מסעדות גורמה כשרות - מסע בעקבות המטבח הכשר מצפון לדרום (מומלץ לבדוק אם המסעדה עדיין פעילה בעקבות הקורונה)

 

שפים צעירים ונמרצים רואים במטבח הכשר אתגר ומוכיחים שאפשר לבשל גורמה גם בלי חמאה ושמנת מתוקה. אם בעבר נאלצו שומרי הכשרות לכתת רגליהם לפינות נסתרות כדי לאכול במסעדה כשרה היום המסעדות הכשרות מככבות בלב הקלחת הרותחת. בהרצליה, רעננה, תל-אביב, ראשון לציון וגם באילת, באשדוד וברמת הגולן.

 

בשבת בצהרים או ביום שישי בערב לא תוכלו לאכול בהן לעומת זאת בימי חול ולעיתים גם במוצאי שבת הן מציעות מטבח שף, מנות מעוצבות, פיוז'ן, עדתי או מסורתי שמשדר יוקרה. גורמה כשר צובר תאוצה, מציע מנות מגוונות, שילובי טעמים מעניינים ומוכיח שיש עתיד גם כשהגדי אינו מתבשל בחלב אמו.

 

מומה באשדוד, ימאקה בהרצליה, אורו בראשון לציון ומימה ברעננה

 

מומה ממוקמת במתחם הסטאר סנטר באשדוד והיא יוזמה משותפת של חיים רביבו ואיש העסקים ג'קי בן-זקן. ביסטרו בעיצוב חללי כסוף עם משחקי תאורה בצבעים שמתחלפים מאדום לירוק ומכחול לסגול. פסנתר כנף משמש לערבי מוסיקה ובמרכז המסעדה בר ניו יורקי עם מגוון עשיר של משקאות מכל העולם. כפתיח מוגשת פוקצ'ה ריחנית עם מתבלים. בין המנות הראשונות אפשר למצוא קבב לוקוס, סלט גינה חתוך קטן עם קערית טחינה לתיבול, מסבחה עם קבב טלה צלוי או דואט ברבוניות ממולאות בכוסברה. בעיקריות: פרגיות בצ'ילי ורימונים, טאג'ין טלה וירקות שורש, פילה בס או אסאדו.

טל. 08-8520200

 

דואט ברבוניות וכוסברה במומה   צילום: רונית סבירסקי

 

 

ימאקה בהרצליה הוקמה על ידי השף עדו שפירא שהרזומה שלו כולל ארוחות שף למדונה, ביורק ודיויד בואי. הוא חזר לישראל והחליט להקים בנוסף לקייטרינג מסעדה כשרה. הוא פתח את ימאקה במקום שהייתה בעבר מסעדת היוקרה פנגיאה. שפירא אוהב לעצב את המנות לא פחות מהצורך להפתיע בטעמים. בין המנות הראשונות המוצלחות: טונה צרובה עטופה בפלפל שחור לצד סלט מנגו, יש גם קרוקט סלמון ברוטב וואסבי או סביצ'ה דג על מצע בורגול. בעיקריות בולט לברק עטוף בשבבי קוקוס על מצע זביון של חלב קוקוס. המנות האחרונות מוצלחות למרות מגבלות הכשרות: סלט פירות עם סורבה אנונה, פניני טפיוקה בחלב קוקוס, מנגו ואננס או פלאפל של שוקולד בלגי עם סורבה תות.

טל. 09-9562090

 

מסעדת "אורו" נולדה לפני כשנתיים בכניסה למושב גאליה במבנה נטוש שעוצב בגווני הזהב עם בר יין שמונה למעלה מ-2000 בקבוקים. הפנטזיה הזו שייכת לאדריכל הצעיר איציק לוי מיבנה, שהחליט לעצב מקום יוקרתי ולהכניס לתוכו מאכלים מרוקאיים אותנטיים ומנות ים תיכוניות. לאחרונה נפתחה מסעדת אורו השנייה במתחם הבילויים של ראשון לציון במבנה עגול עם שנדלייר עצום וקיר יינות עם מאות בקבוקים. בתפריט יינות בוטיק ישראליים במחירים שבין 95-60 ¤. מנות הטאג'ין מוגשות בכלי חרס מעוטרים ולצידם שבעה סוגי קוסקוס. אנטריקוט ביין אדום, צלעות טלה, פילה בקר עם נתחי כבד אווז, פילה דניס על מצע פירה או פילה אמנון בטאבון. באגף המתוקים דואט מאלבי עם עוגיות מעמול, קדאיף חלבה וקרפצ'יו אננס. טל. 03-9507085

 

סושי במסעדת אורו    צילום: רונית סבירסקי

 

מימה נפתחה במתחם עסקים מול קניון רננים ברעננה. היא מעוצבת בצבעי אדמה ועץ ומשרה אווירה ביתית חמימה. השף אורי וקסלר (לשעבר הסוהו בראשון לציון) ממקד את המטבח על בשרים באיכות גבוהה שעברו יישון מבוקר, דגים, פסטות, סלטים טריים ופירות טריים לקינוח. בין המנות: סלט ירקות טריים עם פקאנים מסוכרים, פומלות ודבלים, אוסובוקו בקר בתנור עם ירקות שורש, אנטריקוט או צלעות כבש. טל. 09-7418766

 

 

מיט אנד וויין וביסטרו 56 בהרצליה וקאנלה בירושלים

 

THE MEAT & WINE CO נוסדה על ידי רשת מסעדות שהחלה בדרום אפריקה והתרחבה לאוסטרליה. הם החליטו לפתוח בישראל מסעדת בשרים ויין כשרה. נתחי בשר משובחים מיובאים מאוסטרליה ועוברים יישון בארץ. במסעדה בר מרשים עם 1000 בקבוקי יין, מטבח פתוח, פינות ישיבה מעור, חדרי אירוח פרטיים ומתחם חיצוני מוקף בצמחייה. בתפריט: בראשונות: קרפצ'יו בקר, בורוורס מבשר נקניקיות, טרטר טונה אדומה. בעיקריות: נתחי בשר במשקלים שבין 250-500, ספריבס בקר או עגל חלב, שיפוד קצבים ובמתוקים מוסים שונים, פונדט שוקולד חם או פבלובה.

טל. 09-9567006

 

מיט אנד וויין הרצליה (צילום: רונית סבירסקי)

 The Meat & Wine, הרצליה    צילום: רונית סבירסקי

 

מסעדה "קנלה" (Canela) בירושלים משדרת אלגנטיות עם ריהוט עור, שאנדלייר ענק הגולש מן התקרה, בר מעוצב ופסנתר להנעים את האווירה. התפריט הורכב על ידי השף רונן דברת-בלוך על בסיס פיוז'ן ים תיכוני-צרפתי ובפועל מנהל את המטבח השף ליאור חפצדי, לשעבר ארקדיה ירושלים. במנות ראשונות: מוח טלה עם תבשיל חיטה, רביולי לוקוס עם פירה חצילים. בעיקריות - פילה עגל עם פירה שורשים, עופיון עם כבד אווז. במתוקים - תפוח עץ באניס, סלט של אגס וזעפרן עם תמרים.

טל. 02-6222293

 

"ביסטרו 56" במרינה של הרצליה נפתח לפני מספר שנים כשהוא מציע תמהיל אטרקטיבי של נוף לים, יאכטות ובריזה קלה. עליות ומורדות אפיינו את המסעדה מבחינה קולינארית ולפני שנתיים וחצי נכנס למסעדה השף גבי אוחנה. התפריט עבר שינויים ובין המנות הראשונות החדשות קרפצ'יו סינטה, פוקצ'ה חמה באפייה ביתית, כבד אווז חם או פטה כבד עוף. בין העיקריות: פילה בקר עם כבד אווז חם, פילה דג ים קריספי או פילה סלמון מצופה על מצע ניוקי.

טל. 09-9565181

 

מסעדות שף גם בבתי מלון

 

מסעדות שף שנפתחו בשנים האחרונות גם בבתי מלון: בראנץ' בקראון פלזה ירושלים, אוליב לייף בשרתון תל אביב, פאסיפיק במלון קראון פלזה תל אביב, פרימוורה במלון שרתון פלאזה ירושלים  וגספאצ'ו בהולידי אין אשקלון.

 

השף מוטי בוחבוט מציע בראנץ' מגוון בכל יום שישי בצהרים במלון קראון פלזה בירושלים. התפריט משתנה מדי שבוע והוא כולל סלטים טריים, מרקים, פסטות, לזניה, קישים, ירקות מוקפצים, בורקסים, כריכים מעוצבים, לחמי בית בטעמים שונים ומרקים. עיצוב המזנון משתנה בהתאם לתפריט ולמנות המוגשות. השף משתמש בכלי הגשה מעוצבים, מבחנות זכוכית, כוסות שמפניה וקישוטים של עלים מעצי הגן. מבחר גדול של קינוחים מקונדיטורית המלון.

טל. 02-6588888

 

"אוליב-ליף" במלון שרתון תל-אביב מציעה נוף פתוח אל הים ומנות של השף איתמר כהן. ארוחות עסקיות בימים ראשון עד שישי וארוחות לפי תפריט בערבים. בערב מוגשות מנות ביניהן: מח עצם במילוי פטריות שיטקי או עופיון מעושן בעלי תה ירוק. בעיקריות: פילה לברק עם סלסת פלפלים או צלע עגל ברוטב פטריות. לקינוח: פסטת שוקולד עם גלידת פורצ'יני ובוטנים.

טל. 03-5219300

 

 

במסעדת פאסיפיק של מלון קראון-פלזה מגישים מול הים ארוחות עסקיות בצהרים וארוחות שף בערב לאור נרות. בין המנות המוגשות: גוואקמולה עם מנגו וטונה צרובה, אוסובוקו בבירה שחורה, סלמון עם זיתי קלמטה, עגבניות שרי וצלפים או כבד אווז עם חציל אסיאתי ברוטב דבש ובוטנים. בימי שישי בצהרים מוגש בראנץ' עתיר במנות ממטבחים ולאומים שונים. פלטת סושי, סלטי בית טריים, ירקות קיץ משולבים באננס, גיוזה של עוף ודים סאם. מנות עיקריות מוגשות במתקני ווק גדולים: סופריטו עוף, שיפודי קבב טלה, תבשיל בקר ועגל, נתחי רוסטביף ואנטריקוט על הגריל. מזנון הקינוחים: מבחר מרקיזי שוקולד, מעדן חלווה, מגוון מוסים מפירות טריים ומלבי מחלב קוקוס.

טל. 03-5201169

 

השף שלום קדוש במסעדת "פרימוורה" החלבית במלון שרתון פלאזה בירושלים הכין ארוחות ערב לביל קלינטון, הנרי קיסניג'ר, ז'אק שיראק, פרנסואה מיטראן, וחוסיין מלך ירדן. גווני זהב ושמנת שולטים בעיצוב המקום ויוצרים אווירה אלגנטית ושלווה. קדוש מפקח על כל צלחת שיוצאת מן המטבח, הטמפרטורה הנכונה, התיבול והפרזנטציה. במנות הראשונות: נתחי דג טונה אדומה צרובה, ברוסקטה עם מטבלים, מרקים עשירים. בעיקריות קרפים במילוי ריקוטה ותרד, כדורי מוצרלה עטופים בבצק קדאיף, ניוקי, רביולי וקנלוני דג בס סלע אפוי ברוטב חרדל. במתוקים טיראמיסו, טארט טאטן, סימפוניית שוקולד.

טל.02-6298691

 

ב"גספאצ'ו", מסעדת השף של מלון הולידיי אין באשקלון מנצח על המטבח השף גיא פרץ. הוא החל את דרכו במטבח של מלון שרתון, למד בתדמור, בצרפת, בבלגיה ובאנגליה. המטבח שלו מייצג את התרכובת הבינלאומית שספג במסעותיו. במנות הראשונות טאפס או פסטייה, סיגר טלה או כנפי עוף אינדיאנים. בעיקריות פילה מניון, מעלובה טורקית, יקיטורי פרגיות או צלעות טלה. במנות הדגים סלמון נורווגי ברוטב טריאקי או אמנון ברוטב עגבניות. במתוקים קדאיף קוקוס, סופלה שוקולד או קרפ קינמון במילוי מוס שוקולד.

טל. 08-6748886

 

הוותיקות בקטגוריה

 

בין המסעדות הכשרות הותיקות יותר:

 

מסעדת דארנא המרוקנית זכתה לארח מפורסמים כמו הילרי קלינטון, ז'אק שיראק, הזמר סטינג ופוליטיקאים ישראלים רבים. אילן סיבוני, בעל המסעדה, למד לבשל בבית הספר היוקרתי ביותר במרוקו, טאוור גה, שמכשיר את השפים של המלך. הוא לא הסתפק בטעמים אלא הביא גם את המראה והאווירה. אהילים, קערות מעוטרות, טאג'ינים ומלצרים שלבושים בתלבושת מרוקנית מסורתית. במנות הראשונות: פסטייה, מרק חרירה וסלטים פיקנטיים. במנות העיקריות טאג'ינים של נתחי עגל או טלה בפירות העונה. ישנן גם מנות קוסקוס, קציצות דג ברוטב עגבניות או דג דניס ממולא אורז וזעפרן. במנות האחרונות עוגיות מרוקניות ומרציפנים.

טל: 02-6245406

 

חגיגה מרוקאית, מסעדת דארנא (צילום: רונית סבירסקי)

 חגיגה מרוקאית, מסעדת דארנא    צילום: רונית סבירסקי

 

מסעדות ותיקות כשרות נוספות הן: בתל-אביב: לה רג'אנס במלון דן, המלך שלמה במלון הילטון, לילית של השפית קרן הנדלר, ברונו בקניון עזריאלי, מיתוס, ל'אנטריקוט ואלהמברה. לורנס בהרודס ויטאליס אילת עם השף רונן בלוך-דברת. 1868 ולה גוטה בירושלים, שיזן במלון דניאל בהרצליה עם השף קולין גילון, מיטבלים בראש-פינה, מטעמי התאומות בשכניה, מסעדת רוברג של השף אילן רוברג במושב לבנים ליד הכנרת, ביר א-שגום, שרולה וסוזנה ברמת הגולן וסיאם בחמת גדר.