מסעדת פלוגי - איטלקיה בבנימינה

 

מסעדת "פלוגי" בבנימינה פועלת מיום הקמתה בצנעה כמעט בהחבא. הם טוענים שזה מתאים להם לירושלמים שהגיעו במקרה לבנימינה. מסעדה משפחתית עם אבא, אמא ושלושה ילדים שכולם נדדו מן העיר אל הכפר וכל אחד מהם נטל תפקיד אחר בניהול העסק.  אריה פלוגי, האב, עסק בתחום הרכב שנים רבות ורכש לפני 18 שנים מבנה ששכנה בו לשכת התעסוקה של האזור. המקום עבר גלגולים שונים עד שבני משפחת פלוגי החליטו להפוך אותו למסעדה.

 

פילה דג ים ברוטב עגבניות, צלפים ואנשובי   צילום: רונית סבירסקי

 

כל צבעי הקשת

הצבעוניות של המקום עוטפת את הבאים מכל עבר. עצי תפוז סיני כורעים תחת גודש הפרי, שיחי בוגנוויליה משתלשלים מן הגדרות והקירות. הרהיטים לוהטים בגוונים מקסיקניים, הקירות צבועים באוקר, החלונות מעוטרים בויטראז'ים של כחול, צהוב ואדום, השולחנות מעוצבים באריחי קרמיקה בשלל צבעים ועל הרצפה אריחי שטיח מצוירים. זה יכול היה להיות מהומה לעיניים אבל איך שהוא כל פסטיבל הצבעים הזה משתלב לשמחה גדולה ומשרה אווירה נעימה של עליזות. לשמחה המקומית מוסיפים מתקני שעשועים לילדים מחומרים טבעיים וממוחזרים וחורשת איקליפטוסים צמודה שאפשר לטייל ולשחק בה בחופשיות. מי שאחראי על העיצוב הוא הבן הבכור איתמר שבנה את המסעדה יחד עם האב אריה בעוד שהאמא טליה והבת הצעירה חגית מטפלות באורחים ומארגנות את האירועים שנערכים במקום. נותר הבן האמצעי שעל פי יקום וישק המטבח.

 

מנה צמחונית של טופו עם מנגולד, סלט וטחינה   צילום: רונית סבירסקי

 

פוקצ'ה, פיצה ורביולי

שאול הוא השף שתכנן ובנה את התפריט. הוא למד בישול באיטליה ועבד שם במסעדה טוסקנית. את אהבתו למטבח האיטלקי הוא מבטא בתפריט המבוסס על פסטות טריות ופיצות שנאפות בטאבון אבן. רעייתו האיטלקיה של שאול גילתה לו את המתכון הסודי המשפחתי של הפוקצ'ה, בצק הפיצה ובצק הרביולי והוא מבצע אותם היום במטבחו. הם יצרו שלושה תפריטים לבוקר, צהרים ולערב. בתפריט הבוקר תמצאו ארוחות בוקר וצירופים של קפה ומאפה, או קפה ועוגה. יש להם ארוחת בוקר בנוסח קיבוצי וארוחת בוקר ים עם דג מטיאס.

 

צילום: רונית סבירסקי

ארוחות ושייקים של פירות

בצהרים הם מציעים עסקית שכוללת מנה ראשונה, עיקרית ושתייה קלה. אפשר למצוא מנות של אנטיפסטי, פוקצ'ה עם מטבלים, קרפצ'יו בקר, ארטישוק בשמן זית עם ציזיקי ופיצוחים, שייקים של פירות ומיצי בריאות בסגנון של גזר, גינג'ר עם תפוח ירוק. דג במחבת ברזל לוהטת עם רוטב עגבניות, צלפים ואנשובי, פסטות, סטייק אנטריקוט, מנה צמחונית של קציצות טופו ומנגולד ולצדם סלט קצוץ וטחינה. לקינוח טירמיסו וטארט טאטן וקריצה למטבח הערבי עם מנת סינייה וכנאפה לקינוח. המחירים נעים בין העיר לכפר, בינוניים עד גבוהים.

 

מתקני משחקים לילדים בחצר המסעדה   צילום: רונית סבירסקי

 

פתוח ראשון-חמישי 24:00-08:00, שישי עד הצהרים ושבת מהצהרים. רחוב הגיבורים 16 , בנימינה

טלפון: 04-6389628