מסעדות בשרים - חגיגה לקרניבורים

 

רק בשר. לאוהבי הסטייקים מוגשת רשימת מסעדות בשרים ברחבי הארץ

 

מה יש בו בדבר המדמם הזה שהופך אותו לכל כך נחשק וסקסי. השפים יכולים להכין מנות מורכבות ומענגות אבל אלה יתגמדו נוכח סטייק נימוח, עשוי במידה המדויקת וסמוק ממחמאות. הסטייקוהלים יתפלספו שעה ארוכה על פיסת בשר משובחת וירוצו לתאר לחברה. זהו כנראה ההסבר לתופעה של פריחת מסעדות שמתמחות בבשרים למרות מתח הרווחים הנמוך שהמנות האלה מפיקות עבורן.

 

פלטת בשרים     צילום: רונית סבירסקי

פרסקו בר בשר

השף אליעזר לויה חבר אל בעלי רשת המעדניות "קרל ברג" ופתח מסעדת בשרים רומנית-בלקנית ברחובות. הבשר מגיע מידי יום ממפעלי קרלברג בבעלות משפחת אברמוביץ, המתמחים בבשרים כבר 61 שנה. 14 סניפי הרשת מציגים מגוון רחב של בשר טרי ובבשר לבן, נקניקים ונקניקיות בכבישה מכאנית וידנית, יישון, עישון וקירור של בשר. לויה מתמחה בעיקר בטיפול בבשר לבן ומגיש ספריבס ובייבי ריבס במגוון מרינדות. לבשרים מתלווה בר סלטים בלקניים, חמוצי הבית, נקניקים, דגים מעושנים ולחמים. לא כשר. הרצל 23, רחובות. טל. 08-9349788

 

 

הדסון בראסרי

השף עמיר אילן שהוביל את דיקסי בתל-אביב בעשר השנים האחרונות פתח לפני כחצי שנה את מסעדת הדסון-בראסרי אמריקאי ברמת החי"ל. אילן, שאהבתו ומומחיותו הגדולה היא בשרים מפרק ומיישן את הנתחים בחדרי הקירור של המסעדה. הבשרים מופיעים בתפריט נפרד שמתחלף מדי יום ומפרט את הנתחים שהגיעו לדרגה האופטימלית. אילן גם מקיים סדנאות בשרים, תהליכי יישון, הבחנה בין סוגי נתחים שונים והתאמתם לדרגות הצלייה. לא כשר. הברזל 29, רמת החי"ל, טל. 644473303-

 

 בנדיקט בייקון של הדסון     צילום: דניאל לילה

 

בשר

במסעדת BASAR אפשר לבחור את נתח הבשר, לצפות בחיתוכו ולבלוע את הרוק עד שהוא מאושר לאכילה. במרכז המסעדה בר גדול עם מקרר שבו מוצגים בשרים טריים ומיושנים ולצדו גריל פחמים. ישנה גם פלנצ'ה מסורתית לאלה שמעדיפים צלייה על פלטה לוהטת. מאכלים בלקניים של שף המסעדה יחיאל פילוסוף הם להקת החימום: איזוורה- גבינה עם בצל ירוק בנוסח בולגרי, קיופולו- חצילים וירקות טריים, עלי גפן ברוטב אגריסטדה, לביבות פראסה ברוטב לימון וממולאים בנוסח הבלקן. לא כשר. מונטיפיורי 29, פינת יבנה, תל אביב, טל. 03-5252569

 

 אנטריקוט של בשר     צילום: שי בן אפרים

 

מיט בר

מסעדת מיט בר בשדרות חן בתל אביב היא אחת ממסעדות הבשרים הותיקות והטובות בעיר. היא הוקמה לפני 15 שנים על ידי האחים שי ושרון שלומי. הבשורה החדשה שלהם היא מסעדת אחות שנפתחה לאחרונה בהרצליה פיתוח. חלל גדול מעוצב בסגנון ניו-יורקי, נברשת מעבודת פרזול של אמן יפואי, ספות ישיבה רכות בגוון בורדו, רהיטי עץ ופסל כחול של הפסלת עפרה צימבליסטה. את נתחי הבשר הם מיישנים שלושה שבועות ומציעים את הסטייקים לסועדים רק כשהם מגיעים לדרגת היישון המדויקת. ישנם נתחי סינטה, אנטריקוט, פילה, ספריבס, צלעות טלה ופילה לבן. ההמבורגר הביתי עשוי מנתח סטייק עסיסי והנקניקיות האיטלקיות גם הן נעשות במקום. תנור צרפתי "רוטיסרי" מיועד להכנת שיפודים מסתובבים. יינות הבית שרדונה ומוסקט נעשים במיוחד ל"מיט בר" על ידי היינן רן צימבליסטה. לא כשר. הסדנאות 4, הרצליה. טל. 09-9568844

 

חיים נלו

נוסטלגיה שעשתה קאמבק היא מסעדת חיים נלו. תאריך הלידה של המיתולוגית נרשם ב-1960 וגרם לתל אביבים להתאהב בקבב רומני, סטייק לבן עם הרבה שום וחלקים פנימיים של בקר. אחר כך יצאו בנלו עם סטרט אפ של סטייק בפיתה ולפני שנתיים דמם הגריל. לאחרונה הציתו הבנים דב ועופר את אש הגחלים מחדש. המקום מעוצב ברוח הקדמה אבל המנות הקלאסיות נותרו: קבב רומני, צלע לבן, סינטה פרפר לבן, אנטריקוט ממבכירות, איקרה וחמוצים בלקניים. לחובבי הז'אנר גם הסטייק בפיתה על המפה. לא כשר. דרך אילת 11, תל אביב. טל. 03-5101919

 

 קבב רומני של נלו    צילום: דניאל לילה

 

ביסטרו מינוס 200

כבר בכניסה לקיבוץ עין גב מריחים את הגריל של השף אלפונסו. המסעדה ממוקמת על שפת הכנרת נוגעת במים. השולחנות ניצבים על מפלסי מדרגות בגבהים שונים תחת כיפת השמים ואלה שרוצים תקרה מעל לראשם יכולים לשבת בתוך מבנה כפרי מאבן. מעוררי התיאבון הארגנטינאים נוסח נקניקיות הצ'וריסוס, האמפנדס, רוטב הצ'ימצ'ורי והחריף של הבית פותחים את הקנה. אחריהם מוגשים נתחי סינטה ואנטריקוט עשויים בשיטה הדרום אמריקנית. לא כשר. קיבוץ עין גב. טל. 04-6658037

 

בשרים

מדרחוב הבנים של טבריה שהדגים היו גולת הכותרת שלו במשך שנים קיבל לאחרונה תוספת בשרית. "בשרים" נפתחה על ידי חיים ושולי סוקי שהיו בעליה של מסעדת שרי הוותיקה. מסעדה רחבת ידיים מעוצבת בריהוט עור ועץ בחלל הפנימי ובכיסאות רטן ועץ בחוץ. חדר פרטי לאירועים עד 50 סועדים עם מכשור אלקטרוני עכשווי. נתחי הבשר מונחים על גריל חדיש, סינטה, אנטריקוט ופילה לפי משקל וכך גם השיפודים שנמדדים לפי משקל. מנות ראשונות של סלטים תוצרת בית ביניהם: חצילים מסוגים שונים וסלט ביצים עם תפוחי עץ. כשר למהדרין. מדרחוב הבנים 5, טבריה. טל. 6791500 -04

 

כפר הנופש רמות

כפר הנופש רמות משלב את ההרכב המנצח של נוף, בשרים ורומנטיקה. על מצוק שממנו רואים את צורת הכינור השלם של הכנרת נבנו וילות רומנטיות. לאחרונה הושלמה הקמת 25 בקתות של'ה דלאקס, 18 בקתות טבע וביסטרו בשרים כשר שממוקם על קצה המצוק ופתוח גם לאורחים מבחוץ בשם "של'ה ביסטרו". אלי שבת, שהתמחה בשיטת הכנת בשרים, יישון ועישון דרום אמריקני נכנס לנעלי השף. הוא למד את הכנת האסאדו משף דרום אמריקני, בנה מתקן מיוחד לעישון בשרים והיה בעליה של חברת קייטרינג "אליהוס" שהתמחתה בבשרים. הוא מיישן ומעשן את הבשרים בביסטרו החדש. כבר בשעות אחר הצהרים מתחילה הפעילות סביב הגריל. על האסכלות המיוחדות שמוטותיהן בנויות בצורה זוויתית ומונחות במרחק מן הגחלים מניח אלי נקניקיות צ'וריסוס בצורת ספירלה ענקית, צלעות טלה ועופות שלמים. במעשנה מונחים נתחים גדולים של אסאדו. לקראת שעה הארוחה מתווספים סטייקים של סינטה ואנטריקוט. בתחילת הארוחה מוגשת פוקצ'ה ביתית ובר סלטים פתוח בשיטת אכול כפי יכולתך: חצילים קלויים, אנטי פסטי, קישואים מוקפצים, בטטה קלויה וסלט עלים ירוקים. מחבת ברזל כבדה ולוהטת מוגשת למרכז השולחן ובתוכה ספריבס טלה, חזה טלה, צ'וריסוס, נתחי עגל, קבב שנטחן ונעשה במקום ועוף בלימון. מחיר הארוחה 170 ¤ ולילדים עד גיל 12 50% הנחה. סועדים שיעדיפו ללון במקום יוכלו לבחור בין בקתות השל'ה לטבע. סוויטות השל'ה מוקפות בצמחייה ירוקה וכל אחת מהן פרושה על פני 60 מטרים רבועים עם מרפסת פרטית וחלונות גדולים שצופים אל הארבל והכנרת. הן מתוכננות כמתחם פתוח שכולל ג'אקוזי גדול, קמין ברזל, מטבח מאובזר, מכונת אספרסו, פינת ישיבה ומיטה זוגית מול מסך פלזמה של 42 אינץ'. בכל סוויטה יש סאונה יבשה או רטובה, מקלחת גשם וזרמים, חלוקים ונעלי בית. עיצוב חם ועדכני שמשלב רהיטי עץ ועבודות פרזול של אמנים מקומיים מרמת הגולן. שימוש בחומרים טבעיים של עץ, במבוק, אבן וחלוקי נחל. בקתות הטבע קטנות מעט בשטחן ואינן כוללות סאונה. הזמנת מקומות לביסטרו בתאום מראש טל. 04-6732636

 

עב בשר

את השם העברי "עב בשר" בחר המסעדן הוותיק אילן עובד למסעדת הבשרים החדשה שלו. עובד הוא בעליה של מסעדת מוסקט מאודים. "עב בשר" בשותפות עם משה בלו ממוקמת באזור התעשייה פולג בין בניני ההיי-טק צמאי הבשר. לא רק לאלה נועדו הנתחים אלא גם לתושבי נתניה והסביבה. על הקירות תמונות בשחור לבן מארכיון קיבוץ גבעת ברנר שם גדל עובד. גם התפריט מעוצב כאלבום תמונות נוסטלגי. למרות שהמסעדה לא מוגדרת כשרה אין מערבבים בה חלב ובשר. כך מוגש הקרפצ'יו ללא גבינה, אנטריקוט עם רוטב מרסלה, קבב טלה על מצע אורז, פילה בקר עם פירה ובצל מטוגן. המחשב 1, אזור תעשיה פולג, נתניה. טל': 09-8859599

 

סטייק פילה ומח עצם     צילום: רונית סבירסקי

 

 

 

מסעדות בשרים נוספות נפתחו בשנים האחרונות וחלקן מתמחות בנתחים מובחרים של בשרים: NG' בר & בשר' בנווה צדק בניצוחו של השף עידו ארבייט הייתה הראשונה שהביאה את בשורת הפורטרהאוס למרכז. בתפריט אנטריקוט עד 800 גרם, פילה עגל עד 550 גרם, סטייק דבל טי-בון, ספריבס ופורטרהאוס עד 1.2 קילוגרם. לא כשר. טלפון: 5167888- 03

 

מסעדת "פורטרהאוס" בתל מונד. השף יוסי אסרף מיישן בעצמו בשרים מפרות מבכירות. הוא בוחר את הנתחים על פי משקל, צבע ושיוש וגולת הכותרת הם נתחי הפורטרהאוס שמשקלם קילו וחצי. לא כשר. טלפון: 7969666- 09

 

פורטרהאוס    צילום: דניאל לילה

 

  

לאלה מצטרפות מסעדות קצבים שהידועה והמשובחת ביניהן היא לימוזין ברמת ישי, מרינדו בעין גב, דוריס קצבים בראש פינה ומיט שוס בקצרין.