תכנייה מלאה לפסטיבל טעם כנרת ה-8

יום חמישי  6.12.12

 

שפים מבשלים יחדיו ובגוון אישי / מרינדו בנמל, בנמל עין גב / כשר

יום חמישי 6.12.12  19:00, 21:00  (שני סבבים)

שניים שֶפים עם סינור גדול, שניהם מן השפים המובילים בסצינת האוכל הישראלית.   האחד צפוני והשני צפווווני.

גיא בן שמחון ועמיתו עומר מילר ('חדר אוכל' ו'שולחן') ישלבו כישרונות ומעוף לכדי יצירה הרמונית, שהגוונים האישיים עוברים בה כחוט השני, ויבשלו לנו השנה את סעודת פתיחת הפסטיבל (בשיתוף עם יינות יקבי רמת הגולן). תזמינו מקום, יהיה ממממ...עַנג.  

אודות המסעדה: מסעדת מרינדו בנמל ממוקמת על המזח בעין גב ונהנית מן השכנות הממַכרת עם הכנרת החורפית, משבי הרוח, ספינות השייט העוגנות לצד המזח, פנסי סירות הדייגים וקריאות השחפיות ממעל. מרינדו בנמל, מסעדת הבשרים הכשרה, הוקמה כאחותה הצעירה של מסעדת מרינדו, וקנתה לה עד מהרה שם כמקום שחובבי הבשר והיין אניני הטעם אוהבים לבלות בו.

סעודת הפסטיבל בהזמנה מראש בלבד.

ההרשמה לארוחת הפסטיבל באתר מרינדו   www.marinado.co.il , טל' 04-6658037   

  

'כל צבעי המרק' / חגיגה חורפית לכל המשפחה במרכז הקניות והבילוי 'מוּל כנרת', צמח 

6.12.12, מ-16:30 – פעילות חינמית במשחקיה; ולאורך כל ימי הפסטיבל מבצע מרק בצבעים

צעיר ותוסס: מרכז הקניות והבילוי החדש 'מוּל כנרת' חוגג בימים אלה חודשיים של פעילות ומזמין את כל המשפחה לחגיגת מרקים חורפית. פעילות חינם ב'המשחקיה' : שעת סיפור, הכנת סביבונים ופעילות חופשית במשחקיה.

לאורך ימי הפסטיבל: מבצע מרק ב-10 ₪ בלבד!  (רשימת בתי האוכל המשתתפים מתפרסמת בחוברת הפסטיבל ובאתר)

 

יום שישי  7.12.12

שוקולימפיקס / תחרות קינוחי שוקולד בחוות השוקולד גליתא בדגניה ב'

יום שישי  7.12,  10:30  / 20 ₪ להשתתפות בתחרות

לכבוד החנוכה ופסטיבל טעם כנרת מזמינה אתכם גליתא לקחת חלק בהנאה של השוקולד, ולשתף אותנו בסודות המתוקים שלכם. ב-7.12.12 תתקיים תחרות קינוחי שוקולד במתחם גליתא. מהות התחרות – להכין קינוח שיש בו שוקולד. השוקולד יכול להיות בתוך המתכון, יכול להיות קישוט או רוטב בצד, העיקר שיהיה שוקולד.

ישנם שני מסלולים: מסלול ילדים מגיל 7 עד 16, ומסלול מבוגרים מגיל 17 ואילך. את הקינוח מכינים מראש, מגיעים אתו לגליתא חוות השוקולד ומסדרים אותו לשיפוט על שולחנות במקום. שופטי התחרות יעברו, יטעמו ויתנו נקודות.

השופטים בתחרות: הקונדיטור ערן שוורצברד, השף אילן רוברג וגלית אלפרט – שוקולטייר ובעלים גליתא.

כל משתתף יקבל מתנה בשווי 50 ₪, ובנוסף: פרס ראשון במסלול מבוגרים – מיקסר קיצ'נאייד. פרס ראשון  במסלול ילדים – כלי עזר למטבח: פלטות, לקקן, תבנית אפייה ועוד.

לצד התחרות יתקיים באותו היום הפנינג פתוח לקהל הרחב, עם משחקי עץ גדולים ודוכני אוכל. בכל ימי החג יתקיימו בגליתא סדנאות חנוכה: הכנת סביבונים משוקולד, חנוכיות שוקולד על מקל, תמונות של נרות חנוכה, ועוד. בכל ערב תתקיים הדלקת נרות עם האורחים. 

יש להירשם מראש דרך הפייסבוק של גליתא או בטלפון: 04-6755608

 

הכתרת מלך הפויקה / מתחם מרינדו מול קיבוץ עין גב

14.12.12,  החל מ-10:00

התחרות שהפכה למסורת ....גם השנה יוכתר מלך הפויקה במסעדת מרינדו!

תמיד אמרו לכם שאת הפויקה המציאו במיוחד עבורכם? אז אולי גם אתם זכאים להיקרא "מלכי הפויקה". אליפות מלך הפויקה תיערך זו השנה הרביעית בחצר מסעדת מרינדו. כאן, על גדות הכנרת, מוזמנים להתחרות יחידים, משפחות וקבוצות על התואר הנכסף.

רוח צוות, אִבזור מקורי, מקוריות המתכון ואף גורם ההפתעה יהיו חלק ממדדי השיפוט,  וכמובן – הטעם. פאנל השופטים יכלול את מיטב השפים של ישראל, ובין הזוכים בקטגוריות השונות יחולקו פרסים יקרי ערך. את האירוע ינחו צמד המגישים מרדיו תל אביב, סלוצקי ודומינגז. קהל הצופים יוזמן להשתתף בתחרויות ופעילויות נושאות פרסים במהלך האירוע.

מנה מיוחדת לאורך ימי הפסטיבל:  שווארמה מבשר טלה איכותי של מרינדו.

אודות מרינדו :   אהבת הבשרים היא לב העניין במתחם המעוצב המקיף מסעדה משובחת,  חנות מעדנים וקצביה, הפועלות לצד מפעל הבשר. הבשר העסיסי מגיע הישר ממרומי הגולן: טרי, איכותי ובעיקר – מתוצרת מקומית.  

פרטים והרשמה באתר  www.marinado.co.il, טל'  04-6658555

 

שוק אקולוגי-חברתי / שוקוק בחוקוק

יום שישי 7.12.12  החל מ-10:00; הצגת ילדים ב-8.12

צאו מהשגרה, סעו לצפון-מערב הכנרת ופשוט תנו לעצמכם חופש: להירגע, ליהנות ולטעום מאכלים 'קצת אחרת': אוכל צמחוני משובח, אוכל הודי, מומו טיבטי, גלידה טבעית מבננות ומנגו מהעמק, גבינות אורגניות. חגיגה של אוכל, דוכני אמנות מקומית, מתחם יד שנייה, במת מוזיקה פתוחה, אנשים יפים.

למחרת, שבת 8.12, תתקיים במעיין חוקוק הצגת ילדים "מומו וגנבי הזמן" של תיאטרון יער (טל' 04-9530028), בהשתתפות קהל הילדים. 

 

יום שבת   8.12.12

 

לטעום את הקאנטרי - בית פתוח בשכונה קהילתית / "פסטורליה" באשדות יעקב מאוחד

8.12.12,  10:00-16:00

עולם הדימויים של 'חנוכת בית' שאוב מחג החנוכה. לכבוד החג והפסטיבל מוזמנים אורחים-מתעניינים ל'בית פתוח', כדי לטעום מן האווירה הכפרית המיוחדת של העמק בכלל והשכונה הקהילתית בפרט. לחימום האווירה יוגש מרק חורפי ו - שימו לב - 'מקלות מלוחים' שנאפו על פי מתכון 'אשדותי' ישן-נושן, שיתעורר מתרדמתו ליום אחד.

לפרטים נוספים ותיאום: 054-2454178 (זוהר)

*** המבקרים מוזמנים בחום לבקר במוזיאון בית אורי ורמי הסמוך, ולהתרשם מתערוכת פסלי הבזלת המוערכת של האמן הגלילי דוד פיין, וכן מן התערוכה  "נוף אשדות" של ז'אקו  ארליך, המתעד במכחולו את הקמת השכונה הקהילתית.

 

'שירים כמו יין' – ארוחה והופעה של גבי ברלין /  קפה ראשונים בדגניה א' /  כשר

מוצ"ש 8.12.12 ארוחה ב-19:30, ערב זמר ב- 20:30 / מחיר משולב – 120 ₪, ערב-זמר בלבד – 50 ₪.

נפתח שולחן כמו פעם, עם ארוחה חורפית משובחת, באווירה ביתית. אחר כך, על בטן מלאה ועם שמחה בלב, נחגוג ונשיר עם גבי ברלין והגיטרה. והשירים – כמו יין:   ..."ובין כל החשמל והדיגיטלי / אני ממשיך ושר לי את מה שבא לי //  ולא אכפת לי שיאמרו 'אתה מיושן' /  כי השירים ההם כמו יין משתבח עם הזמן".  

גבי ברלין פרץ לתודעת הזמר הישראלית עם הלהיט "שיר לאלמונית" ב-1968. לצד עיסוקו האמנותי, המשיך להתפרנס ממלאכת הוראת הביולוגיה, וזכה בכינוי "המורה המזמר". ערבי השירה שלו הם הזדמנות נהדרת להתרפק על שירים מכל הזמנים.

את הערב המיוחד הזה נקדיש לשירים אלה, ולפני השירה נחמם את הגרונות בארוחה משובחת של דג ביין, ממולאים באורז, צנוברים ועשבי תיבול -  ועוד הפתעות. 

אודות המסעדה: קפה ראשונים היא מסעדה חלבית כשרה, המעוצבת בהשראת חיי החלוצים. המסעדה שוכנת בתוך חצר הראשונים ההיסטורית של דגניה.

לפרטים והרשמה:  טל' 04-6608273,  052-3749170 (הדס)

http://www.rol.co.il/sites/cafe-rishonim

 

יום ראשון   9.12.12

 

טעימוֹת חלוצים / סיור, ארוחה וסיפורים / חצר כנרת ובית העלמין הישן במושבה כנרת

יום ראשון 9.12.12  18:00  /  המחיר: 35 ₪ 

בשעת דמדומים קסומה ניפגש בחצר כנרת הישנה, לערב חד-פעמי מלא אווירה ותוכן  (זוהי בוודאי השעה שבה הניחו אנשי 'חוות כנרת' את כלי העבודה ופנו אל חדר האוכל). 

נסייר בחצר, שבבנייניה אצורים שמחות ומכאובים, והפעם נתמקד בצד הקולינארי:  מה היה "האוכל המנחם" של הבחורות הפועלות והבחורים הפועלים באותם ימי עמל ויגע?  נשאל - ונסעד יחדיו ארוחת ערב חלוצית, פשוטה מאוד וטעימה מאוד.

בתום הארוחה נעבור לבית הקברות הישן של כנרת, הוא הפנתיאון של חלוצי העלייה השנייה והשלישית. פה, לאור פנסים,  יסחוף אותנו עמירם אידלמן – האיש שבפיו מקבלים סיפורי העבר חיים חדשים – אל תוך חיי החלוצים וגם אל סודות קטנים ומחויכים מן המטבח שלהם. 

אודות המקום: 'חוות כנרת' הוקמה כחוות הכשרה חקלאית, והייתה מרכז חיי הצעירים בני העלייה השנייה. מכאן יצאו מייסדי היישובים והקיבוצים באזור. ב-1911 הוקמה במקום 'חוות העלמות', שהכשירה נשים לעבודה חקלאית. בבית הקברות הסמוך, על שפת הכנרת, שוכנים עפר מנהיגי ההתיישבות, לצד חלוצים וחלוצות מהשורה.

הרשמה מוקדמת: 04-6709117, 050-5414374

 

יום שני  10.12.12

 

סדנת בישול ואפייה עם טעמים איטלקיים וניחוח צרפתי / בשמת - קונדיטוריה ומעדניה בדגניה א' /  המחיר: 55 ₪

יום שני 10.12.12,  17:00 / המחיר: 55 ₪

חובבי המטבח והטעם הטוב מוזמנים לסדנה חד פעמית, שהורכבה במיוחד לקראת פסטיבל טעם כנרת. בסדנה נפתח את המטבח

 לכל מי שאוהב לבשל, לאכול ולהוסיף ידע.

אתם מוזמנים לבוא ולראות איך מאותם המרכיבים המוכרים אפשר ליצור טעמים חדשים; איך אפשר, תוך דקות ספורות, להוציא תוצאה מרשימה; והכול הכול בהנאה. המשתתפים יטעמו מן המנות ויקבלו שי.

מ 'קרב סכינים' לעמק הירדן: את הסדנא מעבירים השף עודד שורצברד וינר (שף המלון הסקוטי לשעבר(, בן טיפוחו של השף יונתן רושפלד (מאסטר שף), אשר כיהן כשף במסעדות יוקרה בתל אביב - והקונדיטורית בשמת שורצברד וינר, בוגרת לימודי בישול וקונדיטוריה בצרפת ומורה לקונדיטוריה. השניים השתתפו יחד עם השף קונדיטור המוערך ערן שורצברד בתוכנית "קרב סכינים" והתמודדו מול השף הצרפתי סטפן פרואה דה וו.   בני הזוג עברו לעמק והקימו מטבח משותף.

ההשתתפות בהרשמה מראש, טל' 04-6608669, 052-3749294

 

מָן – החוויה התנ"כית / מסעדה תנ"כית חדשה באתר ירדנית (בכניסה לקבוצת כנרת)

יום שני 10.12.12 19:00 / המחיר: 85 ₪, לסועדים הקרנת הבכורה של הסרט ללא תשלום

המסעדה החדשה "מָן – החוויה התנ"כית" באתר ירדנית על גדות הירדן, פותחת שעריה לראשונה במסגרת פסטיבל טעם כנרת. האירוע ייפתח בהקרנת בכורה של סרט עלילתי מקורי בן 15 דקות, ולאחריו תתקיים סעודה בהשראתו. הארוחה מורכבת ממיני מזונות שהיו שכיחים בתקופת המקרא ובמאות הראשונות לספירה.

הסרט, שצולם באוקטובר האחרון על גדת הירדן, מתאר יום בחיי משפחת דייגים במאה הראשונה לספירה, ונשזר בו סיפור אהבה על רקע התקופה. הסרט מסתיים בסעודה המתרחשת על המסך, ולאחריה מוזמנים האורחים אל שולחנות המסעדה, ליהנות מארוחה דומה.

אודות המסעדה: "מָן" מציעה תבשילים בהשראת אזכורים במקורות ההיסטוריים השונים: התנ"ך, הברית החדשה, התלמוד, ממצאים ארכיאולוגיים מן התקופה הרומית בא"י ואף ספר הבישול הקלאסי של אפיקיוס הרומי, בן התקופה. תפאורתה משקפת את  החיים בגליל בכלל, ובאזור הירדן בפרט, כאלף שנים אחרי דוד המלך, בין מרד למרד. 

לערב הפסטיבל יש להזמין מקום: טל'  054-6769410

 

יום שלישי  11.12.12

 

'פעמיים כי טוב' – גורמה מוסיקלי /  מסעדת רוברג בליבנים / כשר

יום שלישי  11.12.12  20:30 /  המחיר: 420 ₪ לזוג

כל ההכנסות מהערב הייחודי יוקדשו לקידום פרויקט "המוסיקאים של מחר"

כש'מלכת האמנויות', המוסיקה, חוברת לאמנות המטבח במסעדת רוברג, הן מתעלות יחדיו לכדי חוויה ערבה לאוזן ולחך.  

השף אילן רוברג יבשל ויגיש לאורחים ארוחה חגיגית, עשירה ומגוונת במנותיה, בטעמיה ובצבעיה, והמוסיקאים הצעירים מעמותת "המוסיקאים של המחר" ינעימו לאורחים בנגינתם.  בתפריט המוסיקלי: שירי חנוכה ומוסיקת עולם.

 ילדי "המוסיקאים של מחר" הם מוסיקאים צעירים ברוכי-כישרונות, שקידומם מתאפשר בזכות העמותה ובזכות עבודתה הבלתי נלאית של ד"ר אנה רוסנובסקי (בעבר כנרת ראשית בפילהרמונית). רובם בני עולים מחבר העמים, שמשפחותיהם מתגוררות בצפון הארץ.

אודות המסעדה:  מסעדת רוברג במושב ליבנים היא מסעדה משפחתית – בני המשפחה שותפים במלאכת היצירה. המסעדה נודעת בתפריט הטעימות המיוחד, הכולל מטעמים מקומיים, בינלאומיים וגם מאוד אישיים, פרי יצירתו של אילן רוברג, שבישל כשף במקומות רבים בעולם. ויש גם 'בונוס': מראות הנוף הנהדרים הנשקפים מחלונות הענק של המסעדה. 

להזמנות: טל'  04-6715656,  www.roberg.co.il

 

הפנינג לכל המשפחה / יניב 'אבא קדברא' במופע קסמים והומור לכל המשפחה / ארוחת הפסטיבל / חמת גדר

יום שלישי  11.12.12, 12:30. וכן ארוחה מיוחדת לאורך כל ימי הפסטיבל.      

לעינוגי החורף של המרחצאות החמים בחמת גדר מצטרף ליום אחד, במסגרת פסטיבל טעם כנרת, כוכב הילדים יניב "אבא קדברא", במופע סוחף של קסמים והומור. הילדים משתגעים עליו וגם המבוגרים לא נשארים אדישים!   בנוסף למופע מוזמנים כולם לחוות התנינים והספארי, למופעי התוכים, לבריכות התרמו-מינראליות ולטיפולי הספא.

במסעדת המחבת תוגש לאורך ימי הפסטיבל ארוחה מיוחדת, הכוללת מנות מרהיבות שמשתלבים בהן מבחר מפירות העמק. 

לפרטים והזמנות: 6393* , www.hamat-gader.co.il

 

חאפלה מזרחית / 'המזרחית של צל תמר', במרכז המסחרי 'מוּל כנרת' בצמח /

כשר למהדרין בהשגחת הרבנות עמק הירדן

11.12.12, החל מ-18:00

'המזרחית' החדשה, אחותה הצעירה של צל תמר, זה עתה נולדה. לכבוד הולדתה ולכבוד הפסטיבל תתקיים פה חגיגה כדת וכדין. על המטבח יופקד השף-האורח נאיף אסעיד, ובניצוחו תתקיים חאפלה מזרחית צבעונית, כמיטב המסורת הערבית. את הארוחה יפתחו כ-20 סלטים צבעוניים, אשר ירכיבו יחדיו תמונה מרהיבה לעין וכמובן טעימה לחיך. את האירוע תלווה מוסיקה מזרחית חיה ואווירה של פינוק, הנאה והרבה צבע!

אודות המסעדה: תפריט המסעדה משלב סלטים מזרחיים טריים הנעשים מדי בוקר, ובשרים הנצלים על גריל גדול בחלל המסעדה, לעיני הסועדים. לצד כל אלו מוגשות מנות מיוחדות מהמטבח הערבי כמו סלטים עונתיים, ממולאים ובשרים מבושלים. הבעלים של 'המזרחית' הם הבעלים של מסעדת צל תמר הוותיקה מקיבוץ אשדות יעקב, שקנתה לה מוניטין בעמק וברחבי הארץ. 'המזרחית' המצטרפת כעת מוסיפה לנוף העמק מסעדה כשרה, המושתתת על טהרת התרבות והאירוח המזרחיים, שמהותם שפע ופינוק. המסעדה עוצבה בסגנון חם וביתי, ומשובצים בה אלמנטים מיוחדים שנאספו במשך שנים.

טל' 04-6752300

 

9 עד 11 בדצמבר

'חנוכינר' – ארוחת צהריים משובחת ברוח החנוכה ובמחיר מלבב/ מלון כינר בצפון-מזרח הכנרת / כשר למהדרין.

9-11 בדצמבר, 12:30-15:00 / המחיר: 40 ש"ח

באי הפסטיבל מוזמנים לארוחת צהריים משובחת ברוח החנוכה במלון כינר האיכותי.

תיהנו פה מקדרות חמות ומשלל לביבות חנוכה מיוחדות, וזאת במחיר מבצע של 40 ש"ח לאדם. המבצע מתקיים בימים 9-11 בדצמבר, ימים א'ב'ג', בין השעות 12:30-15:00.

לפרטים והזמנות: טל' 04-6738888.  www.kinar.co.il

 

יום רביעי  12.12.12

 

"נשוטה ונשירה" ועוד תריסר הפתעות / נמל עין גב

יום רביעי, 12.12.12  (תאריך כזה יש פעם ב...), והטבות שונות לאורך כל ימי הפסטיבל

דגים ושחפיות, שייט וטעמים,  וב-12.12.12 יצטרפו לחגיגה הטבות מיוחדות בכל מוקדי הפעילות השונים בנמל עין גב. באותו היום גם תבקע שירה ישראלית מסיפון הספינה. יהיה טעים, נעים ושמח:   

המשפחה – לסיפון. "נשוטה ונשירה" הוא  שייט לעת ערב לכל המשפחה (גם זוגות ייהנו). נשיר עם יפתח גרשון ורותי מלכה (הגבעטרון) את מיטב שירי הארץ בשייט קסום על הכנרת. כיבוד מיוחד לפסטיבל יוגש על הסיפון.

שייט דייג – נצא בבוקר לשייט, נחבור אל ספינת הדייגים ונצפה בהם בעבודתם, ולאחר מכן נתכבד בטעימות סרדינים. 

במסעדת הדגים יוגש לאורך ימי הפסטיבל תפריט מיוחד, הכולל  5 סוגי סלטי השף, רצועות ירקות על מקל קינמון, טריו דגי כנרת (בורי, אמנון וסרדינים), קינוח מפתיע וכן  כוס בירה/יין.  טקס הדלקת נרות במסעדה בשעה 18:00. 

מתי וכמה?  שייט דייג - ב- 9-14.12.12. 10:00, 45 דק'   39 ₪ (התשלום מגיל 5) /  נשוטה ונשירה– 12.12.12, 18:30 כ-90 דק'. 50 ₪ למבוגר, 35 ₪ לילד (מגיל 2) /  ארוחת הפסטיבל לאורך ימי הפסטיבל:  83 ₪ . ב-12.12.12 כל הקינוחים ב-12 ₪  /  לאורך כל ימי הפסטיבל חגיגה בכל מוקדי הפעילות בנמל עין-גב  (הטבות מיוחדות ב-12.12)

לפרטים והזמנות:

תיירות עין גב, טל' 04-6658008, 04-6658036 

www.ein-gev.co.il

 

איזה צבע תרצה בפיתה שלך? /  'הפלאפל-שווארמה של צל תמר' במרכז המסחרי 'מוּל כנרת' בצמח / כשר למהדרין בהשגחת הרבנות עמק הירדן

12.12.12, בשעות הערב

4 צבעים לכדורי הפלאפל, 4 גוונים לטחינה, הסלט חגיגה ססגונית – ורק הפיתה חדגונית.

לכבוד פסטיבל טעם כנרת יתקיים ב'שווארמה-פלאפל של צל תמר' ערב ססגוני המשמח את העין ואת החך – ערב שכולו צבעים וטעמים בפיתה.

אודות המקום: תמצאו  פה פלאפל חם, טרי, איכותי ומיוחד, ושווארמה עסיסית ומתובלת, המוגשים בבאגטים או בפיתות שזה עתה נאפו. כל אלו מלווים בסלטים טריים הנעשים מדי בוקר במטבח המסעדה.  טל'  04-6752400

 

יום חמישי  13.12.12

 

טעם וצבע בחורף / מסעדת צל תמר

אשדות יעקב איחוד

יום חמישי 13.12.12, החל מ-18:00

ערב חורפי, סוער וצבעוני מתבשל בסירים של צל תמר - ערב עם תפריט מרקים עשיר ומיוחד, כל מרק והצבע שלו!  כ-15 סוגי מרק שונים ינקדו את התפריט בכתמי צבע ערבים לחך, ויוצעו במחירים מוזלים: מרק תירס צהוב, מרק שורשים כתום, מרק עגבניות אדום, מרק עדשים שחור, מרק כרובית לבן ועוד מיני מרקים בצבעים. אלה יצטרפו אל הבשרים המיוחדים, פירות הים והדגים, המנות הצמחוניות, הפסטות וארוחת הילדים. המוסיקה המתנגנת ופכפוך המים בגן הם, כתמיד, רקע נהדר למנות המוגשות בחום ואהבה.

אודות המסעדה: המסעדה הכפרית צל תמר נכנסת לשנת הפעילות ה-15 שלה (הפתעות יגיעו..). המסעדה בנויה מעץ ומוקפת בגן טרופי ירוק, שנחל חוצה אותו. לילדים מציעה המסעדה משחקייה מחודשת עם מטפלת בסופי שבוע ובחגים (ללא תשלום), ובמעדניה הצמודה נמכרים בשרים, גבינות ויינות ישראליים במחירים מפתיעים.

לערב הפסטיבל יש להזמין מקומות מראש, טל'  04-6756688, www.tzel-tamar.co.il

 

לעשות חגיגה מהחגיגה – סדנא לאירוח יצירתי / גלריית 'צירופים 9' בדגניה א'

יום חמישי 13.12.12,  18:00 / המחיר: 45 ש"ח

אפשר לחתוך מקלות גזר, לשטוח פרוסות מלפפון ולפתוח מארז קרקרים. ואפשר לקחת את אותם החומרים, לעוף על כנפי הדמיון, לצרף צירופים, ליהנות מתהליך היצירה, לשמוח ולשַמח בתוצאה. אצל אורליי פרי-אלרווה זה קורה כל השנה, וכעת - לכבוד טעם כנרת – ה"חומר" הוא מוצרי מזון.  בסדנת האירוח היצירתי תהיה לכולנו (לכולנו! לא רק לנשים!) ההזדמנות לנער את הדמיון ולהתנסות בהכנת כיבוד משעשע ומרשים כאחת. היישום: גם במסיבות לא מעונבות וגם כשוברי קרח באירועים רשמיים. 

מי?   אורליי פרי-אלרווה, בוגרת בצלאל ויועצת פנג-שווי, יוצרת 'בחופש גדול', כהגדרתה, יצירות אמנות קטנות וגדולות, המבוססות על פשטות והומור. מצרפת חומרים ש"לא הולכים יחד" ויוצרת חיבור חדש, רענן ושמח, של רוח וחומר. החומרים פשוטים, הכי פשוטים: חוטי ברזל, שאריות בדים, שאריות עץ, ועוד חומרים שונים ונגישים.

יש להירשם מראש, טל' 054-6266606  http://market.marmelada.co.il/orlyperielrave    

סדנה נוספת תתקיים ביום שישי 14.12 ב-11:00

 

יום שישי  14.12.12

"וביום השמיני ברא אלוהים את הקפה" / סדנת "דרך הקפה" – הדגמה, התנסות ולגימה

יום שישי 14.12.12  12:00, 'הדרך הירוקה' בקבוצת כנרת / המחיר: 50 ₪

יוסי סופר מתפרנס מאופניים, אבל הלב שלו בקפה. חלום הקפה של יוסי מתחיל בנעוריו, בימי סיני הרחוקים, כשהוקסם מן הדרך שבה קולים הבדואים את הקפה במחבת. מאז נלגמו נהרות של קפה, אבל הקסם נשאר, ובפסטיבל הקרוב נוכל ללגום מן הידע העצום שצבר. במיוחד לפסטיבל תהפוך מבואת חנות האופניים של יוסי לסדנת קפה קטנה, עם ציוד מקצועי ופולים מסוגים שונים.

נלמד כיצד מכינים אספרסו משובח. נשמע אודות אזורי הגידול השונים, נבחין בין זנים שונים, נבין מה קובע את האיכות, איך נשלוט בארומה, מה הם אופני הטחינה השונים. מה בין בוץ לנס? קפסולות ופילטר?

נתנסה יחדיו בקליית קפה מזן אחד, ולבסוף נטעם, נזהה תכונות ונבין סוף סוף מה ההבדל בין אספרסו קצר, כפול, ארוך, מקיאטו וחבריהם.

יש להירשם מראש, טל'  052-3203794

 

מסיבת הדפסה /  הסדנא לטקסטיל באשדות יעקב מאוחד  

יום שישי 14.12.12, מ-12:00 / המחיר נע בין 25 ל-70 ₪, בהתאם לפריט ולרשת ההדפסה הנבחרת

יום שכולו חגיגת יצירה בצבעים וצורות! בואו להשתתף בסדנת הדפס עם רשתות הדפסת משי מקצועיות, לטעום ולגלות את האמנות העתיקה של הדפסת המשי ולהכין בעצמכם פריט לבוש מודפס. לכבוד הפסטיבל ייהנו המשתתפים מסדנאות עיצוב חופשי: נצייר ונגזור שבלונות לפי הרצון והדמיון, נדביק את השבלונות על רשתות הדפסת המשי וכך ניצור ונדפיס הדפס אישי על פריט הלבוש. זאת לצד מיגוון רשתות ההדפסה המוכנות, העומדות לרשות אורחינו. ברוח הפסטיבל, יוצעו למשתתפים דוגמאות מוכנות להדפסה, הקשורות באוכל, טעם ו...כנרת.

למסיבת ההדפסה אפשר להביא פריטי לבוש מהבית (טי-שירט, בנדנה, סינר ועוד - בצבע לבן בלבד) ולהדפיס עליהם, או לרכוש אצלנו פריט ולהדפיס עליו.

לפרטים נוספים והזמנות:  תומר 052-3454274  ,  http://www.textile-workstudio.com

 

יום שבת  15.12.12

 

"חדרוכל" - כך היינו, כך אכלנו - מתכוני העבר של קיבוצי העמק / חדר האוכל שער הגולן

מוצ"ש  15.12,  20:00  / הכניסה חופשית

"חדרוכל", ספר המתכונים הקיבוציים שיצא לא מזמן, הזכיר לנו שוב שפעם היינו אימפריה, והפעם בתחום המזון. את הערב החגיגי, החותם את הפסטיבל, נקדיש לתרבות-המזון הקיבוצית בכלל, ובעמק בפרט (שמונה מקיבוצי העמק נכללים בספר).

בערב הנוסטלגיה המיוחד, שיתקיים בחדר האוכל של שער הגולן (קיבוץ שיתופי גם בימינו אנו!), נשמע סיפורים מאחורי הקלעים מפי עורכי הספר, עופר ורדי ואסי חיים (לא קיבוצניקים), נפגוש כמה מבשלני העמק, ונטעם טעימות מן המסורת המפוארת. 

הרקע:  תנאי החיים הקשים ששררו בשנים של טרום המדינה ובעשורים הראשונים, והצורך להאכיל מאות עובדי אדמה רעבים, עיצבו את הסגנון של המטבח הקיבוצי. כמעט בכל קיבוץ בארץ הייתה מבשלת מיתולוגית, שלאורך שנים רבות ידעה איך לעשות את זה, ולרבות מהן היה מתכון סודי, יחיד ומיוחד, שייחד את הקיבוץ המסוים מזולתו.

הכניסה חופשית - אין צורך להזמין מקום. פשוט לבוא.  לפרטים נוספים אפשר לפנות דרך דף הפייסבוק של הפסטיבל או במייל ל- nurit@elmulgolan.co.il .

 

על המקום ועל החיים – ארוחה דרוזית ומפגש / נחלה בטבע, דרומית-מזרחית לצומת צלמון   

שבת 15.12.12,  החל מ-17:00   

נחלה בטבע – כשמה כן היא. המקום הירוק, השוכן ממש, אבל ממש, בחיק הטבע, מזמין  אותנו לחוויה מרגשת:

מעדנים מן המטבח הדרוזי המסורתי: מנסף, מקלובה וממולאים וכן בישול באדום ובירוק מצמחי בר עונתיים;  שיחה על המקום ועל החיים - מפגש מרתק עם קאסם איברהים (המקום והוא – חד הם); וגם מוסיקה מסורתית בחליל דו-קני ודרבוקה.

אודות המקום: 'נחלה בטבע' היא מקום של טבע, יופי ואופי. האופי שייך לקאסם איברהים ולרעייתו פרחה, שהפכו 'שדה טרשים עם פוטנציאל' לאתר יפהפה, שמוגשים בו מעדנים מן המטבח הדרוזי. קאסם פרש משירות צבאי לאחר שנים רבות, רכש חלקת אדמה בחבל ארץ יפהפה זה, ומימש חלום להקים 'נחלה בטבע'. סיפורו האישי, העולה תוך השהייה במקום, הוא מקור להתרגשות ולהשראה.

לפרטים והזמנות: קאסם, טל'  050-3095250

 

יום ראשון   16.12.12

"הסופגניה של יונתן" – הצגת ילדים בספריה האזורית, מכללת כנרת

יום ראשון  16.12  17:30  / הכניסה חופשית

מה קרה לסופגניה שקפצה מהמחבת ויצאה לטייל?

הילדים מוזמנים לפגוש אותה, את יונתן הידען ואת שאר החברים הנקרים על דרכה.

"הסופגניה של יונתן" – הצגה חמה ומתוקה על פי הסיפור "הלביבה שהתגלגלה" מאת תלמה אליגון. יוצרי ההצגה והשחקנים: יונתן אבינועם וקרן פרץ-סאיג. הילדים לוקחים חלק פעיל בהתרחשות. הכניסה חופשית, ילדים ומבוגרים-מלווים מוזמנים בחום.

לפרטים נוספים:  04-6653723

 

לאורך כל ימי הפסטיבל

 

מתַבלים את החורף / 'תמר בכפר' במושבה כנרת  

חגיגת טעימות לאורך כל ימי הפסטיבל

... מה שמנו בתבשיל?  תחרות הטעימה העיוורת. פרס למנצח!

הבורדו הבוהק של הפפריקה, הצהוב הזוהר של הכורכום והירוק העמוק של עשבי התיבול יובילו אתכם למסע רב חושי של צבע, טעם וריח. לקראת הפסטיבל אף הורחבה קשת התבלינים והועשר מיגוון התערובות המשדרגות את האורז, הסלט, הדגים, הקדרות... והחליטות – הן יציפו אתכם בניחוחות הווניל, קינמון, ג'ינג'ר, תפוז תפוח ואגס...

אתם מוזמנים לחגיגת טעימוֹת :

·                    אורז בטעמים ובצבעים אדום, צהוב וירוק - יוגש לטעימת האורחים

·                    יין חם עם סיידר, קינמון וציפורן יוגש כמשקה הפסטיבל

·                    יוצעו טעימות של שמן זית מזנים שונים ושל זעתר בכמה טעמים

·                    הנחות ומבצעים לכל אורך הפסטיבל

אודות המקום: עולם גסטרונומי עצום של טעמים וריחות משכרים מחכה בתמר בכפר. בנוסף, מוקרן במקום סרט אודות המושבה כנרת, סיפור התמרים וסיפורה של משפחת שניידמן.

טל' 04-6709954

 

 

שמחת היצירה על גב סופגניה  / מתוקאיה בקיבוץ בית זרע /  החומרים כשרים

סדנאות חנוכה לאורך כל ימי הפסטיבל   10:00-18:00  /  המחיר: 43 ₪

מן ה'מתוק' והשם 'איה' נוצרה 'מתוקאיה', ומן החיבור בין טעמים, גוונים וחג נוצרות סדנאות-פסטיבל מלהיבות לעיצוב בבצק סוכר. בפסטיבל, החל בחנוכה, נעצב מבצק סוכר טעים וריחני נרות וסביבונים, כדי שמן וחנוכיות, והלהיט: דמויות מעוצבות הרוכבות להן על גב סופגנייה. עבודת הכפיים, חוש הטעם, הריח, מראה הצורות והצבעים – כל אלה מתחדדים בסדנא ונמהלים זה בזה לכדי הנאה ושמחת היצירה.    

הצבעוניות הרכה והנעימה המאפיינת את מתחם מתוקאיה, תצוגת היצירות והקפה המשובח – משלימים את האווירה הנעימה ואת החוויה הרכה והמתוקה. ההורים מוזמנים לקחת בסדנא חלק פעיל, או לחילופין לנוח עם כוס קפה משובח וקינוח, ויש גם אינטרנט אלחוטי למי שאינו יכול לעצור... (מבוגר מלווה ללא תשלום).

אין צורך בהרשמה מוקדמת.

לפרטים: טל' 04-6775422,  052-8197190 .  www.metukaya.co.il

 

 

חנוכייה חמה ומתוקה / אגדת לחם - סדנאות אפייה מיוחדות באתר גשר הישנה 

לאורך כל ימי הפסטיבל / 35 ₪

אם הילד יאמר לך שהוא רוצה לאפות חנוכייה, הוא לא בהכרח התבלבל. בסדנאות האפייה המהנות של 'אגדת לחם' אופים חנוכיות חמות ומתוקות במגוון צבעים, ואף יוצרים ויטראז' בצק. יודעים אתם לכבוד מה?  לכבוד החנוכה, לכבוד הפסטיבל ולציון 20 שנות אתר השחזור של גשר הישנה.

בגשר הישנה החוויות שזורות זו בזו: סיפור גבורתם של מגיני גשר ב-48', סיפורו של "הזקן מנהריים", שהקים פה את מפעל החשמל הראשון בארץ; וגם סיפורו של תנור הלבנים ההיסטורי, ששימש את החלוצים, וכעת שבים ניחוחותיו להציף את המקום.

המאפה בתנור? האופים, גדולים כקטנים, מוזמנים כעת (בכרטיס נפרד) ל"חוויית נהריים", מיצג מולטימדיה מרהיב המספר על כל אלה ורלוונטי אף יותר מתמיד בימי חג האור. 

טל' 04-6752685, 04-6753336     www.naharayim.co.il

 

 

חוויה כפרית / סדנאות מיוחדות לכל המשפחה / 'עֵז עיז' במושבה מנחמיה                           

לאורך כל ימי הפסטיבל

חוות עז עיז היא חוות עיזים גדולה ומעניינת, הממוקמת בקצה המושבה החקלאית הציורית מנחמיה - מקום נכון לחוש בו את רוח עבודתה של חווה כפרית.

נלבש אם כן בגדי עבודה ונצא לחוויה כפרית (כ-3 שעות): נסייר בדיר ונאכיל את העיזים. נכין כדורי לבנה, פוקאצ'ות וסלט כפרי ובו צמחי תבלין שקטפנו בגינת הירק. לבסוף, נסעד על המרפסת הצופה על עמק הירדן. אפשרות נוספת: סיור בדיר וטעימות יוגורט (כשעה). מומלצת בחום: קדירת נוקדים כפרית (חלבי) (מחיר מיוחד לפסטיבל- 44 ₪) 

מתי וכמה?  לכל אורך הפסטיבל.  "החוויה הכפרית": בשעות 11:00, 14:00. משך הפעילות כ- 3 שעות, המחיר: 48 ₪ לאדם / סיור בדיר וטעימות: בשעות 12:00, 15:00, במחיר 15 ₪ לאדם.  התשלום לפעילויות השונות מגיל 3 ומעלה.  

לפרטים ותיאום: טל'  057-7-29-29-96

 

 

פסטיבל "טעם כנרת" השמיני,  6-16 בדצמבר 2012

לפרטים מלאים: www.kinneret.info / 04-6752727