קבב חאלבי - מתכון

 

קבב בסלסת עגבניות עטוף בבצק

 

לבצק:

½ 1 כוסות קמח

1/2 כוס מים פושרים + 2 כפות

כף סוכר

כפית מלח

כף שמן זית

כפית שמרים יבשים

לקבב:

300 גרם צוואר בקר טחון

200 גרם טלה טחון

מלח

פלפל שחור

אגוז מוסקט

כמון

צרור כוסברה

צרור נענע

צרור פטרוזיליה

נגיעת קינמון קלה (לא הכרחי)

סודה לשתייה (1/2 כפית)

כף שמן זית  לקבב ושמן זית לטיגון

סלסת עגבניות:

5 עגבניות בשלות

שמן זית

2 שיני שום קצוצות

1 פלפל חריף קטן קצוץ דק

כפית סוכר

מלח

פלפל

כף נענע קצוצה

כף כוסברה קצוצה

כף פטרוזיליה קצוצה

בצל חתוך לרבעים

 

אופן ההכנה:

הבצק: מערבלים את כל המרכיבים במיקסר עד לקבלת בצק אחיד. מוציאים ולשים ביד מספר דקות. מניחים בקערה מכוסה להתפחה במשך שעה.

הקבב: מערבבים את כל המרכיבים לתערובת אחידה ומניחים לנוח מספר דקות. מכסים בניילון נצמד ומצננים במקרר כשעה. מוציאים את התערובת מהמקרר ויוצרים קבבים עגולים או מאורכים. מחממים מעט שמן זית במחבת או פלנצ'ה ומטגנים טיגון קל עד שהקבב חצי מוכן.

סלסת עגבניות: קולפים את העגבניות וקוצצים. במחבת עם מעט שמן זית מטגנים מטגנים שום קצוץ, מוסיפים פלפל חריף קצוץ דק, מוסיפים את העגבניות הקצוצות והסוכר. מבשלים כ-20 דקות. מוסיפים מלח, פלפל, נענע, כוסברה ופטרוזיליה.

בצל: קולים בגריל בחום גבוה את הבצל החתוך עד להשחמה קלה.

אפיה: במחבת ברזל כבדה או בכלי חסין אש יוצקים את הסלסה, מניחים מעל את הקבבים וסביבם את הבצלים. מרדדים את הבצק לעובי של 0.5 ס"מ ולעיגול בקוטר המחבת או הכלי וסוגרים את הכלי כשהשולים מקיפים את הכלי מבחוץ. אופים בתנור חם 180 מעלות כ-15 דקות או עד שהבצק משחים קלות.  

 

צילום: רונית סבירסקי