קיץ של תרבות, מוזיקה וטבע בכל רחבי הארץ
מפסטיבל בין הכרמים בגליל ועד מופעי רחוב בירושלים, מהצגות ילדים ועד תערוכות עכשוויות – אירועי הקיץ של 2025 מציעים שפע של תרבות, נופש ויצירה לכל גיל ובכל סגנון
פסטיבל בין הכרמים חוזר – שבוע של מוסיקה, טבע ויין במרום הגליל
פסטיבל בין הכרמים שב למרום הגליל, עם ארבעה מופעי ענק ושורת אירועים מיוחדים. בכל ערב – שני מופעים על במה אחת בכרטיס אחד, מול נופי יער עין הוזים. הפסטיבל ייפתח במופע זריחה באמפי ליבנים עם מוש בן ארי, וימשיך עם עמיר בניון ואלייצור (10.8), שרית חדד וטונה (12.8), ומופע נעילה עם מארק אליהו ואמיר דדון ולאחריהם בניה ברבי (14.8). במתחם – שדרת יקבים, גבינות, אוכל רחוב ודיג'יי מחמם. האירועים הנלווים: יער החוויות, חגיגה לובית במושב עלמה, ערב יין בפארק האזורי, הופעת הרוק של Minerva, ומחזה "בית הבובות" באמירים.
מתי: 14-8 באוגוסט
לפרטים: אתר פסטיבל בין הכרמים 2025
שרית חדד, פסטיבל בין הכרמים צילום: יריב פיין וגיא כושי
פעילויות קיץ בגנים הלאומיים
רשות הטבע והגנים מזמינה את הציבור למגוון פעילויות בטבע, המותאמות לשעות הנעימות של אחר הצהריים והערב. בין האירועים: "נארי" – מיצב וידאו־סאונד של עידן רייכל בבית גוברין; "לילות שאן" – סיור אור-קולי בבית שאן; סיורים בין פסיפסים באתר השומרוני הטוב; חוויה אינטראקטיבית בעינות צוקים; "שקיעה עם טעם" בהר גריזים; "משקיעה לזריחה" במצדה מערב; ואתגר מצדה למיטיבי לכת. בתל ערד: סוף שבוע עם סדנאות, לינה וצפייה בכוכבים.
לפרטים: הכניסה לפעילויות כרוכה ברישום מראש באתר, ומומלץ לבדוק שעות פתיחה.
טיפוס יתדות במצדה צילום: רונית סבירסקי
חוזרים לפסגה באתר החרמון
אתר החרמון שב לפעילות מלאה אחרי שנתיים מאתגרות ופותח את אוגוסט עם שורת פעילויות מרעננות בגובה 2040 מטר מעל פני הים. אטרקציות לכל המשפחה: סיורים מודרכים ללא תשלום, מזחלות אקסטרים, סקיי ריידר עם משקפי VR, קרטינג ואבובי קיץ. בנוסף: סדנאות ג'אגלינג ובועות סבון, פעילויות יצירה והדרכות טבע (ב'-ה', 4–28.8). הסיורים יוצאים פעמיים ביום (11:00, 13:00) מהרכבל העליון. יש להירשם מראש ולהגיע עם נעלי הליכה ולבוש חם.
מתי: בכל ימות השבוע במהלך אוגוסט
לפרטים: הכניסה לאתר ללא תשלום, מתקנים בתשלום, 1599-550-560
מזחלות אקסטרים בחרמון צילום: רונית סבירסקי
האופרה הישראלית נועלת את העונה עם "אמהות" – קולן של נשות בראשית
האופרה הישראלית חותמת את עונתה ה־39 עם "אמהות" – אופרה ישראלית מקורית מאת דוד זבה ובבימוי שירית לי וייס שתעלה בבית האופרה בתל אביב. היצירה מעמידה במרכז את הנשים מספר בראשית – אלה שקולן הושתק או נשכח – ומעניקה להן את הבמה לספר את סיפורן מזווית נשית, מרגשת ונוקבת. האופרה משלבת שירה, דיבור ומונולוגים בליווי נגני התזמורת הסימפונית הישראלית ראשון לציון. משתתפות בה זמרות האופרה ושחקניות תיאטרון גשר.
מתי: 22, 23, 25, 26 ביולי
לפרטים: 03-6927777
האופרה "אמהות" צילום: יוסי צבקר
מוצרט חוזר לעיר – קונצרט סיום העונה של הסימפונית ראשון לציון
התזמורת הסימפונית הישראלית ראשון לציון תנעל את העונה בקונצרט חגיגי מיצירות מוצרט, בניצוחו של דן אטינגר. בתוכנית: הסימפוניה הדרמטית מס' 40, מהבולטות ברפרטואר הקלאסי, והסימפוניה מס' 41 – "יופיטר", שחותמת את יצירתו הסימפונית של מוצרט ונחשבת לפסגת הגאונות המוזיקלית. שתי היצירות נכתבו בקיץ 1788, בשיא סערה אישית ויצירתית של המלחין הדגול.
מתי: 24 ביולי, 20:00 – בית האופרה ת"א, 25 ביולי, 12:30 – היכל התרבות ראשון לציון
לפרטים: אתר הסימפונית ראשון לציון
המנצח דן אטינגר צילום: באדיבות הפילהרמונית של שטוטגרט
שלושה מופעי מחול מלהקת קמע במרכז סוזן דלל
להקת המחול קמע מציגה שלוש יצירות שונות ומגוונות מאת הכוריאוגרף תמיר גינץ ואורחים בינלאומיים. "גליץ'" הוא מופע סוחף לנוער ולכל המשפחה, שמפגיש את הקהל עם עולם בית הספר ההתיכון דרך מחול, סיפור ועל הבמה – לצלילי להיטים עבריים מוכרים. "קומזיץ" מבקש לייצר מעגל שייכות וקרבה במופע בזירת 360°, עם מוזיקה חיה ותחושת ריטואל. "גודאני & פוניאדקיס" הוא ערב של מחול עכשווי עוצמתי, המציג בכורות של כוריאוגרפים בינלאומיים מובילים מאיטליה וצרפת.
מתי: 29 באוגוסט, 11:00 – "גליץ'" , 14:00 – "קומזיץ", 30 באוגוסט, 20:30 – "גודאני & פוניאדקיס"
לפרטים: אתר להקת קמע
המופע "גליץ'" של קמע צילום: כפיר בולוטין
דם, גזע ודמעות – טיפול המרה קוודרופוני
אמנית הסאונד מאיה דוניץ מציגה מיצב חדש ב"גלריית הסאונד בית התה" בבית הנסן, כחלק מאירועי "דורבנות" לציון 25 שנה לפרס ספיר. היצירה משתמשת בהקלטות של סופרי פרס ספיר ומזמינה את המבקרים למסע קולי המשלב ספרות, מוזיקה ותודעה אישית. פתיחה חגיגית בשני ערבים עם מופע אורקולי בעיצובו של יאן בולוטוב.
מתי: 30-31 ביולי, החל מ-20:00, ולאחר מכן מדי ערב עד 30 באוקטובר, 17:00–23:00.
לפרטים: הכניסה חופשית, אתר בית הנסן
בית הנסן צילום: רונית סבירסקי
פסטיבל שפת רחוב – מופעים וסדנאות בלב המרחב הציבורי
הסטודיו הנודד, פועל בשיתוף אגף תרבות, תנועת תרבות, עמותת בר קיימא ותחנת הרכבת בירושלים. סיום שנה עם פסטיבל שפת רחוב – שלושה ימים של מופעי פרפורמנס, מחול ותיאטרון בלב המרחב העירוני, פתוחים לקהל וללא במה סגורה. כ-50 משתתפים, בני 10–70, יציגו יצירות שנולדו בתהליכי יצירה שנעשו כולן ברחוב. המופעים משתלבים בין תנועת העוברים והשבים, ומזמינים את הקהל להיות חלק מהרגע האמנותי.
מתי: 15 ביולי, כיכר ציון (19:00–20:30), 16 ביולי, תחנת רכבת יצחק נבון (18:00–20:00) 17 ביולי, גן הפעמון (17:00–20:00)
לפרטים: אתר פסטיבל שפת רחוב
"סדרתרבות" בירושלים – קיץ של יצירה ירושלמית
פסטיבל "סדרתרבות" 2025 יתקיים בעשרות מוקדים ברחבי ירושלים – מוזיאונים, פאבים, מוסדות תרבות ומנהלים קהילתיים – עם יותר מ-200 יוצרים ירושלמים. בין האירועים: קונצרט-קולנוע עם סצנות בלתי נשכחות מירושלים בקולנוע ובטלוויזיה, כנס לריפוי הלב, סיורים ליליים בעין יעל ובאתרים נסתרים בעיר, קבלות שבת מוזיקליות, אופרת ראפ חברתית, מיצג פסלים רובוטיים המשלב סיור בתערוכת רובוטים שעוצבו כחיות מכניות ונוספים.
מתי: 6 באוגוסט – 18 בספטמבר
לפרטים: אתר הקרן לירושלים
תערוכת החיות הרובוטיות צילום: רונית סבירסקי
ווטרלנד בלילה – פארק המים של אילת זורח באור חדש
פארק המים ווטרלנד באילת פותח את שעריו גם בשעות הערב ביולי–אוגוסט, ימי שלישי וחמישי, 17:00–21:00. מגלשות ענק מוארות, בריכת גלים, מתחם ילדים עם אבובים מתנגשים, בר צ'יל אאוט, מזון מהיר.
לפרטים: אתר ווטרלנד אילת
פארק ווטרלנד אילת צילום: יוד צילומים
קיץ חווייתי בחבל מודיעין
בחבל מודיעין, מתקיימים בקיץ ערבי מוסיקה חיה ואוכל מקומי, לצד סדנאות יצירת טרריומים, סדנאות הנבטה, סיורי עששיות וארכיאולוגיה, ובישול בטבע. כל הפעילויות מתקיימות בשעות הערב, כשהמזג נעים. במסעדת BENNO במושב בית נחמיה, מתקיימות מסיבות קיץ עם מוזיקה חיה ו-DJ, לצד תפריטי קיץ. במחלבת מרקוביץ בנחלים, בימי שישי בבוקר, מוצעים דוכני אוכל עם גבינות, ירקות, יין ועוד. במושב רינתיה מוצעות סדנאות טרריומים ביואקטיביים, ובנאות קדומים מתקיימים סיורי טעימות, סיורי עששיות וסיורי ארכיאולוגיה לכל המשפחה. כמו כן, בחווה ההידרופונית "שורש ועלה" ביער בן שמן מוצעות סדנאות הנבטה וטיפוח ירקות ללא אדמה.
מתי: יולי–אוגוסט 2025
לפרטים: אתר עמותת התיירות חבל מודיעין
"שורש ועלה" במודיעין צילום: גיא הורוביץ
מהגליל ללב הבמה: אנסמבל 'מקאמאת' בפסטיבל ישראל
אנסמבל 'מקאמאת' מצפת, בית ספר למוזיקה מהמזרח, נבחר להשתתף במופע "אנשי המוזיקה" בפסטיבל ישראל – פרויקט מוזיקלי-חברתי שנולד לאחר אירועי 7.10. הפרויקט מאיר יוצרים מהצפון, שפנו לכתיבה ולבמה בתקופה מאתגרת. המוזיקאים של מקאמאת, שהמשיכו להופיע וללמד גם בתקופת הלחימה בצפון, יופיעו לצד לאה שבת, עמיר לב, דניאלה ספקטור, ג'יין בורדו, שאזאמאט ורם חלבי. לדברי מנהל בית הספר, ניסים לוגאסי, "המוזיקה הפכה לחיבור ולריפוי עבור כולם". המופע יתקיים ב־17.7 ברחבת תיאטרון ירושלים וב־7.8 באמפיתיאטרון תל חי. בהמשך הקיץ יופיע האנסמבל גם בפסטיבל בין הכרמים ובפסטיבל הכליזמרים בצפת.
מתי: 17 ביולי ו־7 באוגוסט
לפרטים: אתר פסטיבל ישראל
אנסמבל 'מקאמאת' מצפת צילום: רונית סבירסקי
פסטיבל תיאטרון החופש הגדול – ראשון לציון
פסטיבל תיאטרון החופש הגדול ה-12 מתקיים בהיכל התרבות מאיר ניצן ראשון לציון עם ארבעה ימים של חוויות תרבותיות לכל המשפחה. הפסטיבל כולל הצגות ילדים המבוססות על קלאסיקות אהובות כמו "אלוף העולם" ו"בן המלך והעני", לצד מתחם חוויות ממוזג עם עמדות יצירה, משחקי חשיבה, פעילויות אינטראקטיביות ועוד. כל כרטיס כולל גם הצגה וגם כניסה לפעילויות.
מתי: 24–27 באוגוסט, החל מ־10:00
לפרטים: אתר תיאטרון החופש הגדול
חוצות היוצר – עולם הילדים
פסטיבל חוצות היוצר בירושלים מזמין את המשפחות להגיע מוקדם וליהנות מעולם הילדים – מתחם קסום עם מבוך, משחקי רצפה ענקיים, פינות יצירה, פינות צילום, בית בובות ועוד הפתעות. בנוסף, יתקיימו שתי הצגות ילדים בכל יום בשעות 17:30 ו־18:30 (למעט מוצ״ש). הזדמנות לשלב בילוי משפחתי עם יצירה, דמיון והופעות חיות באווירת הפסטיבל.
מתי: במהלך ימי הפסטיבל (למעט מוצ״ש)
לפרטים: אתר חוצות היוצר
מוזיאון האשליות – תעתועים והפעלות
מוזיאון האשליות בנמל תל אביב מציע חוויה המשלבת אטרקציות שונות ביניהן: אשליות גובה, היפוך, אינסוף, ריחוף ועוד. המוזיאון מציע חוויה שכלית שמתפעלת את כל החושים וגורמת למבקרים להטיל ספק בחושיהם. מתאים מגיל שנה וחצי.
מתי: ימי שישי: 09:00 -16:00, ראשון-חמישי, שבת: 09:00 -19:00
לפרטים: באתר מוזיאון האשליות ( כניסה בתיאום מראש בלבד)
מוזיאון האשליות צילום: רונית סבירסקי
4 תערוכות יחיד חדשות בגלריה העירונית רמת השרון
הגלריה לאמנות עכשווית מציגה ארבע תערוכות יחיד סביב מושג הארעיות: נועה בן־נון מלמד יוצרת נופים פנימיים פנטסטיים; נעה רז מלמד חורצת דימויים גאולוגיים באספלט; רן סלוין משרטט מסע אורקולי קסום במזרח; ואליה בלוך יוצקת רהיטים מזכוכית כחקר שבריריות הבית. אוצרת: רחל ששפורטה
מתי: פתיחה 9 במאי, 11:00 , כתובת: שדרות ויצמן 20, רמת השרון
לפרטים: כניסה חופשית, אתר העירייה או עמוד הפייסבוק של הגלריה
יצירת האמנית נועה בן-נון מלמד
כשאמא באה הנה – שרים ומספרים נעמי שמר
אריאל הורוביץ והלהקה ״האחיות שמר 24״ מעלים מופע מוזיקלי לציון 20 שנה לפטירתה של נעמי שמר. במופע שזור בהומור וגעגוע, נחשפים סיפורים מאחורי השירים, לצד ביצועים עכשוויים מלאי אהבה ואופטימיות. המופע מחבר בין הדור של שמר ליוצרות צעירות שמביאות לבמה רוח נשית, רעננה ומהפכנית. אורחת מיוחדת: נורית גלרון. שירים, צחוק, דמעות ותחושת געגוע לארץ ישראל היפה והנשכחת.
מתי: שלישי, 22 ביולי, 20:30, היכל התרבות כפר סבא
לפרטים: כרטיסים באתר קופת ת״א
אריאל הורוביץ צילום: יפעת גולן
אישה. עוצמה. זהות – מקבץ תערוכות חדש במוזיאון ינקו-דאדא
מוזיאון ינקו-דאדא בעין הוד פותח בשבת 26 ביולי מקבץ חדש הכולל ארבע תערוכות יחיד של אמניות ישראליות, העוסקות בגוף, מגדר, דימוי נשי, זיכרונות ואקטים של שחרור ועצמה. רויטל לסיק יוצאת למסע אלגורי ב"גן האם", נעה נטע מואטי בוחנת אידאלים של גוף בעולם וירטואלי, שרית אכטנברג חוזרת לזיכרונות ילדות דרך גוף האם, ואתי גדיש דה לנגה מציבה דמויות עץ היברידיות בחזית השיח על גוף נשי ועצמאות. אמנות חתרנית, חומלת ובועטת – בין פנטזיה למציאות, בין עבר לעכשיו.
מתי: פתיחה בשבת, 26 ביולי בשעה 12:00. התערוכות יוצגו עד סוף נובמבר
לפרטים: טל' 04-9842350
יצירת האמנית נטע מואטי צילום: נועה מואטי
פעילויות לכל המשפחה בנאות קדומים
שמורת נאות קדומים מציעה פעילויות ייחודיות בטבע לכל המשפחה בשעות אחה"צ והערב: סיורי ליקוט וטעימות, סיורי עששיות, חוויית דבוראות, סיור ארכיאולוגי פעיל, ניווט לילי בשטח ואירוע מיוחד למבוגרים בט"ו באב – "ליל אהבה" עם סיפורים, מוזיקה חיה ואוכל בין הכרמים.
מתי: יולי אוגוסט
לפרטים: אתר שמורת נאות קדומים
חפירה ארכיאולוגית צילום: באדיבות נאות קדומים
קבלת שבת ישראלית בצוותא עם אורי משגב
קבלת שבת מיוחדת תתקיים בצוותא ביום שישי 18 ביולי בהנחיית אורי משגב. האורחת המרכזית תהיה נגה פרידמן, שאיבדה את בן זוגה עידו רוזנטל ב-7 באוקטובר. נגה תבצע שני שירים מקוריים בהופעה חיה מתוך אלבום חדש שבדרך. עוד יתארחו: רא"ל במיל' משה (בוגי) יעלון וח"כ והשרה לשעבר לימור לבנת. האירוע יכלול תכנית אמנותית, ראיונות אישיים, שירים, וסיפוריהם של מי שחווים את התקופה מקרוב.
מתי: 18 ביולי, יום שישי, בשעה 13:00
לפרטים: אתר צוותא
נגה פרידמן, קבלת שבת בצוותא צילום: סבין שרון
הארגז של ביאליק – תיאטרון אורנה פורת לילדים ולנוער
הצגה הילדים "הארגז של ביאליק" תתקיים במוזיאון ארץ ישראל בתל אביב. מופע תיאטרון מלא דמיון, בובות וכלים, מובא סיפורו של בן מלך שהביא את בשורת הבצל לממלכה שלא טעמה בצל מימיה. סיפור על טוב לב מול חמדנות, בהשראת שיריו של ביאליק: "בערוגת הגינה", "נדנדה", "קן לציפור", "מעבר לים" ועוד. מתאים לגילאי 4 ומעלה.
מתי: 18 ביולי, יום שישי, בשעה 10:00
לפרטים: אתר תיאטרון אורנה פורת
הצגת הילדים "הארגז של ביאליק" צילום: יוסי צבקר
הייתי פעם ילד – שירי אריק איינשטיין לקטנים ולגדולים
המוזיקה הנצחית של אריק איינשטיין חוזרת לבמה במופע מוזיקלי חדש לילדים ולמבוגרים, בהפקת מקור של בית אריאלה. ארבעה מוזיקאים – עידו מוסרי, דניאל רובין, נדב הולנדר ויונדב הלוי – מבצעים את שירי הילדים האהובים שכתב איינשטיין בשיתוף עם רכטר, קלפטר, שם טוב לוי, גבריאלוב ושלום חנוך. המופע משלב סיפורים על חייו ודמותו של איינשטיין, וביצועים לשירים: "שבת בבוקר", "עוף גוזל", "גברת עם סלים", "שלוש ארבע ולעבודה" ועוד.
מתי: 19 ביולי, שבת, בשעה 10:30
לפרטים: עמוד המופע באתר בית אריאלה
פעילויות חינמיות ואירועים לכל המשפחה ברמלה
עיריית רמלה מזמינה את תושבי העיר ואורחיה ליהנות מקיץ עשיר בפעילויות חינמיות ואירועים לכל המשפחה: מופעים פתוחים תחת כיפת השמיים (בניה ברבי, ישי לוי, מני ממטרה), מופעי ילדים (מיקי, קופיקו), מרגול בהיכל (20.8), סטנד-אפ בעיר העתיקה (ימי חמישי ביולי), הרקדות קיץ (ימי רביעי), והפנינג לילדים עם צרכים מיוחדים (26.8). בשכונות: מופעים, הפעלות ואמנים אהובים מדי ערב. בנוסף, אתרים היסטוריים מחודשים: בריכת הקשתות, המגדל הלבן, מוזיאון רמלה החדש ומוזיאון המשאיות. רוב הפעילויות חינם, חלקן בעלות סמלית
מתי: יולי - אוגוסט
לפרטים: אתר גו רמלה
בריכת הקשתות ברמלה צילום: רונית סבירסקי
פסטיבל מנופים – חמישה ימים של אמנות, מוזיקה ופרפורמנס בירושלים
פסטיבל מנופים לאמנות עכשווית בירושלים חוזר זו השנה ה־17 עם חמישה ימים של מופעים, תערוכות ויצירה מקורית תחת הכותרת "נקודת קיצון". בערב הפתיחה יושק מתחם האמנות החדש "בוסתנא" על גג בתלפיות עם הופעת להקת Orphaned Land. בין האירועים: מופעי בכורה, השקת אלבומים, מיצבים רב־תחומיים, מופעי דראג, הרכב Tatran, המופע "הפחד מהריק" של רועי ריק, וסיורי אמנות בגלריות. הפסטיבל, בניהולן של לי היא שולוב ורינת אדלשטיין, יתקיים במוקדים שונים ואתרים מיוחדים ברחבי העיר.
מתי: 22–26 ביולי
לפרטים: באתר פסטיבל מנופים לאמנות עכשווית בירושלים
מיכל קרניאלי צילום: אורי די וינצ'נזו
אליפות הדריפטים מתקיימת במועד חדש
בשל המצב הביטחוני ובהתאם להנחיות פיקוד העורף, אירוע הספורט המוטורי הגדול: Drift Fest – יתקיים ברחבת היכל טוטו חולון ב-16-15 ביולי ולא במועד המקורי שנקבע. זוהי אליפות ישראל בנהיגת דריפטים בהשתתפות מיטב נהגי הדריפט בישראל. הם יתחרו בהחלקות מדויקות במכוניות עוצמתיות. קרבות ראש בראש, תצוגת רכבים נדירים ומשופרים, תאורה ואפקטים. האירוע, בהנחיית דורון קאופמן ופרשנות של בועז קורפל. במקום יהיו דוכני אוכל ומוזיקה.
מתי: 15–16 ביולי, היכל טוטו חולון
לפרטים: אתר RACE MASTERS
אליפות ישראל בדריפטים צילום: רונן טופלברג
העורף – הצגה חדשה בצוותא
רבקל’ה ואליהו, זוג קשישים, מגלים ביום שבת בבוקר שהוכרזה מלחמה. בעוד אליהו נחוש לצאת לחזית, רבקל’ה רוצה לעבור לדיור מוגן. סביבם – שעון שעצר, מכולת שנעלמה וריח שרוף שחודר את הסלון. המחזה בוחן את תחושת חוסר האונים של דור המבקש לעזור אך ניצב מול מגבלות הגיל, במציאות שבה גם הזמן נכנע. מחזה על אהבה ארוכת ימים, זיכרון מתעתע וגוף בוגדני, שנכתב במסגרת יוזמת מפעל הפיס ל"תגובה נגדית" לאירועי 7 באוקטובר.
מתי: 23, 24 ביולי, 29 באוגוסט
לפרטים: אתר צוותא
"סיפורי אהבה" – תערוכת הקיץ של המוזיאון לאמנות האסלאם בירושלים
אהבות בלתי אפשריות, שיגעון, שירה ומוות – התערוכה מציגה את ארבעת סיפורי האהבה הגדולים של המזרח התיכון בימי הביניים, לצד עבודות עכשוויות, מיניאטורות נדירות, כתבי יד, פריטים חושיים ודיורמות תלת ממדיות.
מתי: 22 ביולי 2025 עד 31 בינואר 2026
לפרטים: אתר מוזיאון האסלאם
יצירת האמנית מיכל חלבין The Lovers צילום: מיכל חלבין
PianoFestArad – הפסטיבל הבינלאומי לפסנתר ערד
הפסטיבל הבינלאומי לפסנתר למצוינות מוזיקלית חוזר לערד בין התאריכים 25 ביולי עד 1 באוגוסט עם שורת קונצרטים, כיתות אמן והרצאות של פסנתרנים מהשורה הראשונה מהארץ ומחו"ל. במוקד: קונצרט מרגש לזכר החטופים, תחרות קונצ'רטו עם הסינפונייטה הישראלית באר שבע, וקונצרט נעילה עם יוני רכטר. מדי יום: הרצאות (14:00, ללא תשלום), קונצרטי תלמידים (16:00, ב-25 ₪) ורסיטלים בערב (ב-50 ₪). מיזם מרגש בהובלת הפסנתרנית ד"ר מיכל טל המחבר בני נוער ופסנתרנים עולמיים לצלילים של תקווה מהנגב.
מתי: 25 ביולי עד 1 באוגוסט
לפרטים: באתר פסטיבל לפסנתר