חצר השוק בנתניה – מסעדה, בר ומוזיקה

 

בין דוכני הירקות והפירות, התבלינים, הדגים והבשרים התחיל לפעול בשנה המאתגרת מאז פרוץ המלחמה, חצר השוק של נתניה עם מתחם אוכל, פוד-טראקס, מוזיקה, בר והרבה אלכוהול

 

חצר השוק בנתניה     צילום: רונית סבירסקי

 

פתיחת עסק חדש בשנה האחרונה מהווה אתגר לא פשוט וכשמדובר ביזם שהוא לוחם שנקרא לחודשיים מילואים כשהעסק רק התחיל להניע זו משימה כמעט בלתי אפשרית. בן ברק לחם בחזית האישית והלאומית ולא ויתר. הפרויקט שלו חצר השוק בנתניה ממלא את הסמטאות הצרות במוזיקה תוססת ובאנשים שמגיעים לשאוב אנרגיות חדשות.

 

7 באסטות שהפכו לבר       צילום: רונית סבירסקי

 

שוק העופות של נתניה לא היה מעולם מקום פופולרי שנעים להסתובב בו. בשנות פעילותו הוא מוקם בחצר עילית שממנה ירדו במדרגות אל אחת מסמטאות השוק. הוא נסגר לפני שני עשורים והמתחם הפך מקלט להומלסים ולנרקומנים. גיא יצחקי, יזם, מומחה בניהול עסקי מזון, שממנף את פרויקט חצר השוק ברחבי הארץ בשיתוף עם העירייה המקומית ומשרד התיירות זיהה פוטנציאל של בילוי. לרזומה שלו נוספו חצרות השוק ברעננה ובכפר סבא, וכשהגיע לנתניה החליט לתקוע גם שם יתד. הוא קיבל רישיונות הפעלה, פינוי וניקוי השטח השלב הבא היה מציאת היזמים המתאימים שירימו את העסק. במהלך שנה וחצי הוסדרו במקום תשתיות, שדרת הברים שופצה, ציורי הגרפיטי נותרו במקום ומוסיפים לאווירה המיוחדת.

 

גרפיטי של אשה חופשיה שצייר ברוך מעיין       צילום: רונית סבירסקי

 

בר הקופסה על שם אצטדיון הכדורגל

יצחקי מצא את הצמד בן ברק ואיתי קליין, תושבי נתניה בעלי ניסיון בעבודה במסעדות וברים, וקיבל מהם תוכנית עסקית שהתאימה לחזון שלו. 7 באסטות הפכו למתחם ארוך של בר טרנדי בשם "בר הקופסה" על שם אצטדיון הכדורגל השכונתי שהיה בסמוך לשוק. דלפק עץ ארוך משקיף אל הרחוב ולצידו ישיבה על כסאות בר גבוהים במפלס מוגבה. הסמטה הצרה וכל הבסטות קיבלו מראה חדש ולאורכה פוזרו שולחנות בגדלים שונים שמתאימים לקבוצות, לזוגות או לבודדים.

 

קריאה לשחרור החטופים והתינוק כפיר ביבס שציירה האמנית אסטרל לקרימוזה    צילום: רונית סבירסקי

 

ריהוט הווינטג' משתלב מצוין באווירת השוק. הגרפיטי הישן שנותר על הקירות היווה מקור השראה ליצירת גרפיטי מקצועי על הקירות ותריסי הבאסטות במהלך הקמת החצר. תלמידת תיכון שנהגה לסעוד במקום ביקשה רשות ויצרה קיר גרפיטי עם דמותה של האמנית המקסיקנית פרידה קאלו. קיר שמנציח את החטופים בשחור לבן ובמרכזם כפיר ביבס עם רעמה ג'ינג'ית נעשה על ידי האמנית הצרפתייה אסטרל לקרימוזה. צייר הגרפיטי טל שטאץ' עיצב קיר גדול שבמרכזו בקבוקון הטבסקו המפורסם. ברוך מעיין צייר דיוקן של בחורה יפהפייה עם יונה וברקע שקיעה.

 

ריהוט וינטג'       צילום: רונית סבירסקי

 

ביולי נפתח בר הקופסה, הצעירים המקומיים וכאלה ששמעו על המקום החלו לפקוד את הבר מדי ערב. ערבי מוזיקה חיה, הרכבים שונים וזמרים משכו קהל נוסף. התפריט הודפס כמו עיתון מקומי ונקרא תפריתון. שלוש ברוסקטות הן מנת הטאפאס שעובדת מצוין עם האלכוהול. יש גם פיצות, פלטת גבינות, פרצעל, סלט שוק וצלחת דגים מעושנים כשהכל מגיע בבוקר טרי מהשוק.

 

סמטאות השוק     צילום: רונית סבירסקי

 

הכל נעצר ב-8 באוקטובר כשבן גויס לגדוד מילואים אחרי ששירת בסדיר בסיירת חרוב. חודשיים מחוץ לבית כשהוריו מתפנים מקריית שמונה ועוברים לגור בנתניה. ב-18 בדצמבר הוא חוזר ומפעיל שוב את העסק הפעם בעזרת אביו שגם תורם מניסיונו ועוזר בעבודות עץ, שיפוץ חפצי וינטג' והתקנתם. חצר שוק העופות עוברת שיפוץ והכנה לקראת הפיכתה למסעדה בשם טריבונה. כדי להשלים את התמונה בן מתגורר בבניין שהוקם על אצטדיון הכדורגל ואז מתגלה שהוא בכלל לא חובב משחקי כדורגל.

 

מסעדת הטריבונה       צילום: רונית סבירסקי

 

פוד-טראקס, הופעות ודרינקים

מסעדת הטריבונה ממוקמת ברחבה שהייתה שוק העופות. היא מסעדה כשרה ותוכננה בשיטה יוצאת דופן שמחלקת את הרחבה לצד דרומי וצפוני. הטריבונה הדרומית היא חלבית ויש בה 2 פוד-טראקס, אחד למנות ראשונות והשני למנות עיקריות. בשישי שוק מגישים לחם הבית עם חמאת כמהין ושום מקורמל, פרצעל'ה עם שמנת הדרים, עגבניות מגורדות וזעתר. פלטת גבינות או פלטת מעושנים שעובדת מצוין עם קוקטייל או יין. סלט פנצ'לה עם סוגי עגבניות, מוצרלה באפלו, רוקט, לחם קלוי ורוטב בלסמי. סלט חסות עם קשיו, פרי עונתי וברולה קממבר.

 

הרכב מוזיקלי בקבלת שבת      צילום: רונית סבירסקי

 

קרפצ'יו דג לבן עם תיבול עדין שנותן כבוד לדג, נגיעות של לאבנה, אורגנו ושקדים קלויים. יש טרטר דג עם נקטרינה ושמנת של פעם ומנה מצוינת של חליילה דג עם תבשיל בקלה, בישבש וחציל פנקו בתוך לחמניית חלה טרייה של שבת. המיקום של הטריבונה בתוך השוק מאפשר אספקה של חומרי גלם טריים, ירקות ופירות שמגיעים בשיא הטריות מהדוכן לצלחת. בתפריט הערב של הטריבונה יש גם פיש אנד צ'יפס, פילה דג עם ציזיקי, דלעת במיסו, פסטה סיציליאנה, ניוקי ירוקים וטורטליני תרד וגבינות.

 

חליילה דג עם אפרול שפריץ       צילום: רונית סבירסקי

 

אחרי חגי תשרי תיפתח הטריבונה הצפונית עם תפריט בשרי שיוגש באותו קונספט עם שני פוד-טראקס אחד של המנות הראשונות והשני של מנות עיקריות. יהיו בו מנות כמו סלט סינטה, קרפצ'יו בקר, טרטר בקר על ברוסקטה, שיפוד סינטה, שיפוד אנטריקוט עם לקט ירקות שוק והמבורגר הבית. תפריט האלכוהול כולל קוקטיילים, צ'ייסרים, יין הבית אדום ולבן עם מותג פרטי של החצר ויינות שנושאים עליהם תווית אישית עם תמונות של נופלים כדי שנזכור תמיד להרים כוסית לכבודם.

 

סלט פנצ'לה     צילום: רונית סבירסקי

 

במה מרכזית ניצבה בין שני חלקי הטריבונה ועליה מתקיימות הופעות חיות בערבים ובשישי בצהרים על תקן קבלת שבת. כבר הופיעו עליה מארק אליהו, טריפונס, נתן גושן, שוטי הנבואה וארז בן ארי. ישנם הופעות של הרכבים עם ז'אנרים מוזיקליים שונים ואם אין הופעה חיה יש מוזיקת רקע תוססת מאוד לעיתים על הגבול שמקשה לשמוע את מי שיושב לידכם אבל מקפיץ חלק מהסועדים שקמים לרקוד. הרקדנים המצטיינים זוכים לצ'ייסר על חשבון הבית.

 

קרפצ'יו דג לבן     צילום: רונית סבירסקי

 

שעות הפעילות של חצר השוק הן בימי רביעי, חמישי, שישי ומוצאי שבת לבילוי בבר הקופסה ובמסעדת טריבונה. בימי ראשון, שני ושלישי מתקיימות במקום הופעות שניתן לרכוש כרטיסים ולשלב עם ארוחה או לשבת על הבר עם דרינק וטאפאס.