דרך היין בגליל העליון – חופשה במלונות וטעימות יין ביקבים שחזרו לפעול
מלונות גליליון וכפר גלעדי בגליל העליון משיקים חבילות נופש שמשלבות טעימות יין וביקור ביקבים. מסע זוגי בארץ היין, סיפור של טעמים, נופים והתחדשות
עמק החולה והחרמון המושלג ממלון כפר גלעדי צילום: רונית סבירסקי
שדות ירוקים, שמים כחולים ונופי ההרים הנישאים שמעל כולם מתרומם החרמון המושלג. תחושה חזקה של חזרה הביתה אל המקומות שהיו חלק מחוויית החופש והטיולים בצפון. הטבע הוא הראשון שמשתקם ומוחק את טביעות האצבעות של הימים הקשים שעברו על הצפון. הציפורים נודדות וממלאות את האוויר במשק כנפיים, הרקפות והכלניות מנקדות את השדות ועצי הפרי פורחים בלבן, ורוד וסגול.
לטייל בדרך היין צילום: רונית סבירסקי
שני בתי המלון שהניפו ראשונים את דגל השיקום הם מלון גליליון וכפר גלעדי. הם חברו ליקבים שפועלים בגליל העליון ויצרו את חבילות הנופש "דרך היין". אותם יקבים שהמשיכו לפעול תחת אש, לבצור ולייצר יינות בעזרת מתנדבים ותושבים שבחרו להישאר בבית. לכל אחד מהיקבים יש סיפור של הישרדות, אחיזה בקרקע ותקומה. ימים יגידו אם הדם, היזע והדמעות יצרו טעמים חדשים ליינות הגליליים.
חבילות נופש וביקורים ביקבים צילום: רונית סבירסקי
חבילות הנופש קיבלו שמות רומנטיים. "חוויה של יומיים מופלאים" מתחילה כבר בדרך אל המלון. עוצרים ביקב שדות במושב שדה יעקב או ביקבי רמת הגולן. טועמים ושומעים הסברים על היין והיקב. ממשיכים למלון גליליון ומתכבדים בכוס יין בלובי החמים. הוא מעוצב עם פינות ישיבה אינטימיות, מוקף בקירות מאבן טבעית גלילית וצילומי נוף מעמק החולה. בין כורסאות הישיבה הרכות הוצבו פסלים של כלי נגינה מעשה ידי הפסל חנוך בן דב. כלי נגינה שפוסלו משילובים בין ברזל, אבן ועץ. מרפסת מקורה בנויה עם פתחים מקושתים ובמרכז הוצב שולחן אבירים ארוך מעץ גולמי. אפשר לקחת את כוס היין מהבר בלובי, להתיישב באחת הפינות ולהתחיל לחוש את טעמי המקום והאווירה השלווה.
לובי מלון גליליון צילום: רונית סבירסקי
מקבלים את המפתחות לחדר שממוקם באחד האגפים במבנה אבן בן שתי קומות. כל חדרי המלון פונים לנופי הגליל. חלקם פונים לבריכת המלון ולהרי נפתלי וחלקם לשדות עמק החולה, הרי הגולן והחרמון המושלג. לכל החדרים מרפסות עם ריהוט גן שאפשר לשבת באוויר הפתוח עם כוס קפה וספר טוב. החדרים שודרגו בתקופת המלחמה. מיטת קינג סייז עם מזרוני נוחות, מצעים ממותגים אלגנטיים מכותנה סרוקה ופס גימור שחור. כריות עם דף הסבר על מידת הרכות של כל אחת מהן.
חדרי המלון מול נופי הגליל והגולן צילום: רונית סבירסקי
לכל אגף במלון יש קונספט שמחבר אותו לטבע ובהתאם לו עיצוב החדרים. באגף העגורים הוצב קיר עץ ירוק כהה והוטמעו בו מראה גדולה, מסך טלוויזיה גדול וציורי ציפורי מים. בכל חדר ישנה ספת טלוויזיה נפתחת ושולחן סלוני. גופי תאורה מודרניים ופסי תאורה נסתרים. פינת קפה עם מכונת אספרסו וחליטות תה. האמבטיה מעוצבת מאבן טבעית, כיור צף, משטח אבן גדול להנחת חפצים וראש גשם במקלחת. אריחים לבנים מחפים את הקירות וביניהם שולבו אריחים עם הדפס של עגורים.
לקראת שקיעה כשהשמים נצבעים באדום ולהקות של ציפורים חוזרות ללינה באגמון החולה זה הזמן לטעימות יין בבית היין החדש של המלון. כסאות בר גבוהים ושולחנות ארוכים מעץ גולמי מתאימים לזוגות או לקבוצה חברים. בבית היין מציעים טעימות של יינות גליליים ואפשר להזמין מנות מיוחדות ממטבח המלון.
בית היין צילום: רונית סבירסקי
טעימות מיינות הגליל העליון צילום: רונית סבירסקי
בבוקר מוגש מזנון פתוח שעליו מנצח השף סאמר חליל מהכפר ע'ג'ר. הוא משמש כשף המלון משנת 2019 ומעניק לארוחות הבוקר את המגע המיוחד שלו. ארוחת הבוקר מחולקת לדוכנים שכל אחד מהם מעוצב בהתאם למנות. מנות מהמטבח הגלילי ממוקמות בדוכן גדול מאוד במרכז. בין המנות: כדורי לאבנה בשמן זית, עלי גפן ממולאים, סלט עלי ביבי עם ג'עלה, גבינה צפתית, גבינת עזים, כרוב צלוי עם טחינה וסומק ולצד כל אלה מבחר גבינות רכות ודגים מעושנים במגוון גדול. הגבינות הקשות זכו לדוכן גדול שנראה כמו ויטרינה בבוטיק גבינות בשילוב פירות טריים, פירות מיובשים ואגוזים. דלפק גדול מיועד לירקות חתוכים טריים, דלפק נוסף ליוגורט, גרנולה ודגנים.
ארוחת בוקר ומטעמים מהמטבח הגלילי צילום: רונית סבירסקי
מבחר גבינות קשות, פירות ואגוזים צילום: רונית סבירסקי
לאחר ארוחת הבוקר יוצאים לטעימות יין ביקבי רקנאטי ולוריא שממוקמים באזור התעשייה דלתון. הכביש ממלון גליליון מטפס מצומת כח אל רכס רמות נפתלי. שדות חקלאיים מעובדים ומרחבים עצומים של כרמים שמספקים ענבי יין ליקבים בגליל ובגולן. יקב רקנאטי שהוקם בשנת 2000 החל לטעת באזור הגליל והגולן כרמים רבים וכדי להתקרב אליהם עברו בשנת 2022 מעמק חפר לדלתון. מרכז המבקרים נפתח בספטמבר 2023 ולא הספיק לפעול. הוא נפתח רשמית בינואר 2024. ממרפסת מרכז המבקרים צופים אל קיבוץ יראון, מארון א-ראס בלבנון, היישובים אביבים, מלכיה, עלמה, קרן נפתלי, יפתח, מנרה ומרגליות. באופק נראים החרמון והרי הגולן, בנטל ואביטל. אפשר לטעום יינות לבנים, אדומים ורוזה. בין היינות המיוחדים קריניאן פרא, סירה וגרי דה מרסלאן. פעמים ביום מקיימים סיורים מודרכים ביקב עם הסברים על תהליך הייצור ואפשר להצטרף אליהם ללא תשלום.
מרכז המבקרים של יקב רקאנטי צילום: רונית סבירסקי
סיור ביקב ובחדר החביות צילום: רונית סבירסקי
יקב לוריא הממוקם בסמוך ליקב רקנאטי עבר גם הוא ממקומו הקודם בספסופה אל אזור התעשיה של דלתון. היקב הוקם על ידי הכורם יוסף סיידא וכיום הוא מנוהל על ידי בנו גידי סיידא. האב המייסד נטע את כרמי הענבים למרגלות הר מירון באזור שמשלב שלושה סוגי אדמה. הכרמים מתפרשים על פני שטח של 250 דונמים. גידי למד את תחום הייננות ופיתח 12 יינות מענבים מחלקות הכרם הטובות ביותר בכל שנת בציר.
מרכז המבקרים של יקב לוריא צילום: רונית סבירסקי
בשנת 2021 החלו לבנות את מרכז המבקרים ועם פרוץ המלחמה הכל נעצר. גידי, ששירת בסדיר ביחידת מגלן, העמיד את המקום לרשות חיילי היחידה ששרתו בצפון והמקום המשיך לפעול עד הפסקת האש. בתחילת 2024 הוא פתח את מרכז המבקרים ונטע 20 דונמים של כרם לזכר הנופלים מהיחידה בעזרת המשפחות השכולות ועמותת מגלן. המטרה היא לייצר בכל שנה יין מהחלקה ולקיים יחד עם המשפחות את הבציר. בין הזנים המיוחדים של יקב לוריא ענבי מרסלאן וענבי ברברה שגדלו מענף שהובא מחבל פימונטה באיטליה. המבקרים יכולים לטעום מיינות לבנים, אדומים ורוזה ולצפות באחד מתהליכי ייצור היין שמתקיים במקום ביום הביקור.
גידי סיידא במפגש טעימות יין צילום: רונית סבירסקי
לאחר טעימות היין ביקבים ממשיכים לסיור בסמטאות צפת העתיקה. בין הגלריות, יצרני גבינות צפתיות ואתרים שטומנים בחובם היסטוריה רבת שנים של העיר. צפייה במופע אור-קולי שמספר את סיפור המקום, בתי הכנסת וסיפורו של האר"י הקדוש הם סיום ליומיים של מסע בדרך היין.
החבילה השנייה נקראת "חוויה של 3 ימים מבושמים" והיא מבוססת על אותה תוכנית של יומיים עם תוספת של טיול באגמון החולה וצפייה בציפורים הנודדות ובנופי העמק. החבילה השלישית נקראת "חווית יין וספא של 3 ימים" והיא כוללת את הביקור ביקבים, בצפת ובאגמון ובנוסף טיפול ספא ואפשרות לארוחת ערב במלון בתוספת תשלום. הספא של מלון גליליון עבר שיפוץ ועיצוב בתקופת המלחמה ונפתח מחדש בינואר 2024. הוא כולל 10 חדרי טיפולים מרווחים, מעוצבים בגוונים בהירים ותאורה רכה. חדר המתנה עם כורסאות ראטן, שולחנות קפה נמוכים ובר עם חליטות תה, יין לבן, פירות ועוגיות.
ספא גליליון צילום: רונית סבירסקי
חדר טיפולים צילום: רונית סבירסקי
הספא כולל חמאם טורקי גדול בנוי משיש טבעי, שני משטחי שיש גדולים לטיפולים וספסלי ישיבה לאורך הקירות. יש גם סאונה פינית, מקלחות ותאי אחסון אישיים. חדר מיוחד הוקצה לעיסוי תאילנדי ושולבו בו כסאות מותאמים ל- FOOT MASSAGE. בין העיסויים הקלאסיים: שוודי, ארומתרפיה, הולסטי וקצוות, טיפול משולב ואבנים חמות. נאדה באדר מכפר ע'ג'ר מתמחה בטיפול רפלקסולוגי בנוסף לעיסויים הקלאסיים. יש גם טיפולים קצרים של 30 דקות עם חמאת הבית לכפות הרגליים, פנים וקרקפת. בין הטיפולים המיוחדים: עיסוי, שהייה בג'קוזי, שמפניה ופירות טריים. טיפול "ענני נוצה" שהוא רבע שעה טבילה באמבט חלב ולאחריו עיסוי. פילינג גוף עם רימונים, מלח ואפרסק ועיסוי איורוודה.
חמאם טורקי צילום: רונית סבירסקי
מלון כפר גלעדי פתח את שעריו ב-1 במרץ ביום הרשמי שבו חברי הקיבוץ חזרו לבתיהם. חבילות הנופש של "דרך יין" יוצגו באתר האינטרנט של המלון החל מ-13 במרץ 2025. במהלך המלחמה עבר המלון שיפוץ מקיף, שדרוג ומיתוג מחדש. המלון מציע 158 חדרים וסוויטות עם ריהוט חדש. הלובי עוצב כמו סלון ביתי עם קמין גדול, כורסאות, פינות אינטימיות ובר משקאות שמגיש יינות גליליים, קוקטיילים ובירות.
לובי מלון כפר גלעדי צילום: רונית סבירסקי
עם פתיחת המלון יחזרו לפעול הבריכה החיצונית והבריכה הפנימית המקורה. מסעדת המלון מגישה מנות גליליות בהתאם לגידולים העונתיים עם דגש על האבוקדו שהוא הגידול המרכזי של הקיבוץ. המיתוג החדש והגישה הקולינרית האקולוגית באים לידי ביטוי במנות המוגשות ואופן ההגשה החדשה שלהם.
עמדת פיצות מהטאבון במלון כפר גלעדי צילום: רונית סבירסקי
החבילות מוצעות בימים שבת-רביעי, לא כולל חודשי יולי-אוגוסט וחגים. מחירי החבילות נעים בין 1355 שקל – 1535 שקל ללילה לזוג. https://galilion.co.il/wine-adventure/