מסעדות ויקבים במרכז רמת הגולן

 

הבשר שמגדלים ברמת הגולן חוגג במסעדות ואין כמו יין מקומי ללוות אותו. מרכז רמת הגולן מספק מגוון קולינרי רחב של מסעדות בשלנים ויקבים. יקבי רמת הגולן היו העוגן הראשון שמיקם את האזור על המפה ואחריו צמחו יקבים נוספים, מסעדות ובשלנים ביתיים שמגישים את יינות היקבים בתפריט הארוחות שלהם.

 

נחי ובטי אלקין ממייסדי יישוב רמות הקימו יחידות נופש ופתחו מסעדה ביתית שמבוססת על בשרים בשם "נחי ובטי מבשלים". נחי איש גדול עם זקן לבן וצמה ארוכה שזורה בחרוזים צבעוניים מטפל בבשרים ביד אוהבת. הוא יוצר מנות לפי הטעם האישי ללא מרשמים והנחיות ומאז שפתח את המסעדה משחרים לפתחו סועדים לא מעטים. בשנים הראשונות הוא הכין ארוחות רק בסופי שבוע והשנה עזב את פעילותו כאיש עסקים ומקדיש את כל זמנו לבישול. המסעדה הכפרית שממוקמת בבית עץ חמים מול נופי הרמה והכנרת מוקפת בעצים וצמחייה פורחת. בפנים, פרטי עיצוב וחפצי נוי שמוסיפים לחמימות ומן החלונות נשקפת הצמחייה. בערבי שבת מוגשת ארוחת טעימות בהזמנה מראש עם שפע של מנות ביניהן: מרק קממבר עם שמפניה ואספרגוס, אוסובוקו כבש, לבבות עוף ממולאים בשקדים, דגי מושט ולקינוח פצצת שוקולד. בימי ראשון, שני, רביעי וחמישי המסעדה פתוחה לכל המשפחה ומוגשים גם תפריט ילדים. לא כשר. טל. 6732889 -04

 

 אצל בטי ונחי ברמות   צילום: רונית סבירסקי

 

מתחם התיירות "בל עפרי" בקדמת צבי מתאים להגדרת "הכל כלול". תחת קורת גג אחת הם מציעים מסעדה, בית קפה, גלריה לויטראז' ותכשיטים, יקב בוטיק ופינת ליטוף. במסעדה מגישים מאכלים ביתיים בהשראה ים תיכונית, דגי מושט ברוטב כוסברה, תבשילי בקר ועוף, לחמים ועוגיות באפייה ביתית. בבית הקפה מוגשים קפה בלגי, עוגיות הבית וארוחות חלביות שכוללות: לחם הבית, מטבלים, סלטים, גבינות, בורקס ומרקחות ריבה. הם מקיימים סדנאות לכל המשפחה של עשיית תכשיטים, אפיית לחם בתנור עצים וסיורים באתר. בפינת הליטוף מתגוררים ארנבות ושרקנים ובשטח הפתוח מטיילים אווזים, טווסים, תוכים ואפרוחים. לא כשר. טל. 04-6962150

 

השפית חווה גוטווין הקימה את "חווה בכפר" במושב רמות בבית כפרי קטן מול נופי הכנרת והרי הגליל. המסעדה מתמחה בצליית בשרים של בקר הגדל ברמת הגולן ועובר תהליך יישון מבוקר. גוטווין מכינה תבשילי בקר וטלה בקדרות ברזל (פויקה) ועל הגריל נתחי ספריבס שהושרו במרינדה. במנות הראשונות מוגשים קרפצ'יו סינטה ופטה כבד אווז בריבת העונה. פתוח חמישי, שישי 18:00-23:00, שבת 13:00-22:00. לא כשר. טל. 6797097-04

 

הפאב רנצ'וס ממוקם בנקודת נוף נדירה. על קצה הצוק ביישוב מעלה גמלא כשהכנרת פרושה למרגלותיו, הוקמה חוות סוסים ובתוכה פאב ספון עץ ואח שגזרי עץ מתפצפצים בתוכה. מוסיקת קאנטרי מתנגנת ברקע והבירה נמזגת לכוסות. הם מגישים מאכליים ביתיים קלים שמתלווים אל הבירות: לחמים, פיתות, חומוס, מרקים ומאפי פאי. פתוח בסופי שבוע מהשעה 21:00. לא כשר. טל. 054-5402650

 

"מיט שוס" ממוקם באזור התעשייה של קצרין, ליד יקב רמת הגולן. זהו מבנה ענק שכולל אטליז, מעדנייה ומטבח קייטרינג שמתמחה באסדו לאירועים. שלום חגי בנה מתקן בצורת ארון מנירוסטה, שנראה כמו ארובה באורך שישה מטרים. מצד אחד בוערת אש הגחלים ומן הצד השני נשאב העשן, כך שהוא עובר דרך המנהרה ועוטף את הבשרים מכל עבר. חגי משתמש בעצי חרוב ודובדבן, שמעניקים את הארומה הנכונה. הם מעשנים חזה אווז, מולרדים, שוק אווז, עופות שלמים, הודו, שוק טלה, נתחי אסדו, עגל חלב, אנטריקוט וסינטה. בצמוד לאטליז הקימו מסעדת קצבים שבה מקבלים את מיטב התוצרת על הצלחת. פתוח כל יום מ-12:00 עד חצות. סגור בראשון. לא כשר. טלפון: 04-6963334

 

מסעדת "הפסנתר" הוקמה כחלק מפרויקט כפר האמנים במושב אניעם וקיבלת את שמה מהפסנתר שניצב באתר. התפריט חלבי ומבוסס על מרכיבים הגדלים ומיוצרים ברמת הגולן. הם מגישים ארוחות בוקר, ובמשך היום פיצות שנאפות בטאבון, קישים, פסטות, פיצות וקינוחים מעשה ידיה של קונדיטורית הבית. מדי פעם מנגנים במקום הרכבים מוסיקאליים שונים ביצירות לפסנתר, ג'אז או מוסיקה לטינית. פתוח ראשון-חמישי 13:00-08:00 ומשעה 18:00 עד חצות. בימי שישי עד 16:00 ומוצאי שבת. כשר. טל. 04-6821855

 

שמוליק חזן עבד ביקבי רמת הגולן וחלם על מסעדה משלו. כשהוקם כפר האמנים באניעם הוא פתח בו את "סוזנה" על שם אמו ז"ל, שהייתה בשלנית מצוינת. המסעדה ממוקמת במבנה שמשלב אלמנטים מעץ ומברזל ומוקפת ביצירות אמנות מבחוץ ובמפנים. אמני המקום תכננו את המבנה, עבודות הפרזול, כלי האוכל, הציורים שמעטרים את הקירות ואת חדרי השירותים. במקום מוצגות תערוכות מתחלפות. התפריט מותאם לאווירה הצפונית ולמזג האוויר החורפי עם קדרות בשר, בשרים בנוסח דרום-אמריקני, מרקים, טורטיות מגולגלות עם עוף ופרגיות על הגריל. מבחר יינות מקומיים מיקבי רמת הגולן ויקב בזלת. ראשון-חמישי מ-13:00 עד אחרון הסועדים, שישי עד 16:00 ומוצאי שבת. כשר. 04-6820326

 

בני יוסף פתח את מסעדת "בוסתן המשושים" בצומת יהודיה, צפונית מזרחית לכנרת. המסעדה הייתה פרויקט של בנייה עצמית ובני ייצר שולחנות מעוצבים מעבודות פרזול. התפריט מבוסס על המטבחים הבוכרי והלבנוני. הם מכינים עופיונים בטאבון אבן שפועל על גזרי עץ, ממולאים, מרקים, סלטים ביתיים ומגישים את יין הבית שמיוצר ביקב הפרטי שלהם. פתוח כל השבוע מ-20:00-09:00. לא כשר. טל. 04-6731464

 

מסעדת "מקום טוב ברמה" ממוקמת באזור התעשייה של קצרין סמוך ליקבי רמת הגולן. היא פועלת בשיטת שירות עצמי עם מגוון גדול של מנות ביניהן: תבשילים ביתיים, סלטים, ממולאים ובשרים. הם מגישים ארוחות ילדים של שניצל וצ'יפס במחיר 28 ¤ לילד וארוחה מלאה למבוגר של 3 מנות במחיר 43 ¤. בימי שישי הם מקיימים מכירה של אוכל מוכן לקחת הביתה שיכול להתאים גם למטיילים או לאורחי הצימרים באזור. כשר. פתוח 14:00-08:00. טל. 057-7614837

 

מסעדת "נופש על רמה" הוקמה במושב קשת ומציעה ארוחות תפריט או ארוחות קייטרינג לקבוצות בשטח. הם יצרו חוויה שמשלבת סיור בשטח וארוחה תלמודית. הסיור מתקיים בקצרין ומלווה בסיפורים ואנקדוטות מפיו של שחקן שמחופש לדמות מתקופת התלמוד. בסיום מתכנסים בבוסתן של פארק קצרין, שבו מוגשת ארוחת מקדרת חרס ששהתה בתנורי בוץ. הצוות לבוש בבגדי התקופה ומגיש לאורחים את התבשילים. בתאום מראש. כשר. 04-6851100.

 

ביסטרו בר "קואלה" במושב רמות צופה אל הכנרת ומוקף עצי זית. המקום מיועד לבילוי ערב רומנטי לאור נרות ומוסיקה רקע. המבנה אינטימי ואופף את הסועדים בחמימות. בתפריט בשרים, סלטים ומאפים תוצרת בית. פתוח כל יום מ-19:00 עד השעות הקטנות. טל. 04-6795095

 

מרכז המבקרים של יקבי רמת הגולן הופך את המפגש עם היין לחוויה רב חושית ברמה מויזאלית. מיצג טכנולוגי מתקדם, סיור מודרך ביקב ובאולם החביות וטעימות יין. קבוצות מאורגנות של 40-15 מבקרים יכולות להזמין ארוחת גורמה חלבית במרתף היקב בין החביות. על שולחן אבירים עתיק מוגשים סלטים, קישים, לחמים ועוגות ויין חופשי מיינות הפרמיום של היקב. מיועד למבוגרים בלבד במחיר: 169 ¤ לאדם. טל. 04-6968409

 

ביקב בזלת הגולן, שממוקם בקדמת צבי, מארח היין יואב לוי לטעימות והסברים. היקב מוקף בעצי אקליפטוס, בקרבתו נובע מעיין ובחנות שנבנתה מקורות עץ גולמיים אפשר לשבת סביב שולחן או בחוץ מול הנוף והכרמים ולטעום מן היינות. אדמת הבזלת העשירה של רמת הגולן ותנאי האקלים מעניקים ליינות היקב את טעמם המיוחד. הבציר מבוצע ידנית ולאחר התסיסה נשמר היין ללא סינון בחביות להשבחת הטעם והארומה. ביקורים בתאום טל. 04-6965010

 

 

מרכז מבקרים יקב בזלת הגולן    צילום: רונית סבירסקי 

 

יקב מאור הוקם בשנת 2003 במושב רמות על ידי דני וטל מאור. זהו יקב משפחתי קטן עם חדר חביות ומעבדה. הם עוקבים בקפדנות אחרי הבשלת הענבים ובוצרים ידנית בשעות הבוקר המוקדמות. הבציר מתבצע בכמויות קטנות והענבים מועברים מיד ליקב. דני מאור למד ביוטכנולוגיה והשתלם ביקבים בארץ. הוא מייצר קברנה סובניון, מרלו, קברנה פרנק וסירה.

פתוח לסיור וטעימות 19:00-11:00 ומומלץ לתאם בטל' 052-8515079

 

יקב "בוסתן המשושים" הוקם על ידי בני יוסף בשנת 1987 במרתף ביתו במושב חד נס. את שיטות ייצור היין למד בעיראק מסבתו כשהיה עוד נער. הוא הוסיף לכך השתלמויות בארץ, באיטליה בפורטוגל וגרוזיה. הענבים שמהם הוא מייצר מגיעים מכרמי הגליל העליון וצפון רמת הגולן. את היינות ניתן לטעום ולרכוש במסעדת הבית בצומת יהודיה. טל. 04-6921754

 

שני יקבי בוטיק קטנים נוספים במרכז רמת הגולן הם יקב אסף קדם שהוקם ב-2004 בקדמת צבי ומייצר שלושה סוגי יינות לבנים ואדומים. טל. 054-4779722. יקב כנף הוקם במושב כנף ופועל על בסיס ידע מקולורדו ארצות הברית. טל. 04-6735711