדשות יעלו בבכורה בפסטיבל, יצירות הנובעות כולן מהחיים במקום ובזמן בו אנו נמצאים. כל היצירות מספרות את סיפורה של השנה החולפת. "זה שלי מהבית" – היצירה עולה בפסטיבל בבכורה ועוסקת ביחסי הורים-ילדים, ומנסה להבין מה זה אומר בית. יצירה החדשה של נתלי שילמן. יצירת תנועה, המערבת שחקנים בוגרים ואנסמבל שחקנים ילדים, המתבססת על כתבים של נורית זרחי. חלק מהיצירות בפסטיבל עוסקות במלחמה כמו ההצגה "סוף תרנגול" – יצירה קצרה מאת מתן לוי, בוגר טרי של הסטודיו "ניסן נתיב", המבוססת על יומן הקרב של היוצר ושל חברי הקאסט שלחמו רוב השנה בעזה ובצפון כחלק ממערך המילואים. חלקן עוסקות בעדויות המפונים, כמו ההצגה "התפניתי כדי לכתוב", חלק מהיצירות בורחות למחוזות הדמיון או ההומור, כמו היצירה "העלייה הפרטית שלי" ונוספות.

מתי: 14-11 בדצמבר

לפרטים: אתר ניסן נתיב

 

מתוך המחזה מקליד.ה    צילום: יוסי צבקר

 

איש אישה וגשם בנאות קדומים

נאות קדומים מקיים פעילות בעקבות סיפורי מים וכמיהה לגשם בתרבות החקלאית הישראלית. ציפייה מול חשש, תפילה להצלחת היבולים וחרדה מגשם שלא בעתו, שיטפונות וגשמי זעף. הסיור יחשוף את חשיבות הגשם והמים בארץ ישראל כפי שהיא "זולגת" מתוך הטקסטים והנופים. בין מתקני מים משוחזרים ושדות צמאים לגשם, יוצאים למסע המחבר את האדם למים – מקור החיים. מתאים לגיל 16 ומעלה. בהדרכת מור רוט סוקניק, מנהלת מחלקת ההדרכה ומורת דרך.

מתי: 6 בדצמבר, 12:00-09:30

לפרטים: 80 שקל, באתר נאות קדומים

 

ארנון בן-דוד: מצע הנפש הרכה

תערוכה חדשה נפתחת במוזיאון תל אביב לאמנות "ארנון בן-דוד: מצע הנפש הרכה". ארנון בן-דוד, מהבולטים באמני ישראל בשנות ה-80 וה-90, מעלה ומשחזר רגעים מכוננים בתולדותיו כאמן באמצעות ציור, רישום, צילום וכתיבה. הוא מתאר בעבודותיו מפגשים גורליים עם יצירות אמנות ישראלית ובינלאומית ועם דמויות מרכזיות בתחום. במרכז עבודתו הוא חוקר את מהות האמנות ואת השאלה כיצד הופך אדם לאמן שהוא. בן-דוד זכה בפרס ע''ש הציירת נתה דושניצקי-קפלן 2024.

מתי: 20 בנובמבר פתיחה, (15 במרס 2025 נעילה)

 

 יצירת האמן אמנון בן-דוד שמתאר את האמן פנחס כהן גן בסדנת ההדפס של בצלאל   

 

אנאפאזה של נהרין חוזרת בגרסה עדכנית

להקת מחול בת־שבע חוזרת עם המופע אנאפאזה מאת אוהד נהרין בגרסה החדשה שתעלה באקספו תל אביב. המופע הוא הפקה משותפת עם toMix בהשתתפות רקדני הלהקה ורקדני האנסמבל ובליווי מוזיקה חיה שמבוצעת על ידי אוהד נהרין, דני מקוב ואבי בללי. הגרסה הנוכחית מציבה מראה מגדילה על הקיטוב והקרעים שמשסעים את המדינה אבל יש בה הרבה אופטימיות, הומור, תקומה ואהבה למולדת.

מתי: 13, 14, 16, 19, 20 בדצמבר

לפרטים: באתר toMix

 

 אנאפאזה גרסת 2023     צילום: אסקף   Ascaf@

 

ג'ין הנדריקס ואירועי טבע, אמנות וקולינריה

ג'ין הנדריקס (Hendrick’s), המיוצר בסקוטלנד, משיק סדרת אירועים באתרים לא שגרתיים ברחבי ישראל, תחת השם Hendrick’s Curios Garden. הסדרה מציעה לקהל מפגשים של טבע, אמנות, וקולינריה. המפגשים הראשונים יתקיימו ב'חדווה בגן' – חווה אקולוגית ומשתלה גדולה עם מרכז ריפוי, תרבות וקהילה, שהוקמה על ידי אדריכלית הנוף חדווה גורדון. שיעורי יוגה בנקודת תצפית, שיעורי קדרות, חיבור לטבע ביער מאכל שהקימה ופעילויות בהשראת העולם הצומח . האירועים כוללים ארוחות ערב ובראנצ'ים בהובלת דמויות קולינאריות ידועות. במפגש הראשון ישתתפו חוות צוק עם השף אסף שנער ובראנץ' של השפית איתיאלה היאט. המשתתפים יוזמנו לסיור עששיות לילי וקטיף עשבי תיבול ופרחים אכילים, שיתווספו למנות ולקוקטיילים.

מתי: 22 בנובמבר

לפרטים: 073-3220011

 השפית איתיאלה היאט     צילום: סתיו כץ

 

3 יצירות מחול בערב אחד

להקת המחול קמע יוצאת לסיבוב הופעות ברחבי הארץ שיפתח ב-4 מופעים בהיכל אמנויות הבמה בהרצליה. הערב יכלול שלוש יצירות של שלושה כוריאוגרפים בין-לאומיים. היצירות שיוצגו הן: פנים לבנות, מאת תמיר גינץ, "" Cherry Pink and Apple Blossom White מאת איציק גלילי ויצירתו של הכוריאוגרף הספרדי נאצ'ו דואטו "GNAWA". משך המופע 80 דקות כולל הפסקה.

מתי: 23-20 בנובמבר

לפרטים: 180-149 שקל, טל. 09-9729999

 

 GNAWA - Photo By Kfir Bolotin      צילום: כפיר בולוטין

 

הפסטיבל הבינלאומי לסרטי נשים בירושלים

הפסטיבל הבינ"ל לסרטי נשים בירושלים חוזר בשנתו החמישית ויתקיים בסינמטק ירושלים ובאתרים נוספם ברחבי העיר. הקרנות של עשרות סרטים מהארץ והעולם שיהיו זמינים לצפייה דרך אתר הפסטיבל. הפסטיבל נותן במה לנשים יוצרות קולנוע והבאת התכנים בפני כלל האוכלוסיות והמגזרים: שפת הקולנוע יודעת טוב מכולן לדבר את המשותף. הסרט מבעד לעדשה: סיפורה של לי מילר בכיכובה של קייט וינסלט יפתח את הפסטיבל בהקרנה בכורה. מחווה לג'ולי שלז, יקירת הפסטיבל, פרמיירה לסדרת הדוקו "אלופות", חממת יוצרות חרדיות וסרטים נוספים. בנוסף, אירועים ללא תשלום יתקיימו בממכון ון ליר, המזקקה והמפעל, עם תכנים מתאימים. פרויקט הקרנות במקלטים לנשים נפגעות אלימות שבעקבות המלחמה מצבם הורע. במסגרתו, לאורך כל השנה, כל מקלט זוכה להקרנות של מיטב סרטי הבמאיות בישראל. לצד ההקרנות מתקיימים מפגשים וסדנאות עם היוצרות: סדנת כתיבה, משחק מול מצלמה ווידאו תרפיה.

מתי: 13-9 בדצמבר

לפרטים: 40-25 שקל, באתר הפסטיבל, אינסגרם: jwffestival#

 

 מתוך הסרט מבעד לעדשה: סיפורה של לי מילר    

 

מחווה למוזיאון הסגור מהגליל העליון

אתר נהריים בגשר (גשר הישנה) בעמק המעיינות מארח את המפגש "מוזיאון בגלות" בחדר האוכל ההיסטורי. מחווה למוזיאון הטבע "בית אוסישקין" בקיבוץ דן שסגור כבר למעלה משנה בעקבות המלחמה. במסגרת המפגש הרצאתו של סער נודל על תולדות המוזיאון, המבנה האדריכלי, אוספים, תערוכות, תרבות תחת אש ומה צופן העתיד. הצצה אל התערוכה שנותרה מאחור. בנוסף, יתקיים סיור מודרך לאחר ההרצאה.

מתי: 29 בנובמבר, 10:00

לפרטים: 20 שקל (סיור 25 שקל), טל. 072-3944141

 

תערוכת we are nova בבית חיל האוויר

עמותת קהילת שבט נובה בשיתוף בית חיל האוויר ועיריית הרצליה מציגים את התערוכה WE ARE NOVA בבית חיל האוויר הרצליה. יצירותיהם של שורדי ושורדות קהילת נובה, בני משפחותיהם ומשפחות שכולות. בין המציגות - האמנית ציפי אהל, שנכדה, אלון אהל שהיה בנובה ונחטף מהמיגונית ברעים ועדיין חטוף בעזה. במסגרת התערוכה יתקיים פרויקט זיכרון בשם "סיפורי נובה", שבו משתפים שורדי המסיבה את סיפורם האישי ואת מסע ההתמודדות שלהם מאז. חלק מהמציגים בעלי רקע באמנות - סטודנטים מבצלאל ושנקר, חלקם ללא רקע מקצועי פורמלי והגיעו ליצירה מתוך תהליך ריפוי.  בנוסף, תוצג בימי התערוכה גלריה וירטואלית ARVR של שורדי ושורדות הנובה במשקפי שניתן לצפות בה במשקפי VR, מחשב או טלפון נייד.

מתי: נובמבר-דצמבר, ראשון-חמישי 17:00 -22:00, שישי, 14:00-10:00       

לפרטים: כניסה חופשית

 

יצירת האמנית ציפי אהל - תפילת אם    צילום: דוברות עיריית הרצליה

 

דני סנדרסון חוזר אל מערת צדקיהו 

דני סנדרסון מעלה מופע במערת צדקיהו בירושלים עם מיטב שיריו מכל הזמנים, ההרכבים והתקופות, מתובלים בחוש ההומור האופייני לו. סנדרסון, כתב והלחין מעל 300 שירים מתוכם מעל 80 הפכו ללהיטי ענק . במופע הוא מבצע  את שיריו מכל הזמנים מלהקות כוורת, גזוז ודודה. בין השירים: "נתתי לה חיי", "זאת שמעל המצופה",  הגלשן שלי", "זה הכל בשבילך", "הלא נודע", "אלף כבאים", "יו יה", "חללית", "דון קישוט" ונוספים. שאטלים ללא תשלום יצאו מרח' שבטי ישראל 14 עד למערת צדקיהו וחזרה, החל מהשעה 20:00, ויחזירו את הקהל אל רח' שבטי ישראל בסוף המופע.

מתי: 26 בדצמבר, 21:00

לפרטים: 105 שקל, 6226*

 

 דני סנדרסון      צילום: ורדי כהנא

 

הגלריה החדשה סדנאות האמנים טדי בירושלים - יהודה בקון ופרגמנטים מהעבר

שגרירות צ'כיה בתל אביב בשיתוף עם הגלריה החדשה טדי, עיריית ירושלים, מציגה את התערוכה "יהודה בקון ופרגמנטים מהעבר." התערוכה מציעה נקודת מבט על מורשתו של האמן, הפרופסור וניצול השואה יהודה בקון, שעבודתו משקפת אמונה עמוקה באנושות. לצד יצירותיו של בקון מוצגות עבודות של שבעה אמנים עכשוויים מישראל ומצ'כיה, החוקרים את מושגי הזיכרון, הזמן והזהות דרך ארכיונים משפחתיים וסיפורים אישיים. בין האמנים המשתתפים: מתי אלמליח, פאבל באנקה, מאור,  נוהר כהן, ורדנה סימוניאן, סשה רובינה, פבלה אלעמי שפינר.

מתי: פתיחה 22 בנובמבר, 11:00

לפרטים: הגלריה החדשה סדנאות האמנים טדי, אצטדיון טדי שער 22 

 

 צילום: האמן סשה רובינה 

  

כניסה לעשרות אתרי מורשת בכל הארץ לאזרחים ותיקים ב-15 שקל

המועצה לשימור אתרים, בשיתוף משרד המורשת, מקיימת את חודש האזרח הוותיק באתרי המורשת ברחבי הארץ. עשרות אתרי מורשת, שחושפים את הסיפורים על ההתיישבות בארץ מאמצע המאה ה-19 והמאבק להקמת המדינה, חיבור לשורשים העמוקים של המורשת הישראלית. הזדמנות לחוות את ההיסטוריה דרך האנשים, המקומות והאירועים המרכזיים בתולדות המדינה.

מתי: עד 30 בנובמבר

לפרטים: 15 שקל כניסה, הביקורים מיועדים ליחידים ולקבוצות, בהצגת תעודת אזרח ותיק ובתיאום מראש באתר המועצה לשימור אתרים